ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Canim mamayi yap ve ver tabiki. Emzirecegiz diye bebegi hasta mi edelim. Bosver milleti ya herkes birsey diyor. Benim gogusum yara bicakla kesmis gibi canim cok aciyor birsey olmaz emzir diyorlar :) meme ucunu bi kes bakim birsey olur mu diyesim var.

Canim dimdik otur. Omuzlar geride.
Koluna bebegi yatirirken bebegin gobegi senin gobeginde olacak. Agzi tam memenin basinda. Kafasi dirsek le kol arasin kafa si destek alacak sekilde kavrayacaksin. Memeni avuc icinde bas parmak ustte dort parmak altta c seklinde tut. Meme ucu nu gerginlestir sivazlar gibi. Agzina kahve kisimla girsin diye.

Bu arada eşim mama yapiyor memeyi bebege verince dudak kenarindan siringa ile az az veriyor. Bora da sut memeden geliyor saniyor. Döke saça veriyoruz.

Cidden cok yorucu. Allahima bu günler icin sukurler olsun canim.

Operim

Ben de o aciyi sag gogsumde yasadim cok ilerlemedi ama biraz yara bile canim gidiyordu emzirirken yarik oldugunu hayal bile edemiyorum
İste bizimki biberona alisti canim oyuzden yasiyoruz buyuk sorunumuz o ve sutumun az olmasi tabiiki süt az gelince de biberon istiyor haliyle
Onerilerin icin tesekkur ederim emzirme konusunda.tabiiki Allaha binlerce sukurler olsun bugunumuze :)

yeloyelo canim benim emzirme egitimi alırken iki ay bebegi kuvozde kalmis biri vardi biberondab memeye gecis icin egitim alıyordu. Sabahtan aksama kdr hastanede odada duruyor her uyandigunda emmeyi ogretiyorlar anneyke bebege. Egitim imkanin varsa al bence. O bebek ogrendiyse seninki de ogrenir

yeloyelo canim sagmadan anlayamazsin kac cc süt var. Kaynar suyla yikan masaj yap memeye sag
Canim birkere bir saat boyunca sagdim 150'cc süt cikti ama bu butun gun emmemiş oldugu halimleydi gun icinde bazen aliyor memeyi ustuste diyelim 2 saat boyunca ama
Bukez aglamasi huysuzlugu artiyor mama verince doyup uyuyor hemen boylelikle sütümle doymadigini anliyorum sadece baştaki fazla gelen kismi degil sütün sonradan gelen kismini da uşenmeyip emse belki doyacak ama onu başaramiyorum işte.
Dedigin emzirme kampi gibi birsey galiba onu birturlu beceremedim annem gitti evde yalnizim bebek uyudu mu kendimi odadan disari atiyorum keske bende de o irade olsa da 2-3 gun sadece emzirip bebekle birlikte uyusam belki benim de sütum artardu

Canim 150 cc süt sagdin ya iki saat sonra sag yine süt olur. Aldikca gelecek.
Bebek meme de uzun kaliyorsa gaz oluyordur surekli cekmekten. Doymadigi icin degil hava yuttugu icin agliyordur.

Uyku süt icin cok onemli ama gel gor ki... Mümkün olmuyor :) kahvaltı bile zor yapiyrz

Selam kizlar nasilsiniz. Ben eve dondum. Donus ucagimizda kizcem bwni perisan etti. Ucaga binmeden kapida basladi aglamaya. Elim ayagim dolasti. Ucakta accik uyudu. Sonra hep uuanikti. Ve mizildadi. Indik basladi aglamaya .montunu giydirmek tam anlamiyla harp halinde oldu. Artik ucaktan inmek icin yanimizdan gecen genc yasli coluk cocuk herkes bana "Allah yardim etsin" temennilerjnde bulunarak indi yine de kizcemle yolculuk guzeldi. Ana kiz zaten aksoyonu pek seviyoruz. tatil iyi geldi. Acik kafami dagittim geldkm. Iyi oldu. Kizimla ben iyiyiz sukur. Sizi sormali. eakgull canim gecmis olsun. Sicak suyun altinda masaj yap bol bol. Tosbikin nasil iyi mi op benjm icin onu
Merserayy tatlim hep ayni seyleri yiyorum da oldu iste . 4farkli yerde 4farkli doktora giturdum.kimse alerji testi yaomadi. Kucjk bebeklerde kakada kan gorulmedikce alerji testi yapmayi uygun bulmuyorlarmis. Krem kullandik 2 gun gecti kizariklik. Insalah tamamwn atlatmisizdir.
Sizlerden ne haber
yeloyelo canim sütun yetiyordur. Kendine guven aaglam dur.emzir bol bol. Zaten minnaklarin mideleri ne ki.. o yuzden kendine guven ki her sorunu asabilesin.
Hepinize sevgiler iyi guzel mutlu haberler verelim ve alalim insallah

