- 27 Haziran 2012
- 758
- 1
- 48
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #20.141
canım bazıları sadece ense ölçümüne bakıp gerekirse test yaptırmıyo, doktorum yapılcak derse yaptırırım ama vazgeçmem bilmekte o kadar önemli değil bence , ama tabi rabbim acılarıyla sınamasın inşallah .......
ay bide onun çetelesini tutamam , şuan bulantı ve kese ye takılyom
canım söyliyecek bişeyim yok inan ama ben biliyorum ki bu iş bir mucize sıkıntısı olanada olmayanada , inşallah tez vakitte sağlıkla sanada mucizen gelecek bütün kalbimle inanıyorum yeter ki rabbim o hayırlı zaman geldiğinde ol desin
kuzu kaç günlük göründü senin ki, 30 nisan randevun o zaman sende 12 haftayı doldurmadan ölçüme mi gitcen benim 2. Randevumda 25 nisan gibi olur ama ben 12. Haftayı doldurmuş olcam tam o zaman ...
evt baya düşündüm zor bir karar gerçekten geri kalan 6 ayımı stres içinde geçirmek var sonuçta allah korusun ben hem inancım gereğince hem anne vicdanımla vazgeçemem
Selam kızlar..maalesef sizlere iyi haberler getiremedim .. cumtrtesi 9 da kötü haberi aldığımdan beri ağlıyorum .. kendimi çok güçsüz , ne düsünceğini bilmeyen biri olarak hissediyorum.. sizlere de haber veremedim bu yüzden..
verdiğim bu 4. savaşta yine yenildim..bütün hislerime, bütün hissetmek istediğim her ne kadar duygu varsa bebis adına..hepsi ellerimden bu kez de, daha baska uçup gitti ... yine yıkıldım, yine yıkıldım..
cmartesi günü ben hastaneyi gitmek için hazırlık yaparken, dus fln aldım 3gün alamıycam diye..derken giyinme hazırlığında 9' da tel. geldi..
baktım embriyolog dedi ki...............
dün kü embriyionuz da gelisme beklerken, yine aynı bölünmede kaldığı için transfer işleminizi yapamıycaz..içimi nasıl bi ates sardı anlatamam.. ben saatined burda olun diyecekler sanarken, olumsuzun ötesinde sözler söyledi, ağlamaya basladım.. gözlerim doldu doldu .. o konustuu ..
cünkü ÇARSAMBA opum dan sonra, birazdan isleme alıcaz demisti odama geldiğinde..
o günü 2 hücreli olan .. PERSEMBE günü yine aynı suanda ama ilerlemesini bekliycez bgün dedi ki, cuma isleme alabiliriz demisti..
ve CUMA günü yine konusutğıumuzda, halen aynı gün içinde bekliycez dedi.. ben anlamıstım bi terslik mi var acaba diye..
çok dua ettim, Allahım O 1 taneyi bizlere bağısla diye.. ve ben CUMARTESİ günü yine ayın haberi alınca hepten yıkıldım..
öncekilerde böyle olmamıstım, hep bi yaptırdığımız bi öncekinden düşük gelişiyo sonuçlar ..
öncekilerde toplanan yumuralardan dr um 8 olması güzel ult. baktığıma göre de iyi gelisiyorlar demisti..
cmartesi öğlende dr um aradı görüstüm :
bana ilk dediği nasılsın sorusu oldu ? dedim kötüyüm ..ağlıyorum bi yandan ..
bizde çok üzüldük.. bizde olması yönünde çok çaba sarfettik ama maalesef yapılan bütün hersey bu noktaya geldi..
smdi bana neden böyle oldu sorusu sorucaksın.. ben sana şöyle açıklayayım dedi ..
smid zaten yumurta rezervimiz öncekilerde de az oludğu halde bu kez kinde 8 yumurta elde etmistik..
fakat incelemeye alındğında yumurtalardan 8 tanesinden 4 tanesine islem yapılda 1 tanesinde gelisme olduğunu gördük ama yine de yeterli gelmedi bölünmesi için..
bunun en önemli ana faktör sperm konusunda bir sıkıntımız vardı..
