Aralık 2007 Anneleri

nice yıllara serapcım.tüm sevdiklerinle nice mutlu senelere...

kızlar ya sizin bebişler kaçar kilo oldular, sizler kaç kilo aldınız bakim ha... ben toplam da 14 kilo aldım. Ağlamak istiyorumsenağlamasenağlama

sevarcım nerelerdesin inan merak ettim seni.maşallah demek herşey yolunda kızında almış kiloları aman nazar değmesin.bende ayın 11 gidicem hemde nst ye giricem heyecanla bekliyorum.Şeniz

buralardayım semacım. ama bizim net iptal oldu işyerinde. o yüzden giremedim. şimdi bir fırsatını bulup ziyaret etmeye çalışıyorum sizleri arada arada. sen nasılsın. oğlumuz nasıl. iyisinizdir inşallahŞenizŞeniz

İYİYİZ CANIM ÇOK ŞÜKÜR.OĞLUMUDA BAYADIR GÖRMEDİM AYIN 11 DE KONTROLÜMÜZ VAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.ÇOK MERAK EDİYORUM KİLOSU GELİŞİMİ NASIL İYİ HABERİNİ ALSAM YETER BANA.UMARIM HEPİMİZ İÇİN HERŞEY YOLUNDA GİDER SAĞLIKLA KAVUŞURUZ YAVRULARIMIZA.

slm kızlarrr kilolar ne alemde 8 kilo oldu şimdiden 10 kilo hayal oldu, 15 kiloyu gözden çıkardım umarım daha fazlası olmazzz, bu aralar paytak paytak yürümeye başladım yaaa, kendimi ördek gibi hissediyorummmm

mrb kızlar.nasılsınız bebişler nasıl.2 gündür rüyamda bebişimi görüyorum ya.halen daha etkisindeyim gördüğüm rüyaların:))
benimde karnımda bazen gerilmeler oluyo.bide çok sık wc ye gidiyorum
kilomda 63 le başladım şuan 61 kiloyum.maxsimum 65 le tamamlayabilirsem ne ala.

kızlar ! doktora gittim bugün. çok tatlı ve sevimli bi doktor buldum kendime. biraz fazla geveze ama olsun! bi de ultrasonda bak şu başı şu kolu derken jet gibi geçti bugün hiç göremedim yavruşu! olsun. şimdi haberler! ilk dikkati çeken yeri kızımın ayakları! baya büyük ayaklaı olacak! doktor fotgrafını verdı o derece yani! bebeğim artık başaşağı duruyormuş! çok şaşırdım. doktor bu bir aksilik çıkmazsa normal doğum yapabileceksin demek dedi. artık kafası aşağıda fındığımın. kilosu 1,280 gram olmuş boyu da tam 37cm.hafta 27+6 bu kadar çabuk büyüdüğüne inanamıyorum ! ben de 60 kiloyum.6 kilo aldım şimdiye kadar . ama çok hızlı kilo alıyorum . bu kilolar hep son haftalarda oldu. sanırım haftada 1 kilo almaya başladım. geçen hafta 59dum bu hafta 60ım böyle giderse fena şişşcem. bu arada bu aç karnına sabahki kilom. akşama doğru yemekten sonra tartı 62 yi bulduğu oluyor ama onu hiiiç umursamıyorum ! önemli olan sabahki kilo diye teselli oluyorum
neyse doktor çıkışı bayramda giymek üzere hamile kıyafeti almaya girdim bir dükkana ama hamile kıyafetleri bana büyük geldi! en ufak bedenlerin içinde bile palyaço gibi durdum. tezgahtar kadın henüz vücudumun hamile formunda olmadığını bir ay kadar daha eski kıyafetler ya da bi beden büyük normal kıyafetlerle idare etmem gerektiğini söyledi. bi türlü hiçbişe tutturamadım giyecek. ama eski bir bahçıvan tulumum var. onu giyiyorum. hamile olduğum belli oluyor onda! ve kocam çok dalga geçiyor benimle! çünkü aynı ördek gibi yürüyorum! hep paytak yürüyüşümü taklit ediyor! yani göbeğim de yok niye böyle acayip yürüyourm anlamıyorum! galiba içeride kemikler ayrılıyor ondan! çok komikmişim.
son olarak geçen gün rüyamda kendimi bebeğimi emzirirken gördüm. çok güzel bi bebeğim vardı. emzirmek te eğlenceli bişeymiş. ama hala doğurmaktan ve anne olmaktan çok korkuyorum !

