• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda kocası hiç size küferetmeyen var mı ?

valla biz ne desek boş anladığım kadarıyla sen duymak istediklerini duyup ona göre davranacaksın. mesela nebf in yorumunu dikkate alırsın. bu arada nebf cim kusura bakma inan senin düşünecelerini eleştirmek gibi bir niyetim yok. aslında katılıyorum da.. ama bence bu çözüm olmaz. çünkü eşi sinirli bir yapıya sahip. asla küfürü kızmayı rencide olmayı samyelipoyraz da kimse de haketmez..
ancak alışveriş yapılıyor belki adam acıktı. sorduğu bir soruya mimik ve ses tonuyle tepki göstermiş.. allah aşkına ne var bunda.. samyelipoyraza sorarım siz hiç mi eşinize aynı harekette bulunmadınız. biz bayanlar melek miyiz.. gayet sakin olgun anlayışlı sürekli anlatmak sorunları çözmek için mi uğraşırız.. hı diyeceksin ki ben ona küfür etmem.. ama işte oraya gelene kadar sen de onu orada bırakıp gitmişsin.. resmen hani bir laf vardır ortada bırakmışsın. birlikte bir iş yapmak istemişsiniz yola çıkmışsınız sense onu orada çocukla alışveriş arabasıyla bırakıp gitmişsin. tartışma kaçınılmaz.. ayrıca adamı orada düşürdüğün durum.

o ses tonuyla tepki vermiş sen de davranışınla göstermişsin. demek sende sinirlisin..herkes gibi hepimiz gibi.. ikiniz de tahammülsüz bir anınızdaymışsınız..senin gitmen de olayı büyütmüş.. ne var bunda sordum işte deyip alsaydın. o an susabilirdin. ama şöyle müsait olduğunuz bir anda o davranışınla çok üzüldüğünü incindiğini söyleyebilirdin. ben kırıldığım birşey olursa öyle yapıyorum. o an çok sinirli olabiliriz. şekerimiz çıkar yorgunuzdur vs sinirlenebiliriz. birlikte yaşamak zor. ne olursa olsun kimle olursa olsun.. önemli olan birbirimizi anlamak..

senin gitmeni çok önemsemiş ki bu kadar kızmış.. dediğim gibi de sen nasıl küfürü duyunca çok kötü oluyorsan o da o şekilde ortada bırakılınca kötü oluyordur. giderse gitsin diye umursamasaydı daha mı iyi olurdun.

tekrar ediyorum elbette küfürlü konuşması kızması bağırması hakaret etmesi kabul edilir birşey değil.üstelik çocuğun yanında ama sen kadınsın akıllı pratik zeki yanını da kullanarak evliliğini sürdürecek ancak sensin..

boşanıyım dersen ortada çocuk var o kadar da kolay olmayacaktır. yani kendiniz anlaşsanız bile bunu kabullenmek ayrı hayatlar kurmak ama yine de üçünüzü ayırmamak olmayacak.

boşanma zor diye kaderine boyun eğmeyeceksin ama evlilik müessesine de saygı gösterip bir takım fedakarlık ve hoşgörülerde de bulunmalısın..

hayatım sürekli çocuğun yanında tersliyor hep susuyorum hep susuyorum bu defa tepki göstereyim, belki işe yarar dedim. bi de bunu deneyeyim dedim.. yok bu da olmadı. öyle böyle küfürler deil, oç luğum kaldı ne başka bişey. insan gibi muamele göremiyorum. bunu diyince insan ol ozaman diyor

markette ki olay şöyle; beni mimik ve ses tonuyla tersleyince bende tamam sen al o zaman dedim.. arkasından o nereye gidiyorsa sesizce takıldım. ama çok zoruma gitti. güzelce bişeyi anlatmak varken. sürekli böyle yapıyor. ben bişeyden anlamazmışım gibi davranıyo.. ben bi süre takip ettim. tadımı kaçırdığı için dışarda bekliycem sizi dedim çıktım. birde köpeği gibi peşinde dolanacaktım yoksa. Allah bana yaşattıklarını fitil fitil burnundan getirsin İnşallah. Bana ve oğluma zararı olmayacak şekilde onunda işle ilgili huzuru tadı tuzu kalmasın... arabada bana okadar küfür edince. İnşallah benim kalbimi kırarken yaptığın yüz hareketlerin yüzüne yapışır yüz felci geçirisin diye beddua ettim. içimden sürekli beddua etmek geliyor anlatamam çok yaktı canımı yaptıkları yeter artık

