Araya soğukluk mu soktum ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
İki ay önce eşimin işine yakın olması ve evimizden memnun olmamamız sebebiyle kayınvalide ve görümemle aynı semte taşındık. Evimizi kayınvalidem aldı ve benim de kendilerini sevdiğimden hiç taşınma çekincelerim olmadı hatta eşim her gün git gel dört saat yol yapmayacağı için özellikle istedim.

Ama tek çocuk olduğumdan mıdır fazla samimiyete gelemediğimden mi nedendir gün aşırı hatta bazen her gün görüşmeler beni bunalttı. Normalde hiç problem olmadan geçtiğimiz haftaya kadar geldik yine geldiler, gün aşırı görüştük. Hatta kayınvalidem geçen Pazar sabah 10.00' da baskın da yaptı oğlumu özledim diyerek. ( Eşimi benden az görüyor yoğun çalışma temposundan dolayı ve maalesef eşim de annesine düşkün değil gidip illa göreyim demez ) Buraya kadar her şey normal. Pazartesi günü eşim çalışmadı ve biz evin eksiklerini almak için dışarıdaydık o günkü pazar alışverişi sonrası gelme rutini böyle aksadı. Sonraki günler de ben servislerle uğraştım, davlumbazı takarken duvarı komple deldiler diğer odadan çıktı falan sinirlerim bozuldu. Görümcem aradı ama onunla da keyifsiz konuştum, sonradan öğrendim bana gelmek niyetindeymiş ben ev temizliyordum işim var deyince gelmemiş.

Dün sabah mesaj attım sabahtan yürüyüş yapıp pazara uğrayacağım siz de gelin ben dönerim eve dedim "annem oruçlu olduğundan gelemeyiz" demiş. Okey dedim. Bugün de evlilik yıl dönümümüz ama kutlamadılar. Belki akşama oğlunu arar bilmiyorum ama geçen sene kutlamışlar, hatta bize yemek organize etmişlerdi.

Acaba diyorum soğukluk mu soktum araya ? Ama bazen de yalnız kalmak istiyorum, çalışmadığım için moodum bazen yerlerde olabiliyor bazen yataktan dahi çıkmak istemiyorum. Ki geçenlerde konu açmıştım dönem dönem tetikleyen anksiyetem var pek iyi hissetmiyorum yine kendimi.

Sanırım ben kötü bir gelinim, annem de kadın size ev aldı, başının üstünde taşı diyor daha çok sinirim bozuluyor sanki bir saygısızlığım olmuş gibi.... Ki dediğim gibi eşim aramaz sormaz ben dürterim hep annemi ihmal etmeyelim diye. Ama bazen ben de içe kapanıyorum işte....

Annem konusu da ayrı bir başlık olur zaten. Neyse.

Sonuç olarak dengeyi nasıl kuracağım ben ? Çok mu abartıyorum ki mümkündür bugünlerde regl de olacağım Karadeniz' de gemileri batırdım.

Bunları aynen bu şekilde onlara da anlatsana. Açık açık konuşmak her zaman kafanda kurmandan daha iyidir.

Bilemedim kayınvalide görümce kavgası sanmıştım yine,ama hatalı değilsiniz Bence kötü bişey dememişsiniz ki sizde..Kırıldıklarını düşünüyorsanız arayın anne nasılsınız diye

Bunları aynen bu şekilde onlara da anlatsana. Açık açık konuşmak her zaman kafanda kurmandan daha iyidir.

Görümceme söyledim zaten o da " ben anlamıştım bir şeylerin ters gittiğini ama canın sıkkındır diye üstüne düşmek istemedim" dedi. Çok iyi ve medeni insanlar aslında o açıdan sorun yok. Ben pek iyi değilim sanırım.

Bende cok vicik vicik.iliskileri sevmem.her gun git gel sikar yani.kendinizi kotu hisediyorsaniz esnizle aksam kvnize caya gidin.sogukluk varsa ortam yumsar.

Hormonlarına sahip çık zira abartıyorsun sanki
Evlilik yıldönümüz kutlu olsun bu arada
15 yıllık evliyim kv beni hiç aramadı mesela

Teşekkür ederim canıms, hazır banlanmadan
Hormonlarımı kutuya koyup denize atıcam

Ama her zaman gidecek haliniz Yok eşinle baş başa kalmak en doğal hakkınız. Kendini suçlama,iftara çağırın sizde bugün yarın

Bana fazla içlidışlıymışsınız gibi geldi ama tabi bu durumdan alan-satan memnunsa sorun yok.
Uzak kaldığınızı düşünüyorsan, kayınvaliden oruç tutuyormuş al iftara bu vesileylede görüşmediğiniz zaman içersinde neler yaptığını anlatırsın.

