Arabamız bizim mi ortak mal mı belli değil

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Hamileyken düğün takılarımla araba aldık, 1buçuk seneden fazla oluyor.Kızım ameliyat geçirdi,hastalarımız oldu,bayramdı seyrandı derken çok işimize yaradı hala da yarıyor. Ama gelin görün ki resmen ortak mal almışız gibi hep abisinde ve artık dayanamıyorum.

Dükkana mal lazım diyip istiyor, sabah araba kapılarında oluyor. (evleri yakın da değil üstelik)
x i otogardan havaalanından almam lazım diyor,anında emrinde.
Haftasonu denize,yazlığa gidicez diyor yine emrinde...

Bu böyle uzayıp gider. Ha arabayı verir hemen alamayız,eşim istemeye utanır bir kaç gün hatta 1 hafta geçer sonra alırken de bahane uydurur.Bu hafta araba hiç bizde olmadı mesela,haftasonu da onda kalacakmış. Kayınpederim olmadığı için abisinden çekinir eşim. Şimdiye kadar sadece bir kere reddetti, beyefendi 2 haftalığına doğuya köye gidecekmişmiş bizim arabayla. Yok deve:47::47:

Ya kızlar napacaz biz akıl verin. Kayınvalidem görümcelerim kaç kez eşimin abisine "madem o kadar lazım git sen de araba al,niye sürekli onlardan istiyorsun" diyor. Onların da altını var ne ev alıyor ne araba. Biz rahatsızlığımızı hiç söyleyemiyoruz,uygun cümle bulup kibarca reddemiyoruz. Bu bana düşmez, eşim de yapmayınca kavga ediyoruz bu sefer. Arabayı hor kullanması da cabası, bizden önce kaç kere ufak kazalar geçirdi başkasının arabasıyla :47:

Hamileyken düğün takılarımla araba aldık, 1buçuk seneden fazla oluyor.Kızım ameliyat geçirdi,hastalarımız oldu,bayramdı seyrandı derken çok işimize yaradı hala da yarıyor. Ama gelin görün ki resmen ortak mal almışız gibi hep abisinde ve artık dayanamıyorum.

Dükkana mal lazım diyip istiyor, sabah araba kapılarında oluyor. (evleri yakın da değil üstelik)

Bu böyle uzayıp gider. Ha arabayı verir hemen alamayız,eşim istemeye utanır bir kaç gün hatta 1 hafta geçer sonra alırken de bahane uydurur.Bu hafta araba hiç bizde olmadı mesela,haftasonu da onda kalacakmış. Kayınpederim olmadığı için abisinden çekinir eşim. Şimdiye kadar sadece bir kere reddetti, beyefendi 2 haftalığına doğuya köye gidecekmişmiş bizim arabayla. Yok deve:47::47:

Ya kızlar napacaz biz akıl verin. Kayınvalidem görümcelerim kaç kez eşimin abisine "madem o kadar lazım git sen de araba al,niye sürekli onlardan istiyorsun" diyor. Onların da altını var ne ev alıyor ne araba. Biz rahatsızlığımızı hiç söyleyemiyoruz,uygun cümle bulup kibarca reddemiyoruz. Bu bana düşmez, eşim de yapmayınca kavga ediyoruz bu sefer. Arabayı hor kullanması da cabası, bizden önce kaç kere ufak kazalar geçirdi başkasının arabasıyla :47:

peki neden kendine araba almıyor madem işi için bile bu kadar lazım, bence bir iki başkasına verdik deyin, tamirde deyin arayı uzatın
ya da olmadı direk abi bi araba al artık desin

çok sinir bozucu bir durum ya.hiç mi rahatsız olmuyorlar utanmıyorlar bence artık işi arsızlığa vurmuşlar.:19::19: nasıl vazgeçirebilirsiniz ki ya arabanın modelini yükseltip ya bunu veremiyoruz kimseye korkuyoruz falan denir ya komple siz satıcaksınız ki onlar yüzünden siz niye rahatınızdan olacaksınız ki.en iyi çözüm rest çekmek ama buna da eşiniz yanaşmaz bence.allah kolaylık versin:19::19::19::19:

peki neden kendine araba almıyor madem işi için bile bu kadar lazım, bence bir iki başkasına verdik deyin, tamirde deyin arayı uzatın
ya da olmadı direk abi bi araba al artık desin

