Arac kredisi/ihtiyac kredisi

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
372
685
103
Cok istedigim bir ise kabul edildim, gelecek ay baslayacagım. 4000 in biraz ustunde bir gelirim olacak. Ailemle yasıyorum, harcamam yok gibi bi sey diyebilirim. Kira fatura cart curt derdim olmayacak.
İs yerim biraz sapa ve ulasımın kolay olmadıgı bir yerde. Ailemin aracını kullanamam, gun icinde onlara lazım oluyor.
Bir arac alma niyetindeyim ancak pesinatım yok. İstedigim araba 50 bin lira yaklasık. Arac kredilerinde pesinat istendigi icin bu secenegi ilk etapta eledim. Peki 50 bin lira ihtiyac kredisi almam mumkun mu? İnternetten hesaplattıgım kadarıyla 50 binin 3 senede odemek kaydıyla 65 bin gibi bir odemesi oluyor. Sizce mantıklı mı?
Bir diger secenek ailemden pesinat istemek ama onların birikimi altın, bozdurulur ve gramı neyse yerine koymak isterim. 15 bin alsam onlardan 35 bin kredi cekip 2 senede 45e yakın bir odeme yaparım. Bu arada kredi oderken onlardan aldıgımı da odemem icin para biriktirmem gerekir ama altın malum surekli artıyor.
Borcum tek bir yere olsun diye hepsini toptan kredi cekmeye biraz daha sıcak bakıyorum. Bu konularda biraz bilgisizim acıkcası.
Belki sizlerden mantıklı bir oneri gelebilir diye bu konuyu acıyorum.

Ozetle normal yasam gideri olmayan 4000 in biraz ustu gelire sahip birine, ayda max 2 bin odemeli 50 bin lira kredi cıkar mı? Vadeyi 3 senelik dusunuyorum. Ozel sektorde calısmayacagım, kamu personeli icin belki isler daha kolay ilerliyordur.

Artık kamudakiler daha zor alıyor. Çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama 50 binlik yerine daha uygun fiyatlı bir araba ile başlangıç yapabilirsiniz.

Canım tamamen karar senin ama 20 bin civarı bi araç baksan onu 12 ay vade ile kredi çeksen bi yandan para biriktirip ilerleyen yillarda istediğin modeli alsan

Kamu personelide olsanız kredi kullanım Puanınıza bakılır ve biraz çalışmalısınız kredi cekebilmek için bir süre maaş yatirilmis olması gerekir hesaba . Birde daha önce fatura ve kredilerinizin düzenli ödenmiş olması en büyük etken olup şuanda herhangi bir kredinizin bulunmamasi avantaj sayılır. Yalnız gittiginiz zaman bireyselci arkadaşla masaya oturup pazarlık yapın derim hemen faiz oranı bu aa okey alıyorum demeyin onlar size tavan faizi söyler pazarlık yapın gerçek alıcı olduğunuzu belli edin krediyi

Artık kamudakiler daha zor alıyor. Çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama 50 binlik yerine daha uygun fiyatlı bir araba ile başlangıç yapabilirsiniz.

Öyle mi bilmiyordum. Hani duzenli bir gelir diye olumlu bir etkisi olur diye dusunuyordum. Ama tabi daha once hic kredi cekmedigim icin bilgim yok.
Almısken istedigim arac olsun diye dusundum, duzgun otomatik dizel araclar zaten minimum 40, olmusken 50 bin olsun istedigim olsun diye. Cıkmazsa tabi mecbur kredi miktarı kadar bir araca bakacagım.
Tesekkur ederim cevabınız icin.

Canım tamamen karar senin ama 20 bin civarı bi araç baksan onu 12 ay vade ile kredi çeksen bi yandan para biriktirip ilerleyen yillarda istediğin modeli alsan

Otomatik ve dizel arac arayısındayım. Duzgun araclar 40 bin yaklasık, fiyatlar cok yuksek. Olmusken istedigim olsun diye dusundum.
Var mı arac oneriniz?

