aranızda akraba evliliği yapan yok mu

su09

Aşk tesadüfleri değil; Aşk Secdeyi sever..
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
358
260
303
34
insan akrabasına aşık olamaz mı sevemez mi niye ailelerin kabul etmesi bu kadar zor ya delirmek üzereyim

insan akrabasına aşık olamaz mı sevemez mi niye ailelerin kabul etmesi bu kadar zor ya delirmek üzereyim

Sevebilir, ama bu ne kadar doğrudur tartışmaya açık. Gönlüne söz geçiremezsin fakat bu aşkı içinde yaşayabilirsin. Kim olduğunu merak ettim acaba neyiniz oluyor?

Sevebilir, ama bu ne kadar doğrudur tartışmaya açık. Gönlüne söz geçiremezsin fakat bu aşkı içinde yaşayabilirsin. Kim olduğunu merak ettim acaba neyiniz oluyor?

malesef amcamın oğlu vde karsılıksız değil

arkadasım evlendı dayısının ogluyla,hanı burda hanımlar mesafe mesafe dıyorlar ya ıste akraban olunca mesafe koymak çok zor......

bazı aileler bu duruma karşı çıkmaz ve akrabaya aşık olmak çok normal mesela örnek vereyim halamın oğluyla amcamın kızı evliler çokta mutlular iki tane çocukları var bizim aile evlenmelerine karşı çıkmadı görücü usulu gibi oldu ama herkezin gönlü oldu

malesef amcamın oğlu vde karsılıksız değil

Yani "kuzeniniz"
Aklıma "teyze" anne yarısı ise
Kuzen "kardeş" yarısıdır sözü geldi...

Sizi kesinlikle yargılamıyorum, gönül bu kimi seveceğinize siz karar veremiyorsunuz. Fakat bence hiç bulaşmayın derim. Ailelerinizden tutun çevrenizdeki insanlarla bile problemler yaşarsınız. Aşkınızı yüreğinize gömün diyeceğim ama kolay olmadığını biliyorum. Yine de içinizde yaşamanızın daha doğru olacağını düşünüyorum...

Akraba evliliği yapıp çok mutlu olmuş arkadaşlarımız olabilir. Fakat bu biraz da ailenizin ve çevrenizin tutumu ile ilgili ki ben kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüğüm için aklımın ucundan geçmemiş düşünceler... Bu ilişkiye başlamadan iyi düşünün derim...

arkadasım evlendı dayısının ogluyla,hanı burda hanımlar mesafe mesafe dıyorlar ya ıste akraban olunca mesafe koymak çok zor......

peki arkadasın mutlu mu, aileler sorun cıkarmadılar mı

allah bozmasın hep mutlu olurlar inşallah , akraba evliliklerinde engelli cocuk olabiliyor sağlıklılar mı cocukları

allah bozmasın hep mutlu olurlar inşallah , akraba evliliklerinde engelli cocuk olabiliyor sağlıklılar mı cocukları

cnm o kan uyuşmazlığından oluyo ama her akraba evliliğinde olmuyo evet çocuklar sağlıklı pekte güzeller maşallah bi kız bi oğlan

tabi başıma gelmeden önce bende öyle konusurdum kardeşm olmaz derdim ama basına gelince anladım,biz hem 1 yıl 2 aylık bir süredir sevgiliyiz ama suan aileler istemiyor diye konusamıyoruz

cnm o kan uyuşmazlığından oluyo ama her akraba evliliğinde olmuyo evet çocuklar sağlıklı pekte güzeller maşallah bi kız bi oğlan

çok sevindim allah bağışlasın :) evet her akaraba evliliğinde olmuyor ama ailelerimiz öyle demiyor

çok sevindim allah bağışlasın :) evet her akaraba evliliğinde olmuyor ama ailelerimiz öyle demiyor

sende ne durum var çok merak ettim akrabadan birine mi aşıksın

sende ne durum var çok merak ettim akrabadan birine mi aşıksın

evet amcamın oğluyla karşılıklı olarak birbirimize acıldık çok seviyoruz birbirirmizi 6. aydan sonra aileler öğrendi karsı cıktılar cok zor günler gecirdik ama yinede görüşmeyi sürdürdük gizlice 2 hafta önce yine öğrendiler ailemmle sorunlar yaşadım 2 haftadır beri konusmuyorum ailemi üzmemek için ,iki ailede istemiyor hatta babam dünyada tek kalsanız yinede olmaz dedi of ya

Ülkemizde her gün binlerce kişi evleniyor. Akraba evliliklerinin bu evliliklerden farkı nedir?

