Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nazarmı değdi anlamadım bacak kasılmaları yok dedim bu sabah arka arkaya 2 kasılma ki hala hafif hafif ağrısını hissediyorum bendede başladı bu kasılmalar tam da diyordum bu defa kasılmalarla mücade etmiycem diye ama edicez hepsinle galiba.

Kızlar ya ben sürekli bişiler yemek istiyorum sizde de böyle mi ? Ağzım hiç boş kalmasın ne olursa olsun ama olsun.Kuru ekmek bile tatlı geliyor yesem 1 ekmeği öyle yavan yiyebilirim inanın.

süt falan bol içiyor musun canım kalsiyum-magnezyum dengesizliğinden oluyormuş diyorlar.benim de bel ağrılarım başladı sanırsın belimi ikiye ayırıyorlar öyle ağırıyordu okulda akşamı zor ettim Allah kolaylık versin artık yavaş yavaş daraltmaya başladılar bizi:)))

maşallah sağlıklı ya istediği gibi dursun hiç problem değil:)zaten doktor ters durmazsa rahme nasıl sığacak kafanızı bunlarla bunaltmayın demişti son kontrolde:))

tabi yaa problem değil bebeğim kendi bilir nasıl duracağını :) manyakmı çocuk 10 hafta ters dursun 35 36 da döner sonra doğar benim oğlummm güzeell güzel. hiç üzmez o annesini biliyorum :)) yok ben uğraşamam anne yarsınlar karnını alsınlar beni diyosa da kendi bilir. ben herşeye katlanırım oğlum için :) sezaryene bile :) nasıl istiyosa öyle gelsin kuzum. sağlıklı gelsin de başka hiç birşey koymaz bana :)

ayyyy aynen bende öyleyim canım yaa. ki ben o kadar iştahsız bi insandım ki anlatamam. cips ve kola ile beslenirdim:) balık et yemezdim. ıyyy derdim. kurbanda ağlardım kesilen hayvana. caniler derdim etini yicem diye öldürüyosunuz hayvanları diye kızardım. farz olmasa kesmem derdim.
şimdi tv de hayvancıkları görünce eşime ayyyy ne kavurma olur bunlar diyorum:))) o da seni artık tanıyamıyorum diyo :) et balık meyve sebze süt ceviz Allah ne verdiyse yutuyom gidiyo. yutuyom diyorum çünkü doymuyorum hiç bi şekilde. yemekten kalkarken sonra ne yiyeceğimi düşünüyorum :) abartmıyorum inan :) eşim korkuyo bazen çatlıcam diye:)

kızlar bu arada hastane çantası hazırlayan var mı aranızda ben acil durum olur falan diye bir iki bişi hazırladım :))))

Selam arkadaşlar.Dünkü kramptan beri sol bacağım hala tutuk süt içemiyorum malesef o her bulduğunu yiyen ben bir süt içemiyorum işte malesef ama yoğurt peynir bolca tüketiyorum.

Artık normalde hamile değilken tam 5 dakika yürüme mesafesinde olan okul git gide uzaklaşıyor sanki yürüyorum ama bebek adımları ile artık çabuk yoruluyorum geceleri hep aynı ben sezeryandan çok korkuyorum şimdilik normal görünüyor inşallah normal olur.Kızım normaldi çünkü hep ona dua ediyorum normal gelsin oğluşum diye.

Henüz çanta felan hazırlamadım henüz son ay aralık ayın da hazırlarım diye düşünüyorum acil bişi olursa bulunur çaresi.

Oğluşumun hastane çıkışı felan diğer kıyafetleri hazır gibi daha alıcaklarım varda şuan için var epey eşyası tulumlar yakımlar yelekler battaniyeler alt açacakları hep hazır.

Eşyaları yıkayıp ütüledim hani apar topar hastanelik olursam Allah sağlıklısını versin hepimize alıp konulucak şekilde.

Kasımda kaynımın dğğünü var kızlar ve en şişko olucağım zamanda Adil ışıkta gördüm bir abiye onu alıcam galiba tabi kalırsa şimdi alamıyorum ya 1 ay içinde şişersem olmaz sa diye ama hamile abiyesi almıycam çok pahalı büyük beden abiyelerden bakıcam.

