Araya Mesafe Koymak???

Beni anlamanıza çok sevindim. Az önce mesaj atmış, görünce sinirlendim ve hiçbir şey yazmadım. Çünkü görüşmeyi azaltmak istediğimi söylemiştim. Böyle giderse zaten silip engelleyeceğim her yerden.

Dediğinin mümkünatı yok gibi. Görüşmeye devam edersen o seni unutamayacak. Ve geçmişte karsiliksizda olsa sevdiğin birini evli görmek üzücü degilki aile dostu olacaksın üstüne birde. Bence görüşme ileride de şimdide sosyal medya yeterli zamanla ordada soğursunuz

Görüşmeye devam ettiğiniz sürece o hep bir umut besleyecek, hareketlerinizden anlam çıkarmaya çalışacak ve gitgide daha fazla üzülecek. Bunu ona yapmayın. Yani bir ilişki yaşanır biter insanlar birbirinden kopar belki 20-30 sene sonra iki tarafta da duygular söndükten sonra dost olarak görüşülebilir onu ben bilemem. Ama sizim istediğiniz tarzda bir yakınlık şu durumda asla mümkün değil. Başkalarıyla evlendikten sonra görüşmek sorunların dallanıp budaklanmasına neden olacaktır. Ama ben bazı arkadaşların da dediği gibi, kendisine sevgili olarak bir şans vermenizden yanayım. Neden olmaz diye kestirip attınız, onunla kopmamanın bir yolunu arıyorsanız sizin için gerçekten kıymetli bir insan demektir. Bence bunu bir düşünün.

Keşke ama malesef olmuş işte.. anksiyete kaygıyla alâkalı bir durummuydu bende çok endişeli biriyimdir ama sizinkisi ne boyutta tanısı nasıl kondu yani merak ettimde çok geçmiş olsun bu arada

Maalesef ben de çok endişeliyim. Kaygılanınca kafamda felaket senaryoları dönüyor. 5 yıl önce teşhis kondu. Önce ilaç kullanmayayım dedim ama baktım olmuyor.

Sosyal ilişkilerde aynı evlilikteki gibi karşılıklı tahmin üzerine kurulur. Arkadaş eş dost farketmez tüm ilişkiler böyledir. Kümenin tüm elemanları doyum alıyorsa o küme dağılmaz. Ama biri bile istediği bireysel doyumu alamazsa o kişi gruptan ayrılır. Hayatın her alanında olan bu durumun evlilikteki adı boşanma, sevgililikte ayrılma, iş hayatında işten çıkarılma, arkadaşlıkta görüşmeyi kesme gibi. Yani burada hayatımda olsun ve benim istediğim gibi olsun diye bir seçenek yok. Beklentileriniz farklı. Bazı şeylerden vazgeçmek durumundasiniz. Hayat boyledir. İstediğin şey olmuyorsa ya istediğinden vazgeçersen yada isteğinin şeklini değiştirirsin...

ilerde çoluğunuz çocuğunuz falan olunca eski platoniğinizi çocuklarınızla aynı masaya mı oturtacaksınız eşinizi söylemiyorum bile. Annemin böyle bi şey yaptığını düşünüyorum da baya acaip bi durum çok gereksiz

Sevgili olmak istemediğim için görüşmeyi kesmem sanırım en mantıklısı olacak. Çok teşekkür ederim.

Tamamen iletişimi kesin.2 yıl boyunca buna benzer bir olay yüzünden başım ağrıdı,en doğrusu bu.Karşıdaki insana da kendinize de kötülük oluyor diğer türlü.Her ne kadar ''önemli değil ya umudum kalmadı'' dese de bir gün sizi biriyle gördüğünde yine o gerilimi hissedeceksiniz,hiç gerek yok.

Çok haklısınız. Artık kopmaya karar verdim ve bunu nasıl yapabileceğimi düşünüyorum. Sessizce mi yoksa artık görüşmeyeceğiz diyerek mi yapayım diye düşünüyorum.

Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Mesajlarına yanıt vermeyerek silme sürecini başlattım.

Eşiniz eskiden kendisine aşık olan kadınla, evlendikten sonra ailece görüşmek istese kabul edebilir misiniz?

Bende bunu düşündüm. Bence reddettiği bir insani eşi ile aynı masaya oturtmak iki tarafa da haksızlık. Ayrica "düğününe gelirim" felan da bence biraz fazla Türk dizi sahnesi gibi olmuş

Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Mesajlarına yanıt vermeyerek silme sürecini başlattım.

Direk söyleyin.
''Bir süre düşündüm ve görüşmemizin ikimiz için de yanlış olduğunu düşünmeye başladım,sanırım arkadaşlığımızı burada bitirmemiz gerek''.Bilemiyorum,bana çok ısrar eden biri olmuştu birkaç kez kanıp tamam dedim ama yok,içinizde bir duygu yoksa sakın devam etmeyin arkadaşlığa falan.Eski sevgiliden arkadaş oluyor da,taraflardan biri platonikken olmuyor.Cevap vermediğim dönemler olmuştu benim de,sizin arkadaşınız nasıl bilmem ama benim arkadaşım bir de ''neden cevap vermiyorsun'' diye mesaj atıyordu Biraz da saygısızlık oluyor bu durum,direk söyleyin gitsin.

Evet direkt söyleyip bitirmek en mantıklısı. Tekrar yazdığında bunu ona söyleyeceğim. Zira kafasında hala "belki olur" düşüncesi olmamalı. Keşke en baştan bu gözle bakmasaydı ve bunu düşünmek zorunda kalmasaydım.

Bence silip engellemek de biraz agir bir tepki olabilir onca paylasimin bi hatri var. Ha ama mesaj icerigi rahatsiz ediciyse o ayri. Fakat erkeklere yanit verdigimiz surece yuz buluyorlar, istiyoruz saniyorlar oysa biz kibarligimizdan yapiyoruz ama onlar istemediklerinde asla yanit vermedikleri icin (kirip, uzmeyi onemsemediklerinden) ancak bu sekilde anliyorlar. Ancak guzel bir huylari var istenmediklerini anladiklarinda biz kadinlar gibi israrcı olmuyorlar.

Kestirip atılacak mecburen o zaman, siz istememişsiniz ama adam hala umutla bekliyor kendini göstermeye çalışıyor.

Ayrıca bi tarafın duyguları varken dostluk, ailecek görüşmek falan mümkünatı olan şeyler değil.

Nedense anlattığınız kişinin size olan ilgisinin hoşunuza gittiğini ve hatta evlendiğinizde bile bu ilgiyi kaybetmek istemediğinizi düşündüm.Buna da bilgili , kültürlü , değerli biri kaybetmek istemiyorum diye kılıf bulmuşsunuz sanki.

Sıradan bir arkadaşlığa dönüşsün istiyorum yazmışsınız , sıradan arkadaşlar da video gönderip birbirinin beğenilerini beğenebilir.Bunu kendini hatırlatmak olarak algılamanız da bana buluttan nem kapmak gibi geldi.

Valla ben de bakış açınızı garip buldum. Ya mesafe koyarsınız, ya koymazsınız. Şimdi mesafe, evlenince samimiyet çok çok garip.

Evlenince hala sizi sevmeyeceğinin, eski duygularının canlanmayacağının garantisi mi var?

Ayrıca, sizin evleneceğiniz veya onun evleneceği ne malum? Bu durumda arkadaşlığını sonsuza kadar kaybedeceksiniz, bu nasıl plan?

Evlenince bu durumu eşinizden saklayıp etik dışı mı davranacaksınız? Yoksa eşinize “bana hayran olan, araya mesafe koyduğum ama evlilik halinde arkadaşlığını rezerve ettiğim biri vardı. Şimdi ikimiz de evli olduğumuz için görüşebiliriz” mi diyeceksiniz? Bu kulağa ne kadar garip geliyor farkında mısınız? Ama istediğiniz tam olarak bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…