Ben de senin gibi farklı bir ile atanıp hayatı öğrenmek istedim hep..
Oldu,atandım..ne hevesle uça uça gittim bilsen! Bi kere o işsizlik denen,insanı bitiren durumdan kurtulmuştum,önümdeki koca dağı,kpss'yi aşmıştım..
abimin beni öğretmenevinde bırakışı,Allah'a emanet ol diyişi,benim korkan gözlerim,güm güm yüreğim hiç çıkmaz aklımdan..
1 hafta,kesintisiz 1 hafta ağladım..çok zordu ilk günler..
Pastanelerinde simit bile yapılmayan(simidi çok severim de,çok ilginç gelmişti bu durum:)),sadece 3 bakkalı olan bir ilçeydi,inanılmaz pahalıydı..tek güzelliği evime 1 saat oluşuydu,haftasonları uçup eve gidişim,orda güzel arkadaşlıklar edinmem benim hayata daha sıkı tutunmamı sağladı..
Sonra kadroya geçmek için puanım yetti sonraki alımlarda,1,5 sene sonra başka bir ilin ilçesine geçtim,doğunun en güzel yerlerinden olduğu söylenir..
Non-stop geziler eğlenceler çok güzeldi ilk yılım..ama doğuda kadrolar çabuk değişir,gelen gider,artık okulda arkadaş olabileceğin pek kimse kalmamışsa,herkes kendi hesaplarına göre ark. kuruyorsa huzur yoksa yaşanmaz durulmaz orda..4 yılım doğuda geçti,ben de doğuluyum,o yönden sıkıntım yok..Ama sana verebileceğim en güzel tavsiye neresi olursa olsun HUZURLU BİR OKUL ORTAMI oluşturabilmek veya öyle bir yere denk gelmek..
Son yılım azaptı,hele bi de ark. dediği gibi en küçük şeyle bile sen ilgileniyorsun ya bıkıyor,isyan ediyorsun artık..
Bu il evime de uzaktı,ha deyince gidemiyordum,aile özleminden ağladığım zamanları bilirim..
Şimdi evliyim,eşimin yanına geldim,batıya..burda da hesap kitap peşinde olan insan çok,çıkarcı çok,samimiyet az..öğrenciler daha dejenere..saygı yok..doğudan kat kat pahalı..çok özlüyorum doğudaki öğrencilerimi,bizi kızı gibi bağrına basan velileri..
Sana tavsiyem çok uzağa gitme,en azında h.sonu gidecek kadar yakın bir yer olsun..
Sonraki atamalarda da sakın oh rahatım yerimde,daha uzaklara gideyim deme,dönemeyebilirsin..
Hastalık var ölüm var,aile herkes gitse de yanımızda kalacak tek varlığımız..
Nacizane..
işte ben tamir işlerini, antenin nasıl çevrildiğini öğrenmk istiyorum

şimdi bu gibi şeyleri hep annem-babam yapar. yemekleri bile. bu yaşıma geldim yemek yapmayı bilmiyorum :) bu evde kaldıkça da hiçbişey öğrenemicem.
evlenince hemen herşeyi öyle bi öğreneceksin ki,bence şimdiden çok zorlama..
Soba yakmayı bilmediğim için dumandan zehirlenme riskiyle donma riski arasında seçim yapmak zorunda kaldığım günüm bile oldu..
Evin içinde 1 hafta boyunca çamaşırlıkta kaldığı halde makineden çıktığı halinden hiçbir farkı olmayan çamaşırlarla aynı evi paylaştım hiç abartmıyorum..annem o çamaşırlarda 1 hft hiçbir değişiklik olmadığını görünce nasıl ağlamıştı,kızım burda nasıl yaşıyorsun diye..
Yani giderim,yaparım düşüncesi güzel,ama hayat kolay değil,seni kolay bi hayat beklemiyor..
Ama şu var.özgüvenin artıyor,iletişim yeteneğin artıyor,bazı işleri öğreniyorsun,güzel ark.lıklar kuruyorsun o çok güzel..
aslında bu soruyu aileden uzakta olmanın zorluklarını anlamak için sormuştum. verilen cevaplar bana çok yardımcı oldu gerçkten :)
çünkü iyi bi puan alırsam istediğim çoğu yere atanabilirim. o yüzden doğru tercih yapmam lazım. pişman olmak istemiyorum.
bazen güneydoğu anadolu bölgesini yazmak istiyorum. oralar da aslında çok gelişmiş hem akrabalarımız filan var. ama bazen de aileme yakın bi şehri yazmak istiyorum yardımcı olurlar diye.
bu yazılanlardan sonra galiba buraya yakın yerlerden başlıcam yazmaya.
ayrıca doğunun merkezi batının köyünden iyidir demiştim. buna itiraz edenler olmuş. oysaki doğuda da çok güzel yerler var. niye bu kadar küçümsediniz anlamadım. doğuda görev yapıp çok rahat olan tanıdıklarım var. batının köyünde olan çok zorluklar çekmiş tanıdıklarımda var. batıda bile olsa köy köydür. hayatımda köyde yaşamadım. çok zor olur benim için. o yüzden 26. tercih dışında köy yazmam :/
Evet doğuya önyargıyla yaklaşanlara bazen kızıyorum,heryer bir değil,herkes de canavar değil..
Gideceğin ili-ilçeyi iyi araştır,doğu da batı da olsa
insanlarını sor bence önce..
Kolaylıklar dilerim..