aranızda akraba evliliği yapan yok mu

Kod:
Estağfurullah bencil demek ne haddime.

yo demedin zaten canım ,doğacak çocugun günahı ne dedin ya bu konuda zaten her kişi anne baba olmadan önce düşünür çocuğunun hayatını ama iş akraba olunca daha özen gösterilir.bzde bu konuyu çok konuştuk çocuğumuzun yaşamı nasıl olacak ama bunu için çok erken ilerde ne olacak bilemeyiz ama şu bir gerçek ki her insan bi engelli adayıdır.çocuk sahibi olacağını öğrenen herkes kız erkek fark etmez sağlıklı olsun der ya allahım isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Amin arkadaşım...

Bu durumun artılarını ve eksilerini şöyle bir düşünecek olursak...

Kan, gen durumlarından mütevellit sakat çocuk ihtimali daha yüksektir normalden. Ayrıyetten evlilik sürecinde bir sorun çıkarsa akrabalık ilişkilerinin bozulması da muhtemel bir ihtimaldir... :26:

Diğer taraftan İslami anlamda bir sakıncası görülmemiştir. Ayrıyetten evlilikte bir sorun çıkmazsa "kan çeker" misali akraba evliliği yapan insanlar birbirlerine daha candan ve içten bağlanırmış. Bunun canlı bir şahidiyim aslında. Çünkü benim annemle babam da teyze çocuklarıdır, zamanında onlar da bir çok engeli aşarak bugünlere gelmişler ve hayatımda gördüğüm en büyük aşk diyebilirim... Dedemler de uzaktan akraba olduğu halde çok şükür 4 kardeşiz, hiçbirimizde bir sorun yok.

Demem o ki akrabalara yüklenilen anlamlar farklı bölgelere göre değişebilir. Eğer duygularına ve karşındakine güveniyorsan vazgeçme...

Biz göçmeniz ve kuzenlerimizi kardeş gibi görürüz bizde evlenecek gençlerin 7 göbek akraba olup olmadıkları araştırılır ve 7 göbekten önce bi akrabalık varsa aileler kesinlikle izin vermez, bu yüzden bende kati suretle yalnış görüyorum akraba evliliğini, tabi hakkınızda hayırlısı canım, allah bilir diyebilirim ancak ....

bu kadar olumsuz düşünmeyin arkadaşlar bakın burdada paylaştım benim amcamın kızıyla halamın oğlu evli ve iki tane çocukları çok ta sağlıklılar bi problem yok yani illada her akraba evliliğinde sonuç özürlü bi çocuk değil bunu sadece allah isterse olur hemen kestirip aatmamak lazım

yaa akraba evliligine neden bu kadar karsisiniz gercekten hic anlamiyorum!!!

kan bagi olunca sakat cocuk riski cogaliyo gibi soylemissiniz?? benim annemle babam öz ve öz amca cocuklari ve benim 4 tane saglikli kardeslerim var.. teyzemle amcam evliler ve onlarda amca cocuklari, 3 tane sapa saglam cocuklari var. halamla amcasinin oglu evliler ve yine 4 tane saglikli cocuklari var. ve daha bitmedi teyzemle amcamin oglu ve halamla amcasinin oglu'nun kizi evliler ve onlari nur topu gibi oglu var.

insanlar akraba evlilgii istemedigi icin sakat cocuklari bahane ediyorlar. sakat cocuk akraba evlilginde degil herkese ama herkese olabilecek bisi. akraba evliligi bu sekilde kotulemeniz yanlis bence, iki ayri ulke insanlarin bile sakat cocuklari oluyo.

ve bende nisanliyim. benim nisanlimin annesi ve benim babamla amca cocuklari oluyo. ben cokda mutluyum nisanladigim icin ve gorucu usulu ile nisanlanmadim. ona asik oldum ben, cokda mutluyum. ayrica kaynanamin akrabam olmasini kendime avantaj olarak goruyorum. cunku elimi soguk sudan sicak suya koymuyo:82::82:

Evrenim Maşallah Siz Dışardan Kimseyi Almıyorsunuz Heralde..

Evrenim Maşallah Siz Dışardan Kimseyi Almıyorsunuz Heralde..

yok canim disardanda cok aldik da verdikde, halada alip veriyoruz. ama benim demek istedigim akraba evliligini insanlarin bu sekilde kotu konusmasi. akraba evliligi kotu bisi degil. her evlilikte sorunlar olur!!

yok canim disardanda cok aldik da verdikde, halada alip veriyoruz. ama benim demek istedigim akraba evliligini insanlarin bu sekilde kotu konusmasi. akraba evliligi kotu bisi degil. her evlilikte sorunlar olur!!

