Haklısın Her Evlilikte Sorunlar Olur..
Ama Ben de Akraba Evliliğini Doğru Bulmuyorum..
Neden Diye Soracak Olursan, Kardeş Gibi Birlikte Büyüdük..
Düşüncem Bu Yönde..
Özürlülükten Bahsedecek Olursak,
Düşmez Kalkmaz Bir Allah Kimin Ne Olacağı Belli Değil..
Bütün Özürlü İnsanlar Akraba Evliliğinden mi Meydana Geliyor Sanki..
Cevabını Yarın Okuyacağım..
Yatayım Artık, İyi Geceler
aştık biz o konuyumu???? Pardon ama yaşınız kaçtı?
canım o yöreden yöreye değişir.. mesela bizim ailede hemen hemen akraba eviliği yapar.. hatta büyüklerimiz okdar akraba eviliği yapmışki.. şuan herkes birbiriyle akraba.. yengem mesela hem kuzenim hem dayımın eşi.. diğer yengem hem teyzemin kızı hemde amcamın eşi.. böyle yani..
bnce olumlu bi durum.. umarım gönlünüzde hoş olur.. ama saglık kontrollerini yapmadan ailelerle konuşmayın.. kan uyumu için.. bi doktordan mutlaka bilgi alınız..
hayrırlısı ikiniz içinde..
evet ilk başlarda çok konuştuk bir engel olarak görmüyoruz, 20 yaşındayım bu arada
Arkadaşlar bazılarınız kardeş gibi büyüdük demişsiniz ama herkes öyle olmayabilir, herkes kardeş gibi görmek zorunda değil. Gönlü kayabilir.Bu bir suç değil.Sonuçta dinimizce de uygun,izni var. Sağlık tetkiklerini yapmak o kişilere düşen bir yükümlülüktür fakat sırf o sebepten böyle düşünmek büyük konuşmaktır.
Belki başka tercih ettiğiniz kişiyle (imtihan bu ya!) özürlü bir çocuğunuz olacak. Garantiye alma lüksümüz yok. Allah kimsenin başına vermesin tabi (buradaki kişileri tenzih ediyorum-genel olarak söylüyorum) ama özürlü doğan çocuklara da defolu mal muamelesi yapılması çok kötü.O da bir imtihan,o da bir nimet..zor olsa da..
Buarada konu sahibi arkadaşın ailesi neden istemiyor?Sırf biyolojik sebeplerden mi? Bence dikkatli olun,sevdiğiniz kişi akraba,dışarıdan biri değil. Olası büyük bir sorun da tüm akrabalık ilişkileri sarsılabilir. Allah hayırlısını nasip etsin.Olmazsa da kendinizi toparlayın,şerde hayr, hayrda şer olabilir.
en büyük sebep akraba olması aileler istemiyor annem ailesi seni istemiyorlar ilerde sen üzülürsün diyor bu yüzden annem de istemiyor
20 yaş? bence evlenmek için bile çok erken bir yaş ama tabi elbette karar sizin. Ama bence akraba evliliği düşünmemelisiniz... Çünkü nasıl desem çok içli dışlı yani aile içinde. Evlenmeyi isteyen bir çiftin de bu kadar çok ailenin gözü içinde olmak isteyeceğini sanmıyorum. Ben evlenecek olsam istemem.
Evlenmek istemesem de ben ve sevgilimin bu kadar aile içinde olmasını istememem mesela. Bir sorun olduğunda anlaşamadığınızda tüm aile başınızda, yok efendim gerdekte başınızda... Böyle bir şeyi ben kendi adıma kaldıramam diye düşünüyorum.
Karar sizin ama bence çok iyi düşünün. Ki daha yaş 20 hiç bir şey için iş işten geçmiş değil, daha gayet tabi aşık olup başka erkek arkadaşlarınız da olabilir ileride.
yok daha ikimizde okuyoruz evlenmeyi düşünmüyoruz en az 5 yıl var .haklısınız ama bazı sebeplerden dolyı sevdiğm insandan vazgeçmek istemiyorum .daha önce dediğim gibi tabi dışarda çok insan vardır ama onun gibisi yok
Tamam akrabanızı sevmişsiniz o da sizi sevmiş ama sonrasını da düşünün, aranız bozulduğunda ailedeki ilişkileriniz de bozulma ihtimali yüksek. Şimdi yaş 20 sizde ondan ailemi ezip geçerim aşkım için diyebilirsiniz ama aşk bile sonsuza kadar değil, aşkınızın sizin yanınızda olmadığı anlarda aileniz sizin yanınızdadır. Hayatta herkesten kazık yersin ama annenden yemezsin. Anlatabiliyor muyum? Elbette bu evlenirseniz aranız bozulacak demek değil, ama ailenizi de bu kadar çabuk silip atmayın. Yani atmamalısınız, sonra ileride bir gün ah vah etmeyin. Tabi aileler de hep doğru biliyor diye bir şey yok ama akraba evliliği hem ilişkiniz bakımından hem de ailenizin geri kalanının ilişkileri bakımından riskli bir durum.
Ayrıca dışarıda adam mı kalmadı? Bunu demek istemiyorum ama heralde ilk erkek onu gördünüz onu sevdiniz, en olmadı insanın mahalleden filan olur sevdiği aileden ne demek yani...
