1- ıkı kez gonal f kullandım ucuncu ve son gonal f ımı kullanacağım. tup bebek olmazsa ıgne hakkımda bıtıyo sonrasında ne oluyo, paralı mı alıyorum ıgnelerı?
2. arastrma hastanelerınde hangı evrakları ıstıyorlar ve ucret tam olarak ne kadar oluyor?
3- ozel hastaneler 4,5 -5 mılyar arası dıo sızce ozelde mı yaptırmalıyım ona gore kredı cekecegım?
4-ne sıklıkla cagıracaklar benı ogretmenım ona gore rapor alayım?
5-tup bebekten sonra yatmak dinlenmek mı gerekıo sonrasında yapılması gerekenler neler?
6-ben 26 yasındayım 30 yasın altındakilerde ıkız olmamasına dıkkat edıyorlarms doğru mu?
7- yumurta toplama ıslemı ağrılı mı,?
cok uzun yazdım bılıyorum ama en doğru bılgılerı sızden alabılırım tecrubelerınzden dolayı.
yardımcı olursanz cok sevınırım
İlk olarak hoşgeldin.senin aşılamada kullandığın gonalf Ler tüp için alacaklarını etkilemiyor.devlet her bir deneme için belli bir miktar ödüyor.ben raporsuxum ne kadar OLDUĞUNU bilmiyorum ama raporlu Arkadaşlarıma 5 veya 6 tane gonalf verdiğini biliyorum.tüp tedavisinin raporu için 3 yıl evli olma Şartı var biz bu Şartı taşımadığımız için rapor çıkartamıyoruz mesela.dr adetin 2. Veya 3. Günü çağırıyor o gün tedaviye uygundan iğnelere başlıyorsun.ve genelde 2 günde bir yumurta kontrolüne çağırıyor.tedavi 10 ila 12 gün Arasında Sürüyor.yumurtalar bu süreçte istenilen büyüklüğe gelince çatlatma iğneni yapıyorsun ve 36 saat sonra yumurta toplaman Yapılıyor.bu anestezi Altın'da yapılan bir işlem ve sonrasında biraz Sancı oluyor ama mesela benim adet sancılarım bu sancıdan kesinlikle daha şiddetli. Toplanan yumurta sayısı ve gidişâtına göre ikinci günden sonra 5. Güne kadar transfer işlemi yapılabiliyor.bunun yapılış düresi yumurtanın durumuna bağlı.benim ilk tedavimde tek embriyo vardı riske atmak istemediler 2. Gün transferi yapıldı ve tuttu ama malesef kimyasala sonuçlandı.2. Denememde 1 embriyo 2. Gün diğeri 3. Gün transfer edildi hiçbiri tutmadı.yumurta dayın azsa illaki 5. Gün transferi diye Israr etmemek Lazım.bu sefer yumurta 5. Güne gitmeyince tedavi iptal ediliyor bence Allahtan diyip transfer ettirip beklemek daha mantıklı.transferden sonra sürekli yatmayı drm önermiyor kan akışı yavaş olduğu için tutunma olasılığı düşüyormuş ama yine de 2 gün evde dinlenmenin faydası oluroncelıkle sabırla okudugunz ve cevapladgınız ıcın tesekkur edrım.
benım ıkı asılamam da ozelde oldu. bunların belgelerını alacagım doktorumdann.
malatya da yasıyorum. mesela 3 gonal f hakkım varms. ben ıkısını kullandım. tupte de gonal f kullanılıo mu? rapor cıkartmıstım ve 100 tl odedım ıgnelere.
tup ıcın 3 yıl evlı olma sartı mı var. benım 21 aralıkta doluyo 3 yılım.
ben malatya nın bı ılcesınde ogretmenım. yol bı saat suruyo. gıdıs gelıs zor oluyo ve okuldakılere de laf anlatmak zorunda kalıyorum. bu iş adetın 3. gununden ıtıbaren kac gun suruyo toplamda?
5, gun embrıyosu na nasıl bakılıo?
bu hafta ıkıncı bı doktorla gorusecegım ozelde.
dıger ay da arastırma hastanesıne bı gıdeyım dıyorum.
bıde ankarada bı ıkı doktor buldum onlara soracagım
bır de bu ısler ıcın rapor alınıyo ya kadın dogumdan. benım tup bebek yaptırıp baska bı bolumden rapor alma sansım (ornegın ortapedıden) var mı cunku raporu okula vermek zorundayım ve bılmelerını ıstemıyorum
cok sevındım sızın adınıza. Rabbım saglıklı bı sekılde kucagınıza almayı nasıp etsın
Hosgeldin cnm rapor icinde bi arkadas yine kadin dogum bokumundn baska bisi adina rapor almisti illa tedavinin yazmasi sart deil ama bolum degisyirerek rapor alabilecegini sanmiormoncelıkle sabırla okudugunz ve cevapladgınız ıcın tesekkur edrım.
