- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından tek bir yara almadan kurtulmam hayatımın mucizesi...
Sol arka koltukta otururken, kazadan iki dakika önce ön sağ koltuğa sigara içmek için geçmiştim.
Tam iki dakika sonra sol arka taraftan öyle bir darbe aldı ki araba... sol arka tekerlek kopmuş, benim oturduğum yer tamamen yok olmuştu... Uzun süre o şoku atlatamadım.
Kader...
Bilgisayarımda masa üstü arka plan resmim 5 yıl boyunca hep aynı idi... Güney afrika'da bir ada ülkesi...
Kendimi hep orada hayal ederdim ve bir gün mucizevi şekilde oraya gittim :)
Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından tek bir yara almadan kurtulmam hayatımın mucizesi...
Sol arka koltukta otururken, kazadan iki dakika önce ön sağ koltuğa sigara içmek için geçmiştim.
Tam iki dakika sonra sol arka taraftan öyle bir darbe aldı ki araba... sol arka tekerlek kopmuş, benim oturduğum yer tamamen yok olmuştu... Uzun süre o şoku atlatamadım.
Kader...
Bilgisayarımda masa üstü arka plan resmim 5 yıl boyunca hep aynı idi... Güney afrika'da bir ada ülkesi...
Kendimi hep orada hayal ederdim ve bir gün mucizevi şekilde oraya gittim :)
Ayyy demek O hayalindeki, asla gidemeyeceğim dediğin yere gittin demekİnanmıyorum ya.. süper.. Bende hep Hawaii adalarında balayı yapmayı hayal ederimm . Ama çoook çook zor
öyle düşünmeyin bence gerçekten isterseniz olur
okuduysanız ne mucizeler gerçekleşiyor bakın.
aynen canım yaa hayali bile ne güzel demi :)
Mucizelere inanmayanlar ve hala mucize bekleyenler.. sizlere birkaç tane mucize söyleyeceğim.. artık gerisi size kalmış..
merak ediyorum acaba hergün güneş batıdan doğmayıp doğudan batmadığı için mi güneşte bir mucize göremiyoruz..
- her sabah güneşin doğması ve her akşam batması bir mucize..
- ölümün arkadaşı olan ve yarı ölüm olarak adlandırılan uykudan her sabah uyanıyor olabilmek bir mucize..
- yürüyor olabilmek, tat alabilmek, duyabilmek, görebilmek, hissedebilmek vs. birer mucize..
- körkaranlık bir yerde yani anne karnında bebeğin yaratılması bir mucize..
- düşünebilmek bir mucize..
- hergün nefes alıyor olabilmek bir mucize
- ama bence en önemlisi hayvan olarak değilde İNSAN olarak yaratılmamız bir mucize..
yada hergün uyanabildiğimiz ve nefes alabildiğimiz için mi bunların mucize olduğunu unutuyoruz..!!
Yasemin1989; sana bir misal vereceğim..
"Hasta bir çocuk hekime seslenir: Ya hekim..
Hekim: Buyur. der
Çocuk: şu ilacı bana ver. der..
Hekim, ya çocuğun istediğin aynen verir. Ya daha güzelini verir.. Veyahut ona zararlı olacağını bilir hiç vermez.."
şimdi yasemincim eğer evlat senin hakkında hayırlıysa Cenab-ı Hak sana bunu zaten ihsan ederdi.. ama sakın sakın Allah duama cevap vermiyor diye düşünme.. yukarda verdiğim örneği oku.. Düşün ki sen hasta çocuksun.. hekim de Allah.. Sen Ya Rab! deyince Allah; Buyur Kulum demez mi.??
benim teyzemde aynı senin gibi hep çocuğun olsun diye uğraştı.. çikolata kisti var onda.. ve çocuğu olma ihtimali neredeyse hiç yok. ve aynı zamanda Romatizma hastası.. hamile kalsa kesinlikle ayakta duramaz.. bütün bunlara rağmen hep uğraşmış.. önceki sayfalarda bir arkadaşımızın yazdığı gibi hamile olan insanlardan hep kaçmış.. en sonunda çocuk sahibi olmasının onun hakkında hayırlı olmayacağını anlamış.. daha sonrada Allah ona yeğenleriyle öyle bir evlat sevgisi tattırdı ki çocuğu olmadığına şükretti.. babam vefat ettikten sonra annem psikolojik olarak rahatsızlandı ve bizimle ilgilenemedi. ve bizimle teyzem ilgilendi kendi evladı gibi yedirip içirdi, giydirip süsledi.. ben evlendim ama kız kardeşim ve oğlan kardeşim hala teyzemin yanında.. Şimdi soruyorum sana eğer teyzemin çocuğu olsaydı bizimle böyle ilgilenebilirmiydi?
Unutmayalım ki; Her şer de bir hayır, her hayırda bir şer vardır..
Mucizeler kesinlikle vardır.Mucizelere inanmıyorum.Mucizelerin olduğunu biliyorum:124:
Mucizelere inanmayanlar ve hala mucize bekleyenler.. sizlere birkaç tane mucize söyleyeceğim.. artık gerisi size kalmış..
merak ediyorum acaba hergün güneş batıdan doğmayıp doğudan batmadığı için mi güneşte bir mucize göremiyoruz..
- her sabah güneşin doğması ve her akşam batması bir mucize..
- ölümün arkadaşı olan ve yarı ölüm olarak adlandırılan uykudan her sabah uyanıyor olabilmek bir mucize..
- yürüyor olabilmek, tat alabilmek, duyabilmek, görebilmek, hissedebilmek vs. birer mucize..
- körkaranlık bir yerde yani anne karnında bebeğin yaratılması bir mucize..
- düşünebilmek bir mucize..
- hergün nefes alıyor olabilmek bir mucize
- ama bence en önemlisi hayvan olarak değilde İNSAN olarak yaratılmamız bir mucize..
yada hergün uyanabildiğimiz ve nefes alabildiğimiz için mi bunların mucize olduğunu unutuyoruz..!!
Unutmayalım ki; Her şer de bir hayır, her hayırda bir şer vardır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?