- Konu Sahibi elmakurdumusun
-
- #11.261
iyiyim canım nolsun
kızlaaaaaaaaaaaar 2 yumurtamda 1 gün arayla çatladılarr tatil olmasaydı ikislerim olabilirmişşş oyyy oyyyy
selam kızlar bana günaydın aslında ne uyudum ya gözümü bi açtım saat 12:45 yuh bana yuhh
olmazmııı kıvrım kıvrım kıvrandım sümüklü böcek gibindim vallaaçatlarken ağrın oldumu
sağol medii.. çok önemli bir bilgi :80:Hamilelik öncesi vücut ağırlığının önemi...
Ilk bölümümüzde de hamilelik başında ideal kilo sınırları içinde olmanın hamilelikte bazı önemli sorunlar çıkmasını engellediğine değinmiştik. Zayıf Anne'lerin bebeği zayıf ve duyarlı olur. Fazla kilolu Anne'lerin ise hem Can'ları, hem de kendileri risk altındadır. Şişman Anneler hamilelik şekeri, zehirlenme ve albumin hastalığı denilen durumlarla daha sık karşılaşır.
Hamilelikte ne kadar kilo almak uygundur?
Hamilelikte 10 kg'dan daha az ağırlık artışı olan Annelerde Can'ın Anne karnında ölme riski 1.5 kat fazladır. Hamilelik boyunca 10 ile 15 kg arasında ağırlık artışı normal kabul edilir. Ancak hamileliğin ilk yarısı ile ikinci yarısında bu artış hızı farklıdır. Ilk 20 hafta en fazla 2.5 kg alınmalıdır. Daha sonra her hafta yarım kg kilo alınması uygun ve dengeli olur.
Bazı hamileler bu kilo sınırını geçmezler ama bu dengeyi tutturamazlar. Bir ayda 5-6 kg birden alıp sonra da almamak için sıkı perhiz yaparlar...Bu hem Anne'yi hem de Can'ı yıpratan bir olaydır.
iyiyim canım nolsun
kızlaaaaaaaaaaaar 2 yumurtamda 1 gün arayla çatladılarr tatil olmasaydı ikislerim olabilirmişşş oyyy oyyyy
benim bi arkadasim daha 1 sene olmadi evleneli su an hamile,ve en az 100 kiloyla hamile kaldi
slm canım hahaayyyy ben c.tesi 13:35 te uyandım üzülme rekor bende asıl bana yuh hatta ohaaaaaaaa
benim bi arkadasim daha 1 sene olmadi evleneli su an hamile,ve en az 100 kiloyla hamile kaldi
o zman ben yarın 2ye kadar uyumalıyım rekaoru ele geçirmek için
selam kızlarrr nabersiniz ?
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
olmazmııı kıvrım kıvrım kıvrandım sümüklü böcek gibindim vallaaıyyyy
sağol medii.. çok önemli bir bilgi :80:
güle güle hafızana al canım
sağlık olsun yaa
kız ikiz deyince bak benimki ikiz olur mu diye merak ediyodum
ama değillll
şimdi aklıma geldi onu merak ettiğim
yaaaaaa,aynen böyle canim,evlendi 10 kiloda öyle aldi su an en az 100 kilo
biri beni durdursuuuuunn alın elimden bu çekirdeğii nolurrr duramıyommm
cerenimoo hoşgeldin bacımmmm
hımmmmmmmmmmmmmmmmm ıkı tane oldugunu nirden anladın peküüü
evde ultrasonunmu var gıxzzzz
allah senı nidiyim ben gı
eşim yanımda yatıyosa akşama kadar yatarım o olmayınca hemen yoklugunu anlıyorum kalkıyorum al kız rekorumu kırrr
gızz doktora gitmiştim yaa doktor soldaki büyümüş sagdakide büyuyo demiştii
dogum hemşiresi olan arkadaşa sordum oda ikiside çatlamış ikislerin olabülüdü dedüüü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?