Öyle olduk evet çünkü evler yakın. Ama ben bunu sorun etmedim severim ikisini de çünkü ama benim ikilemde kaldığım sonuçta kendi kızı ile sürekli bir arada olabilir ama ben geliniyim ben nerede durmalıyım ? Kırmak da istemem severim zira. Zaten işe başladığımda olmayacak bu samimiyet.

Ayrıca yıldönümünü kutlamadığı için kayınvalideyi düşünenide ilk görüyorum.
Eşin kutlasın yeter.

İşe başladığında olmayacaksa bu durum geçiciyse, okadar da planlı olmana gerek yok o halde. Anı yaşa, ne zaman görmek istiyorsan-gerekiyorsa bol bol görüş.

İyi olmayabilirsin, bu çok normal. Ama bunu söylemezsen yanlış anlaşılmalara sebep olman muhtemel. Söylemişsin zaten, kayınvalidene de söyle "anne bu aralar pek iyi hissetmiyorum, istemeden bişey söyler ya da davranışlarımla sizi üzersem mazur görün" falan filan gibi.

Soğukluk girmemiştir takma kafana. Bir akşam uğrarsınız ya da çağırırsınız geçer gider.

Bence kesinlikle soğukluk yapmamışsın. Senin davranışın yerinde olmuş.
Unutma ki evi önce oğullarının rahatı için aldı neticede bu insanlar. Sen ya da başka bir kadınla evli olsa da fark etmezdi onlara, yine alınacaktı muhtemelen. Evi aldılar diye maaile yaşamanız da gerekmez, bu açıdan haklılığını bil. İyiymiş aranız madem, kötü olmamak için aksine sıklaşma derim, sınırları koru, baştan nasıl olursa öyle gider. Başta garipseseler bile sonra alışır düzen merak etme. Sınırlar, mesafe iyidir. Özlese de oğlunu çat kapı gelmemesi gerektiğini hissetmeli bence. Sen uygun oldukça iftar falan davet edersin, olur biter...
Evlilik yıldönümü için aramalarını da bekleme derim. Bu defa da böyle olsun.. Görüştüğünde saygıda kusur etme yeter. Bir şey olmamış gibi davran derim.
Gün aşırı görüşmek doğru değil tabi ki. O evi her gün gelmek için almışlarsa o onların ayıbı olur. Bir iyilik yapılır, konulur kenara.. Beklentiyle yapılırsa onun adı da iyilik olmaz zaten. Bu yüzden, beklenti olur diye ben kv kp evinde yaşamayı çok doğru bulmam. Ama koşullarınız gereği madem böyle bir işe giriştiniz, ilişkinizi de ancak biraz mesafeni koruyarak koruyabileceğini düşünüyorum.
Hemen kaygılarını dindirmeye çalış derim. Ben de anksiyeteye yatkınım ama kontrolü öğrendim. O kaygılar yüzünden insanları sırtımızda taşıyoruz, sonra olan bize oluyor.

Son düzenleme:
Bir de yataktan çıkamayacak kadar depresif oluyorsan, ya da aralıksız olarak kaygı duyduğun dönemler varsa, bunlar iki hafta kadar sürüyorsa bir psikiyatriste gitmeni öneririm, halihazırda gitmiyorsan.
Ben de geçirdim öyle dönemler, sonra sürekli depresif hale dönüştü ve sonunda tedavimi gördüm, rahatladım.
Sonraki dönemde de ara ara yaşasam da artık önce can sonra canan diyerek, buna göre davranarak baş etmeyi öğrendim. Saygısızlık edilmedikten sonra hiç bir sorun olmadığını düşünüyorum. Rahat etsin için bu açıdan lütfen.
Baş edemiyorsan da mutlaka destek al dediğim gibi. Halihazırda gidiyorsan doktora, regl sonrası devam ederse ruh halin araya mümkünse bir randevu sıkıştır derim

Bence kırılmalarını gerektiren bir durum yok. Ev aldı diye zırt pırt gelmeninde anlamı yok. İnsan temizlik yaparken,evinde iş yapılırken müsait olmayabilir/olmaz,sırf bu sebeple bozuldularsa ayıp etmişler.
Bende severim görümcemi,kayınvalidemi,bana hiç zararları yoktur ama bu denli dipdibe olmak istemem. Evimde kafa dinlemek isterim,tek başıma takılmak isterim.

Bence sen birşey yapmamışsın. Ben haftada 1 gitmeye tahammül edemiyorum, gün aşırı gelinmesi gidilmesi beni çok boğar. Kendini size ev aldıkları için borçlu görme zaten yapılması gereken o. Ve bunu düşünecek kişi eşin. Ki o bile çok ilgilenmiyormuş annesiyle. Boşver sen

kaynananın ve görümcenin anlayışlı olması gerek. her an beraber olunmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…