arkadaş kazığı..

simgeeeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
165
0
46
İstanbul
merhaba kızlar,
2 yıldır bir arkadaşım var dertleştiğim,güvendiğim kız kardeşimden ayırt etmediğim biri vardı ve oda bana benim ona davrandığım gibi davranıyordu. kavga ettiğim bana yanlış yapan 2 tane düşmanım var benim konuşmuyoruz ama hergün aynı ortamdayız. emin olun ki nefret ediyorum çünkü beni bir arkadaşımla birbirime düşürdüler kavga ettik falan. herşeyi en yakın arkadaşım biliyor nasıl nefret ettiğimi falan ama yakın arkadaşım düşmanlarımla yakın oluyor sabah olsun,okul çıkışı olsun hep beraberler bir kere söyledim yakın arkadaşıma bu kadar yakın olması bana rahatsızlık verdiğini bana şu cevabı verdi 'sen onlarla kötüsün diye bende mi öyle olucam senin yerin zaten ayrı' dedi ve biraz uzaklaştı onlardan ve şimdi tekrar sıkı fıkı oldular bu sabah okula gittim hep birlikteler birbirleriyle ilgileniyorlar resmen atılmışım ben bi kenara yakın arkadaşımla aynı yerde oturduğum süre boyunca hep birbirleriyle ilgilendiler ve bölümlerimiz aynı olduğu için 4ümüzde aynı sınıftayız onları o kadar yakın görünce dayanamadm boğuldum sanki ve yerimden kalkıp başka yere oturdum biraz zaman geçti morali bozuk gibi gördüm arkadaşımı, bana baktığını falan yakaladım mesaj attım bana cevap atmadı.gülüyolardı, eğleniyolardı bidahada yanına gitmedim çünkü mesajımı gördü cevap vermeye bile tennezül etmedi. şimdi size soruyorum en yakın arkadaşınız düşmanlarınızla sıkı fıkı olsa siz o arkadaşınızla konuşurmusunuz? benmi yanlış düşünüyorum gerçekten onun hayatı bende onun arkadaşıyım onlarda onun arkadaşımı ? siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

ben konuşmazdım kendime yeni arkadaşlar bulurdum gerek yok öyle biri ile konuşmaya bence...

Son düzenleme:
Tercih meselesi olarak algılardım ben..
Onun, onlardan kopmasını beklemem, bu doğru olmaz.
Ama ben de yakınlığımı keserdim..
Belki yanlış düşünüyorumdur, bilemem.. :)

Tercih meselesi olarak algılardım ben..
Onun, onlardan kopmasını beklemem, bu doğru olmaz.
Ama ben de yakınlığımı keserdim..
Belki yanlış düşünüyorumdur, bilemem.. :)

zaten son zamanlarda güvenemiyordum ayaklarım geri geri gidiyodu resmen, bende tercih meselesi olarak algılıyorum demekki onlar daha değerli benden

Canım bir büyüğün olarak bir şeyler yazmak istedim.
Savaştamıyız düşman falan yazmışın.Anlaşamadığın olabilir,fikirleriniz uymayabilir görüşmek zorunda da değilsin.Sen görüşmüyorsun diye diğer arkadaşında görüşmemesi gibi bir şey olamaz.
Şimdi en iyi arkadaş en iyi sırdaş bence annedir.Kızsada, bağırsada, onaylamasada seni yarı yolda bırakmayacak,yarın senin yüzüne vurmayacak ve açıklarını kapatacak karşılıksız veren tek kişidir.
Bazen annelerle paylaşamayız.O zaman özelimiz kendimizde kalacak.Paylaşım mümkün olduğunca sınırlı olmalı.Dost dediğimiz insanları yaşamımızda elekten geçirerek buluruz.Bir çok arkadaşımız olur her 10 yılda bir hepsini bir eleğe koyar sallarız bakarız üste kim kalmış.Bazen bir bazen hiç kalır.
Arkadaşına gelince o kişilerle görüşmesi sorun değil amma velakin mesajına cevap vermemesi sana verdiği değeri gösterir.Küsmek sorunları çözmez.Konuşarak sorunlarınızı halledin.Olmuyorsa araya mesafe koyarsın.
Ne demişler bana arkadaşını göster sana kim olduğunu söyliyim.
İnsanlar kendileri gibi olanlarla arkadaşlık kurar.
Yazdıklarımı düşün bundan sonraki hayatına bu konularda ışık olur inşallah.

