- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
cok talihsiz bir cumle. Tabi talihsiz derken, genelde boyle cumleler kurarlar zaten. Sasirmadim.
Acaba diyorum bilerek mi yapiyorlar, ataerkil duzenden beslenmek icin ?
ama su sorunlu il baskanlarinin aciklamalarini partililere yuklemeyin allah askina, partinin genel gorusu cok matah oldugundan degil de, "kiz okuyunca erkekler evlenecek kiz bulamiyor" gibi avam cumlelerin genel partililerin gorusuyle ortustugu de yok yani..
Oli, Akpartinin daha ataerkil duzeneklerden gelen insanlarla dolu oldugu kesin..Cok tatlisin gercektenAma ne yazikki , bu hükümet altinda, siddetler cogaldimi ? Cogaldi
kadin ölümleri cogaldimi ? Cogaldi, cünkü bu zihniyet altinda yasadik 13 senedir. Ben bunlara cok önem veririm. Eger kadn haklarim gitikce yok oluyorsa, senin gibi iyimser baamiyorum ne yazikki. Aslinda tabiki genelleme yapmamak lazim, ama olayin geneline baktiginda demekki yine cougunluk Arinc gibi düsüncelerde oldugu icinhersey kötüye gitti kadin acisindan.
evet evt, kesinlikle sayilir.Mehmet Şimşek (Maliye Bakanı):
”Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek.”
Ayhan Sefer Üstün (İnsan Hakları Komisyonu Başkanı – AKP Milletvekili):
”Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.”
Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan):şu an cumhurbaşkanı
”Bir tane ‘kız’ mıdır, ‘kadın’ mıdır bilmem…”
Veysel Eroğlu (Orman ve Su İşleri Bakanı):
”Evdeki işler yetmiyor mu?” (Kendisinden iş isteyen bir kadına.)
4. Recep Akdağ (Sağlık Bakanı):
”Tecavüze uğrayan doğursun, ‘gerekirse’ devlet bakar.”
5. Melih Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı):
”Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün.”
bunlar yeteri kadar partili sayılır mı..
genelleme yapılmıyor zaten. herşey zaten ortada apaçıkevet evt, kesinlikle sayilir.
Ama ben diyorum ki, kendi ayiplarindan kendileri mesul olsunlar. Cok genelleme yapilmasin.
neden susalim okypete? ben susalim mi dedim? bilincleniyoruz ben umutluyum dedim. olacagini tahmin ettigim seyi soyluyorum, elbette olmasin istiyorum.onumuzde ki 20 yil icinde daha da artacak bu kadin cinayetleri, bak soylemedi deme. cunku, siddete itiraz eden sesini cikartan kadinlarin sayisi artmaya deva edecek
sesimizi çıkartıp itiraz ettikçe öldüreleceğiz o yüzden susalım öylemi bunun özü
Hemen fikrimi değiştirdim.aa tuğçede bizle aynı düşünmüş. bunu literatüre geçirelim
Tuğçe Kazaz @Tugce_official 16 sa.16 saat önce
Sn. Arınç'ın her ne sebeple olursa olsun, Bir bayana, "bir kadın olarak sus" demesini, kesinlikle doğru bulmuyorum.
evet bendim elbet ve halada bu insanların söz sahibi olmalarını istiyorum dürüstçe, mertçe, güneydoğu sorunlarına odaklanmalarını istiyorum.. izledim diyosun bende izledim ve anlatım yapıyor iki şehidimiz var diyor KALLEŞÇE vuruldu diyor bir insan bu hassas konuyu konuşurken sen arkadan neyin savunmasını yapıyorsun kiii velev arınç değil bir başkası konuşsa idi farketmezdi.. haaa hep incelik istiyoruz ..askerler ,,polisler ölüyor yahuuu.. buradaki mesele kadın meselesi değilki buradaki mesele ocaklara düşen kor ateşlerrrr.. Arınç TERBİYESİZLİK yaptımı yaptı... dikkat olivya yaptı diyorummm..ama hassas bir konuda arkadan neyin savunmasını yapıyorsunnn.. nİYE ÖFKELİYİM BEN İYİ NİYETİMLE AMAN SÖZ SAHİBİ OLSUNLAR DİYORUM ÇÖZÜM SÜRECİ OLSUN DİYORUM kürt türk BU ÜLKE BİZİM DİYORUM OY VERMEDİM AMA MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU YAKALASINLAR İstiyorum ama bu TÜRKİYENİN kalkınması için elele vermek için.. Yahu olivya ANNELER ağlıyor sorarım sana bu kadın o cenazelere gitse bu şekil bik bik konuşsa nice olur hali biraz insan nerde neyi konuşacağını bilmeli kiii bu cinsiyet gerektirmezzz..YahuKakao ve Ben sen degilmiydin beimle birlikte HDP baraji assin ve meclisdede bulusun diyen ?
Hatta arkasindan ben seni izlemeye bile basladim ve sende beni !
Peki bunu söyleyen sen, simdi neden bu kadar öfkelisin ? Cok merak ediyorum, yani ne olduda sonradan fikrin degisti ?
Bu arada evet bende canl canli aninda izledim ve kanim dondu Arinc bu terbiyesiz sözleri sarf ettiginde. Kiniyorum, tüm kadinlardan özür dilemesini isterim dogrusu.
Bir laf vardir: Fikri neyse, zikride odur, diye.Onun icin kadinlara siddet arti,kadinlar öldürüldü,tecavüz edildi, cünkü böyle bizi yönetenler var.
Hic bir zaman kadinin degeri yoktur Arinc gibi düsünen insanlarin gözünde.
Tahamülleride yoktur, karsi cikamazsin. Aslinda kadin olarak ne isin var meclise, degilmi ???
kadın var kadın var, erkek var erkek var, olivya bak şafak payevde kadın ne güzel susturdu ne güzel cevap verdi BURASI EGOLARINIZI TATMİN EDECEĞİNİZ YER DEĞİL.."Kadın milletvekiline sus diyene kadar artık vekil bile olmadığını hatırlayıp sen sus ve kenara çekil Arınç.
Kadın milletvekilleri sizin dilediğiniz zaman konuşturup dilediğiniz zaman susturacağınız oyuncaklar değildir !!! demis milletvekili Zeynep Altiok
bENDE BUNLARA CEVABEN cennet annelerin ayakları altındadır.. HADİSİNİ HATIRLATAYIM DEDİMM..zihniyet meselesi her zamanki gibi ve böyle düşünen pek çok kadınlarımız da var.
Eki Görüntüle 1594331
Bence oda az , kürekle agzina vurmakda az,, direk öldürseydi, o zaman kesin cikki cikmazdi. Yani kesin susardi o zaman kadin !ben olsam ağızlarına kürekle vururdum o sadece sus demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?