2. faktör yumurtaları büyütmeye çalıstık fakat yumurtalar üzerinde yaptığımız çalısmada yumurta anomalisi görüldü dedi.. bu yüzden sağlıkıl bölünme olamadı dedi..
ve birde benim kan sonuçlarımdan ben birtek HOMOSİSTEİN yüksek diye bilirken, FSH değerim de yüksek mis.. bu da etkiliyebiliyor dedi.. sordum kaç olması gerek dedim.. normali 10 ama senin 15 çıkmıs değerin dedi.. fazla da yüksek olmamasına rağmen.. olumlu bir sonuç elde edemedik yine ..
isterseniz biraz dinlenin bi müddet.. sonrasında ister bizim merkeze, ister bska bi merkeze gidebilirsiniz,..
zaten şu ana kadar bu 4. denemeniz olduğu için zaten yapılacaklar gerektiği kadar yapıldı ama bndan sonrası için bi FSH değerinize 2 aylık ilaç tedavisi verebiliriz dedi..
dedim ki, yumurtaları iğnelerle bi sekilde büyümesini sağlıyabiliyoruz, esim için sperm de hiçbirsey yapılamıyor mu dedim..
yok dedi.. sperm konusunda çok fazla bi müdahale yapılamıyor dedi..
ben onca iğneleri olmaya katlanırken, es konusunda bu tıp ta neden birsey yapılamıyor onu anlamıyorum bi türlü ..
gerçi yumurtalarıma o kadar ilerlemesini sağladık yine tam istenilen kalitede gelismedi sanırım ki, :26:yumurta anomalisi dedi..
özetliycek olursak
1. tüp te, 7 yumurtadan 3 ü döllenmisdi ve transfer edilmisti. (8 hücreli)
2. tüp te, 5 yumurtadan yine 3 ü döllenmisdi ve trnsfer edilmisti.(8 hücreli)
3. cü de, 3 yumurtadan 2 si isleme alındı derken, biri bölünmeyi basarıyo dediler ve 6 hücreli emrbyo verilmisti.
4. cü de, 8 yumurtadan 4 ü islme alındı derken 1 i dölleniyo dediler ama yetersiz kaldığı için bölünmeyi basaramadı denildi..
Allahım ..canım o kadar yanıyor ki.. onca çabamıza, onca uğraşımıza, neden her seferinde bu kadar bedenim yorgun düsüyor, umutlarım hep boşa çıkıyor , neden hayallerim artık gerçeklesmiyor.. istediğim sağlıklı bebisler yada sağlıklı bebisti... canım halen o kadar yanıyor ki.. içimde bir ates.. ne kadar soğuk su içsem yetmiyo sanki..
bebis sahibi olmak bu kadar mı zor yaaa
fulim sende resmen 12 olmuş oluyon tam bir hafta var aramızda bakalım hangimizin ki hızlı gonzalesolacak doğumda
evet kuzummm bide doğumu var demi bu işinnn
ya biz bu folik asidi ne zaman bırakcaz midem öyle şiş ki sanırsın 9 aylık
yok içimizde saklıycaz ay ben onu çıkarmam lazım öpüp koklamalıyım tosbamııı
folik asit mi şişiriyoda , normal şiştir o 3 ay olur muş şişlik sonra bebiş büyüyüp bastiriyo şişliği galiba
folik asidi 3 ay kkulanıyon sonrası duruma göre magnezyum demir haplarına geçiyosun bebeğim kurtuluş yok yani haplardan
evet kuzummm bide doğumu var demi bu işinnn
ya biz bu folik asidi ne zaman bırakcaz midem öyle şiş ki sanırsın 9 aylık
yok içimizde saklıycaz ay ben onu çıkarmam lazım öpüp koklamalıyım tosbamııı
folik asit mi şişiriyoda , normal şiştir o 3 ay olur muş şişlik sonra bebiş büyüyüp bastiriyo şişliği galiba
folik asidi 3 ay kkulanıyon sonrası duruma göre magnezyum demir haplarına geçiyosun bebeğim kurtuluş yok yani haplardan
Rabbim öpüp kokladığımız günleride nasip etsin inşallahh kuzummm
ben folikaside bağladıydım şişliği anam bunalıma gircem zaten iriyim göbeğim değil midem önde geziyorum
Selam kızlar..maalesef sizlere iyi haberler getiremedim .. cumtrtesi 9 da kötü haberi aldığımdan beri ağlıyorum .. kendimi çok güçsüz , ne düsünceğini bilmeyen biri olarak hissediyorum.. sizlere de haber veremedim bu yüzden..
verdiğim bu 4. savaşta yine yenildim..bütün hislerime, bütün hissetmek istediğim her ne kadar duygu varsa bebis adına..hepsi ellerimden bu kez de, daha baska uçup gitti ... yine yıkıldım, yine yıkıldım..
cmartesi günü ben hastaneyi gitmek için hazırlık yaparken, dus fln aldım 3gün alamıycam diye..derken giyinme hazırlığında 9' da tel. geldi..
baktım embriyolog dedi ki...............