Bende bu bebek çantası olayına takıldım bebebk çantaları bana çok pahalı geldi şu postacı şeklinde okul çantası tarzı çantalardan almayı düşünüyorum ben hatta bu hafta gidicem kısmetse almaya lohusa geceliği aldım 1 takım 2 tanede elbise gecelik aldım.Ama daha göğüs pedi hasta bezi bebek bakım ürünleri kendime göğüs krem baya eksiğim var kızlar.

merhba kızlar agrlasmaya baslamısız hepımız allah yardım etsın hepımıze:))

merhba kızlar agrlasmaya baslamısız hepımız allah yardım etsın hepımıze:))

ben de çok ağırlaştım. eskiden 15 dk da yürüdüğüm okul yolunu şimdi 30 dk da yürüyorum ve acayip bir şekilde nefes darlığı yaşıyorum. gece bacak, kasık ve bel ağrılarından sabaha kadar uyuyamıyorum. aynı zamanda mide bulantılarım da başladı yeniden. hadi artık küçük kızım gelsin daha fazla nasıl dayanacağım tüm bunlara bilemiyorum. bir de ben epidural normal doğum düşünüyorum ama herkeste epidural tutmuyor diyorlar, bilgisi olan var mı bu konuda acaba?

kızlar bu arada hastane çantası hazırlayan var mı aranızda ben acil durum olur falan diye bir iki bişi hazırladım :))))

ben tamamladım bile çantamı :) bitek göğüs kremi, hasta bezi ve lazım olursa pompa alıcam. bebeğimin bezini bile aldım ne yapayım çok korkuyorum erken doğumdan. hazırlıksız yakalanmak istemiyorum. herşey bitsin sadce doğuma odaklanayım istiyorum. çok aceleci bi yapım var benim, bi de panikatak hikayem :))

kendi geleliklerimi pijamalarımı terliklerimi hatta tacımı bile koydum :) çok hazır hissediyorum kendimi ama şu an. işe yaradı yani :)

tatlım kakao falan karıştırmayı denesen sütüne. belki içersin o zman. çok da zorlama kendini ama kalsiyum senin için gerekli biliyosun, yoksa bebiş depodan alır onun için sorun yok:) en çok da sütte var meret:)

bende birden almadım eşyaları aldıkça yıkadım ütüledim koydum dolaba. tamamladım zevkle ve yavaş yavaş... şimdi çantayı da hazırladım. çok gereksiz şeyler koymadım ama içine. ne lazım olabilir mantığı ile. ilk çocuğum çünkü çookkk da tecrübesizim. burdan ne öğrendim o yani :))

cansucum çalışıyoruz ya işte ekstra yoruluyoruz bir de 1.sınıf okutuyorum tam gün ama saat 1 den sonra pilim bitio bir bel ağrısı başlıo anlatamam:))süte kakao katma güzel bir yöntem ben önceden de çok severdim kaynayıp ta kokmadığı sürece içerim her türlü ama zaten midem öle çok yanıyor ki sürekli soğuk sütle bastırmak zorunda kalıyorum:))zannedersem bir kase yoğurt 2 bardak süte eşit diyorlardı kalsiyum açısından iki kibrit kutusu peynir bir de yoğurt yersen tamamlanır sanırım günlük ihtiyaç:)

adil ışık ta yazın siyah ve saks mavisi bir elbise görmüştüm karnı böle büzgülü uzun kollu dantelli falan şık bir şeydi ama benim karnım o zaman çıkmamıştı bir de 1.80 boyundayım satış görevlisi korse taksanız iyi olur demişti bana nasıl üzülmüştüm:)ben de büyük beden bir elbise aldım dikiş yerlerine dikkat ettim ki seneye daraltabileyim diye:)inşallah tabi:)

canım o zamanıyla alakalı bir şeymiş öyle demişti ebe arkadaşım zamanı varmış onun mesela açıklık şu kadarken ve ya işte sancı sıklığı şu kadarken falan diye bazen geç kalma durumu olunca sıkıntı oluyormuş:)ama zamanında olursa niye tutmasın??korkma Allah yardım eder inşallah:))

ben van da çalışıyorum doğum nerde olacak henüz karar vermedim korkuyorum çünkü burda olursa nolur yola çıkarsam bişi olur mu ki uçak yok arabayla gitmek lazım diye ama ben de erken doğumdan çok korkuyorum eşim yalnız hani acemiyiz de ne bilecek te nerden ne alacak diye hazırladım ben de bir şeyler ama az çünkü annemler almıştı diğer eşyalarımızı bebek çeyizi muhabbeti yüzünden:)) ben de bübchendan bebişin gezi çantasını aldım krem mrem bişiler var içinde ondan sonra 3 tane hastane çıkışı hazırladım hepsini ayrı ayrı minik hurçların içine koydum ki hemşirelere verilecek olan çıkarken giyilecek olan karışmasın:)dalin den de set almıştım ama dalin iyi değil dediler vazgeçtim kullanmaktan:)battaniye koydum iki tane bir penye bir de kalın örgü,kundak koydum ki kesin kundaklanmasını istiyorum oğlumun inşallah:)kendim için de emzirme atleti,çamaşaır bir takım lizözlü lohusa pijaması ve tabi ki tacım,ıslak mendil,el sabunu,terlik,küçük havlu,bir de hanımlar bazıları bebekler için de kendi içinde nevresim takımı koyuyormuş temiz olsa da tiksinirim ya da kan olur falan diye bir tek o konuda kararsızım koysam mı koymasam mı?

göğüs kremi de canım bence bebek için tehlikeli çünkü ilk doğduğunda kan şekeri düşmesin diye emzirmemiz gerekecek sürekli e kremliyken zararı olmaz diyorlar ama sonuçta kimyasal bence zeytinyağı en iyisi hem tereddütümüz de olmaz:)

Merhabalar , dün gece ev içinde bol bol volta attım gaz sıkıştırması miğde yanması ağzıma ağzıma gelen acı su eşim dedi valla bu çocuk doğsun seni bir üzsün bak nasıl değişicez şapkaları :) gerçekten gecelerim zor geçiyor.