Araba neden almıyor inan ben de bilmiyorum. Hatta bizden çok altını var ve kirada oturuyor, bizim gibi borç da ödemiyor. Eşim 1 ay kadar önce annesiyle ablası dedikodu yaparken duymuş, kayınvalidemin evi var bir yaşlı babaanne ve kv beraber yaşıyorlar. Babanne 84 yaşında. Onun vefatından sonra o evde oturmak için kendine ev almadığını düşünüyor herkes. Çok uyanık adam ya. Hadi evi o yüzden almıyor,araba niye almıyor Allah bilir

oooo iyiymiş valla. Araba bazıları için lüx olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geliyor. Bu durumu konuşsanızda çözülecek gibi durmuyor. Ben olsam arabanın km. sini abisi yükseltmeden satardım ki(km sini ne kadar yükseltirse arabayı satarken okadar düşük fiyata gider biliyorsunuzdur zaten). Parayı koyardım bankaya. Sorarsa ev alcaz falan derdim. Görünüyorki arabaya çok ihtiyacı var. Sizin arabaya bu kadar alışmışsa arabasız yapamaz zaten kendine bi araba alır artık. O aldıktan sonra siz de tekrar bi araba alırsınız kendinize mesela. Aklıma gelen bu

çok sinir bozucu bir durum ya.hiç mi rahatsız olmuyorlar utanmıyorlar bence artık işi arsızlığa vurmuşlar.:19::19: nasıl vazgeçirebilirsiniz ki ya arabanın modelini yükseltip ya bunu veremiyoruz kimseye korkuyoruz falan denir ya komple siz satıcaksınız ki onlar yüzünden siz niye rahatınızdan olacaksınız ki.en iyi çözüm rest çekmek ama buna da eşiniz yanaşmaz bence.allah kolaylık versin:19::19::19::19:

Eşimle her kavgamızda arabayı satalım yeter artık diyorum valla. İnan bıktırdılar o derece. Hatta biliyormusun bir kere bebeğim rahatsızlandı,gece komşudan araba aldık da doktora gittik ve ne kadar utandık mahcup olduk. Yine bir kere gece doktora gitmemiz gerekti. "Ara ya abini arabayı getirsin" dedim. YArım saat kadar sonra geldi,bizi doktora götürdü. Sonra eve geri getirdi ve arabayı yine kendi evine götürdü. Gel de gıcık olma,Pislik adam ya sırf bu huyu yüzünden nefret ediyorum normalde severdim onu

oooo iyiymiş valla. Araba bazıları için lüx olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geliyor. Bu durumu konuşsanızda çözülecek gibi durmuyor. Ben olsam arabanın km. sini abisi yükseltmeden satardım ki(km sini ne kadar yükseltirse arabayı satarken okadar düşük fiyata gider biliyorsunuzdur zaten). Parayı koyardım bankaya. Sorarsa ev alcaz falan derdim. Görünüyorki arabaya çok ihtiyacı var. Sizin arabaya bu kadar alışmışsa arabasız yapamaz zaten kendine bi araba alır artık. O aldıktan sonra siz de tekrar bi araba alırsınız kendinize mesela. Aklıma gelen bu

Evet böyle yapılabilir, zaten satmayı sırf hatasını anlasın diye istiyorum,onun yüzünden sattığımızı bilsin istiyorum yoksa arabadan çok memnunuz ve uygun da almıştık çok araştırarak. Şuan araba ilanda ciddi alıcı da bulduk vazgeçtik,insan kıyamıyor ki:50::50:

Evet böyle yapılabilir, zaten satmayı sırf hatasını anlasın diye istiyorum,onun yüzünden sattığımızı bilsin istiyorum yoksa arabadan çok memnunuz ve uygun da almıştık çok araştırarak. Şuan araba ilanda ciddi alıcı da bulduk vazgeçtik,insan kıyamıyor ki:50::50:

valla canım benim ii bi fiyata denk getirirseniz km sini o şahıs yükseltmeden satmanız sizin kârınıza olur derim ben. Yoksa sürekli onun kullandığı arabayı daha düşük fiayata satabilmeye çalışacaksınız ki araba ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok sanayiye girer çıkar bide bunlar var. Eminim araba sanayiye girse bende kullanıyorum diye parayı paylaşmıyordur bile bu şahış. Bence kıy ve sat. Koy paranı bi köşeye ve bekle. İnan en mantıklısı bu

bileziklere bin de git lafına bende 3,4 tanesini verdim aldık ..
aldık diye ne demedik şeyler bırakmadılar,şimdi lazım olunca araba isterler ..
insanlar cok yüzsüzler canım ..malesef ..

ayıp ediyorlar gerçekten
ama sende haklısın bu sana düşmez
üstelik eşinde söylese arası bozulur
ve ben sana olacağı söyliyim
size inat gibi araba alırlar
ve birsürü de laf sayarlar
yedik sanki ... filan gibi
yapabileceğiniz şey e gelince
bir süre arabasız idare etmeyi göze alıp satın
kardeşler arasında bu tarz şeyler haklı olsanızda anlaşılmaz çünki
:50::50::50:

Ohoooo, sesinizi çıkarmazsanız buradan bizim ne gibi bir yardımımız olabilir? Eşiniz otoritesini sağlayacak, net.

