Aralık 2007 Anneleri

ay tam aynı yazıyı kopyaladım geldim buraya yapıştıracaktım ki eda benden önce davranmış!!
olabilir böyle şeyler hülyacım. bak bakalım çok sık tekrar etmeye başlarsa kbb uzmanına görün . neticede en azından bebeğe bi zararı olmadığını öğrendik. çok şükür. ama haklıısn rahatsız edici ve sinir bozucu bişey! geçmiş olsun hayatım

sağol canım çok şükür ki bebeğe bir zararı yokmuş, derste oldu bide öğrencilerin gözü önünde bir süre durmak bilmedi, sonra durdu, geniz akıntısı şeklinde devam etti, öff çok midem bulandı, şimdi iyiyim çok şükür

Hülyacim Umarim Bidaha Tekrar Etmez.gebelikte Normal Canim Ama çok Siklaşirsa Mutlaka Doktora Gitmeyi Ihmal Etme.

Benimde Kaburga Kemiklerim Batiyor Gibi.kemklerim Içe Batmiş Gibi Sizde Varmi Böyle Bir Durum Oturuken Bile Rahatsiz Etmeye Başladi.

sağol semacım bende kaburga batması yok da bel ağrısı var yoğun birşekilde ayaktayken fazla sorun yok da yattığımda uzandığımda çok ağrıyor zor kalkıyorum, olucak bu sorunlar napalım herşey bebişlerimiz için

evet bendede oluyor kaburga batması.çok rahatsız oluyorum ama ne yapalım çekicez bebişlerimiz için:)

kızlar çok kötüyüm bogazım çok acıyo..bademciklerim yok benim o yüzden faranjit oluyorum..başım çok ağrıyor..burnum tıkalı ilaç da alamıyorum..boğazım çok kuruyo önereceğini bişey var mı bana.

çok çok geçmiş olsun canım.geçen haftada ben çok ağır bi grip atlatmıştım.çok şükür iyiyim şimdi.bol bol nane ıhlamur içebilirsin.minosette ii gelebilir.

evet bendede oluyor kaburga batması.çok rahatsız oluyorum ama ne yapalım çekicez bebişlerimiz için:)

benimde kaburgalarım batıyor yaaaaaaa BIKTIM ARTIK YAAAA ÇOKKK ACI ÇEKİYORUM DR A GİTTİM NORMAL DEDİ AMA BENİM CANIM ACIYOR DEDİM DR ANNE OLMAK KOLAY MI DEDİ BENDE KOLAY DEĞİL AMA ŞİMDİDEN BU KADAR ACI DA FAZLA DEĞİL Mİ DEDİM DR BİLE ŞAŞIRDI AĞRI KESİCE VERDİ AMA NAFİLE KIZZ OYNUYOR KABURGA BATIYOR BAZEN KAFASINI KABURGALARIMA GETİRİYOR ÖLECEK GİBİ OLUYORUM BAZENDE KAFA RAHME İNİYOR O ZAMANDA DOĞUM SANCISI ÇEKİYORUM YANİİİ KIZLAR BENDE HEYECAN FALAN KALMADI DOĞSUN ARTIK BIKTIM ÇÜNKÜ HEM 9 AY ÇOK UZUN YAAA KEŞKE 5 AY OLSA VE AHMEN DOĞURSAK BU GÜN DOĞUM HABERLERİ OKUDUM DOĞUMDAN DA KORKTUM NE YAPICAM BİLMİYORUM ÇOK GERGİNİM BU ARALAR YAAAAAA NEDEN ACABA ACI ÇEKİYORUM KABURGALARIM ÇOK BATIYOR ONDAN MI ACABA GERGİNLİĞİM Kötü Kazen Kötü Kazen Kötü Kazen Kötü Kazen Kötü Kazen Kötü Kazen Kötü Kazen

caccıkcım gerilme,stres yapma ki bebişte hissetmesin canım ya.napalım dayanacaz:)bende bi an önce doğsun diyorum çevremdekilerde doğsun bu günlerini arayacaksın diyolar:))

