Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cyge

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
1.221
63
358
46
İstanbul
Merhaba kızlar benim gibi bebeğini yılın son ayında kucağına alacak olan arkadaşlar buyrun günlük sıkıntılarımızı yaşamımızı paylaşalım.

Ben artık yürürken yavaşladım ağır adımlarla yürüyorum,çok çabuk yoruluyorum şu ana kadar 12 kilo aldım bundan sonra ne olur bilmiyorum.Geceleri uykusuzum,çok sık wc var ev işlerini yaparken çok yoruluyorum.Kasıklarımda hafif hafif hani var yok arası ağrılar var sanırım rahim ara ara hazırlanıyor.Yarın doktor kontrolüm var benden açılış bu kadar buyrun paylaşalım burada yaptığım paylaşımlar gerçekten bana çok iyi geliyor.

Ben varım şekerim. Bende wc de yatıcam yakında. Hatta bazen kaçırdığım bile oluyor Rahat yürüyorum şuanda ama işten eve gittiğimde pilim resmen bitmiş oluyor evde hiç bi iş yapamıyorum neredeyse

Bende varım Bende :) benim yürümede falan sıkıntım yok Allah a şükür şu an. Sadece sık wc vakası toplamda 12 kilo aldım Bende. 3 4 kilo daha alırım tamaaam. Bi problemde her gece aynı saatte uyanıyorum saat gibi hic şaşmıyo 4 dedi mi zınk diye uyanıyorum. Kaçta yatarsam yatayım fark yok. Psikolojim bozuldu artık ağlıyorum her gece nedeeen diye (

Bide oğlumu çok merak ediyorummm. Doğsa da ısırsam o yanakları. Allah sağlık sıhhat versin bebiklerimize.... Bize de kolay doğum. (Amin)

bende aralıkta doğum yapıcam :)
şimdilik bende nerdeyse tuvalete aboneyim hatta hafif geldiğinde hapşurdummu az bişey kaçırıyorum
birde kıpırtıları yokmu ah ah hem güzel hem tuhaf :)
yürümemde çok fazla sıkıntı yok ama çook çabuk yoruluyorum
he birde nefesim çok daralıyor zaten astımımda var bide üstüne biraz ağır geliyor bana :)

bende varım :) toplamda 11 kılo aldım kızlar aynen wc abonesı oldum çok çabuk yoruluyorum hep bı uyku halındeyımmm :) ama gece uykularım harammm

ben de aralıkta anne olacağım. kızım yazın ortasında doğmuştu, oğlum kış bebeği olacak. ağırlık yok şimdilik, ellerimde hafif bir şişme var, yumruk yaparken hissedebiliyorum. ayrıca doktor raporu aldım, son 3 haftaya kadar çalışmaya devam edeceğim. iznimi doğum sonrasına aktarmak istiyorum, bebeğin bana daha çok ihtiyacı olacak... en üst kattaki sınıfımdan en alt kattaki öğretmenler odasına kadar her tenefüs inip çıkıyorum, yeterince spor yapmış sayılırım :) şimdilik iyi gidiyor herşey, umarım sonrasında da böyle olur...

bende aralık da bebişini bekleyenlerdenim. aşağı baskı, yorgunluk, mide yanması hariç çok şükür fazla bir sıkıntım yok burayıda doğum çantasına neler lazım olur diye araştırırken buldumm allah herkesin bebişini sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip ederi inş..

anladığım kadarıyla wc ortak dert :)) ama olsun değer bebeklerimize dimi anneleri. spor oluyo bizede:) benim de nefesim daralmaya başladı bu ara, nabzım çok yükseliyo sonra hemen iniyo normale ama o ara çok zor nefes alıyorum sizce nedeni ne olabilir ???

canım bebişler diyaframımızı zorluyor ya ondan nefesimiz daralıyor eğer seninki de benim oğlum gibi ters durmayı çok seviyorsa hem miden yanar hem nefesin tıkanır:))benim doğumum da 31 aralık ama doktor 25 aralık dedi son kontrolde benim de öyle bir sıkıntım yok geceleri sık uyanmam dışında o da rabbimin mucizesi bebek doğacak gece uyanacak ya bizi hazırlıo işte uykumuzu hafifletiyor ki bebeğimizi duyalım

evet tatlım Rabbim öyle güzellikler yaratmış ki insan şaşıyo kalıyo. ters mi duruyo bebeğim bilmiyorum ki anlayamıyorum çok dönüyo :)) bi sağ yanımda bi sol yanımda bi göbek deliğimin tam üstünde beliriyo sıpa :) sen nasıl anlıyosun ters durduğunu??

benim de aynı senin gibi.... 21 aralıktı doğum, ayrıntılı usg de 14 ü gibi doğum dedi doktor bebeğin büyüklüğüne göre. erken doğumdan çok korkuyorum. bebeğim tam gelişemeden doğarsa diye. Allahım noooolur 37 yi görelim bari diye dua ediyorum. bide üstüne amniyon sıvım üst sınırda, karnım da çok kasılıyo bu yüzden. ağrı sızı yok ama 5 dk da bir sertleşiyo. doktor erken doğumu tetikleyebileceğini söyledi, ,ğne oluyorum. çok korkuyorum. Allah yardımcımız olsun.

