Ya iyi dr nasil gerek yokmus asiya. Fogum esnasindaki her sey steril olsa bile ufak bir mikroba katsi seni savunmasiz birakmamali. Kaldi ki sezeryan da olsan normal dogum da yapsan risk her zaman var. Bence sen tedbirini al, takdiri Mevlaya birak.kızlar selam
benim doktorum tetanoz aşısına gerek yok dedi, bir tek halidenin aşısını biliyorum onun dışında siz aşı oldunuz mu
Ecrenim canim ask olsun karnimda tasimayi beceremedim de ne demek niye boyle düşünüyorsun canim. Hic oyle olur mu? Herkesin dogum zamani yaratan tarafindan belirlenmistir seninle ne ilgisi var. Suan bebisler hastanede olduğundan uzuntunden boyle diyorsun ama boyle değil sende biliyorsun. İcinden aglamak geliyorda agla annesi ama sen yipranirsan sutun gelmez kesilir o yuzden lutfen dirayetli ol. Onlar icin ne kadar süre hastanede kalmalari gerekirse saglik acisindan o kadar duracaklar ama sen sakin olacaksin annesi. Rabbim bebeklere güç kuvvet verir. Evde de olsa aglayacaklar onlar daha bebek. Birini emzirirken digeri acikacak birini alacaksin öbürü çiş yapacak .. Ohoooo daha neler neler canim benim. İçinde ki sucluluk hissini hissedecek sen hic birsey yapmadin bunu sil aklindan. Emme refleksi sonradan oluşur benim arkadasim ikiz leride 32. Haftada dogdu. Sende tanirsin temmuz ikizler topiginde busra. O bebislerimizde kuvoze girdi onlarinda emme refleksi sonra dan oldu. Simdi gorsen maşallah annesinin kolunu bile yakalasa emiyorlar :) senin de oyle olacak canim benim. Sen cok guclu bi annesin ve bebeklerini gerekli sürede karninda tasidin onlari besledin. Şimdi annecik yogun ve zor süreci daha zinde ve sakin gecirmeye odaklan. Bir kac haftaya kuzular evine gelecek annesi, dualarim senin ve ailenle.
Canım ağlattın beni, üzülme dememin hiç bir faydası yok biliyorum.
Herkesin bir kaderi vardır ecrencim yavruların da kaderleriyle doğdu, onları içine koyan yaşatan ve dünyaya geleceği zamanı tayin eden Allahtır, sakın kendini suçlama, onların sahibi de senin sahibin de Allah, kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez, çok şükür ki hayati bir sağlık problemleri yok, hayata kendi başlarına mücadeleyle başladılar ve çok güçlü insanlar olacaklar inşallah, sen yine sağlam durmaya devam et ki evde kızın etkilenmesin, ama içine atma arkadaşım, ağlamak istediğinde çekil bir kenara ağla, kendini sıkma içini boşalt, merak etme bu günlerde geçecek ve yavrularını kucağına alıp dvine götüreceksin, onları sevginle büyüteceksin, Allah yar ve yardımcınız olsun, senin de Elmira ve Mirza'nın da
allah razi olsun canim arkadaslarim iyiki varsiniz.eakgulum gecmis olsun ilik balli su ve sut iyi gelir haludem hormonlardandir kafani dagitmaya calis canim laleaslan tedavin hayirli olsun.Kiz o nasi sozler oyleee. Zaten 2 3 gundur bilfiil agliyordum. Simdi iyice aglak ettin beni. Kuzucum sen inancli bi kizsin bunu yazismalarindan anliyoruz. Bak simdi Gecen konusmalarimizda ne demistin ikiz hamileleri 32lerdee dogum yapmaya basladi. Sen de elhamdulillah bu zamana geldin ve sag salim dogum yaptin. Rabbim onlari minnakken mucadeleye baslatti. Onlar eminim ki cok guclu karakterler olacaklar. Aslan gibi oglunu , guzeller guzeli kizini alip sag salim evine gideceksin.