Zaten dr.'a ne desem bebekten normal diyor. Sanki kolaya kaçıyor bazen, o zaman kızıyorum. Caccik kendini mutsuz etme bu kadar ya, düşünsene bu acılar şükürler olsun iyi birşey için, ya bir hastalığın olsaydı da ondan olsaydı. Şükret ki bebeğinde sende iyisiniz. Kucağımıza alınca daha değişecek belki duygularımız bilmiyorum, öyle diyorlar. Ben hele ilk aylar hiç bir şey hissetmiyordum, ne zaman ki tekmeleri falan başladı ekranda hareket ettiğini gördüm ondan sonra onu kabul etmeye ve kendime dikkat etmeye başladım. Ama hamilelik çok güzel ya, hep yanımızda, çok değişik birşey. Ve gerçekten çok özel birşeymiş, ben kendimi çok özel hissediyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin. Çocuk sevgisi v.s. elbette çok güzeldir ama benim çocuğum kadar değer verdiğim bir kardeşim var, o duyguyu biliyorum ama hamilelik apayrı birşey. Bence babalardan bizi ayıran bu, yoksa sadece bizim değil onunda çocuğu ama onlar taşımıyorlar. Eşim hamile kalsa ben onu kıskanırdım herhalde :). Eskiden olsa bu laflara anlam veremezdim fakat bu gerçekten çok özel birşeymiş. Herkesin meleklerini korusun Allahım.

amin canım amin..

kesinlikle katılıyorum çok güzel anlatmışsın canım hamilelik çok özle bir duygu hayatımızda kaç kez yaşayacağız ki tadını çıkarmak lazım bence
cacık yazdıklarından negatif şeyler hissediyorum, yanlış anlama ama umarım bu sıkıntıların bebeğin cinsiyetinden kaynaklanmıyor, bana düşmez ama allaha şükret ki ikiniz de sağlıksınız, bugunlerin tadını çıkar doğunca daha yoğun günler bizi bekliyor, relax hayatımm

Kizlar Işyerimin Yaninda Ana Sağlik Ocaği Var.ilaç Yazdirmaya Gittim Doktor Muayene Etti.bebişimin Başi Hala Yukaridaymiş Daha Dönmemiş.son Ana Kadar Dönebilir Dedi Ama Giderek Yeri Daraliyor ben normal doğum istiyordum kaçıncı haftaya kadar döner bilgisi olan varmı.bide Heray Sakin Ultrasona Girme Dedi.gebelik Boyunca Toplam 3-4 Kez Girmen Yeterli Dedi.ana Sağliğin Baş Hekimi Bunu Söyleyen Kafam çok Karişti Ya?her Ay Doktorunuz Ultrasonda Bakiyormu?

semacım doktorun doru söylemiş. yurtdışında ultrason çok pahalı olduğundan sadece iki üç kere giriyo kadınlar. her defasında girmekşart diil. ama bizde doktorların daha kolayına geliyor. aslında doktorla elle muayene ederek karna dokuna dokuna bebeğin herşeyini görebiliyolar ve mezurayla karnın yüksekliğini ölçerek te sağlığından emin oluyolar. hatta ultrason zararlı diyen de var zararı yok diyende. ama kesinlikle he defasında gerekli diyen hiç yok. bebeğinein dönmeis için daha vakit var. bu haftalar bebeğinin en hareketli olduğu zamanlar çünkü amniyon sıvısı en çok bu senin haftanda artmış olurmuş. o yüzden belki gün içinde beş kere başaşağı dönüp geri popo üstü oturuyodur.
bak kaan kocatepenin sitesinden 28. haftada yadığıyazını bi kısmını kopyalıyorum buraya . www.gebelik.org da çok bilgi var hafta hafta gebelik kısmında . tavsiy eederim mükemmel bir site bence
----------------------------------
Doktorunuz size son yaptığı kontrolde "bebeğinizin ters durduğunu" söylemiş olabilir. Bu gebelik haftasında bebeklerin yaklaşık yarısı "ters" dururlar. Yani "normal" bebek duruş pozisyonu olan baş aşağı durmak yerine rahim içinde "otururlar". Makat geliş adı verilen durum, bebeğin doğum kanalına makatıyla gireceğini, yani bebeğin ilk doğan kısmının baş değil makat olacağını tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Endişelenmeyin, bebeğiniz bu haftalarda yeri bol olduğundan sık sık "karar değiştirir". Miyadına gelindiğinde makat gelişi olasılığı yanlızca %4'tür (aşağıdaki resimleri inceleyin).
--------------------------------------------------------------
bu duruşuyla ilgili yazısı. şimdi bu aşağıya kopyaladığım da tam snein haftanda ultrasonla ilgili yazdığı yazıdan bir bölüm
-------------------------------------------
Bu yazıyı okuyan anne adaylarından bazıları her gebelik muayenesinde ultrasonografiye girebiliyor olabilirler ve bu durum bebeğe zarar vermez. Bazı anne adayları ise sadece belli aralıklarla ultrasonografi incelemesinden geçiyor olabilir. Her iki uygulama da doğrudur. Gebeliğin belli kritik noktaları hariç, her gebelik muayenesinde ultrasonografi yapılması mutlaka gerekli değildir. Her muayenede "ultrasona giriyor" olmak bebeğinizi her defasında görüyor olmanız açısından elbette güzeldir ancak dünya üzerinde düzenli olarak gebelik takiplerine giden anne adaylarının oldukça düşük bir yüzdesine her muayenede ultrason yapılabilmektedir ve bu özellikle ultrasonografi incelemesinin çok pahalı olduğu gelişmiş ülkelerin önemli bir gerçeğidir (örnek: ABD'de bir ultrasonografi incelemesi 150$-350$ arasında değişmektedir!). Ultrasonografi incelemesinin yapılmadığı durumlarda doktorun (veya bazı yerlerde ebe hemşirenin) elindeki bir mezura ile karnınızın yüksekliğini ölçmesi bebeğin gelişimini takip etmek açısından çoğu durumda yeterlidir. Bu takiplerde bir sorun saptandığında anne adayları mutlaka her durumda ultrason incelemesine tabi tutulurlar.
Gebeliği bu şekilde takip ederken doktorunuz karnınıza elini koyarak bebeğin duruş şekli ve diğer çok önemli bazı bilgileri rahatlıkla edinebilir. Bu elle inceleme bebeğinize kesinlikle zarar vermez. Bazı yerlerde bebeğin kalp atışları için el doppleri adı verilen elektrikli bir cihaz kullanılırken (bu alet bebeğin kalp atışlarını sizin de duymanıza olanak verir), bazı yerlerde basit bir tahta boru yardımıyla kalp atışları dinlenmektedir.

