Arada kalmak ve enayilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de ben onun yardım kuruluşu muyum? Giysi istedi eyvallah. Yahu bi dursun çocuğumun doğum günü geçsin öyle sorsun. Benim de durumum yok ama kimseden en yakınımdan bile bi şey alırken utanıyorum.
Yardım kuruluşu değilsiniz tabi ki. Engelleyip geçebilirsiniz bu kadar dert etmeyin.

Kendi çocuğunuzun ihtiyacı varken bir başkasına o kıyafetleri vermeniz yerinde olmaz, evet belki parti malzemesinede kıyafetede ihtiyacı vardır fakat sizin durumunuzda ortada boşuna vicdan yapmayın.

Aldıklarımı ve arkadaşın getirdiklerini verip kurtulayım bu işten değil mi? Hayır bi de satmayacağım hangi malzemeleri sordun diye sorduğum da cevap vermedi. Aldığım parti malzemeleri uygundu çünkü. Aldığım yeeleri söyleyecektim cevap verseydi.Bedava veririm diye mi düşündü acaba ? Beni bi yokladı mı ne
Arkadaşının getirdiğini ve senin çocuğun eskilerinden ver
Kıyafet alacak arkadaşın son dakika vazgeçtiğinden bu kadar getirdiğini söyle

Ben sinir oluyorum böyle şeylere açıkçası instagram bebek bezi ıslak mendil ve mama isteyen kadınlarla dolu
Yani bir bebeğin temel ihtiyaçları
Bakamayacakları çocukları yapıyorlar üstüne başka şeylerden mahrum kalayım demiyorlar

Kendi çocuğunuzun ihtiyacı varken bir başkasına o kıyafetleri vermeniz yerinde olmaz, evet belki parti malzemesinede kıyafetede ihtiyacı vardır fakat sizin durumunuzda ortada boşuna vicdan yapmayın.
Kendi çocuğumun ihtiyacı yok. İnce eleyip sık dokuyup kışlık giysilerini hazırladım. Benim üzüldüğüm gerçekten ihtiyacı olan birine yardım edememek. Yoksa giysi yardımı yapmak beni eksiltmez.

Arkadaşının getirdiğini ve senin çocuğun eskilerinden ver
Kıyafet alacak arkadaşın son dakika vazgeçtiğinden bu kadar getirdiğini söyle

Ben sinir oluyorum böyle şeylere açıkçası instagram bebek bezi ıslak mendil ve mama isteyen kadınlarla dolu
Yani bir bebeğin temel ihtiyaçları
Bakamayacakları çocukları yapıyorlar üstüne başka şeylerden mahrum kalayım demiyorlar
Yok etiketli ürün götürüyorum. İnşallah sıkıntı çıkmadan veririm konu kapanır.

Kendi çocuğumun ihtiyacı yok. İnce eleyip sık dokuyup kışlık giysilerini hazırladım. Benim üzüldüğüm gerçekten ihtiyacı olan birine yardım edememek. Yoksa giysi yardımı yapmak beni eksiltmez.
Ozaman hiç sorgulamayın evet gerçekten hakedene ihtiyacı olana yardım etmek çok daha sevaptır fakat eğer içinizden iyilik yapmak geliyorsa yardımcı olmak geliyorsa Allah katında bununda sevabı vardır, şimdiden Allah kabul etsin.

Merhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
Kendi çocuğuna giydir bacım. Gercekten ihtiyacı olan insanları iyi bilirim çok diplere düştüğüm için zamanında. İsteyemezler, binbir utancla isterler çok çok zor durumdalarsa, başka çıkar yolları yoksa.

Ben mi yanlış anlıyorum ya önce çocuğumun kullanmadığı kıyafetleri satıyorum demişsiniz sonrada ikinci çocuk için saklıyorum demişsiniz!?
Satacağınız kıyaferlerin bir kısmını satmayıp yardım edebilirdiniz hala da edebilirsiniz ama siz vermek yerine başkalarından yardım toplamayı tercih etmişsiniz
İçinizden gelmiyorsa vermeyin bir anlamı kalmaz.

ya benim konuda kaçırdığım bir şey var ya da yoksul insanların tek ihtiyacı giyim ve yiyecek.Çocuğunun balon sevdiğini filan bilip, bende böyle bir şey yapsam ne kadar sevinirdi diye düşünmesi hadsizlik, ya da kadın olduğunu hissetmek için bir şeye özenmesi veya saçına başına biraz renk katması hadsizlik.Kişilerin yaşamsal ihtiyaçlarının sadece giyim ve yiyecekten geçmediğini düşünüyorum açıkçası.Belki benim kaçırıp algılamadığım bir durum da olabilir konuda onu da bilmiyorum.

kimseye guven olmuyor.ucuza yda bedavaya alip satanlar var. benden de biri sattigim besigi ucretsiz istemisti. vermedim ama icim rahat etmemisti. sonra kadinin daha onceden alisveris yaptigi kisilere faln sordum. giyimi vs iyiymis. vicdan yapilacak bir sey yok dedi.

Ben mi yanlış anlıyorum ya önce çocuğumun kullanmadığı kıyafetleri satıyorum demişsiniz sonrada ikinci çocuk için saklıyorum demişsiniz!?
Satacağınız kıyaferlerin bir kısmını satmayıp yardım edebilirdiniz hala da edebilirsiniz ama siz vermek yerine başkalarından yardım toplamayı tercih etmişsiniz
İçinizden gelmiyorsa vermeyin bir anlamı kalmaz.
Siz yanlış anlamışsınız. Giysi satmıyorum. Bebek eşyası satıyorum.

ya benim konuda kaçırdığım bir şey var ya da yoksul insanların tek ihtiyacı giyim ve yiyecek.Çocuğunun balon sevdiğini filan bilip, bende böyle bir şey yapsam ne kadar sevinirdi diye düşünmesi hadsizlik, ya da kadın olduğunu hissetmek için bir şeye özenmesi veya saçına başına biraz renk katması hadsizlik.Kişilerin yaşamsal ihtiyaçlarının sadece giyim ve yiyecekten geçmediğini düşünüyorum açıkçası.Belki benim kaçırıp algılamadığım bir durum da olabilir konuda onu da bilmiyorum.
Siz algılayamıyorsunuz. Ben giysi rica ettiğim birinden bi şey satın almayı teklif etmem.

Siz algılayamıyorsunuz. Ben giysi rica ettiğim birinden bi şey satın almayı teklif etmem.
Muhtemelen satın almak için değil, sizin ben bir kaç parça bir şey vereyim demenizi umduğu için öyle söylediğini düşünüyorum.Ama olayı yaşayan sizsiniz, eğer rahatsız olduğunuz bir durum olduysa aldıklarınızı da vermeyin bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X