• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadas ortaminda dislanan kisi ne yapmali

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
38
Merhaba arkadaslar,

Daha onceki konumda da bahsettim. Ben ABD de yasiyorum. 3 yil farkli bir ilde yasadiktan sonra bu sene yeni bir ile tasindik. Ben ogrenciyim, master yapiyorum. Onceki yasadigimiz yerde kardeslik seviyesinde cok samimi arkadaslarimiz vardi. Bu sene buraya gelince de yeni kisiler ile tanistik. Onlar da ben de ortamda yeni tanistik. Ben madem hepimiz yeniyiz daimi goruselim dedim, gun yapalim dedi bir arkadas ve biz 5 bayan arkadas gun yapmaya basladik. Muhabbetimiz de iyiydi. Bir bayan arkadas tasindi buradan 4 umuz kaldik. Ne oldu birden bilmiyorum ama diger 3 u surekli gorusmeye basladi. Surekli birbirine gidiyorlar, surekli tum gun beraberler. Hatta hem gunduz bulusuyorlar hem de aksam bulusuyorlar. Beni tamamen disladilar. Sadece haftada bir gun gune gidiyorum. Whatapp dan surekli yazisirdik, whatsapp im da sustu sonra. Basta dedim ki ben yogunum diye cagirmiyorlardir ya da ne bileyim o ucu kapali ben acigim diyedir, belki birbirlerini daha yakin buluyorlardir. Sonra baska acik bir bayan arkadas da gruplarina dahil oldu ki kendisini de ben de severim simdi 4 u takiliyorlar, ben yine dislananim. Inanin bir zararim yok, sikilmasinlar diye ortamda okuldan dersten de bahsetmiyorum. Cok yogun olmama ragmen onlara bircok ikram hazirliyorum, evime davet ediyorum ki hicbiri beni davet etmemesine ragmen, cocuklarina hediyeler aliyorum, kendilerine hic elim bos gitmiyorum ama yok yani olmuyor. Biliyorum olmuyorsa zorlamamak lazim. Biliyorum takma aman bosver diyeceksiniz ama inanin ki ben dostluk iliskisine deger veriyorum, insanlara deger veriyorum, hele de yurtdisinda dostluklar, samimiyetler cok onemli iliskiler oluyor, aileniz gibi oluyor arkadaslariniz. Bugun hava guzeldi bebegimle parka gittim baktim bizim arkadaslar orada piknik yapiyor. Ruhum bile duymuyor. Nasil uzuldum o manzarayi gorunce anlatamam size. Yapayalnizim koca ABD de ki bunu da biliyorlar. Cok zoruma gidiyor bu durum. Ne yapmaliyim sizce bu arkadaslara karsi?

Son düzenleme:
Siz bari birseyler yazin. Yurtdisinda yalniz kalmak bir yana, bir de ozellikle dislanmak cok kotu bir duygu. Sacma gelecektir, belki beni zayif goreceksiniz ama inanin sabahtan beridir agliyorum. Hava guzel, hep beraber tanistigimiz arkadaslar disarda piknik yapiyor ve cagrilmayan ben bu manzaraya sahit oluyorum. Bana sakin seni kiskaniyorlardir, cekemiyorlardir falan demeyin, durum hic de oyle degil cunku. Benden ozellikle rahatsiz olduklarini da asla dusunmuyorum, kocaman insanlariz, kime ne zararim olsun, ayrica genel olarak sevilmeyen biri olsam onceki evimdeki asiri samimi dostluklarim olmazdi.

hiç takılmaya değmez benim açımdan yani üzmezdim kendimi onlar sana kırılcanmı üzülcenmi diye bakmayacaklar günlerini gün edecekler bende üzüleceğim.çok zor olabilir yaşadıklarınız anlamaya çalışıyorum fakat beni istemeyeni hayatta görüşmem bir daha yanlız köpek gibi ölürüm ama kuyruğum dimdik.

Ay canım yaa anlıyorum seni ama bahsettiğin kişiler seni haketmiyor bence. Sen sevgini ilgini eşini bebeğine ver eminim birgün seni hakeden arkadaşların da olur. Açıkçası bende insanlara hakkettiği değerden fazlasını veriyordum artık yapmıyorum çok daha mutluyum.

Birşey olmuş belli ki ama siz farkında değilsiniz

Dün mesela onları görünce ne yaptınız gidip yanlarına sorsaydınız beni neden çağırmadınız diye. Çalışan bir bayan mısınız diğerleri çalışmıyorsa belki sizi rahatsız etmek istemiyorlardır

Ya da çocuklarınız mı çok yaramaz ben çocukları çok yaramaz olan bir komşumla iletişimimi bıçak gibi kestim mesela onun karaladığı duvarlarla mı uğraşacağım ben diyerek.