-doğumumuz ocak 5 görünsede bebeğim önden gittiği için aralık sonu gibi olur gibi düşünüyorum
-bende 11-12 kilo aldım anlaşılan hepimiz aynı civarda almışız. ben ilk 3 ayda 4-5 kilo almıştım karnım hemen kocaman olmuştu 2 aylıkken bile belliydi ve çok korkuyodum kilodan sonrası için, ama sonradan yavaşladı kilo almam dengeledik yani
-son 2 haftadır nefes daralmam çok belirginleşti, özellikle yemek yedikten sonra ve yatarken oluyor.
-geceleri özellikle wc için 4 kez uyanır oldum ama hamileliğimin ilk 3 ayı daha sık wc ihtiyacı hissediyordum.
-oturduğum ve yatttığım yerden kalkmam, yere eğilmem çok zorlaştı hemen nefes nefese kalır oldum
-doğum konusunda çok olmasada endişelerim arttı acaba normal yapabilir miyim diye sorgulamaya başladım
-bebeğimde gayet iyi teyzeleri, 3 gün önce gittim boyu 1 hafta önden gidiyor ana ve babası gibi uzun olcakmış :) boyu 39 cm kilo 1250 gram :) ama ters durduğu için yüzünü görmedik ultrasonun prop una ayağına dayadı ayak altını sevdik

ben de aralıkta doğum yapacağım inşallah...ama sanki bebeğim aceleci davranacak gibi geliyorr...sol bacağım öyle kasılıyor ki ara ara kilitlenip kalıyorummm..yürüyemeden olduğum yerde donup kalıyorummm...hareketlerim çok kısıtlandı...karnımda biraz aşağıya sarktı sanki....salı günü kontrolüm var..çok heyecanlıyımm..bakalım doktor ne diyecekkk..???

Çok sevindim arkadaşlar gerçekten tek benmiyim iye sorup duruyordum kendimce forumlarda :) Cuma günü kontrölüm vardı oğlum 1500 gr olmuş kafası aşağıda şimdilik herşey normal çok şükür onun iyi olduğunu öğrendim ya sanki içim den bir ohhh dedim yaknız kan düşüklüğü nedeni ile bana ferrumu günde 2 defa al dedi.

Wc artık baya arttı cumartesi kızıma bayramlık almak için avm gittik eve gelirken sanki o yol bitmedi anladımki bende uzun vade gezmeleri bitmiş yürüdükçe oğlum tekmeledi son saatlerde ve yorgunluktanmı nedir acıttı resmen eve zor attım kendimi inanılmaz zorlandım.Baya sıkıştırıyor artık ufaklık tekmeler artık biraz biraz ah dedirtiyor zaman zaman.Çok merak ediyorum oğlumu cuma günü gözlerini açıp kaptıyordu 27 aralık dedi doktor banada son tarih ah diyorum 3 gün daha sabret oğlum 2013 te doğ ama işte nasip Allah hepimizi sağ salim kurtarsın inşallah.

mavi-beyazcım çünkü ayakları hep kasık bölgemde genelde orayı tekmelio sağolsun tabi dönüyor da özellikle sabahları yanlarımdan vuruo demekki baskı mı yapıorum yatarken ne bi de karnımın şekli değişio onun pozisyonuna göre:)))Allah kolaylşık versin hepimize:)

sat a göre aynı gün doğum tarihimiz canım seninle ama benim bacağımda öyle kasılma tarzı şeyler olmuo benim de karnım aşağı indi komşular öyle diyor en azından bana hep aynı geliyor oysa:))inşallah erken doğum falan olmaz en azından hepimiz 38.haftayı görürüz bol bol dinlen eğilme fazla

Burda da mı konusu varmış aralık annelerinin.
Biz genelde http://www.kadinlarkulubu.com/aralik-anneleri-f326/ başlığı altında takılıp,paylaşımlar yapıyoruz.
Ama bayaa kalabalıkmışız aralık anneleri olarak,umarım 2013e kalmadan doğarlar ufaklıklar..:) Beklemekten çok sıkıldım :)

bacak kasılmaları ben kızıma hamileyken çok oluyordu calsiyum eksikliğinden diyordu doktor ama doğurana kadar çok çektim hele son zamanlarda çığlık atıyordum resmen ama oğlumda yok öyle şeyler şimdilik bende hep en azından 38.haftayı görmeyi nasip etsin Allah diye dua ediyorum ve evde sancılanmayı o heyecanı evde yaşamayı çok istiyorum o kadar imreniyorumki evde sancılanan hamilelere tabi Allah ne nasip etti ise onu yaşıycaz da işte.

Çok heyecanlıyım ama ikinci çocuk nasıl olucak kardeş kıskançlığı olucakmı ,ikisine birden bakabilecekmiyim.Kızımı ihmal etmekten korkuyorum yani aklım çok karışık kızlar.

evet tatlım tebrik ediyorum seni... bugün doktora gittim gerçekten kafa yukarda ayacıkları aşağıdaydı oğlumun. dediğin gibi dönüyo fır fır ama genelde kafa yukarda o da göğüs kafesime baskı yapıyomuş. aynen bi enine karnım oluyo bi de sipsivri yukardan aşağıya. duruşuna kurban bebeğimin.

Aminnnn Rabbim kolay doğumlar versin inşallahhhhhh!

Günaydın herkese gene uykusuz bir gece geçirdim.Döndn durdum kalktım evde tur at volta at yat kalk wc yat kalk böyle sabaha karşı artık sızmışım sabahta 9,15 te kalktım bilinçli bıraksam uyuycam ama gündüz uyursam gece hepten sabahlarım Oğluşum tekmelere boğuyor tabi devam çok şükür güne başladık bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…