aranızda mucize yaşayan var mı ya da mucizelere inanan?

elbette öyle.ama öyle bişey ki bunlar bize olağan geliyor bazen maalesef.
ve arzu ettiğimiz olağan görünmeyen şeyleri sadece mucize gibi algılıyoruz.bu algıya dayanarak yazmıştım ben.
yoksa tabi ki inanıyorum baktığımız heryerin ve bizzat kendi var oluşumuzun bile mucize olduğuna.
konuyu açma açmacımı yazdım zaten zaman zaman bunları yaşadığımız olumsuzluklardan farkedemeyebiliriz ve yok artık diyeceğimiz imkansız görünen şeyler gerçek olur.bunlar insana umut olabilir.

mucize benim ikinci adim sanirim :)

Allah'ima binlerce $ükürler olsunki yillardir en zor durumlarimda ba$kalarindanda yardim istedim Allah'imdanda ve dedimki sadece Allahtan rabbimden istemeliyim, ve tamamen çaresiz kaldigimda, batmama milim kala mucizelerim gerçekle$ti, anlatsam gerçekten inanamazsiniz, tesadüf imajiyla kari$mi$ mucizelerim

Zor durumda olanlar, unutmayinki hayatta sadece Rabbimiz bizi en iyi anlar, anne, baba bir yere kadar, Allah kullarina kiyamaz özelliklede onu zikreden ondan isyan etmeden yardim isteyenleri asla geri çevirmez....Kabul olmayan dualar illaki vardir, ama dua edipte kabul olmayan dualarimizin mükafatini Rabbim öbür dünyada veriyormu$, her $erde bir hayir vardi, oldugu kadar olmadigi kader bu cümleleri agzimdan eksik etmiyorum

Bu arada ben bir kadir gecesi alel acele dua ettim namazdan sonra, dünyevi i$leri kapildigimdan (tv, bilgisayar..) düzgün dua edemedim, sadece bir kaç $ey istedim ve kisa bir süre sonra hepsi gerçekle$ti! hala inanamiyorum :)

duaların kabul olduğu bi zaman diliminden bahsediliyor o ana denk geldiniz belki de.
ben de duanın gücüne çok inanıyorum....

kiracıyız ve ev almaya niyetimiz yok çünkü paramız yok
ben bir emlak sitesinden canım sıkıldıkça bulunduğum muhitten evlere bakıyorum ,fiyatlara filan ,bir ev gördüm ama nasıl kanım kaynadı
yalnız evin detaylı fotoları bile yok yani neyine kaynadıysa artık
bayıldım ama eve, onca lüks ev içinde ben sıradan bir eve vuruldum çünkü dubleksti ve terası çok güzeldi .
neyse aradan 2 ay filan geçti ,biz ablamın evinde kiracı olarak oturuyorduk ,ablam bi gün aradı eylül sizin evi enişten satmak istiyo ne dersin dedi ,dedim satsın yani ihtiyacı varsa ,biz başka eve çıkarız ,sorun değil dedim ama üzüldüm ,taşınmak başlı başına bir dert çünkü ,artık burdan çıkarsam kendi evime çıkarım diyordum ..
ev satıldı neticede biz kiralıklara bakıyoruz eşimle netten filan o da araştırıyor emlakçılardan.eşim benden habersiz emlakçıya abi satılık varmı belki uygun olursa alırız demiş .
akşam eve geldi eylül bi ev var bakalımmı dedi ben resimlerini gördüm çok güzel hemde satılık dedi .tabi alıcağımızı duyunca ben çok sevindim ,gittik baktık benim 2 ay önce baktığım ve bayıldığım o dubleks karşımda :)))
dedim olamaz ya ,ben bu evi 2 ay önce gördüm ,hatta rüyamda bile gördüm dedim ,ve sonuçta biz o evi aldık
inanması güçtü benim için ama bir mucizeydi
4 yıllık bina tüm daireler dolu birtek o boş ,hiç oturan olmamış,mütehait kendine yapmış sonra satılığa çıkarmış oturmadan,yani beni beklemiş 4 yıl :)ilk sahibini beklemiş ,şimdi o aşık olduğum terasta mangal yapıyoruz ,çay içiyoruz sohbet ediyoruz arkadaşlarla ..