Son düzenleme:
canım dün ben tam bunun üstüne bi konu açtım
aynen bizimde şuan arabamız kaynımda
çoookk gıcık bir durum Allahtan sürekli istemiyor ama
bide onunda arabası var ama kırık dökük:(
ya sabır arkadasım...

ooh ne güzel,ses çıkartan yok diye!!!madem ortak kullanıyoruz,sigortasını,kaskosunu,bakımını siz ödeyin diye emrivaki yapın,belki vazgeçer

Kızlar yorumlar için çok sağolun. Konuştum eşimle satmaktan başka çare yok dediğiniz gibi,bu sefer alıcı çıkınca vazgeçmeyecez:17:

Biz de ticari araç var eşim sürekli küçük binek araç alalım bununla her yere gidilmiyor falan diyor ama kesinlikle istemiyorum. Çünkü aynı dediğiniz gibi ortalık malı olucak adım gibi biliyorum. Bizdeki sorun da eşimin abisi zırt pırt isteyecek eşimde kıramayıp her defasında verecek. Öncesinden biliyorum çünkü kardeşimdeki arabayı bile istiyordu. Allahtan kardeşim arabayı sattı da kurtuldu. :19: Sizi çok iyi anlıyorum yani. Ama yerinizde olsam arabayı satardım bi müddette asla almazdım ta ki o ümidi kesip kendine araba alana kadar. Araba sizin de olsa alışmıştır şimdi o arabanın rahatlığına sizinki de olmayınca mecbur alır sanıyorum kendine. :44:

Başkası için nie arabanı satasın ki ?
Bak doktor için komşudan araba istemişin
Sizi götürmüş geri arabaya gitmiş yuhhhh sen dicektin abi anahtarı alayım lazım bize arabamız varken milletten istiyoruz olmuo
Kocan sesini çıkarmıyorsa sen çıkaracaksın

Ipin ucunu baştan kaçırmışsınız. Yerinizde olsam hayati bir durum hastalık acil bir şey falan olmadığı sürece hayatta vermezdim. Lazım oluyor derdim. Hem de küçük çocuğunuz var. Daha iyi bahane mi olur. Bir yerlerden başlayın artık vermemeye.

Kızlar yorumlar için çok sağolun. Konuştum eşimle satmaktan başka çare yok dediğiniz gibi,bu sefer alıcı çıkınca vazgeçmeyecez:17:
Canım niye satıyorsunuz ki, çok alemsiniz gerçekten. Ağzınız diliniz yok mu? Düşüncesiz terbiyesiz davranışa karşı niye bu kadar naziksiniz? Arabayı satsanız başka şekilde kullanır. Bu kadar iyi niyetli olmayın yahu. Arabanızı satmayın, istediğinde de lazım oluyor deyin vermeyin. Gerekirse kötü olun yani. Terbiyesizlik yaptığı.

Ayni dert bendede var ve bildiğin sinirden deliriyoruuuuummmmmmmm:47::47:
Zamanında ortak araba almustik ve beyfendiler arabayi 2 gün birakmadi kapumizda biz kucagimizda bebek karda Kista otobüslerle gittik beyfendiler bekar tras olmaya arabayla giderdi ortaklıktan çekiliyorum ver payimizi deyince de "abimin zaten bana borcu dedyip paranin 10da 1ni verdiler küfür eder gibi :47::47:
Simdi bizim arabamiz var onlarda yok arabayi benim altinlarla benim üstüme alindi heeeee gel gorki bizimki ortanin mali oldu iyimi???
Her ikisinde full kullaniyolar hatta araba bizim kapiya arada uğruyor ama nasil sindirim nasil ifrit oluyorum belli değil:41::41::41::41::41:
Bu arada benim ehliyetim var ama manüel vites kullanamadim vitesimiz arizaliydi sürekli simdi kavgamiz satacaksin bu arabayi dedim alican otomatik tek anahtar olacak bende hergun tepesinde olacam arabanın bi Allahin kuluna vetmicem diye oooofff oooofff sinirden mideme yanginlat giriyooooo:47::47:

Yuzsuzler pes gercekten is esinizde bitiyor boyle susarak olmaz bence her hafta sonu alin arabayi gezin esinizle sizde ehliyet alin isim var diyin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X