Araya Mesafe Koymak???

Siz neden bu kadar sinirlisiniz? Bu agresif tavır nedir ya?

Benim burada konu açmama gerek kalmadı. Siz zaten benim yerime açmışsınız zira ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim. Neden bir kadın ve erkek sadece iki iyi dost olamıyor ki

Benim burada konu açmama gerek kalmadı. Siz zaten benim yerime açmışsınız zira ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim. Neden bir kadın ve erkek sadece iki iyi dost olamıyor ki

Bunun sebebini inanın ben de anlamıyorum. Çocukluğumdan beri tanıdığım erkek arkadaşlarımla aramda hiç böyle bir sorun olmadı ama yeni tanıdığım arkadaşlarımdan başka bir yöne kaymayan çok az kişi var. Oysa illa birbirini karşı cins olarak görmek gerekmez.

Dostumun dost olarak kalmasını istiyorum diyorsunuz ama kalmamış işte duyguları başka yöne kaymış, başlıkta belirtmiş olduğunuz mesafeyi gerçekten koymak istiyorsanız ona tepki verdikten sonra aile dostu olmak istiyorum dememelisiniz bence ilişiği tamamen koparmalısınız belli ki hisleri hala o yönde

Bu yapıcı üslubunuz için teşekkür ederim. Peki ilişiği yavaş yavaş mı koparmalıyım yoksa birden mi?

Bence de öyle. Ama erkekler için durum aynı olmuyor anlaşılan. Şu an benim arkadaşlığımda sizinki gibi. Birbirimizi iyi anlıyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Ben arkadaş olarak kalmak istiyorum sadece. Bu konuyu kime açsam istemiyorsan ümit vermeyeceksin, görüşmeyi keseceksin diyorlar. Keşke o kadar kolay olsa...

Burda bi konu okumuştum kızın üniversiteden arkadaşı o dönem kıza aşık oluyo kız kabul etmiyor arkadaş şeklinde görüşme devam ediyo. Sonra kız evleniyor o kişi düğününde altınınıda takıyo. Sonra kıza iyice kafayı takıyo rahatsız etmeye başlıyor kocası öğreniyor mahkemelik oluyor ve en sonunda olaylar çıkarmıştı oda buraya yazmıştı sonra ne oldu bilmem. Aklıma o geldi.
Yakın çevremdede kendinden hoşlanan birisini yıllarca hayatında çıkar için tutmuş bi tanıdığıma bu yıl adam biz onunla evlenicez diye her yerde anons etmesi sonucu arkadaşlık bitti. Yani hala hayatınızda tutmanız o insana umut oluyor. Başba bir şey değil. Her örnek bir değil ama yinede kuzudan post sizden hoşlanan bir insandan dost olmaz. Ayrıca sizden hoşlanmış birisini eşinizle aynı masaya nasıl oturtacaksınız. Adam her şeyinizi bilecek. Hoş adam sizin başkasıyla evlenmenizide sindiremez gibime geliyor. En ufak Bi kavada sorunda teselliye o koşacak. Ufak tefek cinayetlerdeki gibi Koca değişti yapıp herkes güllük gülistanlık birbirinin düğününe gitsin durumu ancak dizilerde olur ötesine geçmez. Bence siz yol yakınken kendinize başka bir dost bulun. Devam ederseniz işin sonu karanlık.

Birden sildiğim zaman ne olduğunu anlamayacak muhtemelen. O yüzden sürekli bahane üreterek görüşmeyi azaltıyorum. Zaten açıkça artık çok görüşmemizin mümkün olmayacağını, yoğun olduğumu söyledim. Gidip mutlu bir yuva kursun. Ben de karşıma düzgün biri çıkarsa evlenirim tabii. Aile dostu derken sıkı fıkı olmayı kastetmedim aslında. Arada, nadiren görüşen ve birbirini tanıyan aileler olabiliriz anlamında dedim.

Evet anladım. Tehlikeli olabilir haklısınız. O yüzden bu arkadaşlığı bir şekilde bitirmem gerek. Bunu nasıl yaparsam düzgün bir şekilde sıyrılırım diye düşünüyorum.

Bu yapıcı üslubunuz için teşekkür ederim. Peki ilişiği yavaş yavaş mı koparmalıyım yoksa birden mi?
Rica ederim ne demek.. O biraz sizin kararlılığınız ve karakterinizle alâkalı eğer kesinse kararınız oluru yok diyorsanız birden tüm bağları koparmanız ona kararlılığınızı gösterecektir umududa kalmayacaktır ama ben yapamam aramızdaki paylaşımlara istinaden yavaş yavaş alıştıracam diyorsanız onda hep umut kırıntısı kalmakla birlikte sizinde işiniz zorlaşır. Ben böyle bir durum yaşadım defalarca kez anlatmama rağmen pes etmedi birden sildim numarasını heryerden engelledim ve konu kapandı.

Onu arkadaşlığımız seviyeli bir şekilde devam eder belki diye düşündüğüm için dedim. Kaybetmek istemediğim bir insan çünkü. Ama sıradan bir arkadaşı olmak istiyorum.

iyide bunu siz böyle istiyorsunuz.
o istemiyor.
tamamen iletişimi engelleyeceksiniz.
orada dur bekle birini seversen yine arkadaşlığımız devam etsin bana arkadaş gözüyle bakabileceğin zaman geri gel.
ne kadar bencilce bir düşünce.