malatya da yasıyorum. mesela 3 gonal f hakkım varms. ben ıkısını kullandım. tupte de gonal f kullanılıo mu? rapor cıkartmıstım ve 100 tl odedım ıgnelere.
ben malatya nın bı ılcesınde ogretmenım. yol bı saat suruyo. gıdıs gelıs zor oluyo ve okuldakılere de laf anlatmak zorunda kalıyorum. bu iş adetın 3. gununden ıtıbaren kac gun suruyo toplamda?
bır de bu ısler ıcın rapor alınıyo ya kadın dogumdan. benım tup bebek yaptırıp baska bı bolumden rapor alma sansım (ornegın ortapedıden) var mı cunku raporu okula vermek zorundayım ve bılmelerını ıstemıyorum
cok sevındım sızın adınıza. Rabbım saglıklı bı sekılde kucagınıza almayı nasıp etsın
Hosgeldin cnm rapor icinde bi arkadas yine kadin dogum bokumundn baska bisi adina rapor almisti illa tedavinin yazmasi sart deil ama bolum degisyirerek rapor alabilecegini sanmiorm
oncelıkle sabırla okudugunz ve cevapladgınız ıcın tesekkur edrım.
canım tesekkur ederım. ben eczaneden gonal f ıstetmıstım sonrada gerek kalmadı gonal f e. eczacı da ılla alacaksınız dıo. o yuzden sordum tupte de gonal f kullanılıosa alayım onu. bende bde trambofolı panelı var. yanı pıhtılasma. sanırım bunu da tup bebek yaptırınca goz onunde bulundurmam gerekıyo.
bırde genıtal bolgeme lazer yaptırıyorum bunun yumurtalıklara bı olumsuz etkısı var mı kızlar. bu ay yaptırıp ocakta tupe baslasam dıe dusunuyorum
TEŞEKKÜR EDERİM. 3 YIL ŞARTI HER ZAMAN ARANMIYOR. BEN 1 SENELİK EVLİYDİM TEDAVİYE BAŞLADIĞIMIZDA. 2 AŞILAMA ŞARTI OLUYOR SADECE ÖNCESİNDE ARDINDAN TÜP BEBEĞE GEÇEBİLİYORSUNUZ. BOŞA PARA VERMEYİN LÜTFEN.
YOL SORUN OLUYORSA BİLE BENCE İLK GÜNDEN ALMAYIN RAPOR. İKİNCİ KONTROLE KADAR MİN. 1 HAFTA GEÇECEK. OLMADI 2. KONTROLDE ALIRSINIZ. TOPLAMDA EĞER BİR TERSLİK ÇIKMAZSA ORTALAMA 3-4 HAFTA ALIYOR.
ORTOPEDİDEN ALMANIZ OLUMSUZ ETİKİLEMEZ. ZİRA KADIN DOĞUM SÜREKLİ RAPOR VERMİYOR. ARAŞTIRMA HASTANESİ İLE GÖRÜŞMENİZDE FAYDA VAR.
5. EMBRİYOSU İÇİN, BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR AMA BİLİMSEL AÇIKLAMASI ŞU :
3. GÜN EMBRİYOSU HENÜZ TÜPLER İÇERİSİNDEKİ EMBRİYO VE TUTUNMA ORGANLARI HENÜZ GELİŞMEMİŞ OLUYOR. ANCAK BLAST EMBRİYO YANİ 5. GÜN EBRİYOSUNDA TUTUNMA ORGANLARI GELİŞMİŞ OLUYOR VE TUTUNMA İHTİMALİ ÇOK DAHA YÜKSEK. BELKİ İLK DENEMENİZDE BEKLEMEK İSTEMEYEBİLİRSİNİZ ANCAK BİZ İNATLA BEKLEMEK İSTEDİK ZİRA TUTUNMA ŞANSI DAHA YÜKSEKTİ VE 1 EMBRİYO OLSUN BİZİM OLSUN DEDİK.
MALATYA NE KADAR UZAKLIKTA BİLMİYORUM AMA SİZE BENİM GİTTİĞİM ADANA BAŞKENT TÜP BEBEK HASTANESİNİ ÖNEREBİLİRİM. CİDDEN İYİ DOKTORLAR VAR. (YARD. DOC'LAR VS.)
