- 5 Ağustos 2009
- 528
- 965
- 628
- Konu Sahibi civcivgagasi
-
Bekar bir kadın olarak bana da hayranlik duyan erkek arkadaslarim vardi, vardı diyorum çunkü onlar arkadaslik adi altinda iliski baslatmaya calisiyorlardi ve benim asla birlikte olmayi dusunmeyecegim kisilerdi.
Ben tatli tatli mesafemi koydum ve yavas bir gecisle gorusmeyi kestim. Cok eskilerden gelmeyen bir dostluk olmadikca kadin ve erkegin yetiskin yaslarda arkadas olacaklarina inanmiyorum. Sinif ya da iş arkadasligi mesela ayni ortami paylasan kisilerin medeni ve mesafeli iliskileri olabilir de sizinki farkli.
Ha araya uzun zaman girer, herkes farkli hayatlar kurar, yine de telefonunuzda numarasi durur, hani esi dogum yapar bi tebrik edilir ya da hasta olur da duyarsaniz bi gecmis olsun denir ama her firsati kullanip gorusmek, eslerle birlikte yemek falan bana gereksiz geliyor.
Bu nedenle biriyle arkadasken duygusala donmeden cok iyi dusunmek lazim sonra arkadaslik da bitiyor. Kadin bir erkegin ilgisiyle egosunu tatmin etmek icin onu oyalamamali ve sahte umit vermemeli ki siz de boyle biri degilsiniz yoksa bu konuda baslık acmazdınız.
Dediğinin mümkünatı yok gibi. Görüşmeye devam edersen o seni unutamayacak. Ve geçmişte karsiliksizda olsa sevdiğin birini evli görmek üzücü degilki aile dostu olacaksın üstüne birde. Bence görüşme ileride de şimdide sosyal medya yeterli zamanla ordada soğursunuzEvet hanımlar, konu oldukça ilginç. Ruh ikizim diyebileceğim kadar bana benzeyen, karşı cinsten bir dostum var. Onu çok seviyorum, çok değerli bir insan. Fakat bana karşı özel bir ilgisi var. Olmayacağını güzellikle anlattım. İkna oldu. Bana hak verdi. Ona bu yakınlarda şunu dedim: "Kendime yeni bir hayat kurmam gerek. İşlerim de çok yoğun. Artık fazla görüşemeyeceğiz. Ama sen evleneceğin zaman düğününe geleceğim. Ben de uygun biriyle karşılaşıp evlenirim belki." dedim. Kabul etti. Fakat sürekli kendini hatırlatmaya çalışıyor. Sosyal medyada bütün paylaşımlarımı beğeniyor. Arada da mesajla video veya resim falan gönderiyor. Ben ise mümkün mertebe etkileşimde bulunmak istemiyorum. Bu dostluğun, ikimiz de evlenip ayrı bir hayat kurduktan sonra aile dostluğuna evrilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onu kaybetmek istemiyorum çünkü çok bilgili, kendini iyi yetiştirmiş bir insan. Bilgi ve fikir alışverişinde bulunduğum biri. Fakat arada hal hatır soran ve sosyal medyada belirli ölçüde takipleşen insanlar olalım istiyorum. Kafasında duygusal olarak en küçük bir umut kırıntısı ve "keşke" olsun istemiyorum. Bu arkadaşıma nasıl davranmalıyım sizce?
Keşke ama malesef olmuş işte.. anksiyete kaygıyla alâkalı bir durummuydu bende çok endişeli biriyimdir ama sizinkisi ne boyutta tanısı nasıl kondu yani merak ettimde çok geçmiş olsun bu arada
Görüşmeye devam ettiğiniz sürece o hep bir umut besleyecek, hareketlerinizden anlam çıkarmaya çalışacak ve gitgide daha fazla üzülecek. Bunu ona yapmayın. Yani bir ilişki yaşanır biter insanlar birbirinden kopar belki 20-30 sene sonra iki tarafta da duygular söndükten sonra dost olarak görüşülebilir onu ben bilemem. Ama sizim istediğiniz tarzda bir yakınlık şu durumda asla mümkün değil. Başkalarıyla evlendikten sonra görüşmek sorunların dallanıp budaklanmasına neden olacaktır. Ama ben bazı arkadaşların da dediği gibi, kendisine sevgili olarak bir şans vermenizden yanayım. Neden olmaz diye kestirip attınız, onunla kopmamanın bir yolunu arıyorsanız sizin için gerçekten kıymetli bir insan demektir. Bence bunu bir düşünün.