Kamu personelide olsanız kredi kullanım Puanınıza bakılır ve biraz çalışmalısınız kredi cekebilmek için bir süre maaş yatirilmis olması gerekir hesaba . Birde daha önce fatura ve kredilerinizin düzenli ödenmiş olması en büyük etken olup şuanda herhangi bir kredinizin bulunmamasi avantaj sayılır. Yalnız gittiginiz zaman bireyselci arkadaşla masaya oturup pazarlık yapın derim hemen faiz oranı bu aa okey alıyorum demeyin onlar size tavan faizi söyler pazarlık yapın gerçek alıcı olduğunuzu belli edin krediyi
Tesekkur ederim bilmiyordum faiz oranının dusurulebilecegini.
Kredi kartım vardı aslında belki puanım yuksektir. İnsallah oyledir yani:)
Peki yaklasık ne kadar calısmam gerekir?

Merhaba. Ben de uzun zamandir kendime arac bakiyorum. Biraz babamin yardimiyla biraz da kenardakilerle bende alacagim. Ama eger benim hic pesinatim olmasa kesinlikle ihtiyac cekerim. araba kredisinin faizi daha yuksek diye biliyorum.Ailemin birikimine dokunmazdim
Bu arada arac kiralamak hic ucuz degil . en az aylik 1200 tl gider... Sirketler kiraliyor cunku km yapiyorlar ve ellerinde kalsin istemiyorlar. bakimiyla falanda ugrasmiyorsunuz sonucta. Bana gore kiralamak cok mantiksiz. Siz o kira parasiyla zaten arac alirsiniz.

6 ay kadar çalışman gerekir yeni araç almış 1.5 yıl kadar ikinci el mi sıfır mi diye düşünmüş biri olarak söylüyorum. 6 ay önce 30000 lira olan 6 ay sonra 50000 oldular üstelik km leri artıp modelleri eskimesine rağmen .İkinci el eski bir araç alacağına biraz para biriktir 20000 kadar peşinat yap bayiiden 1500 _2000 36 ay ödemeli bir araç al hem de bayiiden kredi çekmiş olunca faiz oranları 0.50 lere kadar düşüyor ödeme yükseldikçe oranlar düşüyor ama ihtiyaç kredisi kullanirsan banka oranları 1.58 en düşük o da

Otomatik ve dizel arac arayısındayım. Duzgun araclar 40 bin yaklasık, fiyatlar cok yuksek. Olmusken istedigim olsun diye dusundum.
Var mı arac oneriniz?
dizel araçlar zaten 40 50 bin den başlıyor. Olmadı ikinci el baksanız sorun olur mu? Sizi anlıyorum aslında olmuşken iyisi olsun temiz olsun istiyorsunuz ama imkanlar dahilinde. Bence siz kırmızı acayip egsoz sesi yapan bi şahin alın :halay:

Dusunmemistim bunu. Emanet diye tedirgin olabilirim ama bi bakayım. Aylık arac kiralamıslıgınız var mı, hangi araca ne kadar odediniz?
Valla dizel araç çok karlı
Sadece kaza yapma
Ufak sürtmeleri dert etmiyor çoğu şirket
Getz diye yazayım sen anla
Günlük 70
Aylık 400 500 en fazla

Merhaba. Ben de uzun zamandir kendime arac bakiyorum. Biraz babamin yardimiyla biraz da kenardakilerle bende alacagim. Ama eger benim hic pesinatim olmasa kesinlikle ihtiyac cekerim. araba kredisinin faizi daha yuksek diye biliyorum.Ailemin birikimine dokunmazdim
Bu arada arac kiralamak hic ucuz degil . en az aylik 1200 tl gider... Sirketler kiraliyor cunku km yapiyorlar ve ellerinde kalsin istemiyorlar. bakimiyla falanda ugrasmiyorsunuz sonucta. Bana gore kiralamak cok mantiksiz. Siz o kira parasiyla zaten arac alirsiniz.
1200i buluyorsa nerdeyse aylık kredi odemesi zaten.
İnsaşlah ihtiyac kredisi alabilirim istedigim miktarda.
Siz hangi aracı dusunuyorsunuz? Bulabildiniz mi?