Isimleri de cok guzelmis bu arada kuzum :) Rabbim saglikla evinize goturmeyi nasip etsin insallah. Dualarimiz seninle kuzucum
Allah yardımcın olsun Allah sabır versin Rabbim şafi adiyla şifa versin bebeklerine AMİNallah razi olsun canim arkadaslarim iyiki varsiniz.eakgulum gecmis olsun ilik balli su ve sut iyi gelir haludem hormonlardandir kafani dagitmaya calis canim laleaslan tedavin hayirli olsun.
oglumu dun emzirmem beslemem icin bana verdiler gunduz 4 kez gidip emzirmeye biberon vermeye calisiyorum.cok uyuyor uyandiramiyorum hemsireler ayagina parmaklariyla vurunca uyandirmak icin kedi yavrulari gibi cirliyor o an aliyor memeyi tekrar uyuyor insallah alisir haftasini tamamlamadigi icin ve anneden uzak kaldigi icin boyleymis.kizim biblo bebek gibi minnacik oylece uyuyor kuvez icine yuzde on civari oksijen veriyorlar hala o yuzden kucagima alamadim henuz.bir sorunumuz daha var malesef.detayli ultrasonda kizimin burun kemigi normalden biraz kisa cikmis dr down sendromu belirtisi olabilir deyip amniyosentez onermisti bizde dusuk sirki oldugu icin ve diger bebege de zarar verebilir diye kabul etmemistik zaten aldirmazdik kesin olsa bile.2 hafta sonra olcumler normale donmus rahatlamistik dr son ana kadar hep olctu biraz kucuk burunlu olacak galiba dedi.fetal eko da yaptirdik kalplerinde sorun yoktu.dogumda da dr um bakti sorun yok gibi dedi yogun bakim cocuk dr u da hicbir sorun yok dedi.ertesi gun de kiziniz oglunuza benzemiyor yuz sekli farkli down sendromu olabilir kanini genetik analize gondericez dedi dunku soylediklerini hatirlatinca burnunda oksijen hortumlari oldugu icin oyle zannettim dedi dunyam basima yikildi sonuclar 3, 4 haftaya cikarmis 1 hafta bitti.o gun bugundur cok kotuyum surekli agliyorum.o benim canim bebegim ne olursa olsun onu cok seviyorum ama anne yuregi dayanamiyor iste 3 parcaya bolundum hangisini dusunecegimi sasirdim evde bekleyen kizim emzirmemi bekleyen oglum ve engelli oldugu dusunulen kucuk kizim.dunya gercekten bitti benim icin yuruyen cenaze gibiyim onlar icin ayakta durmaya calisiyorum.dua edin arkadaslar sonuc iyi ciksin.
Canim benim Rabbim insallah saglik verecek kizina da ogluna da. Anne yuregi bu. Dayanabilir mi yavrularina. Haklisin uzulmekte ama az daha sabret guclu dur kuzucum. Sonuclar insallah teretemiz gelir. Dualarim seninle Rabbim sana dayanma gucu versin. Bebeklerine de guc kuvvet saglik vrsin insallah.allah razi olsun canim arkadaslarim iyiki varsiniz.eakgulum gecmis olsun ilik balli su ve sut iyi gelir haludem hormonlardandir kafani dagitmaya calis canim laleaslan tedavin hayirli olsun.
