arkadaş edinmek

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.236
867
73
Herkese merhaba. Ankarada oturuyorum oturduğum semtten başka bir semte taşındım. Arkadaşlarımın da çoğu evlendi şehir dışına yerleşti. Üni deseniz ordakilerin de hepsi uzakta anca telefonla iletişim kurabiliyoruz burda gerçekten kafa dengim olan ,beraber kahve içip saatlerce sohbet edebileceğim arkadaşlar edinmek istiyorum önerileriniz nelerdir

İş ortamınız, komşularınız, ailenizle aranız nasıl? Sıcak biri misiniz, soğuk biri mi? Çevre edinecek adımlar atın.

İş ortamınız, komşularınız, ailenizle aranız nasıl? Sıcak biri misiniz, soğuk biri mi? Çevre edinecek adımlar atın.
kpssye girmiştim şuan ilanlara başvuru yapıyorum iş için. ailemle haftada 1 ancak görüşebiliyoruz çalışıyorlar komşuluk deseniz öldü bitti. büyük bir apartmanda oturuyoruz komşuluk hiç yok anca günaydın iyi günler vs..

Hangi semtten hangi semte taşındınız arkadaşlarınızı hangi şehirlere yerleşti mesela size çok mu uzak

Merhaba ben de burada arkadaşlarım evlendiği ve arkadaşsız kaldığım için bir konu paylaşmıştım. Sonra biri özelden bana şu mesajı gönderdi.

Sergiler gezdim, tiyatrolara gittim, okuduğum şehri gezdim, etkinliklere katıldım(ki çoğu kurstu) ve bu şekilde iletişim becerim güçlenmeye başladı. Farklı insanlar ve hayatlar tanıdıkça kendimde insanlara biraz da olsa güvenecek cesareti buldum. Zamanla okuldakilerle de çok samimileştim. 4 sene boyunca gerçekten çok başarılı oldum ve aynı zamanda sosyal bir insana dönüştüm. Şimdi son sınıf öğrencisiyim. Çok daha girişken ve arkadaş çevremde aranan bir insanım. Eskiden bu tür deneyimlerin üstümde böyle bir etki yaratacağını hiç düşünemezdim... Şimdi daha iyi anlıyorum ve iyi ki yapmışım diyorum. Pek çoğunu yalnız yapmam da özgüvenimi arttırmıştı. Bu tür etkinliklere katılmasını teşvik ettiğim ve tanıştığım yeni insanlarla arkadaş olmaya başlamıştım.

Mesajını gönderdi ve bunu eskiden sitede bir üye paylaşmış yardımı olur diye düşündüm diyerek benimle paylaştı ona da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

çok teşekkürler

Ben de Ankara'da yaşıyorum dediğiniz gibi büyük şehir olunca bir de iletişim kurmak, komşuluk vs. daha zor oluyor. Ben artık iş arkadaşlarımla çok sık vakit geçiriyorum bir işe girerseniz ordaki mesai arkadaşlarınızla bir dostluk kurabilirsiniz. Onun dışında kursları önerebilirim. Hangi semtte yaşıyorsunuz?

etimesguttayım

çeşitli sosyal aktivitelere girin, üye olun, yardım derneklerine girip gönüllü olarak çalışabilirsiniz. bunlar sizi sosyaleştirir.

Bende aynı durumdayım şu an atama bekliyorum çalışmıyorum da bir işte. Sosyalleşmek için dikiş kursuna yazıldım ama hep benden çok çok büyük teyzeler ablalar var evli barklı. Ortamı hiç açmadı beni

Farklı bir şehire evlenip gelmiştim. Hiç bilmediğim bir yerdi. Spor salonuna gittim orada arkadaş edinmiştim. Hatta orada tanıdıklarım sayesinde iş bulmuştum

evet mutlaka biryerlerde sosyalleşilmeli, sosyal aktivitelere katılınmalı. Yeterince arkadaş varsa bile böyle yapılmalı bence çünkü insanın kendisini geliştirir böyle şeyler bence

yaa sanırım en iyisi işe girmek. ben de atama bekliyorumama bu gidişle daha çok beklerim gibi

Bu forumda nedense çok fazla ankarada yaşayan var. Onlarla tanışıp arkadaş olabilirsiniz aslında. Yaşaması çok güzel bir şehir sanırım. Kim yazsa Ankara’da çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…