Arada kaldım

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
37
Merhaba hanımlar,
yine ben :) bu kez konu kendi aklem
annemle yengem yani gelini 11 yildir beraber oturuyorlar simdi cok saçma bir konudan aralari bozuldu
annem iyi bir kayinvalide yengemde iyi bir gelin cogu zevkleri hayata bakışları hemen hemen aynı
annem yengeme çocukları konusunda cok destek oldu mesela geceleri hep annem bakti yengemde Allah var annemin her dedigini yapar
annemin yengeme karşı tek kötü huyu herseye ama herşeye karismasi zaten burdan kaybediyor
abim babam kizkardesim calisiyolar ayrıca babam birde emekli eve giren para çok çok iyi yani bikac ay öncesine kadar para idaresi hep annemdeydi herkes annemin eline sayardi parayi
annem de 10 tlnin bile nereye harcandigini bilmek isterdi yani işte dedim ya herkesin her isine kosar herseye yardimci olur ama cok karisir

Artık bi noktada yengemde abimde dayanamadi babam dedi ben parayi idare etmem karışmam abim dedi o zaman bende toplansin bundan sonra simdide bikaç aydır abimde ve bikaç aydır annem sürekli sorun cikariyomus hatta bana da anlattı parayi elimden aldilar artık kimse bana danışmadan harcıyor kiziyorum bazende guzellikle anlatıyorum kocaman insanlar sana para hesabi verecek halleri yok diyorum anlamiyooorrrr

Dedimki kac ay önce kirayi ve faturalari yari yarıya karsilayin mutfak masrafinida babamin maasi karsilar hatta artar kalanda herkes kendi hakkini alsin yani abim 2.000 aliyorsa 500 verse aylik kira ve fatura diye kalanida karısı çocuklarına harcar birikim yapar annemlerde babamin emeklisi ve kardesimin maasindan payina duseni verip kalani kendileri harcar onuda kabul etmiyolar evlerinizi ayirin diyorum onada yanasmiyolar

Simdi annem bayramdan sonra geldi bana yanımda kalıyor 10 gündür falan ve abime kuserek gelmiş yrngemle konuşuyor abimle kus ama abimin haberi yok :)

Tutturdu şimdi bana diyorki abini ara konus kiz ona annemi uzmeyin de bir suru tembihliyor beni
bende ilk başta gecistirdim bugün dr cok diretince dedimki anne ben karisamam sizin meseleniz siz halledin oooo nasil böyle derim diye kopurdu konusmam gerekmis mecburmusum bende kusura bakma gerçekten karisamam dedim çünkü biliyorum onlar iyi olucak sonra ben arada kalicam beni ilgilendirmez dedim en sonunda şimdi kustu benimle de sabahtan beri konuşmuyor
ne yapıcam ben haksizmiyim siz soyleyin siz olsanız karisirmisiniz

ben olsam karismam. ne halleri varsa gorsunler.
ayri evi abinler mi istemiyo yoksa annenler
mi ayirmak istemiyo.
zor valla allah yardim etsin.

ben olsam karismam. ne halleri varsa gorsunler.
ayri evi abinler mi istemiyo yoksa annenler
mi ayirmak istemiyo.
zor valla allah yardim etsin.

Ikiside istemiyor aslında çünkü birbirlerine karşılıklı menfaatleri var diye düşünüyorum ben

burda yapabileceğiniz en doğru şey politik davranmak olacaktır
abinizle gizlice konuşup annenizin kırgınlığından bahsedin, alacaktır gönlünü

yargılamadan, sorgulamadan
sadece durumla ilgili bilgilendirin
iyi şanslar

Annem oyle kabul etmiyor hesap sorucaksin diyor bende yapamam diyince tartışma çıktı zaten annem onun yanında konusmami istiyor

öncelikle şunu belirteyim sizi çok takdir ettim.az nadir bulunan görümcelerdensin.genelde görümceler herşeye burnunu sokar gelinde hem kayınvalideden hemde görümceden dert yanar bence tutumunuz çok yerinde karışmayın aralarında halletsinler.

