Aralık 2010 anneleri hastane çantalarımızı hep birlikte hazırlayalım

bencede ne zaman yiycezki dişimizi fırçalamaya çalışcaz benim bildiğim normal doğumda 8 saat tutuluyorsunuz sezeryanda 2 gün.
bende hazırladım çantamı sadece battaniye ve bebişimin takımı konulcak bide annemin yaptığı yelekleri bekliyorum kadın vermiyor daha zaman var diyor ya kaydirigubbakcemile3 alış verişte aldıklarımızı bile vermiyordu ben elim boş mu gelicem deyip deli ediyor beni.

toobacım kimden duyduysam hemen yollamışlar doğumdan sonra11-12 saat içinde,kuzenlerim yeni doğum yaptı biri normal biri sezeryan, bende onlardan gözlemlediğime göre konuşuyorum,sezeryande olsa hep kanama olur ya o yüüzden pijamanın altını kullanamayız diye düşündüm,belki 2 gün pijama olabilir,ben rahat edemem yinede

Katılıyorum canım sana sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

2 doğum yaptığım içinn biliyorumm canımm
eğer sezeryanlıysann satennn yatağından kalkamıyorsunkii diş fırçalamaya zaman kalsınn
normaldedee fazla kalmadan hastenedeee çıkartıyorlarr
ancakk bebekle uğraşıyorsunn
amaa bebeğee fazla kıyafet alınabilir çünküü kaka yapıpp bütünüü vücudlarınıı batırabiliyorlarr

kızlar ben sezeryan olan biri olarak
belli bi süre sonra kaldırıp biarz dolaşıyosunuz odada faaln
ki benim durumum önemliydi sonuçta yaaşdıkalrımdan dolayı 3 gün kaldım
2 gün kalınsa bile ben çıkarken eşofamn altıyla çıktım.
çok öle aşırıda kanamanız olmuyo.ben hiç hasta bezi faaln kullanmadım
hastaneden özel ambalajlarda içinde pansuman bezi olan bişiler getiriyolar
yatağınızın altına bişiler seriyoalr.
benim yanımda yedek kalın orkşdler vardı
onalr iş görürü bence
ben hasta bezi faaln almıcam.
gecelik niye alıyoruz hani doğum öncesi açılamay faaln bakıyoalr
zaten doğumda ameliyat kıyafeti giydiyoalr
çıkışta da emzirmesi kolay olsun diye giyiyoruz.
ben pijamada alıcam yanıma
zaten lohusa pihjamalarının beli sıkışık olmuyo

herkesin tecrübesi farklı işte. ben akşam saat 23:10'da doğum yaptım. doktorum istersen biraz dinlenip gece gidebilirsin, istersen yat sabah çık dedi. sabah çocuk doktoru geleceği için kaldım. sadece bi gecelik kullandım. çıkarken de normal kıyafetimi giyip çıktım. hastabezi 1 paket kullandım. çok kanamam olmuştu. eve geldikten sonra neredeyse saat başı önce wc sonra duş ziyareti yapıyodum ve korkutmak gibi olmasın ama parça parça kanamam olmuştu. uzun pedle falan idare edecek gibi değildi yani...valiz dolu gitmiştik hastaneye, çoğunu kullanmadan geri getirdim ama tedbir işte, yanımızda bulunması iyi olur. gerçi bu sefer çok abartmıcam çünkü hastane evime 5 dakika. bişey lazım olursa alınıp gelinebilir...

Aaaayy hemen doğurmak istiyorum ama bütün bu zahmetler olmasın istiyorumsempatiksalakcinni

zahmetsiz rahmet olmaz ki tatlım. korkma ama hiçbiri çekilmeyecek zahmet değil, yeter ki sağlık sorunu olmasın. kırkı çıkana kadar biraz sıkılcaz belki ama sonrası tadından yenmez yani. hele iletişime geçmeye başlayacaklar, göz teması kuracaklar ve gülücükler atacaklar ya inş. işte onlar herşeye değer...ayrıca biz kadınlar bütün bu zahmetlerle başedebilecek kadar güçlüyüz inan ki, erkekler olsa fena çuvallardı...

Katılıyorum arkadaşımmm:lepi: Ayyy kurban olurum ben onun ilk gülüşüneeee, mis kokusuna ahh ahhh..

kızlar eşyalarımı yıkayıp ütülemiştim ama çantamı hazırlamamıştım,sizinde buradaki yardımlarınızda hazırlmış bulunmaktayım,bunlar yeterli gibi geldi ama aklıma geldikçe çantaya eklerim artık

bebek için;

hastane çıkışı
2 adet bady
2adet zıbın
2çorap,2 eldiven
3 ağız bezi
küçük biberon (sağılma ihtimalime karşın)
7tane bebek bezi
1kadife+1 kalın penye battaniye
1tane hırka
1tane tülbent

kendim için;

pijama takımı
gecelik(eklencek)
sabahlık
2 kalın çorap
terlik (eklencek)
4-5 koyu renk külot
göğüs pedi(5çift yeterlimi ki)
nevresim takımı (eklencek)
bardak
çıkış için eşofman alt-üst (eklencek)
orkid gece 7-8 adet

şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar,elimde olmayanlar dışında eklediklerimin hepsi orta boy bir bavula sığdı,yani acil bişey olsa en azından bukadarı bile işimi görür,diğerlerinide alınca eklerim

hasta bezi almıcam arkadaşlar zaten hastanedeki işi görüyormuş ve sonrasında da gece pedler işimizi görürmüş,aman görmezsede yakında alcak yerler var alırlar,buarada el çantama da 1-2 makyaj malzemesi koyarım bittii

kazamız mübarek olsun

Son düzenleme:
of ya biz en azindan 5gun (normal dogum için) 1haftada sezeryan icin kaliyoruzsempatiksalakcinni
bebek icin gunluk iki takim olmaliymis, bende kendime gunluk bi takim dusunuyorum, ilk iki gun pijama filan alacam, diger gunler icin daha rahat esofman tarzi dusunuyorum, sonucta allah gostermesin bi sorun cikmadikca ilk gunden sonra daha rahat hareket edebiliyoruz, 5gun boyunca uzun uzun yatmayi dusunmuyorum...
bebek icin:
3hastane cikisi
5-6tulum
5-6 citcitli body
corap, sapka eldiven
2havlu
kese
hastaneden cikarken giyecegi bi cikis kiyafeti, ve kalin battaniye
(bakim malzemelerinin hepsini hastane veriyo)
kendim icinde
2takim pijama
3takimda esofman tarzi ev kiyafeti
10tane kilot
5atlet
corap, patik, terlik, yelek..
havlu, tarak, dis macunu fircasi, biraz guzellik malzemeleri:kedi: resimlerde guzel gorulenelim dimi
ayni sekilde pet ve gogus petlerini hastane veriyo

Ben de hastane çantamızın kızım için olan bölümünü bitirdim sanırım.
3 takım hastane çıkışı( 1 i çıkarken 2 si hastanede giydirilmek üzere)
2 tane zıbın
1 tane çıtçıtlı badi
2 tane tek alt
2 tane çorap
1 Penye battaniye, 1 örgü battaniye, 1 kalın battaniye (Biraz abarttım mı ne :) )
10 tane bebek bezi
Yenidoğan ıslak mendil

Bilmiyorum eksik bişey varmı, kendiminkileri de en kısa zamanda eklerim, bi gecelik alabilseydim :sinifsinif:

sen yanınaa fazla alabilirisnn
normall doğum içinn bil bu kadar kalınıyorsaaa
keşkee bende doğumdan sonra okadar kalsammm tam iyileşmişş olurdummm

ya kızlar dün baktım baktım en sonunda orkid ultra comfort gece için olan pedlerden aldım.... diğerlerinin üst yüzeyi naylonumsu yani kalın olanlarının bunun pamuksu ve ince dikiş felan olursa rahatsız etmez diye düşündüm sonuçta buda emici normalde ultra comfort normal kullanıyorum uzununa bile ihtiyaç duymam bu gece olan ultra comfort incede yeterli olur dimi.... zaten hastanedende vericeklermiş... özel kalın ped gb bişi...

ben bebişimin için
1 hastane çıkış seti
1 normal alt üst takım
2 alttan çıtçıtlı badi
2 yaka
2 bere
2 çorap
1 külotlu çorap
1 yelek
1 penye battaniye 1 polar battaniye 1 de hastane çıkışı battaniyesi (pusetin üstüne sermek için)
ıslak mendil
pudra-pişik kremi bide yenidoğan bezi alcam ondan koyucam

kendim için de
1 gecelik önden düğmeli
1 pijama takımı-başörtüsü
1 havlu
2 çift çorap 1 patik 1 çift terlik
1 hırka
3 tane külot 1 atlet 1 emzirme sütyeni
orkid uzun gece için olanlardan almayı düşünüyorum
1 paket göğüs pedi ve kremi
şimdilik bi kaç eksiğin dışında bunları koyucam çantaya çok kalmam icap ederse zaten evden gidip alırlar hastane yakın

ayyy ben daha hiç bişe hazırlmadım olurda allah korusun erken doğum falan yaparsam birniz kendinizinkini yollayın bana:)

Son düzenleme:
:) maşallah kızlarr herşey hazır , ben daha hiç bişey hazırlamadım ne zaman yapacaksam çok merak ediyorum -tatlicadiarzu-

çok alemsiniz kızlar benim iş yerinden arkadaşım 37.hafta izne çıktığı gün iş görmez raporu almaya gitmişti hastaneye kızı doğuma aldılar o yüzden benim eşimde bi panik halinde herşeyi hazır olsun diyo annemlerde bişi olmaz erken gelmez diyor

kızlar çantalarımızı hazırlıyoruz da ... giderken ne giyeceğini ayarlayan var mı ... bi elbise falan mı rahat rahat ?? belki de sonradan atmalık bişi mi ? hani en azından ameliyat elbisesi giyinceye kadar ne olacaksa onun içindeyken olacak :kedi:

cnm ben normal doğum düşündüğm için sancım ne zamn gelirse ozmn gitcm sanırm artık üstmde ne varsa:)

ben geçenlerde şeker yüklemesi için hastanede beklerken bi kadın cağız getirdiler iki kolunda akrabası üzerinde etekle penye vardı sadece kıvrana kıvrana direk yeni doğan yoğun bakımına girdiler doğumhane alt kattaydı normalde 15 dk sonra akrabaları aynı koridorda bi camdan bebişe bakıyolardı. bende artık eve gidince hamile jilemi giyip oturuyorum acil durumda hemen başımı bağlayıp çıkarım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…