Aralık 2007 Anneleri

merhaba mavili,ben 2006 aralik annesiyim dr1 - 1- 2007 de dogum yapacaksin dedi,oglum erken davrandi 23-12-2006 gunu dogdu.insallah biran once bebegine kavusur ve koklarsin.

Bütün kizlar toplanmis masallah :)
mide yanmasi icin badem tavsiye ediyorlar deneyin bakalim insallah ise yarar bende henüz yok cok sükür.

birde bebek kilosuna takildim simdi. Babuba senin bebisle ayni sayilirlar ama benim dr hic sekerden falan bahsetmedi ölcmekten falan. Acaba bendede seker olusmus olabilirmi ???
Kendim hic kilo almadim verdim bile diyebilirim yani vücut yapisi olarak yani, yoksa göbek olmasi gerektigi gibi . Normal yiyiorum ne az ne cok.

canım aman dikkat et kendine şekerden dolayı, umarım pazartesi iyi haberler alırsın dr.undan

kızlar günaydın....
bugün rapor almak için hastaneye gittim.ama bilgisayarlar bozuktu..hiçbişey yapamadan geri geldim..inanılmaz kalabalık vardı hastanede...heryer hamiş dolu....ama hastane rezalet ya.................

günaydın elifcim.bende geçen hafta aynısını yaşadım.bir rapor almak için kaç kat inip çıktım anlatamam.Raporu devlet hastanesinden istiyorlar.özel hastane raporu sorun yaratır dediler bana.bende sabah erken gittim öğlene kadar zor hallettim.

elif ben rapor alırken bir bayan geldi.31+3 günlüktü ve tam 32+0 olmadığı için bile rapor alamadı.istersen haftaya git canım.bide ondan sorun çıkarmasınlar.özeldeki doktorumda tam 32+0 olmadan rapor yazamıyoruz dedi.

semacım benim 32+0 cumartesi gününe denk geliyor.pazartesi hastane tatil.mecbur yarın yaptırmam lazım.yoksa salı gününe kalıyor...içim sıkılıyor bu rapor işine....
bi de benim geç döllenme kesin sıkıntı yaşayacağım ben...tarih konusunda

moonshine her gebeye 24-28 haftalar arası yapılması gereken bir test bu şeker yüklemesi. benimki 29. haftada da yaptırdı ve şeker çıktı. ben kıyameti kopardım beni geç bıraktınız diye. bence doktorunla konuş testi yaptırmak için geç kalıp kalmadığını öğren. bu şekerin yediklerinle alakası yok aslında, hamilelik nedeniyle salgılanan bir hormon insülinin etkinliğini azaltıyor bu da vücutta şeker dengesizliğine neden oluyor ve bebeğe fazlaca şeker gidiyor bu da bebeğin daha çok insülin salgılamasına neden oluyor ve insülin büyüme hormonunu da tetikleyen birşey. bana anlatılanlardan ve okuduklarımdan anladığım bu. yani yediklerinden olmuyor ama vucudun kendi yapması gereken dengelemeyi dışardan yöneterek yani diyet yaparak sen dengeleyebiliyorsun.

belki senin bebeğin gerçekten iyi beslenmekten kiloludur, bu ihtimal de yüksek ama şeker yüklemesi zaten yaptırman gereken bişey.

bu haftalara göre bebeğin kilosu sınırlar dahilinde aslında ama hızlı artıyor ve bu hızla artmaya devam ederse erken doğum riski taşıyoruz. yani bebeğin kilo alması sorun değil artış hızı sorun olabilir. ciğerleri ve beyni yeterince gelişmeden sadece iri olduğu için erkenden doğabilir.

neyse çok uzattım, sen doktora bir sor yaptırayım mı diye ama durup dururken de endişelenme, her kilolu bebek gebelik şekerinden kilo almıyor ya, iyi bakmışsındır annesi:))

ya ne gıcıklar. kadın hamile hamile gitmiş oralara kadar... sanki 31+3 32+0 olmayacak. ben sinir oluyorum bu hamilelerin derdinden anlamayanlara.

ya ne gıcıklar. kadın hamile hamile gitmiş oralara kadar... sanki 31+3 32+0 olmayacak. ben sinir oluyorum bu hamilelerin derdinden anlamayanlara.

malesef canım hamile falan dinlemiyorlar.kadın uzaktan geldim bidaha gelemem falan nedediysede doktor rapor veremem yarın doğurursan haftan dolmamış raporlu görünürsen ben o riske giremem dedi.

sabah hastane tıklım tıklım hamile doluydu oturacak yer bile yoktu...ben yine özele gidip her işimi yaptırııyorum nst sırası falan çok fazlaydı.muayene olmak için sıra almak gerekiyor o sırayı alabilmek için başka bi sıraya daha girmek gerekiyo.acayip işkence yani....

Cok cok tesekkür ederim babuba verdigin bilgiler icin . ama benim dr niye hic bahsetmedi bu konudan. ilk hamileligimde süphe vardi diye yapilmisti hatirliyorum cikmamisti sükür ,baska doktordu zaten. Önümüzdeki hafta sorayim bakalim ne dicek.

rica ederim ama haftaya sorma bence. telefonla şimdi sor çünkü ben doktora beni geç bıraktınız tahlil için diye kızdığımda bana 32 ler 33 ler geç, 29 normal bu test için demişti. açıkcası ben artık kendisine gıcık olduğumdan söylediklerine pek itibar etmiyorum. en iyi kendi doktorun bilir ama vakit kaybetme derim ben.

ben özel hastaneden rapor aldım sorun olur mu ki, bir de ben 31+3 te aldım, ama ultrason sonucuna göre 33+2 idim, dr. 31 i bitirdiğim için raporu yazdı bir sorun olur mu kızlar ya kafam karıştı

hülya aynı sıkıntı bende de var.özel hastenein raporu oluyomuş ama devlet para ödemiyomuş.mutlaka bi sorun çıkacak ben hiç anlamadım bu işleri.valla bu rapor yüzünden iki gündür uykum kaçıyo.yarın gideceğim 31+6 olacak 32+0 değil muhtemelen vermeyecek.ama adet tarihinede görede 34 haftalık olduğum için 2 hafta kaybım olacak.hakkımı alamayacağım deli oldum valla.nefret ettim çalışırken hamile olmaktan...

eee ben napıcam ya, 32 bitiyor haftaya 33 oluyorum elifff, bidaha mı almam gerekiyor rapor devlet hastanesinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…