oglumu dun emzirmem beslemem icin bana verdiler gunduz 4 kez gidip emzirmeye biberon vermeye calisiyorum.cok uyuyor uyandiramiyorum hemsireler ayagina parmaklariyla vurunca uyandirmak icin kedi yavrulari gibi cirliyor o an aliyor memeyi tekrar uyuyor insallah alisir haftasini tamamlamadigi icin ve anneden uzak kaldigi icin boyleymis.kizim biblo bebek gibi minnacik oylece uyuyor kuvez icine yuzde on civari oksijen veriyorlar hala o yuzden kucagima alamadim henuz.bir sorunumuz daha var malesef.detayli ultrasonda kizimin burun kemigi normalden biraz kisa cikmis dr down sendromu belirtisi olabilir deyip amniyosentez onermisti bizde dusuk sirki oldugu icin ve diger bebege de zarar verebilir diye kabul etmemistik zaten aldirmazdik kesin olsa bile.2 hafta sonra olcumler normale donmus rahatlamistik dr son ana kadar hep olctu biraz kucuk burunlu olacak galiba dedi.fetal eko da yaptirdik kalplerinde sorun yoktu.dogumda da dr um bakti sorun yok gibi dedi yogun bakim cocuk dr u da hicbir sorun yok dedi.ertesi gun de kiziniz oglunuza benzemiyor yuz sekli farkli down sendromu olabilir kanini genetik analize gondericez dedi dunku soylediklerini hatirlatinca burnunda oksijen hortumlari oldugu icin oyle zannettim dedi dunyam basima yikildi sonuclar 3, 4 haftaya cikarmis 1 hafta bitti.o gun bugundur cok kotuyum surekli agliyorum.o benim canim bebegim ne olursa olsun onu cok seviyorum ama anne yuregi dayanamiyor iste 3 parcaya bolundum hangisini dusunecegimi sasirdim evde bekleyen kizim emzirmemi bekleyen oglum ve engelli oldugu dusunulen kucuk kizim.dunya gercekten bitti benim icin yuruyen cenaze gibiyim onlar icin ayakta durmaya calisiyorum.dua edin arkadaslar sonuc iyi ciksin.
Allah yardımcın olsun Allah sabır versin Rabbim şafi adiyla şifa versin bebeklerine AMİN
Canim benim Rabbim insallah saglik verecek kizina da ogluna da. Anne yuregi bu. Dayanabilir mi yavrularina. Haklisin uzulmekte ama az daha sabret guclu dur kuzucum. Sonuclar insallah teretemiz gelir. Dualarim seninle Rabbim sana dayanma gucu versin. Bebeklerine de guc kuvvet saglik vrsin insallah.
allah razi olsun canim arkadaslarimecrennnn im benim canim arkadasim,
Sen ve ailen dualarimdasiniz. Size dua ediyorum canim. Allahim bizleri evlatlarimizla sinamasin tirnaklarina zarar gelse icimiz yanar. Yüce rabbim saglikla güzel sansla versin insallah.
Oyle minikler ki annesi uyuduklari her dk onlarin buyumesinde cok onemli. Eminim içinden de soyluyodur ya bu neme denen seyde nerden cikti gobek iyiydi diye. Veya anneee dur biraz daha uyuyum bak çiş yaparim hiiiii ona göre gözümu acmasam mi diye oyun oynuyolardir :))
Ne buyuk mucize evlatlarimiz. Rabbim acilarini gostermesin. Mis gibi kokuyor dur simdi dimi..
Guzel kuzularin 40. Haftayi doldurunca annesi gozlerine inanamayacaksin kocaman olacaklar ne solunum ne emme sorunu bunlarin hepsi geride kalacak. Uyuma devam edecek zaten ki anne de dinlensin. Allah yardimcin olsun uc melekle başa cikmak zor. O yuzden senin diger bir adin da süper anne olsun :) süper annelerin gizli gucleri olur ve görünmeyen pelerinleri.
Minik ablacik nasil? Uyum sagladi mi biraz cik? Kardeslerini bekliyordur sanirim :)) az kaldi minik boklular eve gelecek :)
Oğlunun eve cikacagi zaman icin birşey dediler mi canim? Genelde tek tek eve geliyorlar diye biliyorum.
Süper Anne, Allahin izni ile miniş kizin saglikli. Allahim ruhen bedenen ve zihnen saglikla evine gelmesini nasip etsin. Sonuçlari beklemek bi hayli zor. İnsallah Allahimin izniyle hersey yolunda ve guzel olacak. Senin yaşayan ölü olmanın ailenin hicbirine faydasi yok. Güçlü olmak durumundasin. Aileni simsiki sar. Bu günler geride kalacak insallah.
