Arada kalmak ve enayilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aldıklarımı ve arkadaşın getirdiklerini verip kurtulayım bu işten değil mi? Hayır bi de satmayacağım hangi malzemeleri sordun diye sorduğum da cevap vermedi. Aldığım parti malzemeleri uygundu çünkü. Aldığım yeeleri söyleyecektim cevap verseydi.Bedava veririm diye mi düşündü acaba ? Beni bi yokladı mı ne
kıyafetleri ver. malzemeleri satmak istemiyorsan ben de ödünç almıştım geri verdim de. içine siniyorsa ücretsiz ver, sinmiyorsa fiyat ver. sonra da uzak dur. belki kötü niyetli biri değil ama senin miden bulanmış bi kere.

Bence bedava vereceğinizi düşündüğü için sormuştur. Çünkü elinizde kıyafet olmadığı halde gidip kıyafet satın almışsınız. Merhametli olduğunuz için onları parasız verirsiniz demiştir.
Bu arada parti malzemeleri çok gereksiz pahalı değil mi? Ben oğlumun 6. yaş gününde biraz süsleme yapayım dedim, birkaç bir şey aldım 100 küsür tuttu. Valla isteseler kimseye vermem, sonraki doğumgünlerinde kullanırım.

Ben kadının istediği şeyde bir art niyet göremedim.
Siz zaten en başından beri yardım konusunda çekimsermişsiniz.
Bu yüzden her şey gözünüze batıyor,iyi ki de çekimser kalmışım bak bak parası yok parti malzemesi soruyor diye kendinizi ferahlatıyorsunuz herhalde.
İyilik yapmak kişiye özeldir.Arkadaşım almadı ben aldım mecbur diye düşünce yapısıyla iyilik yapılmaz.
Yaparsın iyiliği atarsın denize.
Önemli olan niyettir.
Karşıdakinin de niyeti kendisinedir.
Özenmiştir partiye ve uygun fiyata verirsiniz diye sizden almak istemiştir.
İkinci el almak istiyor ki ucuza gelsin.

Bu arada ben olsam kıyafetleri verirdim. Engellemeye falan gerek yok, bir kaç sefer olumsuz cevap verirseniz bir daha bir şey istemez.

Bence bilerek fiyat sormuş, kıyamayıp onlarıda ücretsiz gönderirsiniz diye. İnsanlara bukadar güvenmeyin. İnternette harcayacagı vakti gayette çalışarak para kazanabilir çocuklarına bakabilir bence. İnsanlar ne ara bukadar yüzsüz oldu anlamıyorum.

Merhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.

Parti malzemelerinin ne kadar lüks olduğuna göre değişir bence. Ben de çok borcum varken oğluma doğum günü partisi yaptım. Gittim bimilyoncudan üç kuruşluk ıvır zıvır aldım. Amaç çocukların eğlenmesiydi, öyle de oldu. Senin parti süslerin lüks ise ve onlara yüksek bedel ödemeyi göze alıyorsa evet tuhaf biri demek ki. Ben yerinde olsam parti malzemeleri için fiyat verip tepkisini ölçerdim. Bence amacı onları da bedava vermen. Bedava ver diyemediği için sat demiş bence.

Eğer parti malzemelerin çok lüks değilse onlar ile çocuğuna parti yapmak istemesi beni kızdırmaz aksine ona karşı daha anlayışlı yapardı.

Verin gitsin ailenizin Başınınızn gözünüzün sadakası olsun hiç düşünmeyin öyle enayilik falan..

Iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir.

Niyetinizi bozmayın,
Tek seferlik yardim edin.

Hiç içinize sinmeyecekse başka bir ihtiyacı olana verin.
Baştan sadaka vermeye niyetlenmişsiniz, yerinizde olsam ona veya başkasına niyetimi bozmam.

Bir tek ben mi sorun göremedim acaba? Kadın durumu yok diye çocuğuna doğum günü yapamasın mı yani? Her anne gibi görünce özenmiş ve eğer imkanlar dahilindeyse belki yapabilirim diye içinden geçirmiş olabilir. Neticede aranızda böyle bir hukuk olduğu için de sormak istemiş. Belki günün sonunda pahalı gelecek ve yapmayacaktı nereden bilebilirsiniz?
Kadın onu bile ikinci el sormuş, gidip organizasyon tutmuş gibi anlatmışsınız.

Ben parasını verip hediye almak zorunda kaldığınız için bu durumdan çok hoşnut olmadığınızı ve havadan nem kaptığınızı düşündüm açıkçası.

