Aman olur öyle ilk zamanlar sen canını sıkma ne demişler cana gelen mala gelsin (= ki zaten pek önemli bir çizikde değilmiş. Ama bilirim o psikolojiyiBen üç yıldır kullanıyorum aktif olarak araba. İlk zamanlar bende neler neler yaşadım kaç kere eve geldiğim de bir daha araba sürmicem diye kararlar alıyordum ama geldi geçti bak şimdi Allah'a şükür rahatım. Sen de pes etme zamanla deneyimi kazanırsın sonuçta erkekler de anne karnında öğrenmiyorlarya araba sürmesini (=
Benim daha çok duran cisimlere karşı bir zaafım vardı. Hiç unutmuyorum bir kere yeni çıkmışım trafiğe arabayı durdurcam yolun sol tarafında. Koskoca çöp kutusunu görmeyip gidip sürücü tarafındaki aynayı çöp kutusuna sürttüm. Hayır orada ben o şoku mu yaşayayım yoksa etraftaki insanların şaşkın şaşkın bana bakıp fısırdaşmalarına mı yanayım? :S O günü çok utanmıştım ama şimdi hatırladıkca gülüyorum (=
geçmiş olsun,belli bile olmuyorsa takma boşver.acemilikte olur böyle şeyler
benim de 1 sene oluyor.1 sene boyunca en ufak bir vukuatım olmamıştı,acemiye göre baya iyi kullandığımı düşünüyordm-belki hala düşünüyorum:)- ta ki bikaç hafta önceye kadar...
evin arka garajından çıkarken yan tarafı duvara sıkıştırdım.uykuluydum,bir anda oldu.belki kurtarabilirdim ama daha da üstüne gittim.niye böyle bi hata yaptım ben de bilmiyorum.olucağı varmış diyorum.üzüntümü anlatamam,bi daha araba sürmicemler vs ...
bende korku falan yoktu hiç,bu olaydan sonra daha temkinliyim ve anlık bir şey diye korkuyorum
ama durmak yok yola devamcana gelmesn önemli olan bu
Gecmis olsun sanirim kaldirima surtmus
Sizinki iyi yine ben de ilk trafige ciktigim gun
onumde pat diye duran arabaya carpmayayim diye sola kirdim ,
fakat arkadan da son hizla gelen araba sebebiyle birden panik oldum
ve hafifte saga kirayim derken arkadan bir carttttt sesi :)
Sok oldum meger o onumde pat diye duran arabaya surterek gecmisim
Esim yanimdaydi bu ses ne diye soruyorum bir de :)
Esim ortala derken ben kilitlenip kaldim
direksiyonu falan biraktim
Allahim ne kotu bir gundu :)
Esim bana sakin ol diyerek indi arabadan ,
tabi diger arabanin sahibi kadin da indi hemen
Kadin az daha dovecekti beni cikar ehliyetine bakicam diyordu :)
Esim beni biraz uzaklastirip kaldirimin kenarina oturttu
kadina da hanimefendi sakin olun polisi arayalim tutanak tutulsun karsilariz dedi
oyle diyince duruldu kadin
Bizim arabada bir sey yoktu ama kadinin arabasi gocmustu resmen .
Tabi ordan ayrilacagiz artik esim sen sur dedi yok dedim ben kullanamam artik dedim, esim hayir hem de simdi sureceksin dedi
Yoksa bu korkuyla hic suremezsin dedi.
Eger o gun surmeseydim o korkuyu asla yenemezdim :)
Merak etme ilk acemilikte oluyor öyle şeyler üzülme,sen yine bakınca farkedilmiyor diyorsun ben ilk acemiliğimde sürttürmediğim yeri kalmadı arabanın,öyle,öyle ustalaşıyorsun birazda kadermi ne hep benimi buluyor diye düşünüyorsun ister istemez hepsi ilk heyecan geçinceye kadar.onun için yeniyken sıfır araba almayacaksın.ben yenilediktenm sonra hiç olmadı inşallahta olmaz .Allah kazadan beladan korusun hepimizi,
Civciv cnm öncelikle hayırlı olsun sağlıcakla al kucağına bebişini inşallah
Araba konusunda hiç sıkma canını canım ooo ben de neler yaptım. O yuzden biraz temkinli sürüyorum hala kalabalık yerlere pek çıkmıyorumAma oluyor ya bizim eski evimizin parkı rampa idi işlek yoldan doğran girer çıkarken çok zorlanıyordum. Girişte yanda bir taş vardı oraya arabayı az sürtmedim mesela Yeni taşındığım yerde trafik seyrek ve park sorunu yok. Rahat rahat çıkıyordum her yana baya da havaya girmiştim ki geçen gün park ederken ayakkabım çıkıp pedallara dolanınca duvara tosladım arabayı Araba suan serviste. Rezillik diz boyu ama pes etmek yok araba gıcır gıcır gelecek inşallah kazasız belasız kullanırız bundan sonra.
