- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
ben van da çalışıyorum doğum nerde olacak henüz karar vermedim korkuyorum çünkü burda olursa nolur yola çıkarsam bişi olur mu ki uçak yok arabayla gitmek lazım diye ama ben de erken doğumdan çok korkuyorum eşim yalnız hani acemiyiz de ne bilecek te nerden ne alacak diye hazırladım ben de bir şeyler ama az çünkü annemler almıştı diğer eşyalarımızı bebek çeyizi muhabbeti yüzünden:)) ben de bübchendan bebişin gezi çantasını aldım krem mrem bişiler var içinde ondan sonra 3 tane hastane çıkışı hazırladım hepsini ayrı ayrı minik hurçların içine koydum ki hemşirelere verilecek olan çıkarken giyilecek olan karışmasın:)dalin den de set almıştım ama dalin iyi değil dediler vazgeçtim kullanmaktan:)battaniye koydum iki tane bir penye bir de kalın örgü,kundak koydum ki kesin kundaklanmasını istiyorum oğlumun inşallah:)kendim için de emzirme atleti,çamaşaır bir takım lizözlü lohusa pijaması ve tabi ki tacım,ıslak mendil,el sabunu,terlik,küçük havlu,bir de hanımlar bazıları bebekler için de kendi içinde nevresim takımı koyuyormuş temiz olsa da tiksinirim ya da kan olur falan diye bir tek o konuda kararsızım koysam mı koymasam mı?
göğüs kremi de canım bence bebek için tehlikeli çünkü ilk doğduğunda kan şekeri düşmesin diye emzirmemiz gerekecek sürekli e kremliyken zararı olmaz diyorlar ama sonuçta kimyasal bence zeytinyağı en iyisi hem tereddütümüz de olmaz:)
Merhabalar , dün gece ev içinde bol bol volta attım gaz sıkıştırması miğde yanması ağzıma ağzıma gelen acı su eşim dedi valla bu çocuk doğsun seni bir üzsün bak nasıl değişicez şapkaları :) gerçekten gecelerim zor geçiyor.
Ben bakım ürünü olarak kızıma nivea almıştım gene onun setini alıcam oğluşuma.Kızlar göğüsler için bir püf noktası paylaşayım kocakarı felan demeyin denedim çünkü kızımda ve hiç yara olmadı göğüslerim azcıkın acıdı oda 1-2 gün geçti arkadaşlarımın acayip yara olmuştu.
Ben doğuma 1 ay kala haftada 2 defa hamamotu denen bir toz var onu krem gibi hamurlaştırıp göğüs uçlarına sürüp 1 dk bekletip yıkadım komşumuz söyledi sonra gene 1 ay önce günde 3 defa göğüs kremi sürmüştüm bebek doğduğunda bir çay bardağına karbonatlı su yaptı annem içine pamuk koydu emzirmeden önce ve sonra bu pamukla pansuman yapıyordum hem bebişimin ağzında pamucuk olmadı hemde benim göğüs uçlarım yara olmadı.Benimle aynı zamanda 1 hafta ara ile doğum yapan arkadaşım çok doktorcuydu o uygulamadı ben genelde annemlerin yöntemleri ile büyüttüm kızımı.
Şimdi oğlumda tabi kendi tecrübelerimde eklenince daha farklı olucak inşallah ahh o bir gelsinde.
yok canım burda öğretmeniz:)hani gitmek sorun değil de bunun doğum sonrası dönüşü var arabayla 15 saat açıkçası yollar da tehlikeli birilerini kaçırıp duruyorlar fazlaca nemli oldum hamilelik sayesinde:)))ben de o yüzden hazırladım eşyalarımı canım koşuşturmasın diye annem kayınvalidem gelecek inşallah. ben de özelde doğum yapıcam canım ama gene de tiksinirsem diye koyayım diyorum çünkü balayında çarşaflardan tiksinmiş alerji olmuştum:)oysaki paketli falan tertemizlerdi ama tiksindim elimde olmadan:)
hamile olmadan önce hamile kıyafetlerine bakar özenir dururdum ama şimdi içinde kendimi öyle çirkin hissediyorum ki:)))ama çare yok:))ve eminim elbise de sen de çok şeker durmuştur çokta güzel hatıra bol bol da fotoğraf çekilir hamileyken fotom yok olmazsın çünkü ben burda çirkin çıkmışım karnım şöyle falan die siliorum genelde:)
Selam arkadaşlar ,
Nasıl gidiyor göbişler hergeçen gün büyüyor ya benim oğlum geceleri bir hareketli bir hareketli tamam dedim ya delip çıkıcak karnımı yada patlatacak suyu aşağıdan fırlıycak öyle böyle değil yani tepiş tepiş tepiniyor bazen diyorum eşime seninki kasap havası oynuyor içerde nasıl karnım bir sağa bir sola uyutmuyor anlıycağınız beni bu arada eşlerle münasebeti kestinizmi kızlar ben henüz nokta koymadım doktorda bişey demedi.Artık bayramdan sonra kasımın 13.ünde kontrölüm var yürüyüş yapıyorum hergün bol hareket ediyorum gün geçtikçe sabırsızlanıyorum ve heyecanlanıyorum biran önce sağ salim normal doğumla dünyaya getirmeyi çok istiuorum oğlumu Allahımın izniyle.
8merhaba kızlar,
bende bugün 35 haftama girdim ama mutsuzum aralık 1 ile 8 arası doğum olacak ama umutsuzluğum tavan yapmış durumda bebekte gelişim geriliği var.hala 1487 grmdı en son
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?