Araftayim

onlysea

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
254
33
318
Sadece içimi dökmek istiyorum. İyi hissetmiyorum kendimi. Eşimle en son ettiğimiz büyük kavgadan sonra her dediğine evet deme kararı aldım. Bugün o olaydan sonra ilk defa kavga ettik ve be suan salona geldim çünkü benle aynı yerde durmak istemiyor. Kendimi tutuyorum sigara içmemek için. Çok konu var. Ailesine bir türlü yaranamiyorum. Hep tamam düzeldi bu sefer diyordu bugün bağırdı yine aynısın diye. Sanırım benden ne kadın olur ne anne. Tek dileğim Rabbimin canımı alması ben yapmamak için yemin ettim çünkü.

Öncelikle senden kadın olup olmayacağına Allah karar vermiş zaten sen bir kadınsın böyle düşünüp kendine haksızlık etme ve birilerinin psikolojik baskısı altında kalıp ezilme ve her kadın anne olmayı hakeder ve Mevlam sana o özelliği tattırdıysa sen bir anne olmuşsundur zaten bunun kararını bir başkası veremez, canına kıymakmı sakın aklından bile geçirme sakın sigara içmek istiyorsan iç canına kıymaya kalkmaktan daha az zarar verir en azından, hem her evde az yada çok kavga olur her kavga ettiğinizde gemileri yakıp kendinden nefret etme, kimin hatalı olduğuna kim karar veriyor pardon? Kavgaların çözümü yoksa anlaşmalı yolları ayırmak diye birşey var, öyle her dediğine evet demeklede bir ilişki yürümez nesin sen kölemi? Hem nerden biliyorsun belki biryerlerde senin bir damla gözyaşına kıyamayacak biri vardır yani demem oki kendini başkaları için ezme geç aynanın karşısına ben değerliyim de çünkü öylesin ve hele bi anlat bakalım olayı ayrıntılı olarak

Her evlilikte olabilir böyle sorunlar eşinizin düşünceleri tavırları sizinle denk düşmüyor diye bu kadar karamsar davranmamalısınız.Problem olan konu neyse uzatmayın veya açmayın üzerine düşmeyin herşey hallolur..Ne dertler var ne çileler var bilmediğimiz.Karamsar olmayın lütfen..

Canim ne kadar sindirmisler seni oyle. Sirf evlilik yurusun diye herseye evet dedigin halde adam hala sana bunlari yapiyor ve sen yaranamiyorsan ortadaki gariplik sende degil, esinde. Sen evliligi yurutmeye calisirken adamda caba yok anladigim kadariyla. Tek yaptigi herseyde seni mi sucluyor? Oysa ortada bir sorun varsa cozum de vardir bunun yolu da iki tarafin da caba harcamasidir tek tarafin degil. Hic bir sey tek tarafli degildir.
Bize biraz bahseder misin mesela ne huylarini begenmiyor, nelere bahane buluyor?

Sadece içimi dökmek istiyorum. İyi hissetmiyorum kendimi. Eşimle en son ettiğimiz büyük kavgadan sonra her dediğine evet deme kararı aldım. Bugün o olaydan sonra ilk defa kavga ettik ve be suan salona geldim çünkü benle aynı yerde durmak istemiyor. Kendimi tutuyorum sigara içmemek için. Çok konu var. Ailesine bir türlü yaranamiyorum. Hep tamam düzeldi bu sefer diyordu bugün bağırdı yine aynısın diye. Sanırım benden ne kadın olur ne anne. Tek dileğim Rabbimin canımı alması ben yapmamak için yemin ettim çünkü.

Kendinden vazgecmek yerine esinden vazgecsen daha dogru olur sanki...

Sartlarin nedir, cocuk var mi hic bir sey bilmiyorum ama istenmedigin yerdeysen ve eger gitmezsen daha cok yipranirsin.

O ev seninde evin ayrıca gormek istemiyorsa o oda degistirsin. Kendine guven, kimseye yaranmak zorunda da degilsin.

aferin boyle eziklemissin kendini. senin degistirilecek ne kadar kotu huylarin var? bi siralar misin?