yapma..haklısın elbet..ama beddua etme sakın..yıne bız uğraşacağız...yıne bız uzulecegız..ve yıne bedduadan pay alacağız...bılıyorum sabretmek cok zordur..bıze yazması kolaydır..ama ne yapacağız kı..a bu deveyı gudecegız ya da bu dıyardan gıdecegız...

bır müddet alışverışe sız gıtmeyın..lısteyı yapıp verın...işlerı bahane edın..
ve zamanı geldıgınde (gelecektır o zaman) ırdeleyecektır.. senı kaybetmek ıstemıyorum..sevgımı bıtırmek ıstemıyorum..sen benı anlamadın..belkı bende senı anlamıyorumdur..fakat elımden gelenı yapmaya çalıştım..kustum olmadı, bağırdım olmadı dr gıdelıım vs vs dedım olmadı..ne yapayım.. artık alışverışe bensız cıkmalısın...ne kadar uzulsemde sorun etmem emın ol...der ve bır sure beklersın bakalım neler olacak..

esim ilk evlilik yilimizda sakasina erkek muhabbeti gibi bi kufur edecek oldu, oyle bir burnundan getirdim ki sakanin s sini yapamadi bir daha. ayrica hskaret vs etmem de etse kaldirmam da.

ılk erkek arkadasımdan kufurlerın alasını yıyordum son yılımızda... agır agır . ayrldık kurtuldm
babamda keza annneme ck kufur eder
enıstemde ablama edıyor..
ablamda karsılık verıor dayanamıo cunku

hayatım sürekli çocuğun yanında tersliyor hep susuyorum hep susuyorum bu defa tepki göstereyim, belki işe yarar dedim. bi de bunu deneyeyim dedim.. yok bu da olmadı. öyle böyle küfürler deil, oç luğum kaldı ne başka bişey. insan gibi muamele göremiyorum. bunu diyince insan ol ozaman diyor

işte o tersledikçe sen de düz olacaksın.. allahtan eşim öyle değil ama çevremde vardı. herkes bir şekilde idare etti... ediyor.. o terslemeler vs hep var.. teyzemler de var.. hatta onun çocukları bile babalarına hak verip tersliyorlar.. ne yalan söyleyim teyzemde kolay birisi değildir..:) çatışmaları çok oluyordu bu yüzden.. ama çocuklar büyüdü evlendi.. yaş ilerledi.. artık herşey eskisi gibi değil.. ha sonuca bak bir zamanlar onlar da boşanayım diye yırtındı zor zamanlar yaşadı. sonra teyzem onu pofpofladı hayatımlı canımlı davrandı. hani terslemiş ya ne var ben de aldım işte falan gibi laflar etti. bana sorsa hala da ederler bu tarz şeyleri ..ama şimdi bu tarz sorunları olanlar boşanmadıkları için pişman değiller.. tabi herkes için aynı şeyi söyleyemem

sana kolay gelsin canım. inşallah düzelir aranız. şuan nasılsınız bilmiyorum. fazla da gecikmeyelim kocalar merak etmesin:))) iyi geceler herkese..

edit: lütfen beddua etme.. bir de işi gücü demişsin sonuçta onun işleri kötü giderse borçlar size kalır çocuğa kalır.. onun kazançları sizlere... ayrıca felç falan geçirse bakacak yine sensin.. sonuçta çocuğunun babası.. çalışsın çocuğunuzu geçindirsin..