şimdi öyle geliyorYani lisedeyken mesela ben de birinden hoşlanıyordum Alaaah erdi yukarı erdi aşağı, sonra olmadı anlaşamadık vs.. ne ağladım ne ağladım hayııııır ondan başkasını sevemeeeeeem vs vs. şimdi ne oldu başkasının peşindeyim yani.
evet araştırdık coook konuştuk aramızda allah nasip ederse ilerde çocuğumuzun engelli olup olmaması bize sevgimize engel değil aştık biz o konuyu ama aileler izin vermiyorlar
ben ne sakat cocuk olma ıhtımalınden bahsedıcem nede yabancı olsun aıle bagları kopmasın sız kotu oluncadan
benım anlamadıgım su neden renkelre karsısınız bı yengem gürcü bıyengem laz bı enıstem su gelın bu olsunkı renk olsun.farklı kulturlere acık olalım
bıraraya gelınce sohbet edebıleleım bu bakıs acım.
ama benım merak ettıgım asıl su.
ben ılk konsere amcamın olgluyla gıttım babam ızın vermezdı tek cıkamma
kuzenlerımle yazlıkta sahıle gece ınebılmem ıcın kuzenlerım yanı abılerımdı benımle olmalıydı onlara guvenıp yollarlardı benı
sımdı konu sahıbı arkadasımız sevgılısıyle(!) evlenecek saglıklı cocukları dogacakya
kardesının cocuklarıyla kendı cocukalrı bıyere gıttıgı zaman nasıl aklı kalmayacak onalrda..
gercekten merak edıyorum.bırakın tadını cıkarın ya kuzenlerınzıın yegenlerınızın
renk olsun hayatınzıda aılenız cok dogru yapıyo ellerınden öpuyorum..
sızınde Allah yardımcınız olsun...
ailemi asla çiğnemem zaten aileler ikna olmadan olmaz dedim zaten ondan konuşmuyoruz ,daha önce dediğim gbi bende güven problemi var duvarlarımı gecip kalbime ulaşan tek insan olduğu için bu kadar engele ragmen hala onu seviyorum .
ben ne sakat cocuk olma ıhtımalınden bahsedıcem nede yabancı olsun aıle bagları kopmasın sız kotu oluncadan
benım anlamadıgım su neden renkelre karsısınız bı yengem gürcü bıyengem laz bı enıstem su gelın bu olsunkı renk olsun.farklı kulturlere acık olalım
bıraraya gelınce sohbet edebıleleım bu bakıs acım.
ama benım merak ettıgım asıl su.
ben ılk konsere amcamın olgluyla gıttım babam ızın vermezdı tek cıkamma
kuzenlerımle yazlıkta sahıle gece ınebılmem ıcın kuzenlerım yanı abılerımdı benımle olmalıydı onlara guvenıp yollarlardı benı
sımdı konu sahıbı arkadasımız sevgılısıyle(!) evlenecek saglıklı cocukları dogacakya
kardesının cocuklarıyla kendı cocukalrı bıyere gıttıgı zaman nasıl aklı kalmayacak onalrda..
gercekten merak edıyorum.bırakın tadını cıkarın ya kuzenlerınzıın yegenlerınızın
renk olsun hayatınzıda aılenız cok dogru yapıyo ellerınden öpuyorum..
sızınde Allah yardımcınız olsun...
iki ınsanın bırbırını sevmesı 20lı yaslarda okadar kolaydırkıamin teşekkür ederim yorumunuz için ama olursa ilerde neden aklım kalsın ki sonucta iki insanın birbirini sevmesi kötü bişey mi, ailemde hep aynı kültürden olsun derlerdiakraba olacagını bilseler demzdi heral
ne demek çocuğumuzun engelli olup olmaması engel değil bu nasıl bi bakış açısıdır anlamıyorum canım kusura bakma ama
kolay mı dünyaya öyle çocuk getirip onu bu durumda kabullenmek kendinizi düşünmüyorsunuz yazık değil mi o çocuğa neler yaşıycak ne zorluklarla karşılaşıcak
kusura bakma canım ama hiç hoş bi ifade değil bu bence
herşeyin hayırlısı tabi ki...
Aynen bırakın kuzenlerimizin yeğenlerimizin tadını çıkaralım.
güven? Nereden biliyorsunuz sizin için tam güvenilir olduğunu tamam başta canım cicim aylarında öyle de daha 6 aydır berabermişsiniz... 6 ay bir şey değil. Okulunuzu bitirin önce hem, okulunuzdan kendinize göre birini seçmeniz bence daha akıllıca olurdu. Bu arada amca oğlu demişsiniz kaç yaşında o siz 20 peki o?
allah nasip ederse ilerde zaten kızım birilerini sevcek doğru dürüt bir insan mı bilemem o zaman çok mu rahat olacam bu anyı sey ilerde sevecek tabi birisini ister akrabası olsun isterse tanımadığım yeterki doğru düzgün birisi olsun .tam tersi çok mantıklı bir insanım dediğiniz gibi bir insan olsaydım ailemi değil sevdiğim insanı seçerdim .şuan ailemi üzmemek için konuşmuyorumiki ınsanın bırbırını sevmesı 20lı yaslarda okadar kolaydırkı
kızınız kuzenıyle sevgılı olsun ayrılsın dıpdıbeyken bısıler yasasınlar senı rahatsız etmıycek oylemı?
cok sevgı ınsanı gordum sızı
tek basına sevgı ınsanı mutlu etmez aczık mantıkta lazım
allah nasip ederse ilerde zaten kızım birilerini sevcek doğru dürüt bir insan mı bilemem o zaman çok mu rahat olacam bu anyı sey ilerde sevecek tabi birisini ister akrabası olsun isterse tanımadığım yeterki doğru düzgün birisi olsun .tam tersi çok mantıklı bir insanım dediğiniz gibi bir insan olsaydım ailemi değil sevdiğim insanı seçerdim .şuan ailemi üzmemek için konuşmuyorum
6 ay değil 1 yıl 2 ay oldu o süre içinde yanlış bir hareketini görmedm ki zaten daha önceden de tanıyorum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?