Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

Senin ve çevrendeki Akp'lilerin görüşleriyle örtüşmeyebilir Javiera ama taban gayet ataerkil yani genel partililerin görüşüyle örtüşüyor bu cümleler. Kadınlar üzerinden siyaset yaptıkları zaman sosyal medyadaki tepkilere bak, nasıl da savunuyorlar. Akp'liyim ama kınıyorum diyen nadir çıkıyor.

Mehmet Şimşek (Maliye Bakanı):
”Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek.”
Ayhan Sefer Üstün (İnsan Hakları Komisyonu Başkanı – AKP Milletvekili):
”Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.”

Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan):şu an cumhurbaşkanı
”Bir tane ‘kız’ mıdır, ‘kadın’ mıdır bilmem…”
Veysel Eroğlu (Orman ve Su İşleri Bakanı):
”Evdeki işler yetmiyor mu?” (Kendisinden iş isteyen bir kadına.)

4. Recep Akdağ (Sağlık Bakanı):
”Tecavüze uğrayan doğursun, ‘gerekirse’ devlet bakar.”

5. Melih Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı):
”Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün.”

bunlar yeteri kadar partili sayılır mı..

Son düzenleme:
Al iste bunlar kimler peki ??? Bunlar iyi niyetinden söylenmis, pardon, yani biz kadinlar cok narin oldugumuz icin bizim calismamizi istemiyorlar. Yahu ne manyagim ben vallahi anlayamamistim.
Sahi, hep iyiligimizi istedikleri icin söylüyorlar, Allaaaahhhhhhhh raziiiiii olsun, keske bir AKP li ile evlenseydim, ne güzel yasardim ya. Ise gitmeye gerek yok, düsnmeyede gerek yok, onuda kocam benim icin yapardi....aahh aahhhh ben annemi dinlemedimmm...

yorum tekrari

Vallahi acaba Arinc gibi kocam olsa, ne rahat ederdim hayatimda, calismaya gerek yok, düsünmeye gerek yok, konusmaya bile gerek yok. Bakin vallahi esimden yavas yavas sogumaya basladim, demekki beni suistimal ediyormis senelerce simdi anladim.
Ne güzel Arinc benim icin konusur, benim icin düsünür, benim icin calisir, benim icin yasardi hayatimi... ne güzel degilmi ?

Oli, Akpartinin daha ataerkil duzeneklerden gelen insanlarla dolu oldugu kesin..
cunku islami kesim, ataerkil kesimdir. Islam dini de erkeklere cok fazla suistimal edilecek zemin saglayan bir din maalesef. maalesef bu hep boyleydi, umarim gelecekte degisir.
kadin siddetinin artmasinin ben Akpartiyle ilgili oldugunu dusunmuyorum. Bizim kadin haklari konusunda gittikce daha bilinclenmemize bagliyorum.
eskiden kadin cinayetlerini bu kadar duymuyordun, cunku kadinlarda siddete kalkisma yoktu. zaten olanlarinda haber degeri yoktu. Bizden onceki nesillerde kadinlar kabulleniyordu. Benim hala anadoluda kocasindan eziyet gorup susan bir suru akrabam var.
onumuzde ki 20 yil icinde daha da artacak bu kadin cinayetleri, bak soylemedi deme. cunku, siddete itiraz eden sesini cikartan kadinlarin sayisi artmaya deva edecek. ancak daha sonraki 20 yilda, biz belki kadin siddetini, cinayetlerini durdurmus olacagiz. boyle umuyorum. ve bu Akparti gitti diye olmayacak.

allah askina, anadoludan adam karisini Arinc sen sus dedi diye, CB kadin esit degil, es degerdir, dedi diye mi dovuyor? o adam zaten dovuyordu, cunku babasi da anasini dovmus.
hukumet kurulmadi diyelim Akparti bir daha hic iktidar olamadi, siddet olaylari mi bitecek?

Kadinlarimiz sesini duyurmayi ogreniyor artik, bilincleniyor. Ben umutluyum.

ha bu arada, il baskanlarinin sacma sapan aciklamalarindan kendileri ve zavalli esleri sorumlu olsun.

evet evt, kesinlikle sayilir.
Ama ben diyorum ki, kendi ayiplarindan kendileri mesul olsunlar. Cok genelleme yapilmasin.

neden susalim okypete? ben susalim mi dedim? bilincleniyoruz ben umutluyum dedim. olacagini tahmin ettigim seyi soyluyorum, elbette olmasin istiyorum.