Kizlar mastit oldum
Derin acilar crkiyorum ((((
Ah canim ben neler cektim ondan.Bana tek iyi gelen şey bol bol sicak banyo goguse uzun sure masaj yap sicak suyun altinda ve cikar cikmaz ustunu falan giymeden vakit kaybetmeden vucudun sogumadan sağ ve bunu gunde birkac kez yaparsan bir iki gune gecer insallah.titreme ateşe de dikkat et ateşini surekli kontrol et cok yukselir ve uzun surerse antibiyotik tedavisi alman gerekir
O kitleler gecmezse cerrahi mudahale gerekiyor allah korusun
Halide benim de hep aklimda annemlere gidecek olursam acaba yolculugumuz nasil gececek oglumla bizim bey de sıkıntıya gelemiyor eminim rezil eder beni :))
İnsallah tekrarlamaz tekrar kizarikliklar canim
Halidecim benim gercekten sütüm yetmiyor bence cunku yarim saat hatta 1 saat bile emdikten sonra oglum aranma devam ediyor ve mama veriyorum 60 cc mesela dakikasinda silip süpürüyor.gercekten cok uzuluyorum

Kuzucum eger facebook kullaniyorsab emziren anneler diye bi kapali grup var. Oraya uyelik talep et. Oradaki insanlar sana daha detayli bilgi verip cok iyi yonlendireceklerdir.
Mama anne sutunden farkli. Sindirimi daha geç oluyor.o yuzdne minnakin aranmiyor.
Ayrica yarim saat de bi emzir. Farzetki doymuyo ve 15dakkada bi emzirmen gerekiyor. Emzireceksin tatlim. Bikmadan usanmadan yapacaksin bu işi ki vucut süt uretmesi gerektigibi öğrensin. Biraz dirayetli ol kiz . Belki uykusuz kalacaksin zor olacak sana ama buna dayanmak zorundasin. Biz tüp bebek anneleriyi . Biz diger annelerden daha gucluyuz.
Sen sadece bebisi emzirmekle mesgul ol. Eger yaninda biri varsa altini o degissin biraz. Kimse yoksa da esin evde iken sen sadece süt isiyle ilgile . Geri kalan her seyi esin yapsin. Varsin ev bikac gun batsin. Varsin evde yemek olmasin. Hazir ye. Her sey bekler ama bebisi emzirmek beklemez.
Sabirli ol dirayetli ol emzir.

Ah canim adam emmiyor ki :))
Sadece cok acikmissa emiyor o da 5 dakika sonra basliyor cekip cekip birakmaya agliyor hep illa agzinda plastik olsun istiyor silikon meme ucuyla idare ediyoruz anca.bir de uyudugunda ne yaparsam yapayim almiyo memeyi onu da cozemedik hala
dedigin sayfaya bakicam canim tavsiyelerin icin cooook tesekkur ederim