Aynı soydan gelen kişilerin yaptığı evliliğe akraba evliliği denir.
Akrabalık; anne soyundan gelebileceği gibi baba soyundan da gelebilir. Her ikisi de aynı derecede önemlidir. Anne veya babalarından biri kardeş olan bir çiftin yaptığı evliliklere 1.DERECE AKRABA EVLİLİĞİ (Kuzen Evlilikleri) denir.

Uzmanlar, toplumda yüzde 2-4 olan özürlü çocuk oranının akraba evliliği yapanlarda yüzde 4-8'lere çıktığını belirtiyor. Akraba evliliği yapacak çiftlere evlilik öncesi veya gebelik öncesinde genetik danışma almalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekilmelidir. Danışan kişilere öncelikli olarak ayrıntılı olarak bir soy ağacı çıkarılıyor. Soy ağacında ailede herhangi bir anormalik, zeka kusuru, düşükler ve ölü doğumlar tespit edililiyor ve daha önce ailede bu hastalıklar görünmüşse risk daha da artıyor. (Alıntıdır...)

Bunları internette buldum, siz eminimki okumuşsunuzdur fakat okumadıysanız ben alıntı yapmak istedim. Başkasının çocuğunun hiçbir problem olmadan doğmaması umuyorum sizi cesaretlendirmiyordur. (Bu arada Allah bağışlasın) Çünkü siz babanızdan büyük ihtimalle aynı genleri taşıdığınız için ALLAH GÖSTERMESİN böyle bir olayla karşılaşabilirsiniz. Akraba olmadan çocukları sakat doğanlar yok mu? Var elbette. Fakat aklımıza akraba evliliklerinde çocukların sakat doğmasının yüksek olduğunun yer etmesinin nedeni şudur:
Siz akraba olduğunuz için genlerinizin aynı olma ihtimali yüksekken, 70 milyon insanın içinde aynı genleri taşıyan insanların birbirini bulma ihtimali düşüktür.

evet araştırdık coook konuştuk aramızda allah nasip ederse ilerde çocuğumuzun engelli olup olmaması bize sevgimize engel değil aştık biz o konuyu ama aileler izin vermiyorlar

aileler izin vermiyormuş ilk defa sevindim.
kuzen bu ya olacak iş mi? dışarıda insan mı yok da gidip en yakın akrabalardan seçtin?
aklını başına topla
kan uyuşmazlığı şunu bunu geç doğru değil böye bir şey zaten

evet araştırdık coook konuştuk aramızda allah nasip ederse ilerde çocuğumuzun engelli olup olmaması bize sevgimize engel değil aştık biz o konuyu ama aileler izin vermiyorlar

Size ve sevginize engel değil ama o doğacak olan çocuğun günahı ne?

dışarda insan sıfatıyla dolaşan tabi bir sürü kişi var ama onun gibisi yok ,aklı başında biriyimde ben , bnde güven problemi var duvarlarımı aşan kalbime ulaşan bir tek kişi oldu şimdiye kadar inşallah allahın izniyle onunla yaşlanacam ben ,yorumlarınız için teşekkür ederim

Size ve sevginize engel değil ama o doğacak olan çocuğun günahı ne?
dedim ya canım bu konuda çok konuşduk biz, bizim için değil çocugumuz ne olacak nasıl bir hayat gecicerek diye, ilerde doktor kontrollü bir hamilelik geçirim ama öyle bir çocuğumuz olursa da allahın emanetidir bize ve mesleğim gereği engelli cocuklar konusunda bilgim var dha da geliştirecem ben bencil bir insan değilm arkadasım

Estağfurullah bencil demek ne haddime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…