ben öyle mucizeler yasadımki burada zaten anlatılmaz da gerçek bir mucizeeeee Rabbim sanada versin tüm dileklerini hayırlısı ise inşallah

bende mucizeler bitmiyor o kadar çokki ,rahmetli babaannemin öleceğini gördüm rüyamda ,annemi aradım anne babannemi arasana bi ben aradım açmıyo dedim ,annem akşam ararım dedi .
o akşam bir düğüne gittik ,düğünde haber geldi babaannem rahmetli olmuş,
annem bana dedi ki ahh kızım ara dedin aramadım kadını ,
son kez sesini duyamadık dedi .
rüyamda dedem başını ellerinin arasına almış ağlıyordu ,
6 saat yol yaptık gece memlekete gittik kapıyı açtığım gibi dedemi aynen o şekilde ağlarken buldum (( benim kıymetlimdi babaannecim nur içinde yatsın ..

ben de bi mucizemi paylaşayım ozaman o kadar konu açtık di mi
bi kez üniversiteden memleketime dönecektim otobüse bilet aldım.ozaman erkek arkadaşım(şu an eşim) indirimli uçak bileti bulmuş.arayıp rezervasyon yaptırmış.otobüsle nerdeyse 10 saat sürüyor uçakla 1 saat.gel uçakla dön dedi yorulma.hava yollarına geldik tam alacakken eşime baktım aman boşver şimdi bi de otobüs biletini iptal ettirmekle uğraşamam başka sefere uçakla giderim dedim.mırın kırın etti.sabah eve vardım haberleri izliyoruz annemlerle bi baktık benim bineceğim uçak düşmüş ve tüm yolcular ölmüşailem biliyordu uçakla gelirim belki demiştim.annem ağlamaya başladı kızım ya binseydin ölünü mü getirecektik diyeALLAH KORUMUŞTU.
bir de ben 7 aylık doğmuşum doktorlar asla yaşamayacağımı söylemiş annem okadar küçük ve zayıftın ki diyor.hemşireler bile inananamamış ve sarılık olmuşum.anneme herşeye hazırlıklı olun demişler.ama sonra iyileşmişim.annem hala ölür dedikleri kıza bak boyumu geçti der:)
ve eşim....
aşkın ta kendisi.
onun beni buluşu tam anlamıyla mucizeydi.
benim en zor zamanımda hızır gibi yetişmişti:))))

maşallah güle güle oturun.demek nasibinde varmış o ev canım.Allah huzurunu bozmasın.
ben öyle mucizeler yasadımki burada zaten anlatılmaz da gerçek bir mucizeeeee Rabbim sanada versin tüm dileklerini hayırlısı ise inşallah
amin cümlemizin canım
Allah sanada en kisa zamanda bir mucize versin, çektigin tüm acilari unuttursun
amin canım.acı olmazsa tatlı da olmaz ama bazen zor oluyo be

ya bazı insanların sezgileri çok güçlü oluyor Allah vergisi.
babanenin mekanı cennet olsun canım.Allahım günahlarını affetsin.deden sağsa ona sabır versin

Hayatımda sahip olduğum herşey mucize gibi verildi bana çok şükür. eşim, işim, evim, arabam...Allah ne istediysem verdi, şükür...İstedim yanlış istedim, yine verdi...Verdiği şeyden depresyona girdim, duamı yanlış etmişim. Hayırlısı demeyi unutmuşum. İşimdi yanlış istediğim. Ben nereyi istediysem verdi Allah, kurtulana kadar canım çıktı. Ama dua ederken yanlış istemişim anladım, anladım ki dua da yol göstermeyeceğiz.. Biz neticeyi isteyelim, bırakın yolu Allah çizer hayırlısıyla. Biz ne istersek sonunda mutlu olacağımız sonucu isteyelim Allah'tan. Hayal bile edemeyeceğimiz mutlu sonucu isteyelim. İnanın onun çizdiği yol ve verdiği mutluluk bizim planladığımızdan daha hayırlı. Eş, iş, çocuk...Ne dilersek. Ama şunu da unutmayalım. Burası dünya. Cennet değil. Derdimiz bitmeyecek. Bir mucize gerçekleşse başka bir sorun çıkacak biryerlerden. Allah kaldıramayacağımız yükü vermesin.
Biz insanoğlu bir süre burada rızıklanmaya ve imtihan edilmeye geldik. Sabrımız deneniyor. Ne mutlu o sabredenlere. Sabretmek çok zor biliyorum.Ama başladım mı sabretmeye çabuk geçiyor gerisi.. Sabırla Allah'a sığınmak ve başkalarının sahip olduklarıyla ilgilenmeden yanlızca kendi yolumuza bakmak bizi mucize gibi sonuçlara götürecektir.