Son düzenleme:
ne bana ne de bi başkasına küfür ederken duymadım eşimi...
hatta benim ağzım arada bozulur hemen tepki gösterir..
ama sizin durum cidden can sıkıcı..
bi süreliğine annene gitmen işe yarayabilir belki ama ayrılmayı tehdit olarak kullanma...
hatta niyetin boşanmak değilse bunu konuşma bile...
bi de triplerin,küsmelerin ne derecede bilemiyorum ama bazı insanları çileden çıkarabilir bu küslük durumları fln..
bende çok sinirlenirim küsene,trip yapana...
birazda kendi davranışlarını düşün iyice...
hatta küsme huyunu bırak...

yine çocucğumun yanında bana ne küfürler savurdu. abuk subuk bi nedenden dolayı. söylediği bişeyi anlamadım. bana öfler gibi mimik hareketleri vaptı, bende alındım niye güzelce açıklamıyosun dedim küstüm. markette oluyo bu. ben küsüp çıkışta bekliycem sizi dedim yürüdüm. o da arkamdan geldi arabayı markette bırakmış. arabaya bindik başladı bağırmaya küfür etmeye. çocucğumda arabada. 5 yaşında giricek çocucğum. küçük deil. her zaman ki gibieve geldik ben küstüm konuşmuyorum. bu böyle devam edecek... bana müstehak küsmekten başka bişey yapmadığım için... bana müstehak beni böyle küçük düşümesine izin verdiğim için.. ne yapabilirim bilmiyorum.. boşansam diyorum çocuğuma kıyamıyorum. babasını çok sviyor. babası da ona karşı çok iyi baba... bana kötü davranışını saymazsak.. tüm düzeni altüst olsun istemiyorum üvey anne derdi olsun daha küçücükken omuzlarına dert yüklemek istemiyorum. benimde annem babam boşanmış. neler hissediliyo çok iyi biliyorum. yavruma kıyamıyorum.

doktora gitme olayını eşim kabul emiyo. sen beni delirtmesen ben söylemem öyle diyo.

ben napıcam.. eşi hiç küfretmeyen varmı, yani size küfretmeyen.. dediğim gibi bana müstehak ne diyeyim. bunlara izin verdiğim için. nasıl izin vermiycem bilemiyorum boşanma dışında tavsiyesi olan varmı. ne yapayım neee...

ekleme : Napyım ben nasıl korkutayım gözünü. anneme mi gitsem acaba. 8 yıllık evliyiz hiç yapmadım böyle bişey. dava açmadan hukuki bi başvuruya mı yeltensem napsam da. bu adam her istediğinde ağzına geleni sayamayacağını bilmeli. napsam. çok utandım oğlumdan bu gün. çokk

Eşinizin ağzı bozuk ve asla iyi bir baba değil. Babalık kavramını derinlemesine incelemenizi tavsiye ederim.

Babalığı bırakın düşünceli bir insan el kadar cocuğun, hele hele su yaslarda herseyi hafızasına alabilen bir cocuğun yanında küfretmez.

Düşünceli bir anne de market ortasında trip atıp, cocuğunu babasıyla bırakıp tırıs tırıs gitmez.

İkiniz de büyümüşsünüz ama el kadar cocuk gibi davranıyorsunuz.

benim eşimde küfür etmez yeni evli olduğumuz için değil fıtratında yok ama babam çok eder mesela ...annem hiç konuşmaz nereye saracağını şaşırır sonra barışmak için çabalar durur.hiç konuşmasanız da olmaz muhtemelen bu sefer beş yaşındaki çocuğunuza sarar..islami ölçülerde erkeğin ve kadının durumlarını okuyup açıklayabilirsiniz.aile saadeti diye bir kitap var 93. sayfası ne demek istediğimi anlatıyor saygılar.

evet ben de eşi küfretmeyen kadınlar sınıfındayım, yani bana etmez ama çok kızarsa kombiye maçlara vs edebiliyo normal hayatta ben de ederim tepem atarsa ama birbirimize salak dahi demedik yıllardır, hatta ben geçen gün saçmalama demiştim onun için özür diledim senin durumun çok farklı

boşanmış bir ailenin çocuğuyum bana anlatma istersen bunları. dilerim Rabbim başına verir o zaman kendi haline boşanırken gülersin.

oğlumla nabız yoklamak için konuşuyorum. diyorumki baba acaba ayrı bi evde yaşasa daha mı iyi olur. yine hergün yanına gidersin oynarsın, 5 yaşında çocuğun gözü doldu hayır hep burda olsun dedi...
işte o zaman kendi gururunu çiğniyosun. bende meraklı deilim heralde küfür yemeye. sorunu çözme amacındayım boşanmak çözümün son aşaması olur.. oğlumu en az madur edecek çözümü bulmaya çalışıyorum.