Son düzenleme:
Onlarla görüşmesi aslında sorun değil de sana karşı olan davranışları sorun.
Eğer sana karşı olan davranışlarından hazetmiyorsan arkadaşlığını bitir.

gerçekten çok doğru yazmışsınız çok teşekkür ederm. ben burda anlaşılsın diye düşman olarak yazdım. sizin bahsettiğiniz o annelere anlatılmayan şeyleri birbirimize anlatırdık onunda bende gizli çok şeyi var. benım alındığım nokta onların çok sıkı fıkı olması merhabası olur ama böyle yakın olmaz ki zaten bu arkadaşlardan biride zamanında yakın arkadaşıma çektirdi. şimdi onlarla birlikte resmen karşımdalar, mesajımada cevap vermediğine göre onlar daha değerliymiş demekki ben kendimi kandırmışım.

Canım annelere anlatılamayan hiç bir şey olamaz düşüncesindeyim bir anne olarak.Her anne bir olmuyor buda çok nadirdir.Şimdiki anneler daha bilinçli ve çocuklarının sırdaşı.Sizlerden kaç adım öndeyiz.Yürüdüğünüz yolu geçeli çok oldu.Bu yolu en az hatayla pişmanlıkla yürümenizi sağlamak.Yarına keşkeleriniz olmama adına.
Bazen annelerle paylaşmayız dedim, nadir anne katagorisinde olanlar için yazdım.
O zaman özelimizi bir başkasına anlatmayıp doğru yolu kendimiz bulmalıyız.Buda okuyarak, yaşanmışlıkları dinleyerek ve tabiki yaşayarak öğreniriz.Bu siteye girip paylaşman bile öğrenme çabanı gösterir.Yarınlarda keşkelerinin olmaması dileği ile.
Son olarak yaşını ve eğitim durumu yazarmısın.

Son düzenleme:

öncelikle şu düşman olayı çok saçma:) hoşlanmadığım insanlar diyebilirsin.
ben senin yerinde olsam kırılırdım arkdasımla arama mesafe koyardım . çünkü benm tek arkdasım o güvendiğim kardeşim gibi gördüğüm o insan beni yalnız bırakıyorsa zaten gerçekten dostum değildir. diğerleriyle elbette konusssun ama mesafeli olsun asıl dostunun sen oldunu sana hissetrirsin

[sıze=2]düşman ne demek allah aşkına ... Siz olaylara kişlere böyle bakarsanız hayattta yalnız kalmaya mahkumsunuz[/sıze]

Üniverste arkadaşlarıno neden bu kadar önemsiyosunki bence sırf çıkar ilişkisi. Şahsen benim sınıfta bir sürü sevmediğim kişi var ama hepsiylede gayet konuşuyorum herkesle aram iyidir. Senin tabirinle kazık atan kişikerlede samimi olmuyorum merhaba merhaba o kadar. Yine de sınıfça etkinliklere katılırım sinemaymış tiyatroymuş biyerlere gidip eğlenmek falan hiç kaçırmam ama çokta bir şey beklemiyorum açıkçası kardeşlik gibi var zaten benim kardeşlerim ayrıca Liseden çocukluktan bir sürü arkadasım var kuzenlerim var onlar bana yeter.

sana arkadaş mı yok güzelimmm salllla gitsin.o seçimini yapmışsa sanada eyvallah demek düşer.o kızlardan ayrılınca seni yine arar ama sen onu arama sallla gitsin.

