Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

Bende kızlara katılıyorum kocanın öğretmesiyle olacak iş değil benim babamda öyleydi direk kursa git orada ki eğitim daha başka daha kolay öğrenirsin hem de kocanın söylediklerini ona yutturursun bak nasıl öğrendim diye

Sana otomatik vites kullanmani tavsiye ederim, imkaniniz varsa otomatik vites alin. Ben otomatik vites kullaniyorum, cok kolay ogrendim, hatta ilk surusumu yolda yaptim sanirim hatirladigim kadari ile. Tabi ki usta sofor degildim, park etmede ya da donuslerde sorun yasiyordum, o da zaten zamanla gelisiyor, birinin ogretmesi ile degil. Ayrica erkeklerin lafina bakmamalisin, ben usta oldugumu iddia ediyorum ama esim hala her araba surusumde kirk tane kusur bulur, umursamiyorum ama.

Bu şekilde yapmazsa araba kayar zaten ablacım, tüyo değil, direk doğru olanı anlatmışsın..

**
Düz vitesi öncelikle, kırlentle çalışmayı denesenize? Benim ilk başta ayağımın ayarı yoktu.. O yüzden diyorum, çok güzel alışıyor insan kırlentle çalışınca, gayet sistematik olmuştum kırlentler sayesinde..
He bir de, benim ehliyet hocam, eşle-sevgiliyle-nişanlıyla-babayla-amcayla araba kullanmak öğrenilmez demişti. Ama ben babamla da, amcamla da, nişanlımla da çıktım, azıcık panik oluyor insan. (onlar panik yaptırmasa dahi oluyor )

Ben daha yeni aldım ehliyetimi. Şöyle diyeyim ilk ders pistteydi hayatımda ilk defa oturdum o koltuğa her şeyi yapıyodum ama direksiyonu ayarlayamıyodum bildiğin zik zak çiziyodum. Hatta ogün hocama tamam ben de sürmeyiveririm para verdi mi tüm arabalar benim demiştim de hocam sağolsun "kimler kimler sürüyo da sen mi süremiyceksin! Camı aç nefes al rahatla pes etmek yok" diye kızmıştı

Ondan sonra ikinci dersimde beni ara sokaklardan pat diye trafiğin ortasına soktu (ki İstanbul'un göbeğindeyim trafik ne biçim) başka türlü öğrenemezsin dedi ve inanır mısın kaç yıldır araba sürüyo gibi düzgün sürdüm hoca bile şok oldu direksiyonu nasıl düzelttin hemen diye

Ben 12 ders aldım 9.dersimden sonra hocam tek başına gözüm kapalı sokarım seni trafiğe dedi. Tek kötü şey şuan araba yok ve unutucam ama ona da bi'kere öğren unutmazsın bisiklet sürmek gibi dedi:44:

Aileden biriyle çalışma ömür boyu süremezsin valla onlar hem can hem mal düşündükleri için iyice panik oluyolar. Önce kursun arabasıyla trafiğe alış, güvenli bi'şekilde öğren sonra kurs hocasıyla tamamsın dediği an kendi arabanızla çalışın. Emin ol sürersin. Ama ben yine de araba alacağım zaman otomatik alacağım

Babam öğrettiğinde bende çok zorlanmıştım.
Aile içi erkekten fayda yok.

Kursa gittiğimde 7 ders toplamda 3.5 saatte öğrendim hocalarımdan.
Özellikle sınavlara giren hocayla çalışmak istediğinizi belirtin.

İnşaAllah yaparsınız,kendinize güvenin.

Son düzenleme:
eşinizle çalışmayı bırakırsanız daha iyi olur.
bir başkası çok daha rahat öğretir size germeden kasmadan.

bir kocadan bir babadan araba kullanmak öğrenilmez :) Ben çok meraklıydım erkek çocuk gibi daha 14-15 yaşında bulduğum arabayı kaçırıyordum. deli zamanlarda öğrenmek daha kolay. Çünkü çarptım, vurdum, yakalandım derdi yok. Gözün kara.. Ama sana tavsiyem, yalnız kullan. zora kal bak nasıl iyi kullanıyorsun.

Eşlerle araba kullanmayı öğrenemezsiniz .
Ben 7 yıldır hala kullanamıyorum kaldırımda bile kedi köpek görsem önüme atlayacak diye panik yapıyorum. Kullanan bayanlara imreniyorum bir kadın için en büyük rahatlık

otomatik vites araba kullanmanızı tavsiye ederim. şahsen ben debriyaj vites koordinasyonunu sağlayamıyorum, o zaman yola odaklanamıyorum ama otomatikle rahat kullanmaya başladım. benim eşim de sizinki gibi hevesimi çok kırdı ama elimden geldiğince ara vermemeye çalıştım, tek başıma trafiğe çıktığım gün o kadar rahattım ki, güvenli alanlarda yalnız trafiğe çıkın.