DİLERİM BEBİŞİNİZE KAVUŞURSUNUZ BİR AN ÖNCE.
o zamn sık cagırdıkları zaman alayım rapor. uzak ama faydası olacaksa adanaya da gıderım ne yapayım. bu ıse para dokmeye basladık nasılsa.
bu soyledıgınız yer devlet hastanesı mı ozel mı
hoşgeldin arkadaşaım, arkadaşlar çok güzel açıklamış, bende ilk tüp denememi okulda kimseye söylememiştim, tabi bu benim için çok zor oldu çünkü özel bir kolejde çalışıyordum ve izin sıkıntısı yaşadım haliyle, yumurta takibine giderken sabah erkenden ilk ben merkezde oluyodum derse yetişeyim diye, iğnelere başlayınca 2-3 günde bir kontrole gideceksin, sabah ilk saatlerde dersin olmazsa daha stressiz olursun, bir de ocak ayı daha iyi olabilir senin için, hatta 15 tatile bir hafta veya 10 gün kala başlarsan tedaviye, tüm işlemlerin tatil dönemine gelir kafan rahat olur ( tabi bu adet döneminle alakalı, bizim ayarlamamız mümkün değil). Allah yardımcın olsun canımmerhaba arkadaşlar. ıkı yıldr tup bebek baslıgını goruyorum fakat açıkçası ısım dusmedıgı ıcın hıc gırmedım bu sayfaya taa kı bu haftaya kadar.
o kadar tup bebek konusunda bılgı açlığım var kı.. yardım edersenız cok sevınırım.
fsh yı en son 13 te gordum. 2 yıldr uğraşıyorum. bı negatf asılamam bı de ıgnelı tedavım var . gecen hafta doktora gttım. yumurtalarını hıc ıyı gormuyorum acıl tup bebek dedı doktor. ben acaba bı asılama daha olur mu dıe gıtmıstım halbukı.
ben mucadeleyı sevıyorum dıyorsan bılemem ama ben tup ten yanayım uzuluyorsun bılıyorum ama gerçekler bunlar erken menopoza da gırebılırsın dedı..
ve burdayım... bu aralar ne yerdeyim ne gökte...
delı gıbı araştırıyorum doktor doktor geziyorum. doktorum rahım fılmıme baktı tupleer acık olabılır ama rahım de problem de olabılır fılm yenılenmelı dedı. ya da laporoskopı yapayım sana dedı.
oyle yoruldum kı anlarsınız benı...
son bı kapı kaldı sonunda ulasabılır mıyım kuzuma bılmıyorum.
tutmama ıhtımalı de var bunun ama buna hazırlıklı ddegılm. aralık en gec ocak gıbı tup bebek dusunuyorum bende
aklıma takılan bı cok soru var
1- ıkı kez gonal f kullandım ucuncu ve son gonal f ımı kullanacağım. tup bebek olmazsa ıgne hakkımda bıtıyo sonrasında ne oluyo, paralı mı alıyorum ıgnelerı?
2. arastrma hastanelerınde hangı evrakları ıstıyorlar ve ucret tam olarak ne kadar oluyor?
3- ozel hastaneler 4,5 -5 mılyar arası dıo sızce ozelde mı yaptırmalıyım ona gore kredı cekecegım?
4-ne sıklıkla cagıracaklar benı ogretmenım ona gore rapor alayım?
5-tup bebekten sonra yatmak dinlenmek mı gerekıo sonrasında yapılması gerekenler neler?
6-ben 26 yasındayım 30 yasın altındakilerde ıkız olmamasına dıkkat edıyorlarms doğru mu?
7- yumurta toplama ıslemı ağrılı mı,?
cok uzun yazdım bılıyorum ama en doğru bılgılerı sızden alabılırım tecrubelerınzden dolayı.
yardımcı olursanz cok sevınırım
bence başka bir doktora daha görün, rahim filminde bir sorun görünmüyorsa nasıl rahimde sorun olabilir diyor anlamadımkızlar bır de doktorum rahım fılmını begenmedı. tupler acık ama rahım de sıkıntı olabılır. ya yenıden rahım fılmı yada loporoskopı yapalım dedı. tuplerın acık olmaması dısında ne gıbı bı sıkıntı olabılır. yenıden cektırmelı mıyım
Canım merhaba hoşgeldin demek sende geldin buralaraoncelıkle sabırla okudugunz ve cevapladgınız ıcın tesekkur edrım.
