Araftayım

Geçmiş olsun babanız için.Allah şifa versin.Herşey üstüste gelmiş.

Canım benim bebeğim şuan 5,5 aylık.ilk 2 ay durmadan gece gunduz ağladı.gaz için bir ilaç kullandım ve çok iyi geldi.ağlamalarımız bitti çok şukur.burdan yazılırmı bilmiyorum ama istersen özelden ilaç ismini yazabilirim.Ayrıca kaynana ile oturma sebebi kanunen boşanma sebebi sayılıyor artık.hakların var unutma.baban içinde geçmiş olsun herşeyin çaresi var hayırlısı ile kurtulacaktır.

kusura bakmayın giremedim bi daha. Kolik nasıl çözülür ki? gazı vardır diye acı elma yağı sürüyorum bebeğime, rezene içiyorum bol bol ilaç vermek istemiyorum çünkü ama yok her aksam aynı gündüzleri de saatlerce uğraşıyorum çok zor dalıyo uykuya hemencecik uyanıyo ve ağlıyo. 45 gün oldu göğsüm de iyileşmedi bi türlü.
Ücretsiz alma sebebim kv ya da başkası baksın istemiyorum o yüzden güvenemiyorum kimseye.Zaten eşim o konuya da mudahele ediyo bakıcıya bırakamazmış annesi bakacakmış. Geçen kv gittik bebek çok ağladı diye öyle bi sallıyo ki çocuğun beyni sarsılcak daha 40 günlük bi şey diyemedim bi battaniye var herkes onda yatar görümcemin çocukları olsun akşam uzanırken üstlerine aldıkları ortalıktaki battaniyeye yatırdı bebeğimi ağzı yüzü değiyo hemen kendi battaniyesini koydum altına ben görmesem çocuk onu yalıcak ben ile yatmam onda, deliriyorum yaa. Görümcemin küçük çocukları var geldiler mi ellerine saçma sapan markaların dandik mısır cipsleri, çikolataları önüne koyuyolar bi şey olmaz bi şey olmaz diye, ağzını ıslak mendille siliyorlar, benim içim gidiyo. Ben yapı gereği pek bi şey de diyemiyorum zaten kv huyu hatta eşim de öyle tamam derler ama asla yapmazlar. İşim evden değil.

Dün akşam birbirimize girdik yine, üzerime yürüdü. Anlayamadığım bi sinir var eşimin üzerinde şu sıralar bağırıp çağırıp duruyo beni suçluyo hep çocuk ağladıkça. Babamın ameliyat olduğu gün moralim zaten bozuk idare edeceği yerde bi de o üstüme geliyo. Güya aşık olup evlendim şu an nefret ediyorum. Çekip gitmek istiyoum ama yapamıyorum. Kafayı yicem dua edin

Offf ya Allah yardımcınız olsun. Nerdesiniz yakinsaniz yardıma geleyim. Çok üzüldüm ya. Ne kadar anlayışsız insanlar var. Rabbim yolunuzu acsin, ferahlatsin.

canım bebeğin kolikten ziyade senin huzursuzluğun sebebi ile de huzursuz oluyor olabilir. uyuturken sakin kalmaya çalış. masaj yağı ile karnına bacaklarına sırtına masaj yap bebeğin. özellikle karnına yuvarlak hareketlerle masaj yap sonra her hareketi aşağı çekerek bitir gazı insin aşağı rahat çıkarabilsin diye.
ayrıca bebeğe de rezene içirebilirsin. humananın bebekler için olan rezene çayı var bir çay kaşığına miktarı kadar ılık su koyup içirebilirsin. inan rahatlayacaktır. ben çok daraldığımda içirdim bebek rahatlıyor.
göğsün için de lansinoh lanolin krem var her emzirdikten sonra güzelce göğsünü kurutup bundan sür. bir sonraki emzirmene göğsünü temizlemene gerek kalmıyor çünkü hayvansal yağlarla yapılmış bir krem tüm doktorlar öneriyor ve bebeğe hiçbir zararı yok.
çalışma mevzusunda da sen çalışmazsan belli ki kv ile oturacaksın ve yine çocuğuna müdahale edecek senin daha çok psikolojin bozulacak.
senin kocanı da doğurup büyüten sonuçta kv. evet muhakkak yanlışları vardır ama bu kadar ince düşünmemek gerektiğini düşünüyorum.
eşin de bence tüm bu sorunlar ve gerginlikler sebebi ile sana böyle davranıyor. bir sakin zamanda çocuk uyuduğu bir anda al karşına suçlamadan sakince konuş. her erkek anında baba olamıyor bu süreç gerektirebiliyor.