Benim de üniversitede başımdan böyle bir olay geçmişti hem de tam iki kere!
İnan bir çıkarı yoksa, gerçketen sevgi bağı varsa arada hiç kimse "dost" dediği insana bunu yapmaz. Çünkü bu gibi olaylar üniversite zamanında çok büyük tahribatlar yaratıyor kişide.
Benim hayatta değer verdiğim, gerçekten "dost" dediğim insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez ve durup düşününce bana yanlış yapmış olsalar bile gidip de canlarını yakmış kişilerle görüşmem, hem de onun gözünün içine baka baka asla! Dünya üzerinde başka insan mı kalmadı da illa onlarla arkadaş olacak? Tamam selam alsın, selam versin ama burada senin canını yakmaya çalışıyor gibi...

Bence siz de yeni arkadaşlıklar kurun
Bi arkadaşınız var ve onu da köleniz sanıyorsunuz..

O da başlı başına bir birey
Ortada bi sorun yokken sırf sizle araları iyi değil diye başkalarına tavır alması bence de mantıksız olurdu..

kızlar ben o 'düşman' kelimesini burada anlaşılsın diye yazdım lütfen tepki göstermeyin bunun için zaten o kadar kötü şeyler yaptılar ki bana buraya yazsam 1-2 sayfa falan alır ve inanın bunlar benim saflığımdan kaynaklandı o düşman diye tabir ettiğim hoşlanmadığım kişileri ben insan içine soktum fazla gözleri açılmış olucak ki bana böyle ayıp yaptılar hiç bir kabahatimde yokken arkadaşıma gelince evet suçlu olduğu biliyor ve bana nispet yapıyor o hoşlanmadığım kişilerle çünkü gelip konuşmaya yüzü yok ve bu benim arkadaşım bütün çocukluk, liselik arkadaşlarınla falan küs. bu hayatta gerçekten sınanıyoruz adını reklam açısından vermek istemiyorum sosyal paylaşım sitesinden hoşlanmadığım o kızlara 'herşeyim'diye hitap edip, bana bildirim göndermiş bilerek göreyim diye onun bana yaptıklarından sonra anladım ki o bana 'dost' görünümlü düşmanmış. yapmaz dediğim bi insan bunu yaptı gerçekten çok şey anladım. arkadaş seçimi çok önemli.

Düşman olayına ne takmışsınız, laf sokmaya yer arar gibi.

Arkadaşınla arana mesafe koymak çok da doğru olmayabilir. Çevreni değiştir, yeni insanlarla takıl. Arkadaşın sana gelip konuşursa mesafeli bir şekilde konuş, ona karşı her zaman tetikte ol ama belli etme. Çünkü arkandan konuşuyor da olabilir. Bilemezsin. Ona karşı daha fazla içini açma. Onu hiç takmıyormuş gibi davran. Ona verebileceğin en büyük tepki bu. Arkadaşlık bu değil, yeni arkadaşlar edin ama çok yakın olma. Kimseye güven olmuyor.

arkadaşımı artık tamamen sildim zaten 3 yıldır düzenli ilişkim var aramızı boymaya kalktı erkek arkadaşımla ama ne yazık ki kendini ele verdi kendi yaptığı birşeyi sevgilimin üstüne attı tabi ben anladım beni üzmek için onların yaptığını şimdi erkek arkadaşım savcılığa şikayet edip mahkemeye vericek bundan sonrada ağızlarını açıcaklarını sanmıyorum ama arkadaş seçimi gerçekten çok önemli bu yaşadığımda bana bi tecrübe oldu çok şükür ki arındım zehirli sarmaşıklarımdan.

Ama canım onlar senin sevmediğin insanlar onun içinde öyle olması gerekmiyor ki. Bunu ondan isteyemezsin ki...

Bu mantık bana biraz çocukça geldi yanlış anlama ama..

Yani ben de üniversitedeyim senin bahsettiğin durumları birebir yaşadım.

Daha bile beterdir emin ol ki.

Şimdi ben kendi arkadaşlarıma ne diye onlarla konuşmasınlar diye baskı yapayım ki.

Tam tersi onlar benim arkadaşlarımın yanına otururlar, hiç umurumda bile olmaz.

Çünkü üniversite orası, insanların lisedeki gibi x'in arkadaşı, y'nin arkadaşı diye gruplanmasını beklememek lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…