Öncelikle senden kadın olup olmayacağına Allah karar vermiş zaten sen bir kadınsın böyle düşünüp kendine haksızlık etme ve birilerinin psikolojik baskısı altında kalıp ezilme ve her kadın anne olmayı hakeder ve Mevlam sana o özelliği tattırdıysa sen bir anne olmuşsundur zaten bunun kararını bir başkası veremez, canına kıymakmı sakın aklından bile geçirme sakın sigara içmek istiyorsan iç canına kıymaya kalkmaktan daha az zarar verir en azından, hem her evde az yada çok kavga olur her kavga ettiğinizde gemileri yakıp kendinden nefret etme, kimin hatalı olduğuna kim karar veriyor pardon? Kavgaların çözümü yoksa anlaşmalı yolları ayırmak diye birşey var, öyle her dediğine evet demeklede bir ilişki yürümez nesin sen kölemi? Hem nerden biliyorsun belki biryerlerde senin bir damla gözyaşına kıyamayacak biri vardır yani demem oki kendini başkaları için ezme geç aynanın karşısına ben değerliyim de çünkü öylesin ve hele bi anlat bakalım olayı ayrıntılı olarak
Değerli olduğumu hissetmiyorum. Farklı görüşte ne söylersem soyleyim ben haksız oluyorum. Eşime göre ailesine pervane olmalıyım ılımlı olmalıyım sürekli huzur vermeliyim bir dediğine Hayır dememeliyim belki anca o zaman bebek sahibi olmayı hak edicem. Sırf anne olmak için susuyorum. Halbuki be çok istiyorum anne olmayı olmayan çocuğum için yazılmış mektuplarım giyip giyemeyecegini bilmediğim kıyafetleri var.

Değerli olduğumu hissetmiyorum. Farklı görüşte ne söylersem soyleyim ben haksız oluyorum. Eşime göre ailesine pervane olmalıyım ılımlı olmalıyım sürekli huzur vermeliyim bir dediğine Hayır dememeliyim belki anca o zaman bebek sahibi olmayı hak edicem. Sırf anne olmak için susuyorum. Halbuki be çok istiyorum anne olmayı olmayan çocuğum için yazılmış mektuplarım giyip giyemeyecegini bilmediğim kıyafetleri var.
Sevmediğiniz sevilmediğiniz bir adamdan çocuk olmasın. İstemeyin.

Canim ne kadar sindirmisler seni oyle. Sirf evlilik yurusun diye herseye evet dedigin halde adam hala sana bunlari yapiyor ve sen yaranamiyorsan ortadaki gariplik sende degil, esinde. Sen evliligi yurutmeye calisirken adamda caba yok anladigim kadariyla. Tek yaptigi herseyde seni mi sucluyor? Oysa ortada bir sorun varsa cozum de vardir bunun yolu da iki tarafin da caba harcamasidir tek tarafin degil. Hic bir sey tek tarafli degildir.
Bize biraz bahseder misin mesela ne huylarini begenmiyor, nelere bahane buluyor?
En basit dünkü ısrar ve benim bunları doğal karşılamam gereken konuyu soyleyim. Erkek kardeşinin yanında bikini giymek istemedim. O yüzden bu günkü ada planına siz gidin dedim bozuk da atmadim planı ikimiz yaptık kardeşini de çağırmış ama ben onun yanında rahat bikini giyip denize giremiyorum utanıyorum. Bu konuda bana ısrar etti etti sonra surat astı ben surat astı diye söylendim söylendim sonra da kavga oldu bunlar.

Kendinden vazgecmek yerine esinden vazgecsen daha dogru olur sanki...

Sartlarin nedir, cocuk var mi hic bir sey bilmiyorum ama istenmedigin yerdeysen ve eger gitmezsen daha cok yipranirsin.

O ev seninde evin ayrıca gormek istemiyorsa o oda degistirsin. Kendine guven, kimseye yaranmak zorunda da degilsin.
Çocuk için yaranmam tam bir hanımefendi olmam ailesi ile aramin mükemmel olmasi gerek. Şartlarım mi 5 yıllık evli çocuksuz çalışan bir insanım pardon koyun.

Y
Yavrum benim sen kölemisin hizmetiçimi senin mutluluğun ne olacak? Birde sana değer vermeyen birinden çocukmu istiyorsun kendine gel saçmalama çocuk falan yapma evliliğin düzelene kadar sonra o çocuğa yazık olacak

neden bu kadar ezdin kendini?
neden senden kadın ve anne olmasın?
tartışmalarda hep sen mi haksızsın?

Y

Yavrum benim sen kölemisin hizmetiçimi senin mutluluğun ne olacak? Birde sana değer vermeyen birinden çocukmu istiyorsun kendine gel saçmalama çocuk falan yapma evliliğin düzelene kadar sonra o çocuğa yazık olacak
Aslında bana değer vermiyor değil de ailesine benden çok değer veriyor diyeyim. 30 yaşındayım iyi baba olacağını düşünüyorum ve anne olmak istiyorum. Ayrı bir hayat kurup başkasi ile evlenip çocuk yapmak çok uzak geliyor bana.

neden bu kadar ezdin kendini?
neden senden kadın ve anne olmasın?
tartışmalarda hep sen mi haksızsın?
Çoğunlukla ben haksız im belki son zamanlar harictir. Ailesini istemeyen içten olmayan inişli çıkışlı biri oldum onlarda. Halbuki bana demediler ki bu kız babasını kaybetti ona baba olayım. Zor zamanları destek olalım ne eşim ne ailesi destek değil köstek oldular bana ama artık geçti 1 sene oldu babamsiz kalalı.

iyi de böyle davranan bi adamdan neden çocuk istiyorsun?
sperm bankasından al daha iyidir.
böyle bi hanzonun genlerini geleceğe aktarmaması lazım
Sperm bankası çok düşündüm hatta ona bile söyledim. Sonra ben onu kullaniyormusum oyle dedi. Halbuki tek istediğim ailesi için beni ezme mesi ve çocuğumun olmasi.

