Arabam ben ve trafik...

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Arkadaşlar otomatik vites bir aracım var. ben yaklaşık 20 gündür de işe gidip geliyorum araba ile. Bir tane kaza yaprım :) çok saçma şekilde o da. annamlere duyurmadan hallettirdim tampon da yırtık oldu kaynak yaptırdım eskisinden iyi oldu neyse, şimdi ben trafiğe çıkıyorum dikkatli de kullanıyorum ama böyle dar yerlerden geçemiyorum, kaldırıma yanaşamıyorum korkuyorum o kazadan beridir. sonra mesela dün arkadaşımla maltepe carrefour da buluşucaktık oraya kadar gittim hiç sorunsuz ama otopark girişine bir geldim sadece tek aracanın gireceği kadar yol ve dik bir yokuş bilen bilir. arabayı oradan sokamadım bir adam yardımcı oldu sağolsun arkada kuyruk tabi. dün iyice soğudum ben bu işi yapamayacağım sanırım dedim. manuel vites araba kullanmıştım bir kaç sefer onda daha iyiydim. bilmiyorum ama, çok dertliyim ya ne yapıcam. tecrübeli arkadaşlar bir yardımcı olun ne yapayım ben..

korkacak bişey yok.kendini arabayla bir bütün olarak gör.arabanın enini boyunu hafızana yerleştir.karşındaki yola baktığında saniye içinde geçip geçemeyeceğini anlarsın.otomatikle düz vitesin pek farkı yok.ikisininde değişik yerlerde artıları var.
önemli olan sen korkma.kaza yapmadan tecrübe olmaz.Allah büyüklerinden korusun.o çok fena.hepsini yaşadım ondan diyorum.ama yine de direksiyon başına geçmeme engel değil.aynaları da kullanmayı unutma.

arabanı kazasız belasız kullan canım
ufak tefek kazaları hepimiz yaptık acemilik dönemlerizde bu seni korkutmasın ama tedbiride elden bırakma .zamanla kullandıkça arabayı yola daha kolay sığdırcaksın daha kolay park edeceksin merak etme
benimde ilk zamanlar en zorlandığım şeydi arabayı park etmek .park yerini dolanırdım rahatça arabamı bırakacağım yer arardım .

aynaları çok kullanırım orada sıkıntım yok. ama işte dün o otopark girişinden giremedim az daha arabnın sağını götürüyordum :) sağolsun yardım ettiler ama inann öyle bir yerki orası bir daha tövbe gitmem araba ile. ama mesela evin önüne de tek başıma sokamıyorum. o kazandan beridir iyice içimi korku saldı. ilk başlarda çok cesaretliydim çok güzeldi ama şimdi tırsıyorum heryerden. sabah mesela park edicem tır geçicekmiş korna çaldı ileri aldım. of ne kadar sürer bu acemilik ya..

aynen ya ama dün ki otopark girişi tam bir facia ya gördünüz mü bilmiyorum arabanın tekerlekleri yanlara sıfır giriyorsun otoparka girerken. allah razı olsun hasarsız girdi araba...

canını sıkan o otopark girişine ,babam kaç yıllık şöför olmasına rağmen zor giriyor haberin olsun..
orada bir yapım var zaten,ve otopark girişini önceden çıkış olan farklı bir yoldan verdiler ama son derece
kontrolsüz bir yer..senin şu halinle zorlanman gayet normal yani..babamla çok sık gideriz biz maltepe carrefoura
ama sırf şu yapım çalışmaları sebebiyle adam gitmek istemiyor.. kendini sadece ora ile sınırlandırma..bir şekilde
o tür yerlerden geçmeiyide öğreniceksin ama daha yeniymişsin zaten..kendine biraz zaman vermen gerekiyor..evet gerise
babamlara çok iş düşecek.. (tamircilere) ama ancak bu sayade öğrenebileceksin..trafikte hele ki istanbul trafiğinde
araç kullanmak gerçekten çok meziyetli bir iş..kıvrak bir zeka gerikiyor bana göre,iyi bir refleks..tüm bunları da trafikte
o zor yerlere girip çıkarak geliştirebilirsin..dünkü girmeye çalıştığın yer gerçekten sorunlu,o senin hevesini kırmasın..

Araba kullanmıyorum,ehliyetim de yok.

Geçmiş olsun size de.Ama bence daha çok kendine güven.Korkmakla eline bir şey geçmeyecek.Yaparım de korkma.Korktuğu başına gelir hep insanın.Erkekler soğukkanlı olduğu için daha güzel araba kullanıyor sanırım:)Sen de soğukkanlı olmaya çalış.

korkuyla olmuyor gerçekten ama araba kullanmak da ciddi bir iş. şakaya gelmiyor çok ama çok dikkatli olmalısın. kendine güvenmiyorsan usta bi hocadan ders alabilirsin bazı konularda. ben de hiç beceremiyorum kullanmayı. denedim birçok kez ama sanırım kendi arabam olmadığı için ve manuel olduğu için çok zorlandım vites değiştiremiyorum ben de. beki otomatik olsa daha kolay konsantre olurdum.