Ecrenim kendine ve kuzulara günde 7 ayet el kursi oku rahatlarsin faydasini görürsün. Bana ozelden annenin adini ve senin tam adini lutfen yaz. İsimle okunan dua dogru adrese gider gibi gelir bana bende okumaya devam edeceğim size. Canim maddi manevi ne istegin varsa soyle elimden gelen mutlaka seyler olur.
Unutma bizler yol arkadasiyiz. Bizleri habersiz koyma.
Allahim sansinizi tahtinizi bahtinizi güzel nasip etsin inşallah.
Seni seviyorum super mom :)
Canim benim oglusunla eve cikmana cok sevindim. Rabbim hepinize saglik afiyet versin insallah. Kizimizi da boyle depresif sekilde bekleme lutfen. Anliyorum seni cok sıkıntı olacak ama ne yapalim. Mevlam boyle takdir etmis. Bak benim yegenim down sendromu degil ama konusamadi ki hala sıkıntı yaşıyor ve ablam onunla ilgileniyor surekli. 2.sinifa gecti ve halen daha konusma terapistine ozel egitime etutlere gidiyor. Hem yegenim hem ablam icin cok zor ama yapacak ne var ki. Ablam da ilk baslarda agliyordu ama simdi bakiyorum o kadar mucadeleci ki. Bir de yegenimdeki ilerlemeleri de gorunce cok cok mutlj oluyor. Rabbim senin de imtihanini kolaylastiracaktir insallah.allah razi olsun canim arkadaslarim
oglumla beni onceki gun ozel odaya cikardilar dun de taburcu ettiler cok sukur.bol bil emzirmem biberonla sut vermem gerekiyor buruk bir sevincle geldik evimize kizimizi orda birakip.ablasi cok sasirdi bi uzayliya dokunur gibi cekinerek dokundu kardesine o an cok guzeldi.bu surecin tek olumsuz tarafi ablamiz cok simartildi buyukler tarsfindan ben de surekli hastaneye gidince bosluk oldu.kucuk kizim en az 1 hafta daha orda kalacakmis.oglumu cikarmadan yogun bakimda emzirirken dr lar vizitteydi kizimin basina gelince down ya falan diye konusuyorlardi.dr kararini vermis bile onu duyunca aglayarak ciktim hastaneden.esim aldi deliler agladim tekrar yikildim.hemsireler de buyuk ihtimalle oyle diyorlar ben de benzetiyorum down lulara buyuk bir mucize olmasi lazim.ne yapicam bilmiyorum ikiz ve bir cocuk bakmak zaten zorken bir de hasta ozel egitim isteyen bir cocukla ugrasmak daha da zor.onu fizyoterapistlere konusma terapistlerine falan goturmek gerekiyormus normalden gec yuruyup gec konustuklari icin.digerleriyle kim ilgilenecek kv lerden uzun sureli kalmalarini istemek zorundayiz galiba.baskasina guvenemem.dua edin arkadaslar cok buyuk bir travma yasiyorum.allah sizin de yardimciniz olsun
Kuzucuk vatana hosgeldin. Allah hagirli ugurlu ede. Yerlestin mi neler yapiyorsun minnak oglun nasil? Ben cok sukur iyiyim.cok sicak. Damacana damacana terliyom :))) ayakta fazla kalibca ayaklar sis. Herifin ayak numarasi (44)na yaklasmama az kaldi :) gecen gun sandalet aldim 41 numaraGünaydın kızlar nasılsınız?