5 yaşındaki çocuktan boşanmak için destek mi bekliyorsunuz anlamadım ki...ne demesi lazımdı evet gidelim babam da yalnız kalsın mı...çocuklarınız sizin arkadaşınız ya da destekçiniz değildir,böyle sorularla onun psikolojisini daha da bozuyorsunuz farkında değilsiniz..
anne olarak göreviniz ,onun en sağlıklı ortamda büyümesini sağlamak ve onu bu ortama adapte etmektir..
bu arada siz o evde kaldıkça oğlunuzun da size aynı küfürleri söylemesine az kalmış demektir.okuldaki arkadaşlarına söylemeye başlamıştır emin olun..

canım her evlilikte sorunlar olur bizimde oluyo ama asla esim küfür etmez bu karakterle ilgili bir durum eşim tartışma cıkacağını anladığı zaman bile hemen gider bir uğraş bulur tartısmamak için çok sükür nefsine yenik düşmüyor beniim çevremdede eşin tarzı insanlar var eşlerine sabır diliyorum ama bu böyle nereye kadar ki acaba dedğin gibi annene mi gitsen seni kaybetme korkusu yasasın biraz...

Son düzenleme:
baba evine gitmek bi çözüm olmaz ada gelipte senden özür dilemezse ne olacak kuzu kuzu geri mi döneceksin eşini iyi tanıyosan ben gitsem peşimden gelir diyosan git 3 aylık evli erkek bi arkadaşım karısını getirmiyo mesela baba evinden kendi gitti eşşek gibi gelecek diyo çok afedersiniz kızın ailesi çok müdehaleciydi onların sorunuda bu

Eniştem halama çok küfür ederdi biz varız babam annem, çocukları kim olduğu farketmiyordu..
Ne oldu sonra? Çocukların anneye hiç saygısı kalmadı, babası tarafından sürekli aşağılandığı için.
Ne yapıp edip eşinizin bu tavrını değiştirin, insan nelerden vazgeçebiliyor küfür gibi pis bir ağız alışkanlığından mı vazgeçemeyecek?:ssz:

Son düzenleme:
markette ki olay şöyle; beni mimik ve ses tonuyla tersleyince bende tamam sen al o zaman dedim.. arkasından o nereye gidiyorsa sesizce takıldım. ama çok zoruma gitti. güzelce bişeyi anlatmak varken. sürekli böyle yapıyor. ben bişeyden anlamazmışım gibi davranıyo.. ben bi süre takip ettim. tadımı kaçırdığı için dışarda bekliycem sizi dedim çıktım. birde köpeği gibi peşinde dolanacaktım yoksa. Allah bana yaşattıklarını fitil fitil burnundan getirsin İnşallah. Bana ve oğluma zararı olmayacak şekilde onunda işle ilgili huzuru tadı tuzu kalmasın... arabada bana okadar küfür edince. İnşallah benim kalbimi kırarken yaptığın yüz hareketlerin yüzüne yapışır yüz felci geçirisin diye beddua ettim. içimden sürekli beddua etmek geliyor anlatamam çok yaktı canımı yaptıkları yeter artık

Bu nasıl bir bedduadır ya?

Siz bu adamı sevmiyorsunuz, hem de bencilsiniz.