aaa korkulacak hiç birsey yok canım bende otomatik kullanoyorum şükür kazam yok ama kuskunu anlıyorum araçlara takılabılır mesafe okuyucular oluyo yaklastıgında ötüyo çok rahat oluyo yakınlaştıgını anlıyorsun onu taktır sonra sürücü kursun dan hoca ıle kendi arabanda sürüş için ders al 3 saat kadar yeterlı olur ama asla ben yapamıyorum deyıp pes etme oldu mu :)

Korkunu çok iyi anlıyorum bende 18imde ehliyeti aldığımda babam arabasını verirdi direksiyona yapışır korkudan arabayı süremezdim babam çok bağırdı dizlerime vura vura öğretti arabayı şimdi kocaman arabasını bile rahatlıkla park da ediyorum sürüyorum da korkunun üstüne gitmek gerek korkuyla bir yere varamayız :) zamanla sende park etmesini öğrenirsin

canım hiç meraklanma.. kadınların bu arabayı park edemem sorunu hepimizde var maalesef.. ama kendine güven..gerekirse çarpa çarpa öğrenirsin :)))) bi de bayanlar için küçük arabalar park etmeye daha uygun bence.. c3 veya 206 gibi...

canım seni çok iyi anlıyorum acemilik dönemlerimde çok zor zamnlar yaşadım,ama sakın arabana ve araba kullanmaya küsme,sakın vazgeçme derim.
çok ciddiyim ilk zamnlarda nefret ettim,gecelerce ağladım istemiyorum araba kullanmak diye zor oldu ama o dönemi atlattıktan sonra inan bana kendin vazgeçemeyeceksin zaten.
bazen acemi olduğumuzdan dolayı her yerde olan zorlukları kendimize malediyoruz biz burdan geçemiyoruz,biz buraya park edemiyoruz,biz bu yokuşu çıkamıyoruz gibi.
oysa ne sürücüler görüyorum ağzım açık kalıyor ne hatalar yapıyorlar.
ben ilk zamnlar düz vites diye çok sıkıntı ettim,keşke kaç paraysa farkına katlanıp otomatik alabilseydik diye.
bence değerini bil otomotikteki rahatlık ve lüks hiçbir şeyde yok...
şimdi sana bu dediklerimiz belki hani nasihat,iç rahatlatmak için söylenen sözler falan gibi gelir ama gerçekten sakın vazgeçme.
günler geçtikçe ve daha çok kullandıkça sen bile inanamayacaksın nasıl da güzel herşeyi başardığına.

Canım sen sanırım arabayı sinema katının oradaki açık otopark'a koymak istemişsin evet orası dar ve rampadır ama çıkılmayacak bir yer değildir öyle olsa bunca araç oraya girip çıkamaz ben dahil. Bundan yola çıkarak biraz acemi olduğunu düşünüyorum.

Sana birkaç 15-16 yıldır araba kullanan abla tavsiyesi ;

Yapamayacağını düşündüğün şeyler için kendini zorlama oraya giremezsen, oradaki cadde oldukça geniştir sokağa parket,
TEM - E5 gibi yollarda (açık olduğu zamanlar tabi) oldukça düşük bir süratle sol ve orta şeridi işgal etme en sağdan git, en sağda kimse seni taciz edemez. Trafik canavarlarından hiç haz etmememe rağmen düşük hızla şerit ihlal edenleri ben bile sıkıştırıyorum, haddini bilsin sağa çekilsin diye.
Eğer kendine güvenmiyorsan yağışta ve karanlıkta trafiğe çıkma.
Pazar sabahları 5-6 da kalk, bomboş yollarda bol bol tur at, dar yerlere gir çık antreman olsun.

Son düzenleme:

evet burayı biliyorum çok dar bir yer sen şimdi daha yeni kaza yaptığın için korkman çok normal ama gide gele alışırsın canım korkma.
kazasız belasız günler diliyorum

evet kesinlikle çok kötü bir girişi var hele ki açık otoparkın girişi hem yokuş hem de daracık. koskoca alışveriş merkezine yakışmıyor valla. :) viaportun ve capitolün ki ne ka güsellll :) di mi :)

Hiç panige gerek yok. Kendınızı sartlandırmayın yapamayacagım dıye. Zamanla tecrubeyle alısıyor ınsan. Bende ılk araba kullanmaya basladıgımda sızın gıbıydım. Hep korkardım sokaklardan vs. Ama sonra dedım kı kendı kendıme boyle kaza yapmam daha kolay daha sakın olmalıyım. En fazla surttururum arabayı dıye dusundum ve oldu da bu. Bır kac defa surtturdum dar yerlerden gecerken. O yuzden kendınıze panık yaptırmayın kı daha buyuk seyler gelmesın basınıza.

Korkarsan alışamazsın, hele arkandaki kuyruğu hiç kafana takma, unutma ki onlarda öğrenene kadar arkalarındakini beklettiler. Sakin ol, gözün mesafelere alışmadığı için zorlanabilirsin ama birkaç hafta sonra gayet seri geçeceksin oradan :) ama vazgeçme bol bol kullan, alışkanlık işi bu.

evet acemiyim ben 20 gün olmadı kullanalı zaten dediğin gibi hep sağdan gidiyorum sola geçemem korkuyorum zaten..

inşAllah sağolun ya arabadan soğudum inan ki dün.. bakalım zamanla inşAllah güzel olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…