Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

Resmen mecliste cinsiyet ayirimi yapiliyor. Eee bu bir degil, iki degil yani AKP oldu olali cinsiyet ayirimi yapiyor. Sustuk, sustukda nereye kadar. Eee artik gülmeyelim, hamile hamile sokakda dolasmayalim, kirmizi ruj sürmeyelim mini etegimizi giymeyelim ve konusmayalim ???? Peki ben neyim ??? Ben bir hicmiyimki, kendi iradem yok, bir erkek beni yönetecek öylemi ????

evet disipline ihtiyacımız var, terbiye edilmemiz lazım

Hayret aslinda burasi kadinlar kulubü, burada su an gümbür gümbür yorumlar olmasi gerekirken yine herkes suskun yine bir sessizlik hakim.
Ben Atamdan kadinlarin cok degerli oldugunu ögrendigim icin, benim hemcinsime yapilan bir ayibi, hic bir zaman kabul edemem.
Atatürk : sen yerlerde sürünmeye degil, omuzlar üzerinde yükselmeye layiksin ! demisti, belki onun icin Atami cok seviyorum, cünkü bana insan oldugum icin deger verdigi icin.

Elline saglik Egem, ne güzel arkaarkaya argümanlarini saymislar, Masallah !!!!
Tabiki kadinlardada böyle düsünen cok var, yoksa su an burda 50. sayfada olmamiz gerekirken, 3-5 kadin sohbet ediyoruz 10.000 üyenin icinden .
Zaten kadinlarin cogu, destekliyor bu gibi düsünceleri.

Aslinda Safak Pavey keske orada özür dilemesini isteseydi Arincin. Ama yapmadi, belki kendisine göre bildigi birsey vardi, belki atmosferi bozmak bir an önce oylamaya gecmek istedi ama keske yapsaydi, cok mutlu olurdum.

Aslinda Safak Pavey keske orada özür dilemesini isteseydi Arincin. Ama yapmadi, belki kendisine göre bildigi birsey vardi, belki atmosferi bozmak bir an önce oylamaya gecmek istedi ama keske yapsaydi, cok mutlu olurdum.

özür dilemesini istese zaten dilemeyecekti, konu uzucaktı, polemik çıkcaktı, oylama tamamlanmayacaktı belkide sanırım o yüzden kısa kesti, gerçi oylama sonucuda tam bi fiyasko zaten

Zaten kadınları ne olarak gordugunu biliyoruz bu zihniyetin. Bu partinin kadın destekcilerinin cogu da kendilerinin erkeklerden daha geride durmaları gerektiğini düşünüyor.
O sebeple ne Bulent Arınc'ın bu söylemine, ne de yandaşlarının olayı Hdp üzerine cekerek kadınlara yapılan bu hakareti gormezden gelmelerine şaşırıyorum. Herkes kendine yakıştığı gibi davranır. Hdp'li değil de Mhp'li bir vekile bunu söyleseydi o zaman ne kılıf uyduracaklardı onun merakı var sadece.

hiçbişey... meral akşenere kadın kimliği üzerinden atılan iftiraya doğru düzgün bi tepki geldi mi akp den, akplilerden, yoo

ama olmayan kabataş mağduru bi savunuldu bi savunuldu, fantastik bi hikaye üzerinden...

Bu ülkenin kast sistemi şu şekilde işliyor.
1.sınıf vatandaş: Akp destekçisi erkek
2.sınıf vatandaş: Akp destekçisi kadın
3.sınıf vatandaş: Diğerleri

İlk 2 sinde değilsen ölümüne bile oh denilebiliyor.
Ama ilk 2sine dahilsen ayağın taşa takılsa düşsen olaylar, olaylar...

bir gün destekledikleri şeyi yaşadıklarında anlayacaklar anyayla konyayı ama onlar için çok geç olacak artık

aa tuğçede bizle aynı düşünmüş. bunu literatüre geçirelim

1. Tuğçe Kazaz ‏@Tugce_official 16 sa.16 saat önce
      Sn. Arınç'ın her ne sebeple olursa olsun, Bir bayana, "bir kadın olarak sus" demesini, kesinlikle doğru bulmuyorum.

bence o arıncın,bayan değil kadın demesine takılmış

Bence bu kızın durumu RTE hayranlığı. Partizanlıktan öte Erdoğan'ı destekliyor gibi. Bülent Arınc değil de RTE söyleseydi tepki göstermezdi gibime geliyor.

Tamamen aynı değil bence. Bir bayan ne demek ? Tuğçe cim kadınsın sen , kadın. Cinsiyetler arasında bayan yok , kadın ve erkek var.

Düsünüyorumda, bu gibi bir terbiyesizligi bir milletvekili bile degil, ama neyse politikaci diyelim. baska bir ülkede ama müslüman degil, yani gayrimüslim bir ülkede yapsa adami linc eder kadinlar yaaa.... yemin ediyorum adami linc eder kadinlar !!!
Sikar vallahi, hic bir gayrimüslim ülkede, bunu kimse kimseye yapamaz !!!

Bülent Arınç ile büyük ustasının arası iyi değil, ondan böyle atıp tutabiliyor.

cok talihsiz bir cumle. Tabi talihsiz derken, genelde boyle cumleler kurarlar zaten. Sasirmadim.
Acaba diyorum bilerek mi yapiyorlar, ataerkil duzenden beslenmek icin ?
ama su sorunlu il baskanlarinin aciklamalarini partililere yuklemeyin allah askina, partinin genel gorusu cok matah oldugundan degil de, "kiz okuyunca erkekler evlenecek kiz bulamiyor" gibi avam cumlelerin genel partililerin gorusuyle ortustugu de yok yani..

Onun icin ve bu sebebden dolayi, ben severim gayrimüslim kadinlari cünkü cok kendilerine ve cinsiyetine önem verirler, Bizim türk kadinlari gii sus pus ve ezik degiller. Kadinlarda bir güc var, yürüyüslerinde o asaleti görüyorsun resmen. Eee sonrada efendim sizler hep yabancilara hayransiniz denir. Evet ben gayrimüslim kadinlara bayiliyorum, cünkü cok özgüveni yüksek insanlar. Kadinligina zerre kadar laf söyletmezler !!!

"kiz okuyunca erkekler evlenecek kiz bulamiyor" gibi avam cumlelerin genel partililerin gorusuyle ortustugu de yok yani..
Cok tatlisin gercekten Ama ne yazikki , bu hükümet altinda, siddetler cogaldimi ? Cogaldi
kadin ölümleri cogaldimi ? Cogaldi, cünkü bu zihniyet altinda yasadik 13 senedir. Ben bunlara cok önem veririm. Eger kadn haklarim gitikce yok oluyorsa, senin gibi iyimser baamiyorum ne yazikki. Aslinda tabiki genelleme yapmamak lazim, ama olayin geneline baktiginda demekki yine cougunluk Arinc gibi düsüncelerde oldugu icinhersey kötüye gitti kadin acisindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…