Sosyal ilişkilerde aynı evlilikteki gibi karşılıklı tahmin üzerine kurulur. Arkadaş eş dost farketmez tüm ilişkiler böyledir. Kümenin tüm elemanları doyum alıyorsa o küme dağılmaz. Ama biri bile istediği bireysel doyumu alamazsa o kişi gruptan ayrılır. Hayatın her alanında olan bu durumun evlilikteki adı boşanma, sevgililikte ayrılma, iş hayatında işten çıkarılma, arkadaşlıkta görüşmeyi kesme gibi. Yani burada hayatımda olsun ve benim istediğim gibi olsun diye bir seçenek yok. Beklentileriniz farklı. Bazı şeylerden vazgeçmek durumundasiniz. Hayat boyledir. İstediğin şey olmuyorsa ya istediğinden vazgeçersen yada isteğinin şeklini değiştirirsin...
Tamamen iletişimi kesin.2 yıl boyunca buna benzer bir olay yüzünden başım ağrıdı,en doğrusu bu.Karşıdaki insana da kendinize de kötülük oluyor diğer türlü.Her ne kadar ''önemli değil ya umudum kalmadı'' dese de bir gün sizi biriyle gördüğünde yine o gerilimi hissedeceksiniz,hiç gerek yok.
Eşiniz eskiden kendisine aşık olan kadınla, evlendikten sonra ailece görüşmek istese kabul edebilir misiniz?
Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Mesajlarına yanıt vermeyerek silme sürecini başlattım.
Anladım kötü bir durum inşallah atlatırsınız.Maalesef ben de çok endişeliyim. Kaygılanınca kafamda felaket senaryoları dönüyor. 5 yıl önce teşhis kondu. Önce ilaç kullanmayayım dedim ama baktım olmuyor.
Direk söyleyin.
''Bir süre düşündüm ve görüşmemizin ikimiz için de yanlış olduğunu düşünmeye başladım,sanırım arkadaşlığımızı burada bitirmemiz gerek''.Bilemiyorum,bana çok ısrar eden biri olmuştu birkaç kez kanıp tamam dedim ama yok,içinizde bir duygu yoksa sakın devam etmeyin arkadaşlığa falan.Eski sevgiliden arkadaş oluyor da,taraflardan biri platonikken olmuyor.Cevap vermediğim dönemler olmuştu benim de,sizin arkadaşınız nasıl bilmem ama benim arkadaşım bir de ''neden cevap vermiyorsun'' diye mesaj atıyorduBiraz da saygısızlık oluyor bu durum,direk söyleyin gitsin.
Bence silip engellemek de biraz agir bir tepki olabilir onca paylasimin bi hatri var. Ha ama mesaj icerigi rahatsiz ediciyse o ayri. Fakat erkeklere yanit verdigimiz surece yuz buluyorlar, istiyoruz saniyorlar oysa biz kibarligimizdan yapiyoruz ama onlar istemediklerinde asla yanit vermedikleri icin (kirip, uzmeyi onemsemediklerinden) ancak bu sekilde anliyorlar. Ancak guzel bir huylari var istenmediklerini anladiklarinda biz kadinlar gibi israrcı olmuyorlar.Beni anlamanıza çok sevindim. Az önce mesaj atmış, görünce sinirlendim ve hiçbir şey yazmadım. Çünkü görüşmeyi azaltmak istediğimi söylemiştim. Böyle giderse zaten silip engelleyeceğim her yerden.
Çünkü kendisi ben anlattıktan sonra bu şekilde hissettiğini söyledi. Ayrıca neden saldırgan ve yargılayıcı bir üslupla yazdığınızı anlamıyorum. Çok sevdiğiniz fakat özel bir şey hissetmediğiniz bir dostunuz hiç olmadı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?