Sperm bankası çok düşündüm hatta ona bile söyledim. Sonra ben onu kullaniyormusum oyle dedi. Halbuki tek istediğim ailesi için beni ezme mesi ve çocuğumun olmasi.
:KK57: gerçekten bunu söylediniz mi? :KK57:
Bence bi kocaya söylenecek en ağır en küçük düşürücü şeyi söylemişsiniz ve size olan güvenini zedellemişsiniz bence. Sen işe yaramıyosun bari ordan işimi göreyim gibi.
Eğer gerçekten bunu düşünecek seviyeye getirdiyse seni daha ne bekliyorsun?
Çalışıyosun, kendi ayakların üstünde duruyosun. Tamam sen çok hatalar yapmışsın, sana hemen bişey yap diyemem. Ama biraz sen daha ılımlı adım atmayı düşün belki gerçekten düzelecek. Eğer kardeşi varsa sende gidersin denize girmezsin elbiseni pareonu giyer oturursun. Eşin böyle yapınca sen inat yapıyomuşsun onlarla vakt geçrmek istemiyomşsun gibi hissetmiş bende ondan kızmış. Geçer bunlarda inşallah

Aslında bana değer vermiyor değil de ailesine benden çok değer veriyor diyeyim. 30 yaşındayım iyi baba olacağını düşünüyorum ve anne olmak istiyorum. Ayrı bir hayat kurup başkasi ile evlenip çocuk yapmak çok uzak geliyor bana.
Canım iyi güzel diyorsunda onunda bazı şeyleri doğru idrak etmesi lazım 2 kişi evkenirken aileler arka plana atılır çünkü artık siz bir ailesinizdir bunu iyi ayırt edebilmesi lazım şimdi sen eşinlemi evlenmiş oluyorsun komple ailesiyle mi? Tabiki ben sana saygısızlık yap vb demiyorum ama herkes yerini bilmeli ve hayatta kişileri koyacağı yeri bilmeli, senden istediği beklentileri o senin ailene karşı sergiliyormu? Misilleme yap demiyorum fakat eşinin empati kurması lazım diyorum, nedir yani erkek anneleri oğullarının yuva değil kendilerine köle arıyorlar hiç hazmedemem ki etmedim de zaten, özet geçeyim ben 9 senelik evliliğimi bitirdim kaynana hizmetkarlığından istifa ederek olan 2 kızıma oldu yaşım küçüktü akıl verenim yoktu huzursuz ve mutsuz bir evlilikte 2 çocuk yaptım 18 yaşımda anne oldum ve sonra yıllarca çocuklarıma hasret kaldım sende böyle olma, çocuk olunca sorunlar bitmiyor çoğalıyor çocukları bırakmaz diye hepten tepene biniyorlar çocuktan sonra ayrılık kararı alırsanda seni yine çocuklarınla cezalandırıyorlar, yani demem oki evliliğin oturmamış eşine kanınız uyuşmamış bu durumu düzeltmeden çocuk yapma istemede, kötü giden evliliği çocuk düzeltir hikayesinede inanma yalan ve yine söylüyorum olan çocuğa oluyor en çok

:KK57: gerçekten bunu söylediniz mi? :KK57:
Bence bi kocaya söylenecek en ağır en küçük düşürücü şeyi söylemişsiniz ve size olan güvenini zedellemişsiniz bence. Sen işe yaramıyosun bari ordan işimi göreyim gibi.
Eğer gerçekten bunu düşünecek seviyeye getirdiyse seni daha ne bekliyorsun?
Çalışıyosun, kendi ayakların üstünde duruyosun. Tamam sen çok hatalar yapmışsın, sana hemen bişey yap diyemem. Ama biraz sen daha ılımlı adım atmayı düşün belki gerçekten düzelecek. Eğer kardeşi varsa sende gidersin denize girmezsin elbiseni pareonu giyer oturursun. Eşin böyle yapınca sen inat yapıyomuşsun onlarla vakt geçrmek istemiyomşsun gibi hissetmiş bende ondan kızmış. Geçer bunlarda inşallah
Evet söylemiştim ama yaşadığım baskı çok fazla bebek konusunda yok 3 ay süre yok 6 ay süre sürekli beni beklet ti erteletti bu konuda. Ailesi ailem gibi olsun istiyor ama olmuyor işte ben öyle hissetmiyorum ki sadece o istiyor diye iyi gelinlik yapmaya çalışıyorum ki o demese bile zaten saygısızlık vs yapmam hep yardım ederim ama o herzamandaha fazlasını istiyor. Şimdi evde yok gelmedi hala. Ama nasıl davranacagimi bilmiyorum

Back
X