Aklıma başka bir sebep gelmiyor, gününüzde hepsiyle bir aradayken konuşabilirsiniz öyle de böyle de görüşmüyorsunuz zaten tatlıya bağlanırsa ne ala yok biz senden hoşlanmıyoruz o yüzden çağırmıyoruz derlerse de ABD'deki tek Türk'ün onlar olmadığını hatırlar yeni arkadaşlıklar edinmeye çalışırsınız

Ustune kapatmaya gerek yok sorabilirsiniz bence kimse liseli cocuk degil bu durumda. Gerekli aciklamayi yaparlar buyuk ihtimal.

Ne oldugunu bilirseniz ona gore hareket edersiniz, boyke iki arada bir deredede kalmazsiniz.

öyle olmuyor malesef sorarsın aaa öylemiymiş yooo böylemiymiş ay farkında değiliz diye birde insanı salak yerine koyarlar.en iyisi görmezden gelmek bence insanın en canını acıtan ceza görmezden gelinmek.

Siz bari birseyler yazin. Yurtdisinda yalniz kalmak bir yana, bir de ozellikle dislanmak cok kotu bir duygu. Sacma gelecektir, belki beni zayif goreceksiniz ama inanin sabahtan beridir agliyorum. Hava guzel, hep beraber tanistigimiz arkadaslar disarda piknik yapiyor ve cagrilmayan ben bu manzaraya sahit oluyorum. Bana sakin seni kiskaniyorlardir, cekemiyorlardir falan demeyin, durum hic de oyle degil cunku. Benden ozellikle rahatsiz olduklarini da asla dusunmuyorum, kocaman insanlariz, kime ne zararim olsun, ayrica genel olarak sevilmeyen biri olsam onceki evimdeki asiri samimi dostluklarim olmazdi.
Anlıyorum sizi, yurt dışında da olunca daha çok yalnız hissetmişsinizdir. Lütfen ağlamayın ama. Geçer bu alışma evreleri de. Yeni gittiğiniz yerde kimse olmadığından onlara fazla anlam yüklemişsinizdir ama zorla arkadaş olunmuyor işte. Başka çevre edinseniz kendinize illa türk olması şart mı?

İçinizde kalmasın direkt olarak sorun onlara bir sorun mu var diye. Durumu değiştireceğini sanmıyorum ama varsa bir cevapları öğrenirsiniz en azından. Ama sakın onlara muhtaçmış arkadaşlıkları için ölüp bitiyormuş imajı yaratmayın karşılarında.

Daha öncede buna benzer hatta aynı konu olmuştu siz mi açmıştınız

Onların bebeği ya da çocuğu var mı? Sizin tek mi çocuk? Bazıları bebekli olanları ayakbagi olarak görebiliyor?
İçlerinden birisi sizi istemiyor. Nettt

Birşey olmuş belli ki ama siz farkında değilsiniz

Dün mesela onları görünce ne yaptınız gidip yanlarına sorsaydınız beni neden çağırmadınız diye. Çalışan bir bayan mısınız diğerleri çalışmıyorsa belki sizi rahatsız etmek istemiyorlardır

Ya da çocuklarınız mı çok yaramaz ben çocukları çok yaramaz olan bir komşumla iletişimimi bıçak gibi kestim mesela onun karaladığı duvarlarla mı uğraşacağım ben diyerek.

Aklıma başka bir sebep gelmiyor, gününüzde hepsiyle bir aradayken konuşabilirsiniz öyle de böyle de görüşmüyorsunuz zaten tatlıya bağlanırsa ne ala yok biz senden hoşlanmıyoruz o yüzden çağırmıyoruz derlerse de ABD'deki tek Türk'ün onlar olmadığını hatırlar yeni arkadaşlıklar edinmeye çalışırsınız

Bir tane 1 yasinda uslu mu uslu bebegim var, kimseye minik bir zarari bile yok. Ama ozellikle bir arkadasin cok yaramaz cocuklari var kirletmedik yer, yapmadik gurultu birakmiyorlar. Ozellikle iki yasinda olani bebegime cok zarar veriyor, onun yuzunden surekli bebegimin pesinde kosuyorum, onun annesi bakmiyor cunku. Ama ne yaparsa yapsin asla kalp kirmamak icin sesimi cikarmiyorum. Iki defa ben goremeden bebegimin cok fena canini yakti, yazik yavrum cok agladi, susturamadim baska odaya gectim, ugrastim, citimi bile cikarmadim cocuklar yuzunden kocaman insanin kalbi kirilmasin diye. Yani o kadar ince davraniyorum beni dislayan bu insanlara karsi anlayin.