Her abayla çıkmadan b1tl de olsa bir kutuya sadaka at haydi bismillah yola cık sakın pes etme
valla ben arabayı sürtmen konusuna bişey diyemiycem geçmiş olsun mala gelsin cana gelmesin
ama ben eşini taktir ettim helal olsun olgun bir beymiş
başka adam olsa kendini yırtar valla arabayımı sürttün diye
geçmiş olsun canım, Allahtan ufak bir kazaymış, üzülme, oluyor bunlar..
benimde oldu ufak tefek kazalarım, nasıl becerdiysem, tekerimi dolmuşun cantına sürttüm,arabanın altını kaldırıma sürtüm, otobüs beni sıkıştırıp, aynamı kırdı birde yüzsüz herif gelip '' bak kırdın aynayı '' diye bana çıkıştı, garaja girerken arabayı olduğu gibi kapıya sürttüm- ki bu en büyük hasarım oldu
yani iyice öğrenip, tecrübe kazanana kadar oluyor bunlar ya... Allahtan eşim hiç birine bişey demedi, kaskosu vardı yaptırdık oldu,bitti.. benim eşimde korkup sürmeyi bırakmamam için beni teşvik etti,çok şükür dahada bi kazam olmadı, inşaAllah bi daha olmaz..
sende korkma, sürmeye devam et, sürmeden de usta olunmuyor ki, Allah büyük kazalardan korusun
Canın sağolsun boşver
tamponu çamurluğu sürtmüşsün sanırım
hiçbirsey olmaz oradan
olsa bile ne olcakki sana birsey olmasın sonucta yeni baslamıssın sürmeye pardon sürtmeyeşaka şaka
onlar olmadan usta şoför olunmaz merak etme
Geçmiş olsun olur boyle seyler ama kazadan ya da yaptıgımız hatadan cok ınsanların bıranda basımıza toplanıp gosterı ızler gb durumu ızlemesı benı cok şok etmişti ilk kaza yaptıgımda haftalarca kendıme gelememiştim ama gecıyor kesınlıkle arabaya bınmemezlık yapmayın. Bundan daha daha dıkkatlı olucaksınız ınanın :) iyi sürüşler
yeni yeni arabayı tek kullanmaya başlamıştım.
2 3 gündür yoğun trafiktede sürer oldum.
kendime güvenim gelmişti.
bugünde öğlen çıktım kütüphaneye gideceğim.çıkarttım arabayı.yolumun üzerinde çok dar bir dönel kavşak var,ve her yerinden trafik akıyor,trafik lambalarıda sorunlu.hep korkuyordum ordan.bugün dedim ordan geçeceğim korkumu yeneceğim.
ama sanırım korkum beni yendidönerken dolmuş beni sıkıştırınca arabanın aşağı kısmı sürttü: (
hemen durdurdum arabayı ne yapacağımı şaşırdım.ordan kurtaramazdım,eşimi arıyorum cumada olduğundan açmıyor: )
kaldım öyle trafiğin ortasında ya...herkes toplandı tepeme bir de
sağolsun bi amca geldi hemen ordan aldı arabayı karşıya koydu ben o an çok soğukkanlıydım ve hiç bişey olmamış gibi gittim kütüphaneye.ders çalıştım.
eşim aradı tabi.söyledim,hemen sana bişey olmadı demi dedi ben başladım ağlamaya :2:
hemen yanıma geldi teselli etti beni.arabadaki sürtme çok aşağıda neredeyse arabanın altında dikkatli bakılınca farkedilmiyor ama yinede garip oldum,sürmek istemedim ama eşim soğuma dedi ve bana sürdürdü.
sıkıntı olmadan getirdim eve...
var mı böyle ilk zamanlarında sürtme arkadan vurma vs gibi şeyler yaşayan?
açıkçası biraz tırstım
geçer değil mi bu acemilik :26:
yoksa ben öğrenene kadar arabayı haşat edeceğim
1. ay duramadımrömork gibi bişiyin arka köşesine bindirdim, karşı tarafa hiçbişicikler olmadı olan benim arabaya oldu
2. ay tam bir felaketti, dikey park ederken 2 araba arasına canım jettayı mahvettiğim gibi benim arabayı boydan boya çizdim ne kötüydü yarabbim :26:
3. ay ters yönden ve çapraz üstüme gelen gerzekten kendimi kurtarayım derken yan alt tarafı içeri göçerttim kaya gibi bişiye çıkmaya çalışarak
5. ayımdayım çok şükür hala şehir içinde hergün kullandıgım gibi haftasonları da çeşmeye neyin gidiyorumhepimizi beter kazalardan Allah korusun :))
ha bi de kociş ve babam sağolsunlar hep destek tam destek
ne tesadür ya ben de ehliyetimi yeni alıcam pazar günü direksiyon sınavım var ..sen oraya buraı gez gel rampa dr kalak sonra gel evinönündeki çöpe aynayı carp park ederken ayna cıktı yerınden ..canım nasıl sıkıldı anlatamam ...ya niye, nasıl oldu bilmem evin önünde park yeri kalmayınca yol kenarına koyum dedim o da cat carptım ..