Haklısın Her Evlilikte Sorunlar Olur..

Ama Ben de Akraba Evliliğini Doğru Bulmuyorum..
Neden Diye Soracak Olursan, Kardeş Gibi Birlikte Büyüdük..
Düşüncem Bu Yönde..
Özürlülükten Bahsedecek Olursak,
Düşmez Kalkmaz Bir Allah Kimin Ne Olacağı Belli Değil..
Bütün Özürlü İnsanlar Akraba Evliliğinden mi Meydana Geliyor Sanki..

Cevabını Yarın Okuyacağım..

Yatayım Artık, İyi Geceler

Kan bağı olduğunda sakat çocuk riski çoğalıyor ve bu bize 8. sınıfta okurken bile öğretildi. Yani Allah bağışlasın akrabalarınızın çocuklarınızı, siz de mutlu olursunuz inşallah. Umuyorum ki konu sahibi de engelleri aşar mutlu olur.
Fakat şu inkar edilemez bir gerçek ki "akraba" evliliklerinden doğan çocukların "sakat" olması ihtimali, diğer çiftlerden yüksek. Neden mi?
Çok insanın içinden sizinle benzer genleri taşıyan birini bulmanız zorken, akrabanızla aynı genleri taşıdığınız için çocuğunuzun sakat doğma ihtimali yüksek. Tabi bu herkesin başına gelebilir Allah göstermesin. Sakat çocuk sadece akraba evliliğinden doğmaz. Ama ihtimal yüksektir ve bunu bilmenin yararı olacağını düşünüyorum. Ayrıca tekrar belirteyim bu sadece bir "ihtimal"... Tekrar mutluluklar...

insan akrabasına aşık olamaz mı sevemez mi niye ailelerin kabul etmesi bu kadar zor ya delirmek üzereyim

canım o yöreden yöreye değişir.. mesela bizim ailede hemen hemen akraba eviliği yapar.. hatta büyüklerimiz okdar akraba eviliği yapmışki.. şuan herkes birbiriyle akraba.. yengem mesela hem kuzenim hem dayımın eşi.. diğer yengem hem teyzemin kızı hemde amcamın eşi.. böyle yani..

bnce olumlu bi durum.. umarım gönlünüzde hoş olur.. ama saglık kontrollerini yapmadan ailelerle konuşmayın.. kan uyumu için.. bi doktordan mutlaka bilgi alınız..

hayrırlısı ikiniz içinde..

bak bu bizim ilede test edilmiş bişi diyebilirim..
annem için konşuyorum :
1)anneannem yabancı dedem(fatih) le evlendiler.=> fatma kızları
2)babaannem yabancı dedemle(mehmet) evlendiler==> ahmet oğulları
3)fatih ile mehmet kardeş
4) fatma ile ahmet evlendi. 6 çocukları var. hiç biriside özürlü değil.

olay bu yani.. bu denkleme göre en az 2 kişinin yabancı olaması gerekiyor.

olay 2 :

1)büyük halan(hanım) ve mecit evli : kızları nejla
2)babannem ve dedem(mehmet) evli: hamit oğlu
3)hanım ve mehmet kardeş.
4)mecitte dedesinin dedesinden akraba
5) nejla ve hamit evlendi
6) 4 çocukları var biri özürlü.. yaşıatlarından geç gelişti. zeka geriliğ. deli dğil..

yani bunlar belki ezbere verilerdir. ama bizim ailede çok fazla akraba evliliği var.. ve şuana kdar çok şüküt bu zeka geriliğinden başka bişi yok..
doktor kontolu altında evlenebilceklerini düşünüyorum..

bu arada dedem ve anneannem birbirlerini tanımıyorlar.. kan bagı yok.. farklı şehirlerde yaşıyorlardı. ama bnm teyzem akıl özürlü.. hiç ihtimali olmayan kişilerin çocukları özürlü..

demek istediğim akraba evliliğine %100 özürlü çocuk die düşünülemez
ALLAH ne nasip ederse o olur(tabi bunun akrasına sığınıp aptalca şeyler yapılmaz)

ALLAH herkesin gönlüne göre versin..