Can Canım aynı gün döllediler üçüncü günde kaliteli 3 tane embriyoyu doldurdular riske atmak istememiştim geri kalan 23 tanesini devam ettirdiler onların arasından da iki tane beşinci güne kadar devam edebildi öyle yani hayırlısı inşallah hepimiz birbirimize hayırlı haberler veririz inşallah
. Canım 3 yıl Şartı sizde aranmamış ya nasıl oldu.problem neydi.ben 1 aşılama 2 tüp yaptırdım.hepsi de raporsuzduTEŞEKKÜR EDERİM. 3 YIL ŞARTI HER ZAMAN ARANMIYOR. BEN 1 SENELİK EVLİYDİM TEDAVİYE BAŞLADIĞIMIZDA. 2 AŞILAMA ŞARTI OLUYOR SADECE ÖNCESİNDE ARDINDAN TÜP BEBEĞE GEÇEBİLİYORSUNUZ. BOŞA PARA VERMEYİN LÜTFEN.
YOL SORUN OLUYORSA BİLE BENCE İLK GÜNDEN ALMAYIN RAPOR. İKİNCİ KONTROLE KADAR MİN. 1 HAFTA GEÇECEK. OLMADI 2. KONTROLDE ALIRSINIZ. TOPLAMDA EĞER BİR TERSLİK ÇIKMAZSA ORTALAMA 3-4 HAFTA ALIYOR.
ORTOPEDİDEN ALMANIZ OLUMSUZ ETİKİLEMEZ. ZİRA KADIN DOĞUM SÜREKLİ RAPOR VERMİYOR. ARAŞTIRMA HASTANESİ İLE GÖRÜŞMENİZDE FAYDA VAR.
5. EMBRİYOSU İÇİN, BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR AMA BİLİMSEL AÇIKLAMASI ŞU :
3. GÜN EMBRİYOSU HENÜZ TÜPLER İÇERİSİNDEKİ EMBRİYO VE TUTUNMA ORGANLARI HENÜZ GELİŞMEMİŞ OLUYOR. ANCAK BLAST EMBRİYO YANİ 5. GÜN EBRİYOSUNDA TUTUNMA ORGANLARI GELİŞMİŞ OLUYOR VE TUTUNMA İHTİMALİ ÇOK DAHA YÜKSEK. BELKİ İLK DENEMENİZDE BEKLEMEK İSTEMEYEBİLİRSİNİZ ANCAK BİZ İNATLA BEKLEMEK İSTEDİK ZİRA TUTUNMA ŞANSI DAHA YÜKSEKTİ VE 1 EMBRİYO OLSUN BİZİM OLSUN DEDİK.
MALATYA NE KADAR UZAKLIKTA BİLMİYORUM AMA SİZE BENİM GİTTİĞİM ADANA BAŞKENT TÜP BEBEK HASTANESİNİ ÖNEREBİLİRİM. CİDDEN İYİ DOKTORLAR VAR. (YARD. DOC'LAR VS.)
DİLERİM BEBİŞİNİZE KAVUŞURSUNUZ BİR AN ÖNCE.
. Canım 3 yıl Şartı sizde aranmamış ya nasıl oldu.problem neydi.ben 1 aşılama 2 tüp yaptırdım.hepsi de raporsuzdu
Canım merhaba hoşgeldin demek sende geldin buralaraöncelikle şunu belirteyim rapor aldım ben ve eşim öğretmen okula herhangi bi belge vermiyorsun kimsenin haberi olmuyor kurum olarak... sgk ya gidip hizmet döküm belgesi alıyorsun nüfus a gidiyorsun bunun dışında bütün evraklar zaten hastanelerden temin ediyorsun okul yada kurum ile bir bağlantın olmuyor :) aşılama raporun la aldığım iğne ile tüp bebek raporu ile aldığın iğnelerin ücretleri farklı canım... sen tüp bebek raporu aldığın zaman üç kere devlet destekli tüp bebek yaparsın her bir deneme için devlet 2.500 tl yardım yapıyor... ben eylülde rapor aldım ve tüp bebek yaptım özel hastane de( anlaşmalı) ilaç dahil raporum olmasa 5 bin tutacakti raporum olduğu için hastaneye 1500 ilaçlara 750 tl ödedim genelde raporu olanlara gonal f yazıyor doktorlar... 5. Gün embiryosu olması şansı daha artıyor ama şöyle bir durum var yumurta toplama işleminden sonra dollenen yumurta sayısı az olursa ve 3. Güne kadar 4 yumurta 8 hücreli değil de sadece 1 -2 tane 8 hücreli varsa riske atmak istemiyorlar ve 3.gün embiryosu transfer oluyor.. eğer 3. Güne 8 hücreli embriyo en az 3 tane gelirse 5.gün için ısrarcı olabilirsin... benim 7 yum dan bir tanesi 8 hücreli 3 . gün embriyo oldu ve orta kalite oldu... en önemlisi 3 . 5 . gün değil birinci kalite embiryo ve fragmantasyon olmayan embiryo olması sakın 3 e 5 e takılma... canım bu arada toplam süre 15 gün kadar gün aşırı hastaneye gidiyorsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?