Ben aylık araba kirala derim
Emlak şirketlerinden daha kurumsallar
Ve daha ılımlılar aylık konusunda
Yazdığım paradan daha ucuza kotarırsın

Bir süre beklemeniz gerekebilir yeni başladığınız için bankaya göre değişebilir süre ama 6 ay şartı var hemen çekemezsin işe girince.

6 ay kadar çalışman gerekir yeni araç almış 1.5 yıl kadar ikinci el mi sıfır mi diye düşünmüş biri olarak söylüyorum. 6 ay önce 30000 lira olan 6 ay sonra 50000 oldular üstelik km leri artıp modelleri eskimesine rağmen .İkinci el eski bir araç alacağına biraz para biriktir 20000 kadar peşinat yap bayiiden 1500 _2000 36 ay ödemeli bir araç al hem de bayiiden kredi çekmiş olunca faiz oranları 0.50 lere kadar düşüyor ödeme yükseldikçe oranlar düşüyor ama ihtiyaç kredisi kullanirsan banka oranları 1.58 en düşük o da
Bulabildiniz mi arac? Ne aldınız?
Cok eski degil aslında 2013 model otomatik dizel clio buldum 50 bine, onu almayı dusunuyorum.
0 araclar pahalıdır malum pesinatım da yok hemen alayım rahat edeyim istedim.
Bayiler ne kadar pesinat istiyor?

dizel araçlar zaten 40 50 bin den başlıyor. Olmadı ikinci el baksanız sorun olur mu? Sizi anlıyorum aslında olmuşken iyisi olsun temiz olsun istiyorsunuz ama imkanlar dahilinde. Bence siz kırmızı acayip egsoz sesi yapan bi şahin alın :halay:
İkinci el bakıyorum zaten. 2013 dizel otomatik clio istedigim arac. 50 bine denk getirdim bi tane ama dediginiz gibi imkanlar:)

Valla dizel araç çok karlı
Sadece kaza yapma
Ufak sürtmeleri dert etmiyor çoğu şirket
Getz diye yazayım sen anla
Günlük 70
Aylık 400 500 en fazla

Ben aylık araba kirala derim
Emlak şirketlerinden daha kurumsallar
Ve daha ılımlılar aylık konusunda
Yazdığım paradan daha ucuza kotarırsın
Pesinat biriktirene kadar dusunebilirim bu secenegi. Yasadıgım sehirde de boyledir umarım fiyatlar. Sagolun.

Bir süre beklemeniz gerekebilir yeni başladığınız için bankaya göre değişebilir süre ama 6 şartı var hemen çekemezsin işe girince.
Oyleymis evet, birkac kisi daha yazdı. O arada pesinat biriktirebilirim belki.

Bulabildiniz mi arac? Ne aldınız?
Cok eski degil aslında 2013 model otomatik dizel clio buldum 50 bine, onu almayı dusunuyorum.
0 araclar pahalıdır malum pesinatım da yok hemen alayım rahat edeyim istedim.
Bayiler ne kadar pesinat istiyor?

İkinci el bakıyorum zaten. 2013 dizel otomatik clio istedigim arac. 50 bine denk getirdim bi tane ama dediginiz gibi imkanlar:)

Pesinat biriktirene kadar dusunebilirim bu secenegi. Yasadıgım sehirde de boyledir umarım fiyatlar. Sagolun.
50 bine clio mu?

Delilik ya

Zaten ikinci el

Km kaç?

Satamazsın onu kullandığında

Eli yüzü düzgün km iyi olan 2 . el araçlar 120bin

Back
X