Arada kaldım yardım lütfen ne yapmaliyim

ben olsam mobilyayı öder gerisine karışmazdım. vicdan azabı çekmeyin hiç o eşyanın borcu her ay sizi germeye devam edeceğine, verin kurtulun.

O 3 bin tl senin kendi evlenmeden önce biriktirdiğin değil mi? Git eşine söylemeden öde tabi ki.
Borcunu ödeyemediler diye yarın eşinle kötü olursan lafı yapılır ben bunu gördüm.
Kendini erkek kardeşinle kıyaslama.
Sen borcunu öde geç.
Senin yuvan ayrı artık.Ailende kardeşine tolerans gösterir göstermez onlar bilir artık,takma bu kadar.
Ama ne kendinizi mahçup edin,borç ödeyememek büyük bir eziklik.
Ne de kimsenin ağzına laf vermeyin.
Gün gelir size karşı kullanırlar.

e umarım öyle bi aileye sahip değildir konu sahibi ne diyim
Benim ailem yapmaz da ödeyemez en kötü ,esimde bisi demez aslında ama herşeyi ailesine anlatır ve şuan ben KV kp ile Konusmuyorum çok büyük problemler yaşadık öncesini takip eden arkadaslar bilir annelerimiz de tartıştı KV annemi ilkokul mezunu diye asagilayinca ben ilişkiyi kestim ailemi onlara güldürmek istemiyorum

öde gitsin borcu araba sonrada alınsa olur, borç önce gelir. ailenin sorununda yanında olmayıp araba alıp gezmek sana daha çok koyar. vicdan azabı çekersin. eşine de ihanet etmiş gibi hissetme zamanla kimin ne olacağı belli olmaz. gün gelir onun ailesine yardım etmesi gerekir.

Evet evlilik öncesi birikim harcamadim kötü gün için eşime de söylemedim kötü gün bugün galiba.Eşime niye kiyamiyorum derseniz ev aldık taksit ödüyor evi geçindiriyor bütün yük onda bu yüzden bende bi burukluk oldu

Canım madem sonunda laf işiten üzülen taraf sen olacaksın öde yatak odanı gitsin ama sadece yatak odanı ailenin vurdum duymaz hallerine hoşlanmadım

Canım düşün ki ailen ödeyemiyor.Bunu eşine söyledin ne olacak? Bu kez taksidi de o ödemeye devam edecek.Yükü ağırlaşacak.Üstüne bir de aileni mahçup duruma düşüreceksin.
Kendin öde yatağının borcunu huzurla yaşa.
Borç insanı gerer.
Hem eşinin taksidi artmamış olur,hem ailen kötü konuma düşmez hemde belli mi olur yarın bir kavga da söylese eşin için burkulur.Doğrusu bu.
Evliyken biriktirip ortak paradan çalmıyorsun gizli gizli.
Sorun etme ver kurtul rahatlasın kafan.

Evlenmeden önce biriktiyse o para verilebilir.
Ama ödeyeceksen de diğer arkadaşların dediği gibi sadece senin için yapılan borcu öde.

kenardaki para baba evinden gelme değil mi zaten

o zaman borcu ailene bırakman bile hata

ödeseydin alsaydın yatak odanı ya da ailenin durumunu biliyorsun biraz daha ucuz alsaydın

şahsen 5000 Tl bana çok geldi belki piyasayı bilmiyorumdur ama 5 asgari ücret çoooook para bu ülke standardında

ailene yük olma öde borcu; yeri gelirse de sonra eşine anlatırsın için de rahat eder

Mobilyalarin parasini ode ama gerisi gelecek gibi, onlari odeme.

Ben olsam esimle konusurdum bu konuyu.
Esimden bir sey saklamam. Kenarda duran parami da bilirdi zaten. Onu da saklamazdim. Bekarken biriktirdim diye bir seyi kabul edemem. Tesadufen ogrenirsem de "bekarligina don o zaman" derim.
Esim de benden saklamazdi, eminim.
Odeyip odemeyecegimize ortak karar verir dev ihtimalle 5 kurusunu odemezdik. Hatta esime "alt tarafi yatak odasi aldilar onun da borcunu yiktilar baslarim oyle anne babaya" diye ben soylenirdim. Kavga aninda da karsima falan cikmazdi bu durum. Esimde ayni durum olsa o da benimle paylasirdi, gidisat degismezdi.
Esten saklamak bana biraz aile olamamak gibi geliyor. Benim en yakinim esim artik, once biz sonra ana baba kardes vs vs.
Ben bize zarar verecek bir seyi kendi elimle yapmam.

Ben öder ve eşimin ağzına ailemle ilgili laf vermem.

arkadasa katılıyorum...öde ve esıne soyleme...sımdıden baaslamasın basına kakılmalar....

ya yanlış anlama ama ailenin maddi durumu böyle riskli ise neden pahalıya aldın (5 bin!) neden onlara bşatan ödetiyorsun. artık sen öde ve de bitir

sadece yatak odasının parasını öde

ya yanlış anlama ama ailenin maddi durumu böyle riskli ise neden pahalıya aldın (5 bin!) neden onlara bşatan ödetiyorsun. artık sen öde ve de bitir
Yatak odasını ben ordan aldırmak istemedim aslında annemde istemedi tamamen teyzemin kurbanı olduk 5 bin çok tabiki
Birikim yaptığım 3 bin çalışırken düğün masraflarından arttirdim esimle vosvos alma hayalimiz vardı hep o yüzden ona paranın tamamını biriktirip seneye doğum gününde sürpriz yapmak istiyordum 10bin civarında o araçlar eşimin paradan bilgisinin olmama sebebi bu yoksa tabiki evliyiz birbirimizden gizlimiz saklimiz yok.diğer soylediklerinizi aile hakkında biraz acımasız buldum ailem esnaf dolayısıyla ne zaman ne olacağı maddi açıdan hiçbir zaman net olmadı hayatımda mobilyayi bu kadar pahalı ben dusunmuyordum ama Teyzem emrivaki yapan bir insan mobilyayi aldığımız gün yanımda Teyzem ve KV vardı annem pesinati yanıma vermişti.Teyzem aşırı ısrar edince aileme telefon açtım napiyim diye tamam dediler o şekilde almış bulunduk.Neyse ama sanırım ben aileme 5 kuruşunu odeyemem diyemem yada esime soylesem eşim bana kızsa bile eğer durumum varsa ailemin üstünden desteğimi cekemem ailem beni zor şartlarda üniversite okuttu şimdi bi yatak odası parası için sirtimi donemem zaten senetler de benim üzerime ödemesem bile muhatap yine benim

Baba evinden gelme derken benim kendi kazandigim para ailemin malesef bana çok desteği olamadı babamın koluma düğünde taktiği bilezikleri bile ben almak zorunda kaldim

Bence de öde kafan rahat etsin.
Eşine de bir şey deme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…