Aslında cevabı sen vermişsin canım, mesajının son bölümünde sizden başka danışabileceğim kimse yok demişsin... Bunu evlendikten sonra çekebileceğin muhtemel sıkıntılar için bir prova olarak düşün, annenin yanında olmadığı bir sıkıntı anında ne hissederdin? Telefonla konuşabilirsin ama yanyana olmak sen de bilirsin ki bambaşka.. şu an karar vermekte zorlandığın bir durum içindesin, annen ile aynı şehirde olmak mı, evlenip ayrı bir şehire gitmek mi kararsızlığı.. Bu kararsızlıkların başka türlü tezahür ettiğinde annenin yanında olmasını istersin değil mi?
Şöyle düşün...
Evlendin, mutlu mesutsun ama senin de zor zamanların, üzüldüğün, ağladığın zamanların olacak hayatın gereği tabi, hepimizin başına geldiği gibi, böyle durumlarda yanında olmasını istediğin ilk isim haliyle annen olacak, sarılmak istediğin..
Evlendiğin insanın ailesiyle yakın olmak her zaman zordur, ikinizin ailesi de aynı yerde olsa sorun değil ama yalnızca bir taraf gurbette kalır gibi olduğunda gurbette kalana zor gelir, ağır gelir bazı şeyler..
Hem annen de yalnız kalacak sen evlenip gidersen, bu da işin bi başka zor yanı..
Bugün bekarken taktığın gözlükleri evlendiğinde değiştirmek zorundasın yani işler bekarken çok başka görünüyor insanın gözüne evliyken bambaşka..
Kötü niyetle söylemiyorum bunu yanlış anlama.. Gidersen yanlış yapmış olursun da diyemiyorum... Zor bir durum..
kızlar merhabalar,
size sormak istediğim ve bana dert olan birşey var.
en iyisi önce konuyu anlatmak.
ben izmirliyim ve 6saat uzaklıkta bir şehirde okuyorum. son yarım dönem okulumun bitmesi için.
burada staj yaparken hayatımın erkeği dediğim insanla tanıştım ve (çok şükür) birbirimize deli gibi aşığız. 1sene oldu anca. benden 7yaş büyük.
babam vefat etti ve ben sevgilimi annemle tanıştırdım. annemde çok sevdi ki sevilmicek bir tarafı yok sevgilimin.
fakat evlendiğimizde bende erkek arkadaşımda okuduğum şehirde kalmak istiyoruz.
annem bunu HİÇ istemiyor. çünkü annemde başka şehire gelin gitmiş ve babannem tarafından çok sıkıntılar çekmiş. babannemi çok sevsemde çok zor bir kadındır. annem de "benim çektiğim dertleri çekmeni istemiyorum" diye başka şehire evlenmemi istemiyor. oysa sevgilimin ailesiyle tanıştım bana eziyet etçek insana hiç benzemiyorlar. büyük konuşmamak için eminim kesin öyledir demiyorum.
sizce ne yapmalıyım? başka şehire evlenenlere soruyorum özellikle. annemi nasıl ikna edebilirim yada? kadının tek mutluluğu benim. izmirden taşınıp yanıma gelirsin dediğimde de kabul etmiyor. abim burda yaşıyor. baba tarafı akrabaların hepsi burda.
sizden başka danışacağım kimse yok malesef
canım ben konyalıyım eşimse trabzonlu, trabzonda yaşıyoruz çünkü eşimin işi sebebiyle benim bulunduğum yere gelme şansı yoktu, bizde başka sebeplerde vardı ama babam uzaklığıda çok sorun etti ben 1 senenin üzerine nişanlanabilmiştim anca verdilerailene yakın olmak güzel bişey tabiki istediğin an onları görmek, ben zaten çalışıyorum, özel durumlar dışında göremiyorum ailemi , ama şöyle bişey de var eğer doğru kişiyi bulduğunu düşünüyorsan bunu annene en tatlı dille ifade et ben bu yolu denedim ben istedikten sonra heran gelebileceğimi eşimin buna ses çıkarmayacağını ve onun ne kadar iyi biri olduğunu anlattım, eğer bu şansı yani kişiyi kaçırırsan aynı şehirde olsanda sevdiğinle olmadıktan sonra o şehirde sana yabancı gelecek insan ailesine sıkıntılarını anlatmak istemez üzmek istemediği için, uzak ol mutlu olduğunu bilmek onları rahatlataak bişey ben ailemle her gün görüşüyorum sayılır, ille yüzyüze görüşmek gerekmiyo, birde istedikleri zaman sana gelebilirler, inşalah razı edersin anneni...