Annem oyle kabul etmiyor hesap sorucaksin diyor bende yapamam diyince tartışma çıktı zaten annem onun yanında konusmami istiyor

anneniz çok şey istiyor,
yönetemedikleri ilişki için sizi resmen savaşa çağırıyor
söylediğimi yapın ve abinizden hızlı davranmasını isteyin o halde
hemen hallederse, kurtarmış olur sizi
daha çok şans diliyorum size, işiniz gerçekten zor

(bu plan tutmazsa...
annem, siz barışırsınız, sonra ben kırgın kalırım abimle, anla beni... diye savunmaya geçin)

Aman yarabbi ya ne kotu bir hayat ne kotu bir duzen okurken niyeyse kendimi o duzende hissettim icime karadelik acildi dusman basina vermesin .d sizde iyi yapmissiniz karismayin hic

Evet zaten onuda one surdum örnek verdim benim büyük gorumcem sirf bu yüzden arada kaldı eşimle ramazan bayramindan beri konuşmuyorlar
ben karisamam dedim sizin meseleniz dedim hep böyle yapiyorsun diyor cunku hep istedi bunu benden abimlede daha önce bi olayda gizlice konusmustum akillim gidip yengeme anlatmış oda ketniss niye karışıyor annen kendi soyleyemiyormu demiş artık ondan da çekiniyorum

Niye illa paralar birinde toplanmak zorunda ki? Sonuçta abinlerin kendine birikim yapması lazım. Eve kirayı mutfak ihtiyacı vs ne kadar lazımsa versin gerisi abinde kalsın. Diğer ev ahalisi de parası için böyle yapsın?
Yani gelin kızmıyor mu paranın hepsini annene saymasına?

Bende oyle olsun diyorum onuda abim kabul etmiyor 2 cocugu okuyor oyle olursa bana yetmez diyor
yengem için para kimde cok onemli değil sadece harcadigima laf efilmesin diyor sonuçta bir eviz tabiki ortak olmali diyor
bense bu konuya kardesim açısından çok kiziyorum kiz tum maasini sayiyor ellerine ceyizine bisey almak isterse yigenlerin okul kurs etkinlik masrafları engeline takılıyor o yüzden ayri olmali aslinda çünkü herkesin ayri ihtiyaçları var

Canım o zaman kız kardeşin kendisi için bir miktar ayırıp kalanı eve verecek. Birikim muhakkak yapmalı ilerisi için. Evleneceği zaman ailen ellerinden geleni yapar mı bilemem ama yapmazlarsa çok zorda kalır.

Ayrıca her çalışan insan parasını kendi istediği şekilde harcamalıdır. Elbette bir yaşıyorlar, kardeşinde eve destek olmalı ama bir miktar kendisine ayırma hakkı da var ve buna kimse karışamaz.

Ben kız kardeşinin yerinde olsam maaşımla kişisel ihtiyaçlarımı aldıktan sonra, kalan kısmının yarısını eve verir, yarısını biriktirirdim. Evleneceğim zamanda kimseden bir şey beklemezdim. Hem her şey gönlüme göre olurdu, hem de kimseyi zora sokmamış olurdum.

Anneniz tam bir kaynanatör ilgi odagi olmayi seviyor anlasilan. Simdi kendini ikinci plana atilmis gibi hissediyor,tavri bundan bence.

Abiniz ayri ev acsin,ayrilsinlar evden. 11 sene yetmemis mi? Gelinde gercekten iyimis ben olsam mumkun degil tahammul edipte 11 sene kaynanamls oturamazdim. Dunyanin en iyisi olsa bile

Ikiside istemiyor aslında çünkü birbirlerine karşılıklı menfaatleri var diye düşünüyorum ben

o zaman hic karisma.
onlar iyi sonra siz kotu olursunuz.
bide hamilesin annen seni niye boyle biseye zorluyo anlamadim dogrysu...

Kardesime aynilarini söylüyorum çünkü bende evlenirken hic bir yardimlari olmadı ailemin bana da yapariz ederiz diye diye maasimi aldilar hep is ciddiye binince herkes köşesine çekildi

Abim ve yengem hic yanasmiyolar ayri eve ayrilirsak gecinemeyiz diyorlar annem bi kaç tartışma da boyle blof yapti yengem acik acik soyledi asla ayri eve çıkmam diye
annem de istiyorum ayrı ev diyor ama eminim ki oda istemiyor

o zaman hic karisma.
onlar iyi sonra siz kotu olursunuz.
bide hamilesin annen seni niye boyle biseye zorluyo anlamadim dogrysu...

Orasi ayrı bir konu zaten su anda benim hamile olmam cok onemli değil sadece annemin eski otoritesinin sağlanması önemli onun için

Genelde gelinler ister ayrı eve çıkmayı ama sizin gelin memnun demek ki. Buna şaşırmadım desem yalan olur.
Siz zaten olaya karısmayın anneniz otorite kurmayı istiyor anlattıklarınza göre yapıyor da ama neden abinizle konusamıyor onu anlamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…