dün kü embriyionuz da gelisme beklerken, yine aynı bölünmede kaldığı için transfer işleminizi yapamıycaz..içimi nasıl bi ates sardı anlatamam.. ben saatined burda olun diyecekler sanarken, olumsuzun ötesinde sözler söyledi, ağlamaya basladım.. gözlerim doldu doldu .. o konustuu ..
cünkü ÇARSAMBA opum dan sonra, birazdan isleme alıcaz demisti odama geldiğinde..
o günü 2 hücreli olan .. PERSEMBE günü yine aynı suanda ama ilerlemesini bekliycez bgün dedi ki, cuma isleme alabiliriz demisti..
ve CUMA günü yine konusutğıumuzda, halen aynı gün içinde bekliycez dedi.. ben anlamıstım bi terslik mi var acaba diye..
çok dua ettim, Allahım O 1 taneyi bizlere bağısla diye.. ve ben CUMARTESİ günü yine ayın haberi alınca hepten yıkıldım..
öncekilerde böyle olmamıstım, hep bi yaptırdığımız bi öncekinden düşük gelişiyo sonuçlar ..
öncekilerde toplanan yumuralardan dr um 8 olması güzel ult. baktığıma göre de iyi gelisiyorlar demisti..
cmartesi öğlende dr um aradı görüstüm :
bana ilk dediği nasılsın sorusu oldu ? dedim kötüyüm ..ağlıyorum bi yandan ..
bizde çok üzüldük.. bizde olması yönünde çok çaba sarfettik ama maalesef yapılan bütün hersey bu noktaya geldi..
smdi bana neden böyle oldu sorusu sorucaksın.. ben sana şöyle açıklayayım dedi ..
smid zaten yumurta rezervimiz öncekilerde de az oludğu halde bu kez kinde 8 yumurta elde etmistik..
fakat incelemeye alındğında yumurtalardan 8 tanesinden 4 tanesine islem yapılda 1 tanesinde gelisme olduğunu gördük ama yine de yeterli gelmedi bölünmesi için..
bunun en önemli ana faktör sperm konusunda bir sıkıntımız vardı..
2. faktör yumurtaları büyütmeye çalıstık fakat yumurtalar üzerinde yaptığımız çalısmada yumurta anomalisi görüldü dedi.. bu yüzden sağlıkıl bölünme olamadı dedi..
ve birde benim kan sonuçlarımdan ben birtek HOMOSİSTEİN yüksek diye bilirken, FSH değerim de yüksek mis.. bu da etkiliyebiliyor dedi.. sordum kaç olması gerek dedim.. normali 10 ama senin 15 çıkmıs değerin dedi.. fazla da yüksek olmamasına rağmen.. olumlu bir sonuç elde edemedik yine ..
isterseniz biraz dinlenin bi müddet.. sonrasında ister bizim merkeze, ister bska bi merkeze gidebilirsiniz,..
zaten şu ana kadar bu 4. denemeniz olduğu için zaten yapılacaklar gerektiği kadar yapıldı ama bndan sonrası için bi FSH değerinize 2 aylık ilaç tedavisi verebiliriz dedi..
dedim ki, yumurtaları iğnelerle bi sekilde büyümesini sağlıyabiliyoruz, esim için sperm de hiçbirsey yapılamıyor mu dedim..
yok dedi.. sperm konusunda çok fazla bi müdahale yapılamıyor dedi..
ben onca iğneleri olmaya katlanırken, es konusunda bu tıp ta neden birsey yapılamıyor onu anlamıyorum bi türlü ..
gerçi yumurtalarıma o kadar ilerlemesini sağladık yine tam istenilen kalitede gelismedi sanırım ki, :26:yumurta anomalisi dedi..
özetliycek olursak
1. tüp te, 7 yumurtadan 3 ü döllenmisdi ve transfer edilmisti. (8 hücreli)
2. tüp te, 5 yumurtadan yine 3 ü döllenmisdi ve trnsfer edilmisti.(8 hücreli)
3. cü de, 3 yumurtadan 2 si isleme alındı derken, biri bölünmeyi basarıyo dediler ve 6 hücreli emrbyo verilmisti.
4. cü de, 8 yumurtadan 4 ü islme alındı derken 1 i dölleniyo dediler ama yetersiz kaldığı için bölünmeyi basaramadı denildi..