Yara bandını birden çeker gibi olmalı çok doğru. Bu ara antidepresan da kullanıyorum. O yüzden fazla görüşmek istemediğimi söylemiştim. İyi bir bahane de oldu aslında. Şöyle 2-3 hafta da hiç konuşmam. Zaten 1 haftadır konuşmuyorum. Sonra da her yerden engellerim. Kendime yeni bir hayat kuracağımı söylemiştim. Sıkboğaz edilmekten nefret ettiğimi ve bunun ters tepeceğini bildiği için tamam dedi ama paylaşımlarımı beğenmesine bile uyuz oluyorum şu ara. Neden bilmiyorum.

Arkadaşım olarak kalmaya razı oldu fakat duygularından emin olmadığım için uzaklaşmak istiyorum. Anlaşılan hayatımdan tamamen silmem gerekecek. Keşke böyle hissetmeseydi. Bir dostumu kaybetmiş olacağım.

Yara bandını birden çeker gibi olmalı çok doğru. Bu ara antidepresan da kullanıyorum. O yüzden fazla görüşmek istemediğimi söylemiştim. İyi bir bahane de oldu aslında. Şöyle 2-3 hafta da hiç konuşmam. Zaten 1 haftadır konuşmuyorum. Sonra da her yerden engellerim. Kendime yeni bir hayat kuracağımı söylemiştim. Sıkboğaz edilmekten nefret ettiğimi ve bunun ters tepeceğini bildiği için tamam dedi ama paylaşımlarımı beğenmesine bile uyuz oluyorum şu ara. Neden bilmiyorum.[/QUOTE]
İyi bir dostlukmuş keşke öyle kalsaymış üzücü oluyor bitmesi gerçekten. Siz neden antidepresan kullanıyorsunuz?

İyi bir dostlukmuş keşke öyle kalsaymış üzücü oluyor bitmesi gerçekten. Siz neden antidepresan kullanıyorsunuz?[/QUOTE]

Evet şu an bitirmek zorunda olduğum için çok üzgünüm. Keşke böyle bir beklentiye hiç girmeseydi. Anksiyete bozukluğu ve Okb nedeniyle kullanıyorum.

İyi bir dostlukmuş keşke öyle kalsaymış üzücü oluyor bitmesi gerçekten. Siz neden antidepresan kullanıyorsunuz?[/QUOTE]
Evet şu an bitirmek zorunda olduğum için çok üzgünüm. Keşke böyle bir beklentiye hiç girmeseydi. Anksiyete bozukluğu ve Okb nedeniyle kullanıyorum.

Onun sana duygusu varsa arkadaş olunamaz
Kafaca iyi anlaşıyormuşsunuz keşke deneseydin

Onun sana duygusu varsa arkadaş olunamaz
Kafaca iyi anlaşıyormuşsunuz keşke deneseydin

Ona karşı bir şey hissetmeden sevgili taklidi yapmanın ona haksızlık olacağını düşündüm. O nedenle dostum olmasını istedim. Ama anlaşılan olmayacak. Bana olan duyguları bitti mi veya nasıl biter bilmiyorum.

Ben bunun dallanıp budaklanmış bir aşk değil, hayranlıktan ibaret olduğunu bildiğim için böyle diyorum. Aşık olmuş olsaydı tamamen iletişimimi keserdim. Bu konuda tavsiyeniz nedir?
Bekar bir kadın olarak bana da hayranlik duyan erkek arkadaslarim vardi, vardı diyorum çunkü onlar arkadaslik adi altinda iliski baslatmaya calisiyorlardi ve benim asla birlikte olmayi dusunmeyecegim kisilerdi.

Ben tatli tatli mesafemi koydum ve yavas bir gecisle gorusmeyi kestim. Cok eskilerden gelmeyen bir dostluk olmadikca kadin ve erkegin yetiskin yaslarda arkadas olacaklarina inanmiyorum. Sinif ya da iş arkadasligi mesela ayni ortami paylasan kisilerin medeni ve mesafeli iliskileri olabilir de sizinki farkli.

Ha araya uzun zaman girer, herkes farkli hayatlar kurar, yine de telefonunuzda numarasi durur, hani esi dogum yapar bi tebrik edilir ya da hasta olur da duyarsaniz bi gecmis olsun denir ama her firsati kullanip gorusmek, eslerle birlikte yemek falan bana gereksiz geliyor.

Bu nedenle biriyle arkadasken duygusala donmeden cok iyi dusunmek lazim sonra arkadaslik da bitiyor. Kadin bir erkegin ilgisiyle egosunu tatmin etmek icin onu oyalamamali ve sahte umit vermemeli ki siz de boyle biri degilsiniz yoksa bu konuda baslık acmazdınız.

Keşke ama malesef olmuş işte.. anksiyete kaygıyla alâkalı bir durummuydu bende çok endişeli biriyimdir ama sizinkisi ne boyutta tanısı nasıl kondu yani merak ettimde çok geçmiş olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…