Arabada ön koltuğa oturma yarışı!

dkab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2009
20
0
86
Ankara
, uzak oturuyor kayınvalidem bana 1000km kadardelikafadulden bizi ziyarete gelmişti, ya ben gidip direkt kocamın yanına oturuyodum anaaaaaa bi de baktım kadının suratından düşen bin parça sonra demez mi bana bizim oralarda gelin öne oturmaz o eskidenmiş dedim, baktım öbür sefer kurulmuş öne çatladım tabi sinirden:umursamaz:sonra araba sürmeyi öğrendim diğer ziyaretinde ben sürdüm arabayı tabi kocam yanıma o da arkaya:lepi:hihoyyyt

az değilmişsin sende:roflol:
madem oğlunun yanına oturcaktı evlendirmeseymiş yaa ne düşüncesiz insanlar var o oğlunun eşi,kıskanıyo oğlunu..

gorusurken buyrun derdım bende
otursun ya ne olucak takmam ben ole seylerı :1closedeyes:
arabanın her tarafı aynı yere gıdıyo
arabada oturmaya gelene kadar ne sorunlar oluyo ohooo

:lepi::lepi::lepi:
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
:roflol::roflol:
supersin super vallaaa

benmkide hemen öne kurulur ama araba onların olduğu için ses çıkaramam bendee :dilcikar:

bence bu sorun yapılacak bişey değil...
Eskiden saygıymış o saygı şuanda devam ediyor, zamanla ilgisi yok bu işin malesef...
Türk insanının örf adetleri vardır, buda bu adetlerin içindedir, yok kocamın yanı yok arka yok ön bunlar çocukca davranışlar...Kaynananla yarışa girmişsin gibime geldi, nolmuş öne oturmuşta arka tarafa oturunca farklı bi yeremi gidiyosun...

Yanimda Kaynanam felan varken ben asla öne esimin yanina oturmam...
Kendimi cok kötü hissederim, saygisizlik yapmis gibi...

Bu sadece kaynanam icin gecerli degil...benden yasca bayagi büyük olan herkesde öyle...
asla oturamam...oturursam batar o koltuk bana...

benimkide arkada oturunca midem bulanıyo diyo kafamçokkarıştı diyom bende buyrun oturun nolcak sankim...otursun koca benim dimi hep yanındayım hatta aynı yatakta :asigim:

Kusura bakmayın ama çocuk gibi davranıyorsunuz. Önü oturduğunuzda neyi ispatlıyorsunuz.Ya da neyin sahibi oluyorsunuz.Ya da arkaya otursanız nereniz eksiliyor. ınan ben bu tarz davranışları anlaya mıyorum . bakın kendiniz demişsiniz bana uzak oturyorlar diye,büyük ihtimalle uzun aralıklarla görüşüyorsunuzdur. Ne var yani arabanın yanına yaklaştığınızda ön kapıyı açıp anne sen buyur desenizde kendi değerinizi yüceltseniz ve çocuklar gibi ön koltuk savaşına girmeseniz. Bırakın kadında 40 yılda bir otursun oğlunun yanına kurulsun bakalım.
Yazdıklarıma kızabilirsiniz. ama yaşınız ilerleyipte çocuğunuz olduğunda yada varsa büyüyüp aynı şeyleri yaşadığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.

ben ön koltuğa oturmayı saygısızlık olarak görmem
kişiden kişiye değişir belki saygısızlıkta olabilir ama benim için değil
ben arka kapıyı açar buyur anne derim ve kendim kocişin yanına otururum

buyur anne öne, ama ben çok pis araba kullanırım de, korkut birazkaydirigubbakcemile3

benim için da asla problem olmaz böyle bir şey.
fakat yarışırcasına ön koltuğu kapmaya çalışırsa da güler geçerim..
çocuk gibi davranıyorsa onun seviyesine inmem.
ki ben de her zaman büyüklere ön koltuğa geçmesi için ısrar ederim.

bence de çocukluk yapmışsın canım. madem uzak oturuyorlar zaten kırk yılın biri gelmiş oturtsaydın öne ne olurdu incilerin mi dökülürdü sanki...

ben kendi adıma kayınvalidemle bir yere gidilecekse ön koltuğu ona bırakırım. bana her seferinde senin yerin eşinin yanı demesine rağmen ısrar ederek onu oturturum. bazen o kadar ısrar eder ki öne geçerim ama kendimi rahatsız hissedip süreki arkaya döner onunla sohbet ederim. bu saygıdır bana göre.

ben, annem ve kayınvalidem bir yere gidiyorsak da (arabayı kullanan ben olurum) annem kayınvalidemi ön koltuğa oturtur. yaşına saygıdan... bunun saygıyla ne alakası var dersen örf ve adetlerimizde böyledir en başta... ne kadar modern görüşlü olursak olalım bazı incelikleri yapmamıza engel olmamalı bu modernlik.

kaydirigubbakcemile5:roflol:
cözüm gercekten süper, madem inada bindiriyo isi:bbo: bunu o baslatmissakaydirigubbakcemile
kaynana anlayisli olmali, olmuyosa haddini bildirmeli:umursamaz:

allahım ya.....al işte kaynana kötülenecek ya.illa bir sebeb bulunacak ya.......
yani cımbızla sebeb arar oldunuz ha........

oturuversin ne olcak.........sende arkaya otur bunu dert edipte sinir girizleri geçirmeyin......

kaynana gidincede araba senin ön koltuk senin yani ...nasılsa yaya degilsin .......

Yahu arabanın önüde arkasıda aynı yere gidiyo ordada cam var arkdada cam varr (denedim gördüm hiç bi değişiklik yok) diyosanki eşimin yanında ben otururum yahu eşinle zati hep yanyanasın bırakta barri arabada yanyana olmayın, bizim oralarda saygı die tabir edilir Öne büyükler oturur küçükler değil eğerki kayınvaliden yada kayınbabanla aynı arabaya binicekseniz önce senin onlara teklif etmen gerekir anne yada baba siz geçin öne buyurun denir .. peki ya sen araba kullanmayı öğrenmişsin ,farzetki senin annen baban ve eşin bi yere gidiyosunuz eşin hemen ön koltuğa yayılsa hoşuna gidermiydi bu sence??

Son düzenleyen: Moderatör:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Erkek arkadaşımın arabasına her bindiğimizde daimi olarak önce annesinin binmesi için kapıyı açar, öne oturtur ardından arkaya otururum.. Bana göre de saygıdır bu.. Arkada otursam da aynı yere gitmeyecek miyim.. Ne fark eder ki? Evli olunca da bu tavrım değişmeyecek...

KOCAMIZIN YANINA OTURMAK ONEMLI BEN BEGENDIM BU FIKRI SAOLSUN KAYNANAM BANA VERIYO ÖNÜ YOKSA BENDE FESATLANIRDIMkaydirigubbakcemile5sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…