sevarcım nerelerdesin inan merak ettim seni.maşallah demek herşey yolunda kızında almış kiloları aman nazar değmesin.bende ayın 11 gidicem hemde nst ye giricem heyecanla bekliyorum.Şeniz
buralardayım semacım. ama bizim net iptal oldu işyerinde. o yüzden giremedim. şimdi bir fırsatını bulup ziyaret etmeye çalışıyorum sizleri arada arada. sen nasılsın. oğlumuz nasıl. iyisinizdir inşallahŞenizŞeniz
selam kizlarr. bugun benim dogumgunumdu~ ihtiyarladim iyice yaa!~
kızlar ben bişey sorcam.
şimdi ben takvimden de anlayacağınız gibi 29+4 günlük hamileyim. bu durumda internette gezinirken gebelik haftamla ilgili bilgi almak için 29.haftaya mı bakmam lazım yoksa 30.haftaya mı?bunu bilen ya da merak edip doktoruna soran varsa beni bilgilendirebilir mi?gerçekten çok merak ediyorum.bebeğimin haftalık gelişimini doğru takip etmek istiyorum da...
Burun kanamalarının olabileceğini daha evvelde duymuştum, kan akımının hızlanması ile ilgiliymiş. Benimde dişlerim sürekli kanıyor, vampir gibiyim. Fırçalarken, elma gibi sert şeyler yerken. Ama yinede doktorunu bir ara istersen.
"
Burun kanaması gebeliğe bağlı olabilir mi?
Gebelikteki burun kanamaları aynı diş eti kanamaları gibi salgılanan bazı hormonlardaki artışa bağlı olarak vücudun mukoz membranlardaki kanlanma artışı sonucunda gelişir. Bu değişiklik rahatsız edici olması dışında genellikle sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar vermez.
Burun sekresyonlarını (salgılarını) yumuşatmak için bazı nemlendiriciler veya tuzlu su (serum fizyolojik) kullanabilirsiniz. Tahrişi önlemek için burnunuzu çok yavaş temizleyiniz.
Burun kanamasını olduğunda durdurmak için oturun ya da ayağa kalkın fakat sakın yutmayın ve başınızı arkaya doğru değil öne doğru tutun. Burun kemiğinin üst kısmındaki yumuşak bölgeye bir kaç dakika süreyle parmaklarınızla bası uygulayın. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın, eğer durmazsa doktorunuza danışın. Kanamalar oldukça sık ve fazla oluyorsa bir KBB uzmanı tarafından muayene gerekebilir."
Kaynak:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?