- 3 Mayıs 2011
- 13.774
- 49.043
- 798
- Konu Sahibi yogurtbogurtlen
-
evet eşe ait mala el konulamaz ancak muvaza olarak görülmesine engel de olmaz. bu kardeş içinde geçerli ama genelde eş tercih edilmez bu sebepten.
ben bazı kadınların bazı duurmlarda nasıl sessiz kaldıklarına şaşırıyorum cidden
muvazaa ile alakası olmaz çünkü zaten o mal hiç kişinin olmamış olacak
muvazaa ben sahip olduğum bir malı başkasına satmış gibi gösterip kullanırsam söz konusu olur
Muvazaa ne demek acaba eşimin borcundan dolayı benim malıma haciz gelebilir mi?
Bence mühim konu eşiniz neden üstüne alamıyor.. eğer ciddi birşey varsa ki icra vs. sizin üstünüze olmasıda sıkıntı.
Valla akşamı bekleyemedim arıza çıkardım. Konu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.
Araba kimin üstüne olacak belli olunca yaz bari.merak ederiz
Bence ilk mesajınıza bu mesajınızı güncelleme olarak ekleyin. Yoksa konu anasayfada kaldığı sürece çoğunluğu ilk mesaja yapılan bir sürü yorum göreceksiniz.
Konu ile ilgili olarak da keşke arıza çıkarmadan adam gibi anlatsaydı diyorum. Sonuçta kazak almıyorsunuz araba alıyorsunuz, eşlerin birbiri ile düzgünce konuşarak yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Siz arıza çıkarmasanız bu açıklama yapılacak mıydı?
Kocanızı tebrik ediyorum. Seviyorum böyle laf dinleyen kocaları. Şimdi okudum yazınızı. Kocaya helalll. Tamam demiş hemde bir kerede laf anlamış vay canına valla. Çok şanslısınızKonu şu şekilde; araç kredi ile alınacakmış satış yapan firmaya taksit şeklinde değil. Banka kanalıyla yapılacağı için Ahmetin şirketine kredi kullandıracaklarmış. Ruhsat A firması şeklinde çıkacakmış. Senin mevcut kredim var ve o bitmeden kredi kullanamayız, benim durum malum aklıma o geldi dedi. Ben kimseye güvenmiyorum ve kabul etmiyorum dedim tamam konu kapandı.. Daha uygun şartlarda araç sahibi oluruz ve kimseyle uğraşmayız dedik.
Evlenınce ben de aracımı değiştirdimArkadaşlar eşim bir araba almayı düşünüyor sabah tekrar konusu açıldı tamam alalım öderiz dedim. Peşinat kısmını ayarladık kalanı taksitlendirilecek.. arabayı Ahmetin üstüne yapacağım dedi neden şirketi olduğu için vergi indirimi falan mı olacak dedim hayır dedi.. Şahıs olarak aldığımızda da aynı fiyat geçerli değil mi dedim evet dedi. Araya başka şeyler girdi konu yarım kaldı.
Ben bu konuya çok bozuldum eşim çeşitli sebeplerden kendi üzerine mal alamıyor mantıken o aracı benim üzerime alması gerekmez mi? Bu konuya bozulduğumu söylemek istiyorum ama doğru kelimelerle anlatmalıyım yoksa mal meraklısı olurum. Ayrıca olası bir boşanma durumunda yarısı iddia edemiyorum kardeşinin üzerine olursa ama taksitlerini biz ödeyeceğiz bu sizce de saçmalık değil mi?
Kisinin borçları için eşin malına haciz vs. konulamaz
bu konuda yanlış bilgi vermeyelim
Aynen ben de anlamıyorum. Buraya yazana kadar on kere konuşurum ben.Böyle durumlarda konu nasıl yarım kalabiliyor
aklım almıyor..
Kabul etmiyorum
Senin üzerine olamıyorsa benim üzerime olur de.
Bence bu araba alma olayını senden önce annesiyle falan konuştu öylesine muhabbet olsun diye ama üzerime alamıyorum falan dediyse kayınvaliden kardeşinin üzerine yap o zaman oğlum demiştir.o da şimdi senin üzerine yapsa kardeşin ne güne duruyor diye laf yiyecek...tabiki olması gereken senin üzerine yapılması ama konuşsan da ben sonucun değişeceğini sanmıyorum.kavga çıktigiyla kalacak bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?