Rabbime şükürler olsun 3 yıla gireceğiz 4 yıllıkta evlilik öncesi sevgililik dönemimiz var yani tolplam 7 yılda bırak küfrü imalı bir küçük düşürücü kaş göz hareketi bile ne gördüm ne duydum. eşim çok saygılıdır ben bazen ona kabalık ederim ama o hiç bir zaman yapmaz. Allahtan korkan kalp kırmaktan korkan bi eşim var.

asıl sorun bence artık her tartışmada küsme huyunuzu bırakın çünkü eşinizi asıl sinirlendiren sizin sürekli küsüyor olmanız.. her seferinde küstüğüm için müstahak demişsiniz kendinze sorunda bu zaten küsüp konuşmayan insan gerçekten bazılarını çileden çıakrıyor. en basiti bende zırt pırt her olayda küsüp konuişmayan insnadan hiç hoşlanmam dayanamam zaten görüşmem de. en güzeli bir sorun olduğunda konuşun açıkça söyleyin hissettiklerinizi

Küfür felan etmez bakışlarıyla döver benim kocam
Gözler konuşur bizde.

yine çocucğumun yanında bana ne küfürler savurdu. abuk subuk bi nedenden dolayı. söylediği bişeyi anlamadım. bana öfler gibi mimik hareketleri vaptı, bende alındım niye güzelce açıklamıyosun dedim küstüm. markette oluyo bu. ben küsüp çıkışta bekliycem sizi dedim yürüdüm. o da arkamdan geldi arabayı markette bırakmış. arabaya bindik başladı bağırmaya küfür etmeye. çocucğumda arabada. 5 yaşında giricek çocucğum. küçük deil. her zaman ki gibieve geldik ben küstüm konuşmuyorum. bu böyle devam edecek... bana müstehak küsmekten başka bişey yapmadığım için... bana müstehak beni böyle küçük düşümesine izin verdiğim için.. ne yapabilirim bilmiyorum.. boşansam diyorum çocuğuma kıyamıyorum. babasını çok sviyor. babası da ona karşı çok iyi baba... bana kötü davranışını saymazsak.. tüm düzeni altüst olsun istemiyorum üvey anne derdi olsun daha küçücükken omuzlarına dert yüklemek istemiyorum. benimde annem babam boşanmış. neler hissediliyo çok iyi biliyorum. yavruma kıyamıyorum.

doktora gitme olayını eşim kabul emiyo. sen beni delirtmesen ben söylemem öyle diyo.

ben napıcam.. eşi hiç küfretmeyen varmı, yani size küfretmeyen.. dediğim gibi bana müstehak ne diyeyim. bunlara izin verdiğim için. nasıl izin vermiycem bilemiyorum boşanma dışında tavsiyesi olan varmı. ne yapayım neee...

ekleme : Napyım ben nasıl korkutayım gözünü. anneme mi gitsem acaba. 8 yıllık evliyiz hiç yapmadım böyle bişey. dava açmadan hukuki bi başvuruya mı yeltensem napsam da. bu adam her istediğinde ağzına geleni sayamayacağını bilmeli. napsam. çok utandım oğlumdan bu gün. çokk
Küfür kimseye müstehak değildir siz böyle düsünürseniz eşinizin davranışı da normal olur maalesef.
Çocuğunuza üzüldüm , bunları yaşaması çok acı.
Eşinizle ciddi bir konuşma yapsanız.
Biz artık anne baba olduk,çocuğumuz böyle bir ortamda büyümesin. Onuda yıpratıyoruz vs tarzında sakince konuşmayı deneseniz belki çocuğunun hatrına bu tavrını törpülemeye çalışır.

ne kadar seviyoruz birinin eksik yanını kendi fazlalıklarımızla (!) doldurmayı. "benim kocam bir melek ayy seninki ne kötü" "cıx cıx iğrençç ay benim kocam bana kaşını bile kaldırmadı" , Allah selametlik versin, övünmeyi pek seviyoruz vesselam...
Arkadaşımız sormuş size hiç küfür ediyormu? Hayır de geç, ayrıntıya girip neden kendine özendirmeye uğraşıyosun.

Konu sahibi, arkadaşım eşinin bi gözünü korkutmayı deneyebilirsin, bi git annenin evine en azından bu yaptığını senin hep sineye çekeceğini düşünmesin derim ben, çünkü iyi bişey değil çocuk için özellikle.