Ecren canım nasılsın? Oğlunu almışsın çok şükür, inşallah en kısa zamanda kızını da alıp evine götürceksin
Ooo massallah massallah canim. Mevlam hayirli ugurlu ede. Rabbim kucaginiza da almayi nasip ede insallahhhSelamün aleyküm arkadaşlar bugün test günümdü Allaha şükür pozitif değerim 377,95 Allahım tamamıne erdirsin inşlh dua edin kızlar
Oooo canım hayırlı olsun gözün aydın Allah tamamına erdirsin canım çok sevindimSelamün aleyküm arkadaşlar bugün test günümdü Allaha şükür pozitif değerim 377,95 Allahım tamamıne erdirsin inşlh dua edin kızlar
Kuzucuk vatana hosgeldin. Allah hagirli ugurlu ede. Yerlestin mi neler yapiyorsun minnak oglun nasil? Ben cok sukur iyiyim.cok sicak. Damacana damacana terliyom :))) ayakta fazla kalibca ayaklar sis. Herifin ayak numarasi (44)na yaklasmama az kaldi :) gecen gun sandalet aldim 41 numaraama cok rahat ettim yaw
Oooo canım hayırlı olsun gözün aydın Allah tamamına erdirsin canım çok sevindim
Allah razı olsun inşlh devamı gelir dahada yüksek stresli günler başladı Rabbim sabır versin
Oooo canım hayırlı olsun gözün aydın Allah tamamına erdirsin canım çok sevindim
Allah iyiliğini versin
Canım hoşbulduk sağolasın, iyiyiz çok şükür, Çok sıcak buralar unutmuşuz böyle sıcağı, valla sürekli buzluktan su içiyorum, bir kova buz yesem anca ferahlarım sorma, oğlum büyüyo teyzesi, hamilelik 30.haftadan sonra başlıyomuş arkadaşım haberin olsun, dediydi dersin :)
Oğlumun hareketleri çok daha güçlü çok daha sert beni seviyomu dövüyomu anlamadım:) yarın dr kontrolüm var bakalım, şimdi Ankara'dayız halidem tayin İstanbul'a çıktı ama ev işimiz ekim ayını bulcak gözüküyo, o yüzden doğumu burda ailemin yanında yapcam inş, zaten eşim daha gelmedi onun gelişine 1 ay falan var.
Ya benim göbeğim çatlamaya başladı çok moraliö bozuldu, her geçen gün artıyodaha 2 ayım var kremler yağlar kullanıyorum zaten kaç aydır ama çatlayacaksa önüne geçiş yok diyolardı zaten, canım biraz ona sıkkın işte
Valla haklısın, podyuma çıkmayıveriyim artık demiAman bosver usagin olana kadar zaten yeterince fit gezdin azicik da bundan sonra yirtiklarinla gez ne olmus kivalla hiccc yirtilma cirilma dusunup de psikolojimi bozamam zira dombili oluyorum o beni yeterince oyaliyo esin niye orda kaldi anlamadim ama insallah tez zamanda saglicakla kavusun. Bende simdilik yirtik yok.ilerleyen zamanlarsa ne olur bilemiyorum ama insallah olmaz diyelim. Kizzzz senin oglus massallahhh kipir kipir demek ki annesi. Allah nazardan saklasin. Bizim kiz da buyuyo cingne onun buyumes iyi de onunla ben de buyuyom ya o kotu oliyy insallah en az kiloyla bitirebilirim yoksa dogum sonrasi beni ararsaniz kosu bandinda yatıyor olacagim
Massallahh Massallahh Allah nazarlardan saklasin pasayiValla haklısın, podyuma çıkmayıveriyim artık demi
Canım eşimin 1 ay sonra ordaki işten ayrılması gerekiyo, ben son ay yolculuk yapamam diye 1 ay erken geldim.
Bugün dr randevumuz vardı oğlum 1900 gr olmuş
Yüzünü de gördüm aynı babası yaa, sen o kadar sıkıntısını çek kalksın babasına benzesin ne güzel be, insan bi nezaket gösterir annesine benzer azcık dimi
Canim masallah degerin cok guzel. Allahim hayirlisi ile kucagina almayi nasip etsin insallah. Bak bizim takvimlerin altinda yaziyor ki hamilelik takvimini imza alanina eklemek icin tiklayin. Oraya tiklayip bi bak.kızlar bugün ikici kan testi sonucum 874 çok şükür hamilelik takvimini nasıl oluşturuyoruz bide benim 5.gün embriypsu transfer edildi kaç haftalık olduğunu nasıl hesaplıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?