Onların bebeği ya da çocuğu var mı? Sizin tek mi çocuk? Bazıları bebekli olanları ayakbagi olarak görebiliyor?
İçlerinden birisi sizi istemiyor. Nettt

Alakasi bile yok, benim bebegim ortamdaki en uslu cocuk. Onlarin cocugu yaramaz hatta. Bir tanesinin cocugu yok hatta yasi da cok kucuk ama asla dislanmiyor/dislamiyorlar birbirlerini.

Alakasi bile yok, benim bebegim ortamdaki en uslu cocuk. Onlarin cocugu yaramaz hatta. Bir tanesinin cocugu yok hatta yasi da cok kucuk ama asla dislanmiyor/dislamiyorlar birbirlerini.
Ben bi ortamdan böyle bir sebepten dislandim da. Bilemedim şimdi bence açık açık konuşun.

keşke parka gittiğinde sorsaydın neden banada haber vermediniz diye...ozaman hal ve hereketlerinden anlardın bilerek mi bilmeyerek mi yaptıklarını...
Amann onunla mi ugrasayim, zaten nezaketen bir selam verdim hizlica ayrildim, yok otursana diye israr etmeler, yok hemen cay doldurmalar, bebegimi sevmeler falan. Sanki cok istiyorlarmis gibi. Her hafta gorustugumuz kisiler, daha iki gun once bendeydik, akillarina mi gelmiyor sanki. Sorsam da sanki hepsi birden acik net yuzume catir catir ne soyleyecekler, kotusun sen, sevmiyoruz seni, istemiyoruz seni mi diyecekler. Ay benim haberim yoktu beni de zaten x cagirdi, ay ben de yazisiyorduk benim esim evde yok, onunki de yokmus da son anda boyle bir fikir attim ortaya, senin esin evdedir diye seyetmedik faln fistan vesaire vesaire. Taniyorum yani, ne diyeceklerini kestirebiliyorum.

hiç takılmaya değmez benim açımdan yani üzmezdim kendimi onlar sana kırılcanmı üzülcenmi diye bakmayacaklar günlerini gün edecekler bende üzüleceğim.çok zor olabilir yaşadıklarınız anlamaya çalışıyorum fakat beni istemeyeni hayatta görüşmem bir daha yanlız köpek gibi ölürüm ama kuyruğum dimdik.

Oyle dusunuyorsundur, ben de bir arkadasim dislandigini anlattiginda boyle akillar, moraller vermistim, ama hala israrla uzuluyordu, anlamiyordum neden uzuldugunu, neden bu kadar taktigini. Ben yalniz yasayamayan da biri degilim hem. ABD deyim yani olasi yalnizliklari goze aldik da geldik. Ama sorunum deger verdigim, ugruna zamanimdan feragat ederek arkadaslik iliskileri kurmaya calistigim kisiler tarafindan dislanmak.

Amann onunla mi ugrasayim, zaten nezaketen bir selam verdim hizlica ayrildim, yok otursana diye israr etmeler, yok hemen cay doldurmalar, bebegimi sevmeler falan. Sanki cok istiyorlarmis gibi. Her hafta gorustugumuz kisiler, daha iki gun once bendeydik, akillarina mi gelmiyor sanki. Sorsam da sanki hepsi birden acik net yuzume catir catir ne soyleyecekler, kotusun sen, sevmiyoruz seni, istemiyoruz seni mi diyecekler. Ay benim haberim yoktu beni de zaten x cagirdi, ay ben de yazisiyorduk benim esim evde yok, onunki de yokmus da son anda boyle bir fikir attim ortaya, senin esin evdedir diye seyetmedik faln fistan vesaire vesaire. Taniyorum yani, ne diyeceklerini kestirebiliyorum.
Başka Turk komsu yok mu cevrenizde? Evet tam da böyle olur zaten sebep sorarsin zeytinyağı gibi de uste çıkarlar. Ben olsam yeni çevre yaparım. Kafama gore bir tane bulurum yeter de artar. O yaramaz çocuğun sizin bebeginize verdiği zarar büyüdükçe daha da artacak. Çünkü annesi hiçbir tepki vermiyor diyorsunuz. Ayrıca böyle bir durumda ben dayanamam alır kucagima otururum onlar gidene kadar da yine zarar verdirtmem. Onun çocuğu değerli de sizinki tavuk yumurtasından mi çıktı yani? En nefret ettiğim insan tipi.