çok zor bir durum, bağırmak kızmak neysede çocuğunuzun yanında size kufur etmesi ve buna sessizkalmaya çalışmak zor. beddua etmemeye çalışın olabildiğince insan sinirlenince söyleyemediklerini beddua ederek hıncını almaya çalışıyor ama yapmamaya çalışın. (siziçok iyianlıyorum bende kızınca bazen ağzımdan kaçırıyorum, allah soyle böyle yapsın dıyorum ama sonra cok pısman olup sabır ıhsan etmesı ıcın dua edıyorum rabbime)

eşiniz konuşmaktan anlamıyorum eger kırıldığınızı soyledıgınızde sende soyle yapma bılmem ne diyerek uste çıkmaya calısıyorsa ki öyle olduğunu söylemişssiniz olabildiğie sakin durarak sessiz tepkiler verin. markette peşinden gidiyorum sonra gururuma dokundu dışarı çıktım demiişsinz.

ya ilk başta hemen dısar cıkın ve asla bır daha konuşmayın o konuşmak ısteyene kadar, yada peşinden gidecek alısverısı bıtreceksınız sonra eve gelınce vasa gucunuz haddını bıldıreceksınız.

eger korkmuyorsanız (şiddet falan uygulamayacaksa nasıl anlarsınız bılemem) gurur kırıcıoldugundan bahsedıp çocuğa kotu orek olduğunu söyleyerek ve asla kendınızden tavız vermeyerek paylaşımlarınızı mınımuma ındırın derim. bunu derkende baba evıne gıdın yatakları ayırın v.s değil.

durusunuz net ve sağlam ne ıstedıgınızı bılen ve bu tur davranışa artık tahammulunuz kalmadığını belirtecek sekılde susun yada konusun.

ama asla karsınızdakını sızde rencıde etmeden, bır guluse bır tatlı söze kanmayacak sekılde davranın. ve bu konuşmayı ve tavırları cocugun olmadığı ortamlarda yapın ki , ders almaya calıssın

Bu nasıl bir bedduadır ya?

Siz bu adamı sevmiyorsunuz, hem de bencilsiniz.

yani karşıdan bakılınca böyle oluyor..

adam bir saatte mimik hareketiyle ses tonuyla tepki göstermiş bayan da onu orada terkedip gitmiş, kocası küfür etmiş, karısı beddualar etmiş... (içinden gücü yetse dışından olur.)

yani bir anlık tahammülsüzlük orayı nelere getirmiş. bunlar çoğalınca büyük kavgalar büyük kavgalardan sonra böyle mutsuzluklar ve boşanmalar oluyor..

bazı arkadaşımız gözünü korkut evi terket demiş. ya da küfürü duyuyor çocuk onun kötülüğü bu yüzden ayrıl demiş.. bunlar çözüm mü?
hadi evi terketti.. sonra ne yapacak eşinin gelip onu götürmesini yalvarmasını bekleyecek.. bunu da yapmaz.çünkü yukarıda söylediğim gibi karşılıklı bir tartışma küslük olmuş.zaten çözülücek olsa tavırlarından belli olur.
gelmeyince o süre zarfında çocuk da bayan da zarar görecek çünkü kendini emanet hissedecek.

sonra inada binecek boşanma süreçleri vs olacak. bunlar kolay şeyler değil. çocuk etkilenmeyecek mi. boşanma olunca velayeti kim alacak. bayan alabilicek mi.. işi bakacak gücü var mı.. babası çocuğunu istemeyecek mi çocuk babasını istemeyecek mi anne çocuğunu istemeyecek mi.. yeni hayatlar çocuğu etkilemeyecek mi..

yani evden çıkınca zor günler yeni başlayacak.

anne babarın karşılıklı hatalarını anlayıp yuvalarını korumak varken ne diye bu kadar zor işe kalkışsınlar.

şimdi küfür duyuyor ayrıl eeeeee sonra ne olacak ayrılınca dediğim gibi maddi durumu manevi durumda çocuğu anne babasız ayrı büyütmek daha mı iyi durum sağlayacak.. ortamı çok mu iyi olacak.

anlamayı idare etmeyi affetmeyi özür dilemeyi tahammül etmiyu öğrensinler.. uygulasınlar derim ben..

kolay gelsin..

Back
X