Gebeliğin yukarıda anlatıldığı şekilde ultrasonsuz takibi dünya üzerinde giderek azalmakta olsa da bu sistem halen önemli bir takip yöntemi olarak uzun süre varlığını sürdürmeye devam edecek gibi görünmektedir.

-----------------------------------
işte böyle canım. endişelenme herşey yolunda! önümüzdeki ay başaşağı dönmüş olur oğluşun belki şimdiden dönmüştür bile inşallah

ya bu arada kızlarrr! şu takvimimin altında yazan şeyler süper yaa! her hafta gülmekten öldürüyo beni! bakın bebeğimin bu hafta nicky ve paris hilton un toplamından daha fazla beyin hücresi varmış! öyle olduğunu iddia ediyor hanımefendicik! hele söyleyiş tarzı o kadar tatlı ki !

semacım bebeğin pozisyonunu dertetme, benim büyük oğlum son on gün kalaya kadar ters pozisyondaydı onun üstüne iki tur bindirdi benim sıpam o kilosuna rağmen, yani daha doğumuna çok var daha kaç kere döner oğlişin, ultrason konusunda serapcım zaten yazıyı kopyalamış ben pek sakınca görmüyorum aslında, bence çok gerekli diye düşünüyorum özellikle ilk dönemlerde organ gelişimini takip etme açısından zaten ayda bir kere falan giriyorsun herhalde o yüzden pek sorun yoktur canım dert etme, oğlişimin adaşına iyi bak öpt canım

cuma günü tetanoz aşımın ikinci dozunu olacağım sizler oldunuz mu bayanlar ilki biraz ağrı yapmıştı bakalım bu da aynı etkiyi yapacak mı??

Serapcim,hülyacim çok Sağolun Biraz Rahatladim.haftaya Kontrolüm Var Bakalim Oğluşum Beni Ne şekilde Karşilayacak.ben Tetanoz 2.dozuda Oldum.ilkinden Hiç Farki Yok Bir Hafa Kadar Kolumda Sizlama Oldu Sonra Geçti Hülyacim.sende Oğlumun Adaşina Iyi Bak öptüm.

günaydın kızlar hülyacım ben tetanoz aşımın ikincisini dün oldum ilkinden daha hafif geçti ama akşam ağrıdı benim kolum şimdi iyiyim.korkma canım o kadar ağır olmuyor....

günaydın kızlar hülyacım ben tetanoz aşımın ikincisini dün oldum ilkinden daha hafif geçti ama akşam ağrıdı benim kolum şimdi iyiyim.korkma canım o kadar ağır olmuyor....

mavili canım ben aşı falan olmadım hiç dr da sölemedi ben mi kaçırıyorum yoksa herkes olmuyor mu bana bilgi verirmisin merak ettim şimdi yaaa:bbo: :bbo: :bbo: :bbo: :bbo: :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…