sen halinden memnunsun yani? :) izmirde yaşamayı bende istemiyorum. küçük şehir daha cazip geliyor bana. birde burası hep babamı hatırlatıyor. ayrıca orda yaşarsak yaşam standartımız daha iyi olucak.
asla yanlış anlamam aksine memnun oluyorum görüşleri alınca. annemde sizin gibi konuşuyor sürekli :) haklısınız sanırım. çoğu hanım bu şekilde düşünüyor. sizler böyle düşünüyorsanız bakış açımı değiştirmem gerekicek galiba.
hemde çokk memnunum ben aile apartmanında yaşıyorum kayınvalidem eltim görümcem hepsiyle, bazen değil yakın olmak hepsinden bile uzaklaşmak istiyosun başbaşa kalmak eşinle evlenmek dendiği gibi farklı bazı sorumlulukların oluyo çalışıyosan bide her türlü işin bitmiyo kendine vakit ayırmak istiyorsun sadece, birine gitmek bu anne bile olsa yorucu geliyo şahsen benim için ben yıllık izinler ve özel durumlarda ailemi görüyorum , ama ne duygusuz ne uzaksın ailene diyeceksin belki ama bu yıl yazın annemlere gittik birde düğün vardı tatil göz açıp kapayana kadar geçti yorgunluk yanımıza kar kaldı, gelecek sene en azından 1 haftamı ailemden bile uzakta başka yere giderek geçircem o kadar söyleyim, eğer aşırı düşkünlüğün yoksa ailene uzak olmak o kadar etkilemeyebilir uzaklıktan kastım 6 saat dediğin için, istediğin an bi haftasonu orda geçirirsin çalışmıyosan bu istediğin an olur, yeterki eşin doğru kişi olsun, ben bi pazartesi dedim yarın ben gidiyorum eşim hiç bişey demedi gittim bi haftalığına geldim mesela yeterki anlayış olsun......
arkadaş çok doğru sölemiş,bi derdini tel.le anlatmak var bi de yan yana detaylı,bazı şeyler varki uzaktan uzağa anlatılmaz,adı üstünde gurbet,anneni dinle derim ben.
ben istanbuldan erzuruma geldim düşün evlenerek .şu an erzurumda yaşıyoruz burda işi eşimin .ailemde orda .bizimkilerde üzüldü ama ne yapıyım .sen karar ver senin hayatın sonuçta .aileni sık sık ziyaret edebilirsin .
peki sen ailenden uzakta olmaktan memnun musun ? mutlaka değilsindir eksik bir tarafın da vardır ama zamanı geri alsalar gider miydin tekrar erzuruma??
arkadaş bilmem de ben gelirdim trabzona
peki sen ailenden uzakta olmaktan memnun musun ? mutlaka değilsindir eksik bir tarafın da vardır ama zamanı geri alsalar gider miydin tekrar erzuruma??
ben yeni evliyim zaten ya şu an sorun yok gelirdim evet kenim istedim zaten severek evlendim eşimle görücü usulü falan değil .
darısı başımaöncelikle hayılısı olsun diyorum tabikide :)
ben çok kısa sürede evlendim aşık oldum vs .zaten uzak ilişkiydi herkes olmaz gözüyle bakıyoru vs .ama baktık ki uzun süre flört edenlerden daha çabuk evlendik yani .bence pek takılma denilenlere anneni düşünmen normal ama seninde bir hayatın var sonuçta .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?