Merak ettim mahsuru yoksa anlatir misin? Nasil tanistin?

gerçekten çoooooooooooooook haklısın bazen çok istediğimiz şeyler de hüsranla bitebiliyor
ama kötü görünen şeyler bazen öyle güzel sonuçlanıyor ki...
hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun demek en iyisi galiba:)
Merak ettim mahsuru yoksa anlatir misin? Nasil tanistin?
tanışmamdan ziyade hayatıma girmesi ilginçti
ozaman bi erkek arkadaşım vardı ve yeni ayrılmıştık sürekli beni rahatsız ediyor günümü zindana çeviriyordu.ben üniversitede yurtta kalıyordum yurdun önüne resmen pusu kurmuştu nereye gitsem peşimde dolanıp saçmalıyordu.bigün çok mutsuzdum ve ağlıyordum o sırada eşim aradı.eşimle tanışıyorduk ama muhabbetimiz yoktu o sırada aramıştı.samimi değildik.o an bi hışımla herşeyi ona anlattım ne demeye anlattım bilmiyorum:) üstelik annem babam da ayrılıyordu ve ben yeni bir ilişki asla istemiyordum..ve sonraki gün beni yine rahatsız etti mi diye aradı eşim.ve sonraki gün....bu böyle sürdü.derken görüşmeyede başladık.yani eski sevgilime lanet ederken eşimi bana getirdi

Harikasın canım valla duygularıma tercuman olmuşsun Allahtan hayırlısı istersek ve gerçekten inanarak edersek kabul etmeyeceği dua yoktur

Ben tam anlamıyla yaşadım ve şok geçirdim o an.
O günden sonra anladımki bir iğneye bile ihtiyacın varsa Allah'tan isteyeceksin.
Kısaca anlatacağım.
Otobüs bekliyodum ve sadece bir tane toplu iğneye ihtiyacım vardı.Sağıma soluma bakıyorum yerlere bakıyorum biri düşürmüştür de alırım diye.Etrafımda isteyebileceğim kimse de yok.Allah'ım bir iğne diyorum içimden.Neyse otobüs geldi bindim otobüse oturdum ve ne göreyim yerde bir tane toplu iğne

Bir kez de sabah namazına saat kurmamıştım ve Allah'ım beni sabah namazına kaldır dedim.Aynı bu şekilde.Tam ezan okunurken üzerimden bir el geçti sanki o an uyandımki ezan okunuyor.

İnanarak dua edin ve sadece Allah'tan isteyin.Olmayacak şey yoktur.

valla o mucizeler nedense vazgeçtiğin anda karşına çıkıyor, herşeyin bittiğini düşündüğün an
ama kafaya takarsan, taktıkca takılıp kalıyosun hiçbirşey olmuyor, ilginç

ilginc degil aslinda bu,insanlarin tabiatinda var
eger bi beklentimiz varsa
hadi bi mucize hadi bi mucize diye,
gelmis olan mucizeyi gormuyoruz hep ilerlere bakiyoruz
nerde kaldi bu mucize aa diye,garip ama gercek
ama bi beklentin olmadiginda,daha dogrusu umudun kalmadiginda,
o kucucuk mucizenin degerini oyle bi anliyoruzki

iste buyuk dusunursen hic bi zaman mutlu olamayiz
kucuk seylerden mutlu olmayi ogrenmemiz lazim

Yarın açıklanacak bütünleme sonuçlarında eğer eşim geçmişse mucize olacak.

kurban olduğum Allahım herşeye kadir.
neler olmuyor ki..
bakıyorsun ihtimal yok gibi ama oluveriyor işte.
çok duygulandım

Bende bir mucizeye şahit oldum eşimle tatile gitmiştik tatil dönüş yolunda gece vaktiydi yolda bir araba gördük ters dönmüştü hemen durduk içinde 1 adam ve minicik bir bebek vardı araba o kadar kötü haldeydi ki ezilmiş adam çok fenaydı sadece bebeğin olduğu bölümde hiçbir sorun yoktu uyuyordu adama çok üzüldük ama o bebeğe inanamadık

uyuyordu hala demek
bi yaşıma daha girdim.
gerçi ben bu konuyu açtığımdan beri epey yaş attım
kendim açtım diye söylemiyorum ama iyiki açmışım bu konuyu yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…