konuya şöyle cevap veriyim ben sürdüysem herkes sürer hemde düz vites aracınız dizel mi bilmiyorum ama onların kalkışı daha kuvvetli olmasına rağmen ehliyet aldıktan sonra eşim öğretti ama ne öğrenme sürekli tartışma hevesimi kaçırdı resmen stop ettirmekten 2 metre ileriye gidemiyorum şimdi o hallerime gülüyorum aracınız dizelse ve düz yolda iseniz debriyı hafif kaldırmaya başlayın araç zaten kendi gitmeye başlayacaktır en azından kavrama noktasını öğrenirsiniz. bende tam park edemiyorum bunu da yenmem lazım. pes etme devam et pratik yap

Valla ben bu konuda şanslıyım sanırım babam da eşim de çok güzel anlatıyor ve öğrenmem için destek oldular. Araç dizel ise biraz daha zor kavrama noktasının ayarı ama benzinli arabada sıkıntı olmuyor o kadar. vitesli araba kullanmanın tadı bir başka ama yinede otomatiği tavsiye ederim. Yola daha iyi hakim oluyorsun Vitesli araba ile 10 dakika bile kullanırken yoruluyorum ama otomatik ile şu an şehirler arası gidebiliyorum

ay bir zamanlar babam bana araba sürmeyi öğretirken nasıl piskolojik bir baskı hissetmiştim üstümde..
cahilmisin senn bile diyodu
eve girince bile tartışıyorduk.. geriliyor insan babadan yada eşden öğrenirken
sonra direksyon kursuna yazıldım ehliyeytimide aldım. direksyon hocasından öğrenirken çok rahat oluyorsun tavsiye ederim...

şöyle ki babama her ehliyet almak istediğimi söylediğimde ''yazın alırsın,yanımızda daha rahat öğrenirsin derdi ( üniversite de başka şehirde idim)''
her sene kış böyle yazın başka şeyler çıkıyordu ve ben ehliyet alamıyordum.... sonunda karar verdim ve okuldayken yazıldım bi kursa ..hiç yazılı sınav için derse gitmedim...ve de sürüş eğitimine 3-4 kez gittim hocayla...başka da bilgim yoktu...ilk girişte hem yazılı hem de direksiyonu kazandım ...ancaaak trafiğe 1 yıldır çıkıyorum ve yeni yeni geliştirdim bayaa...kursta öğretilen hiç bir şey değilmiş..trafik bambaşkaa

Şunu bilir şunu savunurum,araba sürmeyi asla ve asla tanıdıktan,yakından,eşten dosttan öğrenmeyin.Öğrenemezsiniz.Hocayla öğren.

Rampaların ustası olduğum icin bu konuda yazabilirim :)

Öyle 3 - 5 saatte 3 - 5 günde öğrenilmez bu iş.

Evet vites direksiyon senkronizasyonunu öğrenebilirsin ama kademe kademe trafiğe cıkmalısın. Hepimiz o koltuğa ilk oturduğumuzda arabayı stop ettirdik, gaza yüklendik, gaza az bastık, cart diye durduk. Yeter ki işin ilmini cöz. Gerisi cok kolay.

Otomatik vitese de bağlama kendini. Kolay değil o da. Yine motor sesi dinleyerek gaza basman gerekiyor falan. Şanzımanı dağıtırsan arabanın bedeli kadar masrafın cıkar

Bir de eşten öğreneceksen biraz sabırlı olman lazım :) Yiyeceğin fırcalara hazırlıklı ol. Koca kişisi kendini hoca kişisi zannedince eline bastonu alıyor maalesef :)

Son düzenleme:
cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize... faydalı oldu benim için.. :) bu sabah geri geri çıkmaya çalıştım park yerinden, sonuç hüsran.. araba sen napıosun der gibi sarsıo beni istop edio.. dediğiniz gibi kurstan ders almak daha faydalı olacak sanırım... bi de yanımdan kamyon falan geçerken panik oluyorum inş onu da yenerim.. teşekkürler..

Özel ders Alman gerekli,kocadan babadan,sevgiliden hoca olmaz.

Önce bi düz düz git geri geri cıkmak en kolayı Gaz ayarını tam veremediğin icin araba ağlıyor .)

Ben ilk uzun yol deneyimimde yanımda tır geçerken sağa yatmıştım az kalsın şarampole ucuyordum

kesinlikle otomatik aldırmalısın ben iki günde trafiğe çıktım :)

Kocadan hoca olmaz Anneme de bir süre babam öğretmeye çalıştı, baktı olmuyor kursa yazıldı şimdi valla yolların ustası oldu, babamdan iyi kullanıyor galiba.

Bende kursa giderek öğrendim, direksiyon sınavına girdim geçtim. Kursa gidip dosyamı aldım ki, dosya ile ehliyetimi bastırıcam. Ben ehliyeti bastırana kadar, o dosya ile çok gezdim. Şirket aracı vardı bir de, ohoo sadece cesaret başka bir adı yok bunun. Bir de her zaman emin olacaksınız, geçeyim mi geçmeyim mi; yavaşlasam mı, hızlansam mı? tereddütlerine düşmeyeceksiniz asla. Bir de vitesli araba her zaman daha iyidir bana göre tabi, ben otomatik kullanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…