Bir tane 1 yasinda uslu mu uslu bebegim var, kimseye minik bir zarari bile yok. Ama ozellikle bir arkadasin cok yaramaz cocuklari var kirletmedik yer, yapmadik gurultu birakmiyorlar. Ozellikle iki yasinda olani bebegime cok zarar veriyor, onun yuzunden surekli bebegimin pesinde kosuyorum, onun annesi bakmiyor cunku. Ama ne yaparsa yapsin asla kalp kirmamak icin sesimi cikarmiyorum. Iki defa ben goremeden bebegimin cok fena canini yakti, yazik yavrum cok agladi, susturamadim baska odaya gectim, ugrastim, citimi bile cikarmadim cocuklar yuzunden kocaman insanin kalbi kirilmasin diye. Yani o kadar ince davraniyorum beni dislayan bu insanlara karsi anlayin.

İçlerinden kendinize en yakın bulduğunuzla bir konuşun o zaman.

Hepsi bir aradayken bahane üretebilirler ama yalnızken doğruları söylemesi konusunda sıkıştırabilşrainiz tek bir tanesini.

Bir de bence utanmışlar yaptıklarından parkta davet etmişler ilgilenmeye çalışmışlar bebeğinizle, ilk toplantı gününüzde birşeyler söyleyeceklerdir diye düşünüyorum sebeplerini açıklayıp gönlünüzü almaya çalışacaklardır.

Yaparlarsa ne ala ama yapmazlarsa pek te üzerinde düşünmenize gerek yok onlar birbirlerini bulmuş zamanla teker teker kopuşlarını izlersiniz uzaktan

İçlerinden kendinize en yakın bulduğunuzla bir konuşun o zaman.

Hepsi bir aradayken bahane üretebilirler ama yalnızken doğruları söylemesi konusunda sıkıştırabilşrainiz tek bir tanesini.

Bir de bence utanmışlar yaptıklarından parkta davet etmişler ilgilenmeye çalışmışlar bebeğinizle, ilk toplantı gününüzde birşeyler söyleyeceklerdir diye düşünüyorum sebeplerini açıklayıp gönlünüzü almaya çalışacaklardır.

Yaparlarsa ne ala ama yapmazlarsa pek te üzerinde düşünmenize gerek yok onlar birbirlerini bulmuş zamanla teker teker kopuşlarını izlersiniz uzaktan

Acikcasi iclerinde kendime en yakin buldugum da onlari bana tercih etti. Ozelden kac defa yazdim ona, kac defa davet ettim, bir defa evine gittim, bir defa disarda bulustuk ama hizla otekiler ile samimi oldu. Bir defa aradim yakindayim sana ugrayayim mi dedim, disari cikacagim dedi. Bir daha aradim yalnizim gelsene dedim, hastayim dedi. Sonra oteki yazdi bana yalnizmissin, x soyledi dedi sana gelelim dedi (bu olay sadece bir defa gerceklesti, ben de sadirdim, belli ki bulusacaklardi yine rosalone yalnizmis deyince arkadas o zaman ona gidelim dediler) Iste digerleri gelince o hastayim diyen arkadas da geldi. Aslinda gercekten cok tatli kiz, kendime de yakin buluyorum, benim de bir zararim yok ama o da otekiler ile takiliyor. Yani cok normal onlarla samimi olmasi, hergun bulusuyorlar hatta gunde iki kez.

Acikcasi iclerinde kendime en yakin buldugum da onlari bana tercih etti. Ozelden kac defa yazdim ona, kac defa davet ettim, bir defa evine gittim, bir defa disarda bulustuk ama hizla otekiler ile samimi oldu. Bir defa aradim yakindayim sana ugrayayim mi dedim, disari cikacagim dedi. Bir daha aradim yalnizim gelsene dedim, hastayim dedi. Sonra oteki yazdi bana yalnizmissin, x soyledi dedi sana gelelim dedi (bu olay sadece bir defa gerceklesti, ben de sadirdim, belli ki bulusacaklardi yine rosalone yalnizmis deyince arkadas o zaman ona gidelim dediler) Iste digerleri gelince o hastayim diyen arkadas da geldi. Aslinda gercekten cok tatli kiz, kendime de yakin buluyorum, benim de bir zararim yok ama o da otekiler ile takiliyor. Yani cok normal onlarla samimi olmasi, hergun bulusuyorlar hatta gunde iki kez.

Mizacınız uymuyorsa belki rahat edemiyorlardır sizinle diğerleriyle olduğu kadar aklıma başka birşey gelmiyor umarım kendinize çok yakın zamanda samimi arkadaşlıklar kurarsınız

Back
X