gözün aydın serapcım görmüşsün kızını ne güzel benim daha 20 günüm var.maşallah kız bizim kilolara yetişiyorsun...bende 63 kiloyum.yani 11 kilo aldım bakalım allah sonumuzu hayır etsin...

serapcım ne güzel kızını görmüşsün.maşallah kızına büyümüş kiloları almış.Doğum pozisyonuna bile geçmiş.bende en çok oğlum baş aşağımı duruyor onu merak ediyorum.herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.umarım haftaya bende iyi haberler alırım.

ne güsel serapcım cuma günüde benim kontrolüm var bakalım oğluşum ne kadar olmuş ben ne kadar olmuşum :):)70 i bulmuşumdur..ben acaip kilo alıyorum yaaa.inanırmısınız gece kalkıp yemek yiyorum sabah midem kazınıyor.gece dediğimde eşim sahura kalkıyo 4 te falan o saatte...bu gidişle 30 kiloyla bitirecem hamileliği...aman oğluma değer diyorum bide..o sağlıklı olsunda ben veririm o kilolarıı...

kızlar ben bişey sorcam.
şimdi ben takvimden de anlayacağınız gibi 29+4 günlük hamileyim. bu durumda internette gezinirken gebelik haftamla ilgili bilgi almak için 29.haftaya mı bakmam lazım yoksa 30.haftaya mı?bunu bilen ya da merak edip doktoruna soran varsa beni bilgilendirebilir mi?gerçekten çok merak ediyorum.bebeğimin haftalık gelişimini doğru takip etmek istiyorum da...

canım şu an takviminde de gördüğün gibi 29 haftayı bitirmişsin ve 30, haftanın 4. günündesin. 3 gün sonra da 30, haftanı bitirecek 31, haftanın ilk gününe başlayacaksın. bu durumda bitirdiğin haftaya değil içinde bulunduğun haftaya bakmalısın. yani şu an 30, haftandasın o haftayla ilgili yazıları oku. www.gebelik.org u tavsiye ederim. zaten orda baktığında 30, haftayı okurken yanında parantez içinde (29+0 29+6 ) diye yazdığını göreceksin

çok teşekkür ederim canım. benim için bebişimle ilgili doğru bilgi almak o kadar önemliki...offf off zaman geçse de bir an önce sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alsak:)

Burun kanamalarının olabileceğini daha evvelde duymuştum, kan akımının hızlanması ile ilgiliymiş. Benimde dişlerim sürekli kanıyor, vampir gibiyim. Fırçalarken, elma gibi sert şeyler yerken. Ama yinede doktorunu bir ara istersen.

"
Burun kanaması gebeliğe bağlı olabilir mi?
Gebelikteki burun kanamaları aynı diş eti kanamaları gibi salgılanan bazı hormonlardaki artışa bağlı olarak vücudun mukoz membranlardaki kanlanma artışı sonucunda gelişir. Bu değişiklik rahatsız edici olması dışında genellikle sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar vermez.

Burun sekresyonlarını (salgılarını) yumuşatmak için bazı nemlendiriciler veya tuzlu su (serum fizyolojik) kullanabilirsiniz. Tahrişi önlemek için burnunuzu çok yavaş temizleyiniz.

Burun kanamasını olduğunda durdurmak için oturun ya da ayağa kalkın fakat sakın yutmayın ve başınızı arkaya doğru değil öne doğru tutun. Burun kemiğinin üst kısmındaki yumuşak bölgeye bir kaç dakika süreyle parmaklarınızla bası uygulayın. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın, eğer durmazsa doktorunuza danışın. Kanamalar oldukça sık ve fazla oluyorsa bir KBB uzmanı tarafından muayene gerekebilir."

Kaynak:

çok sağol canım verdiğin bilgiler için, kanamanın olabileceğini ben de daha önce duymuştum ama insan başına gelince korkuyor, umarım kısa zamanda geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…