Allahım ..canım o kadar yanıyor ki.. onca çabamıza, onca uğraşımıza, neden her seferinde bu kadar bedenim yorgun düsüyor, umutlarım hep boşa çıkıyor , neden hayallerim artık gerçeklesmiyor.. istediğim sağlıklı bebisler yada sağlıklı bebisti... canım halen o kadar yanıyor ki.. içimde bir ates.. ne kadar soğuk su içsem yetmiyo sanki..
bebis sahibi olmak bu kadar mı zor yaaa
yaa doğummm inşallah kolay olurr kızlarr yaa
3. aydan sonra bırakıyosun folik asidi canım. sonra da vitamin demir vs başlıyo. folik asit şişlik yapıyo olabilir ben rahatladım bayaa bir de ne yiyorum çözemedim ama bağırsaklarım gereğinden fazla çalışmaya başladı
bilgili hatun senii
benim göbek artık baya belli oluyoorrhamile kıyafetleri de pek rahat oluyooo bir tane pantolon aldım lastiklii çok rahat eşofman gibi. 2-3 tane de elbise aldım hem güzel hem rahat olduu .. Ankaramın gözünü seveyim yaa ne varsa orda var :) 2 tane elbiseyi 45 liraya aldım burda tanesini 45 e alamazdım da bulamazdım da
bu bebişler sağolsun, ilk hamileliğimde beta dediler nee demiştim , acı bile neler öğretti insana heyt be :106::106::106:
valla pahalı şehir boğuyo beni , benim bol gömlekler modayken aldıklarım var biraz ilerlesin pantolan alcam ama şimdi oturunca düğmeyi açıyom çünküama fazla bişey almıycam kendimi konyaya saklıyorum hem bebişime hem kendime alırım ordan
beta beta , ankara konya farketmiyo aynı genelde zaten aynı sosyete pazarı salı konyada perşembe ankaradabet ne kız bat mı demek istedin???
Bol gömlekler bende de var da pantolon lazımdı onu da hallettim bir tane yeter zaten .. Dediğin gibi konyadan alırsın sen de bebek kıyafetleeri de daha ucuzdu ankaradaa izne gidersek alıcam ordan çok güzel şeyler varr..
SELAM kızlar biz geldik.....
sabah kalktık delet hastanesine gittik,her zaman gittiğimiz dr.umuza... bizden önce giren bayanla dr. tartıştı.kadın 4 aydır muayeneye gelmemiş,dr.a bahane buluyo ki dr. da iyidir yani... nasıl bi genişlik ve sorumsuzluktur anlamadım kadın doğurcak nerdeyse umrunda değil... her neyse sıra bize geldi dr. baktı ikili test yapıcaktı,ölçümler için pozisyon uygun değil dedi çarşamba gel o zaman yapalım dedi hiç bakmadı doğru düzgün,normalde çok ilgilenir,sanırım pazartesi olduğundan çok fazla yoğundu....kahvaltı et öyle gel dedi... tamam dedik çıktım ama aklım karıştı bi kere neden gönderdi diye. eşime bir de özele gidelim dedim. gittik sonra dr. baktı bizimki hareket etmeye başladı. rüşvetçiyemek yedim tatlı bişeyler yedim hemen hareketlendi.....
sonra ölçümleri yaptı herşey normal dedi.. kalp atışını devlette duymamıştık onu da duyduk çok şükür... haftasıyla uyumlu herşey yolunda dedi,eşim dayanamadı cinsiyetini sordu.. kıza benziyo ama bu haftalara pek güvenmeyin yanıltıcı olabilir dedi....
özelde yaptırmadım ikili testi sadece ölçümlerini yaptı,çarşamba günü kendi dr. uma tekrar gidicem bu sefer inşallah yapabilir testimizi... ben bundan sonra hem özeldeki dr.a hem devlete gidicem. tahlilleri devlette yaptırcam....
işte böööööyyyyyyyyyleeeeeeeeeeeeeeee......
şimdik gelelim size didoşum oğluşu garantilemişsin.. hayırlısı olsun bakalım...maşalah size
fulicim senin ki deoğlan bence içime öyle doğdu....
aybnur abla için çok üzüldüm.benim ilk gebeliğimde suyum bitmişti. malesefki 17. haftada.... bunun nedeni hala bulunabilmiş değil malesef.... çok araştırdık ama sonuç yok... tek yapılabilcek şey suyu abartarak içmek.... i
inşallah hayırlı haberlerle dönersin ablacım.. rabbim yaşatmasın acısını göstermesin sana... ama içebildiğin kadar su iç...... tek aynur abla değil hepiniz kızlar.. nolur suyu ihmal etmeyin...
maşallah canım sağlıklıymış bebeğin umarım ikili testinde güzel çıkar sonuçları
çok şükür canım... zaten dr. senin yaşında down senrdromlu bebek doğurma olasılığın %3 dedi....
allah tan hayırlısı.. bzimki sadece bilmek.. öyle bi durum olsa da allah korusun sonlandıramam....
kaç yaşındaydın canım sen
27 yaşındayım cnım... sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?