Ben kadının istediği şeyde bir art niyet göremedim.
Siz zaten en başından beri yardım konusunda çekimsermişsiniz.
Bu yüzden her şey gözünüze batıyor,iyi ki de çekimser kalmışım bak bak parası yok parti malzemesi soruyor diye kendinizi ferahlatıyorsunuz herhalde.
İyilik yapmak kişiye özeldir.Arkadaşım almadı ben aldım mecbur diye düşünce yapısıyla iyilik yapılmaz.
Yaparsın iyiliği atarsın denize.
Önemli olan niyettir.
Karşıdakinin de niyeti kendisinedir.
Özenmiştir partiye ve uygun fiyata verirsiniz diye sizden almak istemiştir.
İkinci el almak istiyor ki ucuza gelsin.
bende bu yoruma katılıyorum okurken art niyet göremedim kadında sonuçta sosyal medya hep doğum günü partileri ile dolu.. belki heves etti size sordu belki de sizin düşündüğünüz gibi kimsenin içini bilemeyiz... ben olsam aldıklarımı verirdim

Merhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.

Enayi veya aptal değilsiniz asla Estağfirullah. Siz gayet iyi niyetlisiniz. Herkes kalbinin ekmeğini yer. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Ben aldığım niyete göre kadına verirdim mesela. Ama siz içinize sinmeyeckese çocuğunuz için de kullanabilirsiniz.

vermek zorunda değilsiniz ki bence asla vermeyin, aynisi bi kc yil once basima geldi, her ay saçını boyatan , cesit cesit anne kiz kombinleri yapan kadına neredeyse para yollayacaktım arkadaşım uyardı sagolsun,kendisini sonra eklediğimde gördüm ki durumu benden kat kat iyiymis.

Şimdi benim de durumum yok ama çocuğuma doğum günü yapmak istedim. Cenazemiz oldu yakışık almaz diye yapmadım. Demek ki karşıdan böyle görünecekti. 'durumu yok çocuguna görümcesinin verdiklerini giydiriyor ama parti yapıyor'. Parası yok diye ölsün mü kadın içinde hevestir belki? Vermeyin aldıklarınızı.

Iki kez okudum.
Çocuğun ihtiyacı sadece kıyafet olmayabilir. Belki sizin gibi çocuğuna doğum günü yapmak istemiştir. Onunki de çocuk sonuçta.

Ama siz kıyafetleri ücretsiz verdiğiniz için süsleri ücretsiz istemeye utanmıştır.
Bence ortada bir enayilik yok
Ya da ben çok iyi niyetli de olabilirim. Bilmiyorum. 🤷‍♀️

Yani ben de niyetimi gerçekçekleştirip iletişimi koparmak istiyorum da. Da işte arkamdan enayiye bak der mi acaba.
Bunun muhasebesi hiçbir koşulda yapılamaz ki. Böyle durumlarda ben şöyle düşünürüm, durumu benden iyi olsa bile isteme konumunda ise sen de bir kez niyetlenmiş bulunduysan vermek gerekir, enayi derse de desin. Bi daha da aynı iletişime girmemeye özen gösterirsin

ben oğlumun biçok kıyafetini yepyeni olduğu halde verdim ikinci olursa Allah bi kolaylığını verir alırım ihtiyacı olanlar kullansın diye hem nevarki bunda kadın çocuğuna doğum günü yapmaya heves etmiş olamazmı. Bedava verin dememiş parasıyla demiş Allah kimseyi muhtaç etmesin

Bence parti malzemelerini ona bedavaya vermenizi istemis, oyuzden sormus.
Bakti yardim ediyorsunuz bunu da bedavaya getiretim demis her halde.
Ben de o sekilde o kadar kandirildim ki.
Benim hayatim insanlara yardim etmekle gecti. En son bir kac ay once kendimi enayiler enayisi ilan edince kendime soz verdim kimseye yardim etmeyecegim diye.
Ben sizin yerinize olsam yeni aldiklarimi cocuguma giydirer, kullanilmislari ona gonderirdim.

Şimdi benim de durumum yok ama çocuğuma doğum günü yapmak istedim. Cenazemiz oldu yakışık almaz diye yapmadım. Demek ki karşıdan böyle görünecekti. 'durumu yok çocuguna görümcesinin verdiklerini giydiriyor ama parti yapıyor'. Parası yok diye ölsün mü kadın içinde hevestir belki? Vermeyin aldıklarınızı.
Yani birinin maddi durumu yoksa beklenen şey gülmesin,eğlenmesin,internet kullanmasın,cafeye gitmesin.Belki mutfak masrafından kısıp sırf çocuğu mutlu olsun diye böyle bir şey yapmak istiyor kadıncağız.Empatiden yoksunuz maalesef.

Yani o da çocuğuna doğum günü yapmak istiyor olabilir 2.el uygun olabileceğini düşünmüştür ben bi sorun göremedim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X