Estağfurullah bencil demek ne haddime.
Kod:
yo demedin zaten canım ,doğacak çocugun günahı ne dedin ya bu konuda zaten her kişi anne baba olmadan önce düşünür çocuğunun hayatını ama iş akraba olunca daha özen gösterilir.bzde bu konuyu çok konuştuk çocuğumuzun yaşamı nasıl olacak ama bunu için çok erken ilerde ne olacak bilemeyiz ama şu bir gerçek ki her insan bi engelli adayıdır.çocuk sahibi olacağını öğrenen herkes kız erkek fark etmez sağlıklı olsun der ya allahım isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.
yaa akraba evliligine neden bu kadar karsisiniz gercekten hic anlamiyorum!!!
kan bagi olunca sakat cocuk riski cogaliyo gibi soylemissiniz?? benim annemle babam öz ve öz amca cocuklari ve benim 4 tane saglikli kardeslerim var.. teyzemle amcam evliler ve onlarda amca cocuklari, 3 tane sapa saglam cocuklari var. halamla amcasinin oglu evliler ve yine 4 tane saglikli cocuklari var. ve daha bitmedi teyzemle amcamin oglu ve halamla amcasinin oglu'nun kizi evliler ve onlari nur topu gibi oglu var.
insanlar akraba evlilgii istemedigi icin sakat cocuklari bahane ediyorlar. sakat cocuk akraba evlilginde degil herkese ama herkese olabilecek bisi. akraba evliligi bu sekilde kotulemeniz yanlis bence, iki ayri ulke insanlarin bile sakat cocuklari oluyo.
ve bende nisanliyim. benim nisanlimin annesi ve benim babamla amca cocuklari oluyo. ben cokda mutluyum nisanladigim icin ve gorucu usulu ile nisanlanmadim. ona asik oldum ben, cokda mutluyum. ayrica kaynanamin akrabam olmasini kendime avantaj olarak goruyorum. cunku elimi soguk sudan sicak suya koymuyo:82::82:
Evrenim Maşallah Siz Dışardan Kimseyi Almıyorsunuz Heralde..
yok canim disardanda cok aldik da verdikde, halada alip veriyoruz. ama benim demek istedigim akraba evliligini insanlarin bu sekilde kotu konusmasi. akraba evliligi kotu bisi degil. her evlilikte sorunlar olur!!
evet araştırdık coook konuştuk aramızda allah nasip ederse ilerde çocuğumuzun engelli olup olmaması bize sevgimize engel değil aştık biz o konuyu ama aileler izin vermiyorlar
kan bagi olunca sakat cocuk riski cogaliyo gibi soylemissiniz?? benim annemle babam öz ve öz amca cocuklari ve benim 4 tane saglikli kardeslerim var.. teyzemle amcam evliler ve onlarda amca cocuklari, 3 tane sapa saglam cocuklari var. halamla amcasinin oglu evliler ve yine 4 tane saglikli cocuklari var. ve daha bitmedi teyzemle amcamin oglu ve halamla amcasinin oglu'nun kizi evliler ve onlari nur topu gibi oglu var.
insanlar akraba evlilgii istemedigi icin sakat cocuklari bahane ediyorlar. sakat cocuk akraba evlilginde degil herkese ama herkese olabilecek bisi. akraba evliligi bu sekilde kotulemeniz yanlis bence, iki ayri ulke insanlarin bile sakat cocuklari oluyo.
ve bende nisanliyim. benim nisanlimin annesi ve benim babamla amca cocuklari oluyo. ben cokda mutluyum nisanladigim icin ve gorucu usulu ile nisanlanmadim. ona asik oldum ben, cokda mutluyum. ayrica kaynanamin akrabam olmasini kendime avantaj olarak goruyorum. cunku elimi soguk sudan sicak suya koymuyo:82::82:
insan akrabasına aşık olamaz mı sevemez mi niye ailelerin kabul etmesi bu kadar zor ya delirmek üzereyim
Kan bağı olduğunda sakat çocuk riski çoğalıyor ve bu bize 8. sınıfta okurken bile öğretildi. Yani Allah bağışlasın akrabalarınızın çocuklarınızı, siz de mutlu olursunuz inşallah. Umuyorum ki konu sahibi de engelleri aşar mutlu olur.
Fakat şu inkar edilemez bir gerçek ki "akraba" evliliklerinden doğan çocukların "sakat" olması ihtimali, diğer çiftlerden yüksek. Neden mi?
Çok insanın içinden sizinle benzer genleri taşıyan birini bulmanız zorken, akrabanızla aynı genleri taşıdığınız için çocuğunuzun sakat doğma ihtimali yüksek. Tabi bu herkesin başına gelebilir Allah göstermesin. Sakat çocuk sadece akraba evliliğinden doğmaz. Ama ihtimal yüksektir ve bunu bilmenin yararı olacağını düşünüyorum. Ayrıca tekrar belirteyim bu sadece bir "ihtimal"... Tekrar mutluluklar...
canım o yöreden yöreye değişir.. mesela bizim ailede hemen hemen akraba eviliği yapar.. hatta büyüklerimiz okdar akraba eviliği yapmışki.. şuan herkes birbiriyle akraba.. yengem mesela hem kuzenim hem dayımın eşi.. diğer yengem hem teyzemin kızı hemde amcamın eşi.. böyle yani..
bnce olumlu bi durum.. umarım gönlünüzde hoş olur.. ama saglık kontrollerini yapmadan ailelerle konuşmayın.. kan uyumu için.. bi doktordan mutlaka bilgi alınız..
hayrırlısı ikiniz içinde..
Bu durumun artılarını ve eksilerini şöyle bir düşünecek olursak...
Kan, gen durumlarından mütevellit sakat çocuk ihtimali daha yüksektir normalden. Ayrıyetten evlilik sürecinde bir sorun çıkarsa akrabalık ilişkilerinin bozulması da muhtemel bir ihtimaldir... :26:
Diğer taraftan İslami anlamda bir sakıncası görülmemiştir. Ayrıyetten evlilikte bir sorun çıkmazsa "kan çeker" misali akraba evliliği yapan insanlar birbirlerine daha candan ve içten bağlanırmış. Bunun canlı bir şahidiyim aslında. Çünkü benim annemle babam da teyze çocuklarıdır, zamanında onlar da bir çok engeli aşarak bugünlere gelmişler ve hayatımda gördüğüm en büyük aşk diyebilirim...Dedemler de uzaktan akraba olduğu halde çok şükür 4 kardeşiz, hiçbirimizde bir sorun yok.
Demem o ki akrabalara yüklenilen anlamlar farklı bölgelere göre değişebilir. Eğer duygularına ve karşındakine güveniyorsan vazgeçme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?