ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

forestnight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
464
106
103
33
Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. rüya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylülde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda düğünü var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gösteriyoruz ailecek. zaten yok parayla düğün kurmaya çalışıyolar o yüzden biz düğünlerinden önce nişan yapacaktık ancak düğünden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları çok yoruyor, gözümüzle görüyoruz. Ctesi günü aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hiç açılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonuçta sinirlenmene gerek yok. biz nişan için bütün kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,saç makyaj için dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye çalıştım.,çiçeğin çikolatanın en ucusunu bulup önerdim almaları için.,takısız olacak dedik.,bohçayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin görün ki dün erkek arkadaşıma düğünden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borç alırsın sonra birlikte öderiz dedim suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf düğün derdine düşmüş beni görmez. bende dedim annemi arar söylersin. neyse dünden beri tripliyiz. sanki ben suçluyum. bir yüzük alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana böyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hiç bir şey demedim. çok yorulmuş, bütün yük onun üstündeymiş, kardeşinin düğününü yapıyomuş, ona ev almış, bir sürü borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun üstüne geliyomuş,batmış görende malmülk istedim sanacak. o kadar üzdü ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak için demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni düşürdüğü hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??

Neden bu kadar ısrar insanlar zaten düğün yapıyor o kadar masraf siz herşeyi en ucuz olsun diye ayarlayıp illa gel beni al demiş gibi olmuşsunuz değeriniz de olmaz kaçıyor mu nişan illa yapılır
[/QUOTE
yukarıda belirttiğim gibi senelerdir sevgiliyiz ailem artık sıkıldı bu durumdan ve bende ailemin baskısından sıkıldım.

Ben anlamadim sizin olayınızı bakin bir düğün yapılıyor ki hic kolay degil kaldi ki siz neden adeta beni alin der gibi ayakkabi elbise almis kuaför arkadaşınız olmuş sadece şunu soyliyim ilerde kafani vurucak duvarlar ararsin sanki 50 yaşına gelmisin gibi davranmayin Allah aşkına al beni al beni diye bagiriyor tavirlariniz

Ben anlamadim sizin olayınızı bakin bir düğün yapılıyor ki hic kolay degil kaldi ki siz neden adeta beni alin der gibi ayakkabi elbise almis kuaför arkadaşınız olmuş sadece şunu soyliyim ilerde kafani vurucak duvarlar ararsin sanki 50 yaşına gelmisin gibi davranmayin Allah aşkına al beni al beni diye bagiriyor tavirlariniz
kaç kere erteledik. onlara maddi açıdan kolaylık olsun diye elimizden geleni yaptık. ailemin tavırlarından da sıkıldım artık

Bende bu ısrarı gerçekten anlamadım . Anneyi babayı anlıyorum ama asıl kız tarafı olarak keşke biraz daha ağırdan alsalar . Bu hayatta şunu öğrendim ki ; yarın bir gün sizin ‘kolaylık’ yaptığınız şeyleri sizin yüzünüze çok çirkin bir şekilde vuracakları . Mevzu ‘ailen seni zorla verdi , biz istemedik’e bile gidebilir ...

Bana yaşananlar çok ayıp geldi kusura bakma.
Adam parasızlıktan intiharın eşiğine gelmiş,sen çiçeğin,çikolatanın en ucuzunu buldum diyorsun.
İsteme,söz neyse ne! Bunlar olunca ne olacak acaba?
Kaç sene nişan,düğün bekleyeceksin?
Yeni gelinin takılarını borç için almak da neyin nesi?
Hiç mi akıl verenin yok kardeşim? Senin annen baban demiyor mu laf olsun diye isteme,söz mü yapılır diye?

Bemin takıldığım nokta neden erkek arkadaşınızın kardeşinin düğününü yapıp ona ev alıyor. Siz uzun bir süre nişanlı mi kalacaksınız da bütün birikimini kardeşine harcıyor.
inanın bunun bir sebebi yok aklınca babalık yapıyor. ama babası var :)

Her şeyin ucuzuna da kaçmayın makyajınızı saçınızı da kuaföre yaptırın. Nişanı da erteleyin. Kaçan bir şey yok sonuçta. Bekleyin durumlarını biraz toparlasınlar sonra gönlünüzce olsun her şey.