en kötüsü karasız kalmak zaten, dönsem mi dursam mı derken bi kaza oluyor muhakkak...dua edin yeni sistemde sınavı geceyim direksiyon sınavını ck zorlastırdılar
20 madde varmıs uygulaman gereken bılmıosun neler...bi tanesini yapmazsan bırakıolar burda
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, size birşey olmamış ya önemli olan o.
O kadarcık olur, hemen soğumayın, aksine araba kullanmaya devam edin, böyle böyle atacaksınız acemiliği.
ufak atlatmışsınız,geçmiş olsun: )Ben de bir kere duran bir arabaya çarptım baska bir araba beni sıkıştırınca. Çok fazla ses çıktı ben arabanın içine girdim sandm halbuki sadece Yan aynası kırıldı ve 250 tl ödedim yaptırdım :)
Arabam ile trafiğe çıktığımın 3. günü arayoldan anayola çıkarken başka bir arabaya çarpmıştım
Arabamın sol farı kırılmıştı, üstelik arabamda henüz yepyeniydi, 3 günlüktü.
Çok korkmuştum ama sürmeye devam ettim, ara verseydim tekrar direksiyona geçemezdim.
Daha sonraları da park yerinden çıkarken falan bayağı çizdirdim arabayı ama olsun, acemilikte olur böyle şeyler
acemiyken olur canim cok gecmis olsun ben daha ehliyetimi yeni aldim arkadasa hava atmaya gittim esimin gitme israrina ragmen canim bak acemisin bugun 2 saat ders aldin ustelik sinav stresi vardi dediysesede durduramadi gittim tozdum arkadasa havami attim geldim garaja arbayi sokacam bir ileri bir geri derken geri gidiyorum zannettim on duvara kuttttt etti anammm araba daha sifir 1 haftalik esim kizacak diye akila bak guya garaja koyacam kim yapti bilmiyom diyecem deluuuarbayi kurtarmaya calisirken ayna kapi sag tampon ne varsa paramparca sanki lunaparkdaki carpisan oto mubarek en son pes ettim esim geldi asagiya askim cik disarida parcalari toplayalim dedi bende iyide hayatim kapim acilmiyorki neyseki esim en buyuk korkumu yendi hicbir sey olmamis gibi davrandi hatta ben bir daha elimi surmem dedim o ne var onda askim kaza degil birsey degil arasira bahane etti ben mesgulum sen git al gel boylelikle astim herseyi arbasiz hayatmi olur arkadis
Acemilik döneminde refleksler daha tam gelişmiyor bu sebeple de kazalar olabiliyor, zamanla da iyice gelişiyor insan, devam edin sakın pes etmeyin Allah daha ciddi kazalar vermesin.
Oo ben duran belediye otobüsüne çarpmıştım ilk zamanlarda otobüsteki herkes gülmüştü banaama şuan usta olduk milleti azarlıyorum doğru kullanın diye hahahaha
İki yıldır aktif araba kullanıyorum ilk zamanlarda yaptıklarımı düşünüyorum da çok komikmişim :))
Tabi ki böyle ufak tefek şeyler yaşayacaksınız hepsi birer tecrübe :)
Benim ilk kazam Fethiye-Antalya yolunda petrolden çıkarken duran bir traktör römörkuna çarpmıştım :) çok hızlı geri geri gidince ben duruncaya kadar römorkun köşesi benim arabanın arka camını patlatmıştı :) Önce çok panik oldum çünkü babam çok panik birisi kesin arabama el koyacak dedimAma atlattım sonra o olayı ilk başta içiniz yanıyor ama zamanla unutuyorsunuz :)
Geçmiş olsun Allah daha büyüğünden saklasın.
Kim hortlatmıs bu konuyu ya sene 2013 dennnTabi ki olucak bu tür şeyler.. benimde bi kavsagim vardi ilk zamanlar geçmem gereken, biraz fazla yanaşmistim sürtmüstüm kenarindan birazcik ama birsey olmadı.. ya bunlar fasa fiso aslında .. bi keresinde eve gelirken yine arkadan biri bilinçli dokundurttu bana arabasını.. pislik nasıl korkmustum.. bayan sürücülere birde böyle yapanlarda varkorkmayacagız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?