Arabanın kardeş üstüne almak

evet eşe ait mala el konulamaz ancak muvaza olarak görülmesine engel de olmaz. bu kardeş içinde geçerli ama genelde eş tercih edilmez bu sebepten.

muvazaa ile alakası olmaz çünkü zaten o mal hiç kişinin olmamış olacak
muvazaa ben sahip olduğum bir malı başkasına satmış gibi gösterip kullanırsam söz konusu olur

ben bazı kadınların bazı duurmlarda nasıl sessiz kaldıklarına şaşırıyorum cidden

Zaten sesiz kalmadım fikrim çok net belliydi bazen çok fevri olabiliyorum acaba yanlış mıyım diye danışmak istedim buradaki hanımlara. Konu havada kalmıştı çözdük..mal kaçırma yada buna benzer bir sebep yok mantık çerçevesinde açıkladı eşim. Teşekkürler yorumunuza

Bence bu araba alma olayını senden önce annesiyle falan konuştu öylesine muhabbet olsun diye ama üzerime alamıyorum falan dediyse kayınvaliden kardeşinin üzerine yap o zaman oğlum demiştir.o da şimdi senin üzerine yapsa kardeşin ne güne duruyor diye laf yiyecek...tabiki olması gereken senin üzerine yapılması ama konuşsan da ben sonucun değişeceğini sanmıyorum.kavga çıktigiyla kalacak bence

Muvazaa ne demek acaba eşimin borcundan dolayı benim malıma haciz gelebilir mi?

siz ona kefil olmadıktan sonra gelemez
o konuda içiniz rahat herkes kendi borcu için kendi malvarlığıyla sorumludur.
muvazaa bilmeseniz de olur sizinle ilgili bir konu değil

Bence mühim konu eşiniz neden üstüne alamıyor.. eğer ciddi birşey varsa ki icra vs. sizin üstünüze olmasıda sıkıntı.

Devam eden bir davamız var takipsiz bıraktığımız için kullandığımız araca haciz geldi yakalama emri var.. Karşı dava açtık devam ediyor %100 haklı olduğumuz bir konu ancak yasal prosedür ve avukatımızın ilgisizliği nedeniyle uzadı. Bu sebeplerle üzerine mal almamaya dikkat ediyor. Dava sonuçlansa zaten sıkıntımız kalmayacak.

Bence ilk mesajınıza bu mesajınızı güncelleme olarak ekleyin. Yoksa konu anasayfada kaldığı sürece çoğunluğu ilk mesaja yapılan bir sürü yorum göreceksiniz.

Konu ile ilgili olarak da keşke arıza çıkarmadan adam gibi anlatsaydı diyorum. Sonuçta kazak almıyorsunuz araba alıyorsunuz, eşlerin birbiri ile düzgünce konuşarak yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Siz arıza çıkarmasanız bu açıklama yapılacak mıydı?

Araba kimin üstüne olacak belli olunca yaz bari.merak ederiz

Araç alınmıyor daha önce yazdım ama gözden kaçırdınız sanırım. Benim kredim var, eşimin üzerine bir şey alamama durumu aklıma kardeşimin şirketi geldi kredi bitince zaten üzerimize geçiririz diye düşündüm ama istemiyorsan erteleyelim dedi.. Erteledik şuan araç alınmayacak.

Kapı ağzında giderayak konuşulduğu için işin ayrıntısı, gerekçesi büyük ihtimal akşam anlatılacaktı ama ben o kadar tez canlıyım ki önce buraya yazdım baktım ki %100 haklıyım eşime söylenecek her şeyi söyledim . İletişim çok önemli çok haklısınız.. Fikrimi sormadan genelde bu tarz bir şey yapmaz bende çok şaşkındım. Teşekkür ederim yorum için

.
Geçen tv de güzel bir laf duydum. Kardeş güçlü bir kan bağı olsa hamil kabili öldürmezdi. Tarihteki ilk katil olunduğuna inanılırmış.Allah şaşırtmasın ama malını neden onun üzerine yapıyor.olurmu öyle şey.
Üstelik sizde katkı yapacaksanız tek başına karar veremez. Madem tek başına karar veriyor tek başına ödesin sizde kendinize ayrı araba alın. Öyle birşey olamaz.size sormadan iş yapamaz bu nasıl saçmalık. Evli değil sevgilimisiniz de kafasına göre haraket ediyor. Sonuçta onum için side sıkıntı çekiceksiniz çalışmasanız bile.

Son düzenleme:
sorun çözüldüyse bence kapattırın konuyu çünkü aklınız karışmasın

Kocanızı tebrik ediyorum. Seviyorum böyle laf dinleyen kocaları. Şimdi okudum yazınızı. Kocaya helalll. Tamam demiş hemde bir kerede laf anlamış vay canına valla. Çok şanslısınız

Evlenınce ben de aracımı değiştirdim
Kardeşime birlikte calısıyorum şirket kardesımın , aracı onun üzerine yaptık yıllık vergisinde kullanılacagı için
ancak benım aracımın yarı parasını kardeşim verdi

aracı kendı uzerıme almama bır sene kaldı
aynı sekılde babamın aracı da kardesımın uzerıne

eşimle ev aldık ağu ayında , ıkımızın uzerıne ortak aldık evi.

sahsen kredisini ödeyeceğiniz bir arabanın eşinizin kardesı uzerıne olması mantıksız, bu sekılde ben de kabul etmezdım
eşinizin bu konuda sizin fikrinizi alması gerekır
tek basına karar vermesı zaten doğru değil.

Kisinin borçları için eşin malına haciz vs. konulamaz
bu konuda yanlış bilgi vermeyelim

ben bir "bilgi" vermiş miyim?
"belki" size "bilgi" gibi mi göründü?
"vermeyelim" şeklinde emir kipleriyle konuşmadan önce dikkatli okumanızı rica ederim

Kayınvalidem hiç bir şeye müdahil olmaz.. Sakin, munis,kendi halinde bir kadın zannetmiyorum. Kahvaltı esnasında mart sonuna kadar geçerli bir kampanya bilgisi geldi eşime.. bana gösterdi..kampanyanın olduğu araç satış firmasındaki arkadaşını aradı.. olaylar öyle gelişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…