Hayatımda hiç olmadığım kadar mutsuz hissediyorum, yaşıyorum ama işte öylesine. Yüzümü güldüren bana güç veren tek şey bebeğim. Eşim hiç bi şey olmamış gibi davranıyor aşkım diyo, istediğin bi şey var mı gezmeye götüreyim seni falan ama benim içim buz gibi ya buz gibi, yedi kat yabancı gibi bana dokunduğunda bile rahatsız oluyorum öyle soğumuşum. Elim kolum mecbur taşınıcam oraya ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, o beni yok sayıyo bende onu yok sayıcam. Aynı evde otelde kalır gibi kalıcaz zaten şu an da da öyleyiz hiç bir paylaşımımız yok.
Babam yavaş yavaş toparlıyor daha iyiymiş tabi ağrıları oluyormuş birde kaç gün oldu hala yemek vermemişler Tabi bundan sonrası önemli artık hep tetikte olucaz ya tekrar ederse diye Bu hafta kardeşim gelicek, ona söylicez babamın durumunu kardeşim çok duygusaldır bir de en yakın arkadaşının babası kanserden vefat etmişti kesin çok kötü olacak

Şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine sizden dua bekliyorum, yakın zamanda taşınıcam kv yanına az kaldı, buraya yeni topicler açmak istemiyorum kv ile ilgili ama şimdiden içimi bir karanlık sardı Eşimden nefret ediyorum hiç tanışmamış olmayı ne çok isterdim, hayatındaki en buyuk pişmanlık ne diye sorsalar onunla tanışmak derdim. Nerden nereye körkütük aşık iken şimdi bi kaşık suda boğmak istiyorum. Buraya da sadece rahatlamak için yazıyorum, öyle işte. Rabbim evleneceklere hayırlı eş versin mutlu huzurlu yuvalar versin, benim gibi mutsuz olanlara da bir yol aç Rabbim

çok zor bir zaman geçiriyorsunuz gerçekten. hani hepsi üstüste gelmiş ama hayat devam ediyor ve en önemlisi de ortada yavrunuz var. önceliklerinizi bir sıraya koyup, kendinize gelin. en önemlisi yavrunuz değil mi? ve kv yanına da sebebini bilemiyorum ama kesin taşınacaksınız, kaçarı yok gibi.
kolik ilaçla filan geçmiyor 2. veya 3. ayda bıçak gibi kesiliyor. çoğu bebekte oluyor bu. bu gaz da değil, bebeğin dünyaya adaptasyon sürecinde yaşadığı bir sıkıntı. geçecek, çok zor biliyorum ama geçecek emin olun.
eşinizi bırakın bir kenara siz sütünüze, yediğinize, uykunuza bakın.
kv yanına gidince de ilk günden nasıl başlarsanız öyle devam eder. o yüzden çok ta sivrilmeden kendi hayatınızı kurun orda. tatlı dille, güler yüzle bebeğin mendilinin, suyunun, battaniyesinin, deterjanının farklı olduğunu anlatırsınız. yavaşça sakince. zaten o büyüdükçe daha güçlenir siz de biraz daha rahat davranmaya başlarsınız.
babanız... Allah şifasını versin. bol dua edin. sürekli arayın, sorun, sesinizi güzel duysunlar. yavrunuz büyüdükçe onun sesini duydukça babanız şifa bulacak inşallah.
memeuçları benim 62 gün yara idi. afedersiniz evin içinde üstüm çıplak gezerdim napiim. krem, ayva çekirdeği kremi filan... sonra geçiiip gidiyor.

Allah yardımcınız olsun, öyle hemen bırakmayın kendinizi siz annesiniz yılmak yok.

Tşekkür ederim, kolik ilk günler gibi hergün olmuyo artık çok şükür rahatladık biraz, meme uçlarım da tam iyileşmese de büyük ölçüde iyileşti sayılır. Babam ameliyat oldu şimdi çok şükür durumu iyi, kemoterapi alması lazım ama istemiyo belli etmıyo bize ama kabullenemedi bi türlü bayramda gördüm zayıflamış Rabbim tüm hastalara şifa versin
Taşınma evet kesin olacak malesef. Eşimle olmasa bile ben kendi kendime evimde huzurum vardı sıkılınca bi çıkar mahallede dolaşırdım ( mahallemiz çok güzel parklar felan var) rahattım evde oraya gidince diken üstünde olucam evim hep toplu olmak zorunda kapı hergün çalıcak kıyafet olarak hazır nazır olmam lazım eşim kv yanında bile açık durmama kızıyo bense evde şort askılı dolaşıyorum kısacası küçük ayrıntılar ama hepsi de huzurumu rahatımı kaçırmaya yetecek kadar çoklar.

en azindan esin sana askim diyor.. seni gezmeye gotureyimmi diyor.. istedigin bisey varsa alayimmi diyor..

bakin.. bunun gibi iyi seyleri görmeye bakin yoksa Allah korusun lohusalik depresyonuna kapilirsiniz

Allah yard. olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…