Şimdi içine sinmeye sinmeye ucuz diye seçtiğin hiç bir şey için kimse seni ileride övmeyecek, fedakarlık yapmış da olmayacaksın. Sadece diğer geline nişanda şu olmuş bana bu oldu düşünceleri dönecek aklında. Sürekli ben bu fedakarlıkları yaptım diye birilerinin başına kakacaksın. Ama seni sallayan olmayacak. İnan bana bu hikayenin sonu asla değişmez.
Ayrıca bir kadın için en zor şeylerden biri evlilik konularında “hadi hadi” demek. Çok yıpratır sizi. Gururunuz incinir. Yapmayın bence.
Ailenize karşı çıkın acelem yok hemen evlenmek istemiyorum ucuzuna kaçmak istemiyorum hiç bi şeyi aceleye getirmicem diyin susturun. Bu işin oluru bu.

Bırakın herkes üstüne düşeni yapsin, biraz değeriniz olsun kendinizi bu kadar düşürmeyin. Ilerde cok ah vah edersiniz. Daha yeni evli bir ciftin takılarını borc olarak isteyecek olmaniz da cok tuhaf. Sanki düğünü olan müstakbel elti kiskaniliyor gibi.
ben buna katılmıyorum. bu teklifi en başta kardeşi etmişti zaten. ben buna dayanarak söyledim. ayrıca da erkek arkadaşım sağolsun kardeşini sıfır borçla evlendiriyo.

Haklı ama maddi durumlardan çok bunalmış. Ailesi zaten nişana şu anda sıcak bakmıyor bence. Sende yeter ki nişanlayım diye elbiseni bile almışsın. Buna rağmen sana böyle şeyler söylüyor. Bir düşün bence gözden geçir ilişkinizi. Hem o aileyi ne kadar zorladıklarını sende görüyormuşsun. Bence hemen tekrar füğün dernek işine girmek istemiyorlardır.

Aslında burda olay adını koymak, yani sizi anlıyorum ailenizi de..

Adı konsun yüzükler takılsın isteniyor eş dost sizi görürse en azından nişanlısı denir bi adı olur resmiyete bağlanır diye.

Ama erkek arkadaşınız tarafından bakılınca erkeklerin çoğu böyle yükleri çok kolay kaldıramaz, intihar vs. bahsediyorsa ciddi bir baskı yük altında büyük ihtimalle, çok yormuş onu bu düğün faslı..

Bence daha fazla üzerine gitmeniz sizin ileride evlendikten sonrası için "evlenelim diye tutturdun" laflarını duymanıza sebebiyet verir ve bu kız için kız ailesi için kaldırılabilir bir durum olmaz..

Haklı ama maddi durumlardan çok bunalmış. Ailesi zaten nişana şu anda sıcak bakmıyor bence. Sende yeter ki nişanlayım diye elbiseni bile almışsın. Buna rağmen sana böyle şeyler söylüyor. Bir düşün bence gözden geçir ilişkinizi. Hem o aileyi ne kadar zorladıklarını sende görüyormuşsun. Bence hemen tekrar füğün dernek işine girmek istemiyorlardır.
ailem düğün derdinde değil . ona ne kadar zaman gerekliyse müsade ederler. ancak aile arasında takılacak bir yüzük bu kadar olay olmamalıydı.

ben buna katılmıyorum. bu teklifi en başta kardeşi etmişti zaten. ben buna dayanarak söyledim. ayrıca da erkek arkadaşım sağolsun kardeşini sıfır borçla evlendiriyo.
Biz bunu buradan nasil bilebiliriz, yazmadiniz teklif edildiğini. Bende zaten bunun icin yazdim, kendinizi bu kadar düşürmeyin ileride ah vah edersiniz diye tamda bunun icin söyledim.

inanın bunun bir sebebi yok aklınca babalık yapıyor. ama babası var :)
Erkek arkadaşınız aklınca abilik ya da babalık yapıyor ama kendi geleceğini düşünmüyor. Bilmiyorum ama bu kadar yaşanandan sonra ben sizin yerinizde olsam herkes yoluna derim. Böyle söylememin nedeni nişanı ertelemek istemeleri değil. Siz haddinden fazla fedakarlık yapmışsınız içimden bir ses ilerde değerinizin bilinmeyecegini söylüyor.

Biz bunu buradan nasil bilebiliriz, yazmadiniz teklif edildiğini. Bende zaten bunun icin yazdim, kendinizi bu kadar düşürmeyin ileride ah vah edersiniz diye tamda bunun icin söyledim.
haklısınız. ama size şunu da anlatayım. sen bizim eve girip çıkıyosun müllet soruyo dedim. annesine durumu böyle anlatmış. annesi hakklılar nişan olana kadar girip çıkma onlara millet laf söyler demiş. saçmalığa bakar mısnız ?? erkek arkadaşım bize gelip gitmeyince elalem artık aaa çocuk artık gelip gitmiyo biz de nşan ne zaman diye sormayız artık dicekler sanki..

Back
X