Hemen fikrimi değiştirdim.
Çok iyi yapmış Arınç, çok da güzel iyi yapmış.
Kadın başına konuşmak da ne demekmiş öyle.

Tuğçe Kazaz'la aynı fikirde olma düşüncesi ağır geldi bana

ay çok güldüm... öyle böyle değil.. erkeklerin suçu yok be güzelim... kendi hemcinsine dayak yiyince müstehak mini etek giyince fahişe diyen kadınlar olunca erkekler napsın!

mesela zaman zaman bazi arastirmalar yapiliyor, bazi grafikler veriliyor,
bazi batili ulkelerde kadina yonelik siddet Turkiye dekinden fazlaymis. Duydugum en sacma sey. Zirvalik.

sadece kadina siddetin "duyulurlugu" orani olmali bu. Onlarda siddete ugrayan 100 kadindan 90 i sikayet ediyorsa, bizde 20si ediyor. simdi hangisinde siddet daha yuksek olabilir :/

evet bendim elbet ve halada bu insanların söz sahibi olmalarını istiyorum dürüstçe, mertçe, güneydoğu sorunlarına odaklanmalarını istiyorum.. izledim diyosun bende izledim ve anlatım yapıyor iki şehidimiz var diyor KALLEŞÇE vuruldu diyor bir insan bu hassas konuyu konuşurken sen arkadan neyin savunmasını yapıyorsun kiii velev arınç değil bir başkası konuşsa idi farketmezdi.. haaa hep incelik istiyoruz ..askerler ,,polisler ölüyor yahuuu.. buradaki mesele kadın meselesi değilki buradaki mesele ocaklara düşen kor ateşlerrrr.. Arınç TERBİYESİZLİK yaptımı yaptı... dikkat olivya yaptı diyorummm..ama hassas bir konuda arkadan neyin savunmasını yapıyorsunnn.. nİYE ÖFKELİYİM BEN İYİ NİYETİMLE AMAN SÖZ SAHİBİ OLSUNLAR DİYORUM ÇÖZÜM SÜRECİ OLSUN DİYORUM kürt türk BU ÜLKE BİZİM DİYORUM OY VERMEDİM AMA MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU YAKALASINLAR İstiyorum ama bu TÜRKİYENİN kalkınması için elele vermek için.. Yahu olivya ANNELER ağlıyor sorarım sana bu kadın o cenazelere gitse bu şekil bik bik konuşsa nice olur hali biraz insan nerde neyi konuşacağını bilmeli kiii bu cinsiyet gerektirmezzz..

kadın var kadın var, erkek var erkek var, olivya bak şafak payevde kadın ne güzel susturdu ne güzel cevap verdi BURASI EGOLARINIZI TATMİN EDECEĞİNİZ YER DEĞİL..

olayı anlamamazlık ediyoruz sanırım.
olay hdp terör vs değil.
orada bağıran sadece o kadın değildi. erkeklerde vardı. videoyu izledim.
arınçcın sadece orada bağıran kadına sen sus kadınsın demesi.
cinsiyetçi yaklaşımı.
ha deseydi susun hepiniz.
okey.
ama bir kadın olarak sus demek, bu duruma getirdi olayı.
bir kadın olarak sus kelimesinden anlaşılan tekdir.
kadınlar susar. sen kadınsın sus. erkekler konuşsun. erkekler konuşur..

ben olsam ağızlarına kürekle vururdum o sadece sus demiş.
Bence oda az , kürekle agzina vurmakda az,, direk öldürseydi, o zaman kesin cikki cikmazdi. Yani kesin susardi o zaman kadin !

Iste Kakao ve Ben , yukarida Okypete`nin yorumunu okudun, ayni bende öyle düsünüyorum.
Yani konu burada bu baslik altinda sadece kadina yapilan haksizlik, bir kadina bir erkegin esit sartlarda esit durumlarda olduklari Türkiye Büyük Millet Meclisinde, hic bir hakeret yapmaya hakki yok !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…