Merhaba kızlar, pek yazamaz oldum buraya, arada bir girip bakıyorum ama yazacak derman bulamıyorum kendimde valla,
Eakgül canım seni çok iyi anlıyorum, yani bebek doğar doğmaz ona aşık oldum diyenlere kulak asma canım, bana bir arkadaşım demişti, o derin anne sevgisinin de ortaya çıkması biraz zaman alıyor diye, ben de olurmu öyle şey demiştim senelerdir bunun hayalini kuruyorum çok sevicem yavrumu demiştim
Ama gerçekten doğruymuş, ilk doğduğu zamanlar hissedilen yoğun miktarda sorumluluk duygusuymuş meğer, oğlumun her yüzüne bakışımda yüzümde güller açıyodu ama inan asıl sevgi zamanla gelişiyo, ve bence dönüm noktası 3.ay. Canım sende kendine zaman tanı o muhteşem annelik duygusu tüm benliğini kaplayacak inan bana, zaten şimdi sezeryan acıların göğüs acıların uykusuzluğa alışma sürecin falan bunlar daha ön planda, ama zamanla sezeryan acıların ve göğüs acıların geçecek (bende 2 ay sonra geçti, sezeryan acıları ise 3 ay sonra, umarım senin bu kadar sürmez)
Emzirme ve uyku biraz düzene gircek ve sen de alışacaksın bu yeni hayatına,
O yüzden canını sıkma kenfini kötü hissetme gerektiği kadar sevgi duymuyorum diye, kendine biraz zaman tanı,

Sürekli ev işi ve çocuk bakımı açıkçası bana kendimi kötü hissettirmeye başladı kızlar, yeni taşındığımız için bi arkadaşım ve soayal hayatım yok bu da benim canımı sıkmaya başladı, kendime zaman ayırmaya çalışıyorum artık kitap okumaya çalışıyorum fursat buldukça

Bu arada oğlum bir tatlandı bir tatlandı ki sormayın kızlar agu gugu konuşmaları gülerek uyanmaları yüzükoyun dönmeleri yuvarlanmaları falan acayip şirin
Isırmamak için kendimi zor tutuyorum valla
Hepinizi öpüyorum kızlar

Kız Halideeee adet oldunmu kııız, 4 ay bitti ben hala olmadım bacım
Şekercim bende 40gun kanama oldu. Yikandim.51.gun adet oldum. 4aydir duzenli sekilde adet oluyorum :))) ve hamilelik oncesindeki gibi duzenim.28gjnde bi hasta oldum :)))

Kizlar selamlar :)
Bora bey uyanmazsa yazcam inşallah Uyanırsa yarida keserjm:)

Cok şükür bu gunlere bebegimiz yanimizda. Soylenmemek gerek biliyrm. Soylenmiyrm ama yorgunum. Hic uyumuyor. Sadece bagiriyor. Ac degil alti temiz gazi yok ama yine bagiriyor. Kolik denen bebeklerler gazdanmis eee o zmm kolik de degik.

Bebege istedigim müdahaleyi tam yapamiyrm biraz aglasin kucaga almayim falan diorum annem hep mudahil. Neyse.. İyiki var yoksa 24 saat uykusuz gezmem gerek.

Bebegimi seviyorum Merserayy canim. Ama tahammul seviyem düşüyor. Bi sus arkadaş nefes al arada diyorum :) tospik bi oglan benimki. İnstagramin varsa orda resmimiz var bakabilir sin ismim tupbebekhikayem.
Bunca uykusuzlukla birde orayla ilgileniyorum :) kafam dagilsin die.

Cnm benim asil derdim göğüs agrim. Yani bu doktorlar bi haltdan anlamiyor kac doktora gittim bir sebep sonuç yok.

Sol gogusum daha da büyüdü. Süt uretimim iyi. Koltuk altimdan goguse inen bicak sokmasi agrilar. Mastit değilmişim bosuna antibiyotik kullandim. Ustelik kortizonlu iki de serum yedim.

Acilar gecneyince vuxudumda döküntü ler oldu. Kirmizi lekeler kasinan. Beni deli eden..

Neyse acidan mahvdm kisaca.

Masallah ogluna canim. Sende hemen arkadaş edinmeye basla. Evde tek zor olur. Deniz de istanbulda. Onla takil :) cok tatlidir o da.

Kizlar sizler nasilsiniZ?
Ecrenin kuzusu yine hastanede ydi
Allahim tum kuzularimiza yardim etsin

Öperim

Gecmis olsun tatlim
Benim bogazim felaket. Hafif oksuruk de var. Şeyma da rahatsiz.hiriltisi var yarin doktora götürücez insallah. Biseyi yoktur insallahh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…