Aralık 2010 anneleri hastane çantalarımızı hep birlikte hazırlayalım

dilsadddddd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
347
0
96
İstanbul
merhaba güzel anneler ben henüz hazırlıklarımı tamamlayamadım ama yapacağımız fikir alışverişiyle çantamızı eksiksiksiz hazırlayalım...Bunlar benim fikirlerim NORMAL DOĞUM VEYA SEZARYENE GÖRE DEĞİŞEBİLİR...

BEBEK İÇİN GEREKENLER
2 takım hastane çıkışı (iç zıbın, eldiven,şapka işinde )
tulum (2 adet )
2 adet penye 1 adet kışlık battaniye
yelek,hırka
bebek bezi
ağız mendili (5-6 adet)
nevresim (kişisel tercih)
çorap,yün patik
kış bebeği olacakları için atlet koyucam ben
ıslak mendil
ANNE İÇİN GEREKENLER
gecelik, sabahlık takımı
lohusa pijama takımı (2 adet)
hastane çıkışı için eşofman veya günlük kıyafet
göğüs pedi ve kremi
çorap,terlik,taç,(kapalılar için eşarp)
yelek veya hırka üşüyebiliriz
ped,5-6 adet kilot
atlet,emzirme sütyeni(2 şer adet)
şampuan,hafif makyaj malzemeleri

benim şu an aklıma gelenler bunlar daha bir çok eksik olabilir birlikte tamamlayalım olumunekankayizsmile

ben emzik ve biberonu da her ihtimale karşı çantaya koydum ..
bunun dışında bebek anakucağı ya da portbebe yi unutmamak gerek ...

bebek için ve anne için havlu... anne için de diş macunu - diş fırçası.... bebek için pişik kremi - pudra.

Son düzenleme:
Bak ben oğlum için çorap kısmını tamamen atlamışım...
Ve havlu lazımmış dış macunu, fırçası...
Bebiş içinde bir ince örtü yüzünü örtmek için lazım olabiliyormuş...

emziği hemen veremiyorsunuz zaten eve geldikten sonra verirsiniz bana göre emzik ve biberon gereksiz.

enaz 1 adet 125ml 1 delikli biberon ve eğer aldıysanız göğüs pompası bulundurmak gerekli...sezeryan doğumlarda süt geç geldiği için pompa kullanmak gerekebiliyor,bir çok hastanenin pompası var ama sağılan sütü biberonla vermek gerektiğinden kendi tercih ettiğiniz (bpa free,antikolik ve anne göğüsüne en yakın) bir biberon buludurulmalı çünkü ilk hangi biberonu alırsa ona alışır ve o markaya devam eder,hastanede kullanılan biberonla devam etmek zorunda kalırsınız...

arkadaşlar doğuma mı gidiyorsunuz tatile mikaydirigubbakcemile3 en fazla hastanede 2 gece kalıcaksınız. muhakkak eve giden gelen birileri olucak ihtiyaç oldukça getirirler. siz en önemli gerekli şeyleri alın yeterli. bebek için çamaşır sizin için çamaşır ve gecelik veya pijama bunlar çok önemli

dilsadcım bunlar biraz fazla değil mi :)
En fazla 2 gece gerisi yük sadece
Ben en minimum şekilde götürmeyi düşünüyorum..

canım aslında haklısında ben kendimi durduramıyorum geri bile getirecek olsam fazla fazla olsun yanımda bu arada bebeklere hiç güven olmuyo kusabiliyolar veya çişşşş kaydirigubbakcemile3 o yüzdeeennnn fazla giyisi göz çıkarmaz

Ben de fazla bişey almayı düşünmüyorum yanıma kızlar, sadece bebiş için 3 takım alıcam, dediğiniz gibi onlara güven olmaz, 5-10 tane bebek bezi, kendime bi pijama bi gecelik, bebek için battaniye, bi de kişisel bakım ürünlerimiz. Şampuana filan gerek var mı bilmiyorum, sonuçta orda duş alamayız heralde, havluya filan da ihtiyaç duymam gibi geliyo ama tabi bi bilene sormak lazım. Neyse annem haftaya gelicek, ona bi liste hazırlatırım :)

kızlar şu hastane çıkışının içinde zaten her şey oluyo ayrıca bebeğe bi şey koymaya gerek var mı ki?belki hırka felan olabilir o da hastane zaten sıcak olur diye düşünüyorum çıkarkende sarıp sarmalanır ben bırakamam hemen kucağıma alırım Allah nasip ederse...zaten ne zahmetle doğurcazkaydirigubbakcemile3

hımm çorap, bebek çorabı sakın unutmayın kuzenim yazın dogum yaptı ondan bile istediler..

ayşem sezeryan durumunda daha fazla hastanede kalınacağı için olası bir sezeryan durumunuda hesaba koyupta koy fazladan birşeyler.. ne olur ne olmaz.. kanama fazla olabilir mesela pijamaları batırır taşar korkusuna birde yedek pijama daha götürmeyi düşünüyorum..ayrıcana fazla olsunda eksin olmasın yaw.. o halimizle sıkıntıya girmemek gerek

haklısın canım da sezeryan ihtimalini dusunmek bile istemiorum :1no2: o yuzden haklısın bi de sırtımızda tasımayacağız ya dursun arabada :çok üzgünüm:

kızlar normal doğumda 1 gün,gün bile değil geceyse sabah cıkıolar,sezeryan da 2 gün kalınıyor hatta gazın çıkınca gönderiyolar diye biliyorum ben,bilmiom yani farklı uygulamalar mı var ki?zaten sezeryan olursa pijama da giyilmez herlade gecelik giyilir,ya da pijamanın üztünü giyeriz sadece diye düşünüyorum

Son düzenleme:
sonunda hemfikir olduğumuza sevindim ben sezaryen doğum düşündüğüm için 2 günlük süreçte götüreceklerimin ancak yetceği kanaatindeyim bide toobanın dediğinede katılıyorum bizimde kanama falan olup yedeklere çok ihtiyacımız olabilir......aysedurum senin dediğin gibi sırtımızda taşımıcaz ya kaydirigubbakcemile3 nasılsa eşlerimiz hep yanımızda biz dokuz ay bebişlerimizi taşıyoruz onlar bi çanta taşımışlar çokmuu :sm_cool:

bencede. ben ihtiyacım olacağını düşündüğüm herşeyi koyucam
çünkü doğumum şehir merkezinde olucak nasipse
ben ilçedeyim
git gel yapamam her seferinde.
bi bavul dolar heralde.

aslında normal doğumda 24 saat bırakılmaması gerekiyor.. ilk 24 saat bazı patolojierin zayıfta olsa gelişme ihtimali var bu nedenle gözetim altında tutulması amacıyla ilk 24 saat bırakılmamalı.. sezeryanda da her hastanenenin uygulaması farklı birde neden sezeryan olduğuna göre değişiyor hastanede kalma süresi diye biliyorum.. sezeryan olursanda pijama giyebilirsin canım aslında, belini çok sıkmadığı sürece tabii.. sonuçta pansumanlı olacak.. eğer pijamayla daha çok rahat edilecekse alt kısmı uygun bir parça seçilerek neden kullanılmasın ki

çok abartıya gerek yokk
diş macunuu,aklınıza bile gelmeyecekk dişlerinizii fırçalamaakkk

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…