Ben bakım ürünü olarak kızıma nivea almıştım gene onun setini alıcam oğluşuma.Kızlar göğüsler için bir püf noktası paylaşayım kocakarı felan demeyin denedim çünkü kızımda ve hiç yara olmadı göğüslerim azcıkın acıdı oda 1-2 gün geçti arkadaşlarımın acayip yara olmuştu.

Ben doğuma 1 ay kala haftada 2 defa hamamotu denen bir toz var onu krem gibi hamurlaştırıp göğüs uçlarına sürüp 1 dk bekletip yıkadım komşumuz söyledi sonra gene 1 ay önce günde 3 defa göğüs kremi sürmüştüm bebek doğduğunda bir çay bardağına karbonatlı su yaptı annem içine pamuk koydu emzirmeden önce ve sonra bu pamukla pansuman yapıyordum hem bebişimin ağzında pamucuk olmadı hemde benim göğüs uçlarım yara olmadı.Benimle aynı zamanda 1 hafta ara ile doğum yapan arkadaşım çok doktorcuydu o uygulamadı ben genelde annemlerin yöntemleri ile büyüttüm kızımı.

Şimdi oğlumda tabi kendi tecrübelerimde eklenince daha farklı olucak inşallah ahh o bir gelsinde.

Alışveriş olaraklta çok fazla alışveriş yapmadım çünkü kızıma aldığım çoğu şeyi kullanammıştım kızım iri doğdu ve o çıtçıtlı badiler tulumlar hele ayaklı tulumlar hiçbirini giydiremedim olduğu gibi verdim başkalarına çünkü kızım 4 kg doğdu ve çok hızlı kilo aldı 1 aylıkken 6 kiloydu siz düşünün birde iriydi hep ağlardım acaba obezmi olucak diye ama çok şükür çok sağlıklı bir çocuk.O sebeple bir gelsin bakalım ona göre gerekirse alırız heryanım alışveriş için müsait benim.

Ama genede aslında hazırlıklı olmak lazım nolur nolmaz komşumuzun yeğeni 3 hafta erken doğum yaptı benide korkular sarmadı değil ya erken gelirse diye.

Kızımı okula götürdüm alışveriş yaptım ütü yaptım ve dinlenmeye çekildim 20 dk sonrada yemek yapmaya kalkıcam yoğun bir tempo.

Süt için tavsiyelerde bulunmuşsunuz teşekkür ederim ama bende denedim türk kahvesi,kakao,aromalar ne koyarsam koyayım içiyorum bir şekilde ama içince rahatsız oluyorum miğdem şişiyor sanki hasta gibi oluyorum halsiz o çıkana kadar ya istifra ediyorum yada en az 2-3 saat yorgun bitkin halsiz yatıyorum miğdeme dokunuyor yani.İşte öyle idare ediyorum peynir yoğurt v.s

işte böyle kızlar.

sata gore ocak gozukuyor dogumumuz ama gelısımı 1 hafta onde kızımın o yuzden belkı bende aralık annesı olurum kızlar.kız cocukları daha erken gelıo dıolar bıde ne kadar dogru bılmem.allaha sukur benım cok bı problemım yok sadece gece ıkıde bır tuvaletım gelıo ona kalkıom.bıde sabah kalkıp hazırlanıp okula gtmek koymaya basladı.aynaya bakınca da kendımı cok cırkın hıssedıom.bakımsız hıssedıom kendımı.şişko hıssedıom.29.haftada 13 kg almıs bulunmaktayım.canım sıkılıo oyle ahım sahım seyler de yemıom ha.ekmege falan yuklenmıom hıc.ama gecen ay 1kg pekmez bıtrdım o aldrdı heralde bıde tahın yedım hergun kasık kasık.hergun cevız yıyorum 3-4 cesıt meyve.üzüm falan kılo aldrıomus.yedıklerım cocugu beslıo aynı anda benı de sısırıyo balon gıbı.bıde benım kılolarım basenlere gdıo.dogumdan sonra anca sıkı bır sporla erır heralde.cok korkuom kıloları verememekten.yaza bırsuru dugunumuz var zayflamam lazım
bebişlermz sag salım dogsun da kılo muhım degıl gercı kızlar.tum zorluklar onlar ıcın dımı ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…