akraba evliligine diyecek sözüm yok sonucta herkes evleniyor...fakat ailelerin karsi cikmasi beni asil düsündüren suan sacma gelebilir gercekten ama anne baba her ne kadar eski moda takintilarimiz olsada onlara karsi gercekten cocuklari icin en iyisini ister ve bilirler buna binlerce kez sahit oldum en büyük asklarin bile sönecegini anliyorlar nasil oluyorsa hani biraz asktan kör oluruz ya onun gibi birsey onlar gelecegi görebiliyor

Arkadaşlar bazılarınız kardeş gibi büyüdük demişsiniz ama herkes öyle olmayabilir, herkes kardeş gibi görmek zorunda değil. Gönlü kayabilir.Bu bir suç değil.Sonuçta dinimizce de uygun,izni var. Sağlık tetkiklerini yapmak o kişilere düşen bir yükümlülüktür fakat sırf o sebepten böyle düşünmek büyük konuşmaktır.
Belki başka tercih ettiğiniz kişiyle (imtihan bu ya!) özürlü bir çocuğunuz olacak. Garantiye alma lüksümüz yok. Allah kimsenin başına vermesin tabi (buradaki kişileri tenzih ediyorum-genel olarak söylüyorum) ama özürlü doğan çocuklara da defolu mal muamelesi yapılması çok kötü.O da bir imtihan,o da bir nimet..zor olsa da..

Buarada konu sahibi arkadaşın ailesi neden istemiyor?Sırf biyolojik sebeplerden mi? Bence dikkatli olun,sevdiğiniz kişi akraba,dışarıdan biri değil. Olası büyük bir sorun da tüm akrabalık ilişkileri sarsılabilir. Allah hayırlısını nasip etsin.Olmazsa da kendinizi toparlayın,şerde hayr, hayrda şer olabilir.

Bencede yöreye göre değişiyor.Mesela biz trakyalıyız bizim burada öyle birşey yaşanması imkansıza yakın gibi birşey.Batı işte adı üstünde.Sadece türkiyenin batısı ile genellemememek lazım dünyanına batısına gidilcekçe bu olaylara böyle bakılıyor.Bir tek doğuda kalmış akraba tanıdıktır iyidir ele gideceğine amca tarafına gitsin diye düşünenler.

Bence akraba evliliği olmamalı. Elbet ne gönlü kayabilir, ancak ne kadar gönlü olsa da yakın derece akrabalar resmi nikahla evlendirilmez. Ki bence evlendirilmemeli de, orası ayrı.
Onun haricinde diğer akraba evliliklerinde sakat çocuk riski var, sakattan kastım illa fiziki değil zihinsel de olabiliyor. Benim öyle bir arkadaşım vardı. Bence sağlık kontrolü çok önemli. Ayrıca zaten evlenmek için başvurunuzda da sağlık kontrolü isteniyor o sağlık kontrollerinin sonucunda evlenme engeli varsa zaten resmi makamlarca evlendirme işlemi yapılmayacaktır. Ancak kuzenlerin evlenmesine kanunen bir engel yok. Evlenebilirler elbet ancak bence hiç hoş bir durum değil.
Aile içinden evlilik olunca sanki çift de rahat edemez gibi geliyor bana. Düşünemiyorum mesela teyzem benim her şeyimi bilir annem de bilir. Sonra kuzenimle evlendim diyelim tüm aile herkes hakkında her şeyi biliyor zaten çiftin kendine ait özel alanı kalmaz diye düşünüyorum. Sosyal olguları filan geçtim çift olarak da bence biraz ailelerden bağımsız olmakta yarar var ama aile içi evlilikte bu daha zor...Ailenin kültür yapısına göre de değişir elbet ama gelmek istediğim konuyu zaten anladınız sanırım.

Son düzenleme:
Bu nasıl bakıldığına bağlı aslında bizde de kesinlikle akraba evliliği yapılmaz
Çünkü kuzenlerimizle hep kardeş gibi yetişiriz doğrusuda bu bence...

Sakat çocuk riskini bilmeyen yoktur zaten....

Siz evlenip bi sorun yaşasanız direk aileler gircek işe...Bide akrabalar..Elleri hep üzerinizde olcak..

Bunları nasıl göze alabiliyosunuz ! Babanız çok büyük konuşmuş..Onu ezip geçmeniz lazım sanırım..Eğer vazgeçemicek kadar çokkk seviyosanız

teşekkür ederim yorumların için benim için güven çook önemldir sevdğim insanın şimdiye kadar bir yanlışını görsem buralara kadar gelmezdi harika bir insan ve ona çook aşığım

:) çok sevindim okuyunca mesajınızı allah mutluluğunuzu daim etsin arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…