Arkadas ortaminda dislanan olmak

Eğer aralarını bozmak istiyorsanız en zayıf halkayı gözünüze kestirin ve yanınıza çekin. İlgi alaka birlikte alışverişler hatta kek yapıp çağırmalar vs. Diğerleri rahatsız olur araya soğukluk girer grup dağılır.

Ama ben olsam gram ilgilenmem kafamın sardığı başkalarını bulur hesapsız kitapsız takılırdım

Bence sen çok iyi niyetlisin demek ki sen yokken seni çekiştirmişler ve 3 grup oluşmuş birdahada görüşme bunlarla madem ki seni dışlamışlar başka arkadaşlar edin sen zaten onlardan koptuğun zaman sana yanaşacaklar sende o zaman onları dışla ,

benmde bnzer durumum oldu,ünv ögrncsym okuldan arkdasm .gecen sene ve bu yıl 1 dönem ıyıydı ama bu donem arkdasm bı tuaflaştı bana bırden sebebı bılmıyorm bıle başka bı kızla arası daha ıyı şu an.ıkncı donem basladgndan berı bana karsı tuaftı moralınmı bozuk dedıgım zaman hyr degl dıyordu ama ben bırseyler sezıyordm.böyle deglde cnku bana karşı önceden.okula geldıgı zaman sen okldmsn dıye ya yazardı yada arardı ama smdı oyle bırsey yapmıyor sebebını bılmıyorum ama beden uzaklaşmya başladı.dıger arkdsla berabr bulusup gelıyorlar artık sanırım derse gıderken berbr göruyorm onları.ben akşmcıyım oklda artk bana karşı böyle mesaflı davrnınca bende örgnlere derse gırmye basladm nedn okula gelmedn dıye sormadı bıle.haftanın 1 gunu aksam dersıne gırdm .sınıfta ylnızdm benım yanımda geçtı benmle konusmadı yanıma bıle gelmedı ben baska bırsy ugrasyrdm yuzune görmedm ama yanmdan gecenın o oldgnu bılıyordm kıyafetnden tanıdım cnku.bşka arkdaşma konusrken arkamzdan geldı o arkdasmıda tanıyor oyle selam wrdı ıste yanı benm ıcın degldı o var dıye oyle verdı.artık benı umrsamıdgnı blıyorm cıkarken okuldna berabr cıkardık artk onu beklemıyorm gıdıyorm oda zaten benmle konusmuyor bıle.annem bıle bana arkdasmı soruyor anlatrdm onunla yasadklarmızı hayırdır kusmusunuz konsmuyormusnuz felan dıyor yanı .hayır kus felan deglız dıye geçstırıyorum .dıger arkdaslarm bıle soruyor neden knsmuyorsunuz dıye kendı tercıh ettı ben ondan bırden uzaklasmadım.onuda anlaysla karslıyorm soncta su ankı arkdası aynı sıyasi göruse sahıp ıkısıde kapalılar ben dglm onların ortak noktaları daha fazla.benm onunla belkıde ortak noktam fazla olmadıgı ıcın böyle oldu belkıde.bıraz sertım yerı gelınce tekmeyı basan ınsanım umursamıyrom muhattap dahiolmuyrm.mumknse artk onunla knsmak daha ıstemıyorm.sizde tınlamyın en iyisi onların ortak noktaları fıkırlerı daha coktur sızınle belkı fazla degldır ondanda olablır.benm belkı ondna olablır cunku dını dusuncelerde bıle frklıyız bazı yerlerde.o yuzden senınle ortak fıkırlerı sahıp hemen hemen bırbırınıze yakın hayat görusune sahıp ınsanlarla arkdas daha saglıklı olnuyor sanırım.üzmeyın kendınızı oluyor boyle arkdaşlıklarda malsef

Sen çalışıyorsan sürekli görüşmeye vaktin olmaz ki hem.Böyle düşünüyorlar belki.

Yanlis hatirlamiyorsam bebegin var. senin gibi kucuk bebegi olan yoksa isguzarlik yapiyorlardir. Zaten bebekten bir sey anlamiyo diye seni saf disi etmis olabilirler.

Gercekten uzucu ama ya. Surekli beraberler. Surekli beraber avm ye gidiyorlar, birbirlerine gidiyorlar, aksamlari bulusup manti, sarma yapiyorlar. Baya baya kankiler ve egleniyorlar. Ben disarda kalanim. Ne yalan soyleyeyim koyuyor insana.
Tamam anlıyorum,aralarında olmaya özeniyorsun ve hepimizin ihtiyacı vardır bu tarz şeylere fakattt istenmediğinizi bile bile nasıl peşlerine takılacaksınız ki? arkadaşlarınız sizi çalıştığınız için istememiş olabilir de.işyerinden arkadaş edinmeye çalışın...

Bizim grubun biri 4 kişilik.
Hepsiylede iyiyiz grup 2.5 senedir duruyor.Devamlı görüşürüz içlerinden biri en yakın dostumdur.biz onla hergün diğerleriyle haftada birgün görüşürüz.

Grupta çok tatlı bir arkadaşımız var.biraz konuşkandır.bir anı bir olay anlatamayız genelde dinleriz ,katılırız.
Her görüşmemizde birbirimize ikram yaparız alırız bazen hediyeleşiriz.o arkadaşımız gidene dek nerden nasıl aldığını karar veremediğini aslında başka birşey baktığını vs vs anlatır.

Bizler grup dışında teke tekte görüşüyoruz.gıybetini yapmadık hiç çünkü bunları istemeden yapıyor çok heyecanlı.
Bazen ağzından çıkan kelime kırar mı diye düşünmez anlayışlı davranırız ses çıkarmayız pek.

Çocuğunun herkesten farklı ağırlanmasını ister biz biraz nazlarız.yalnız burda,kimsesi yok. bir kaç yıl evvelde gencecik kardeşini kaybetti.fazlaca duygusal ileri geri birşey dendiğinde hastalanır.idare edilebiliyor ama bazen insanın kendi çocuğuna dermanı kalmıyor.

Yani ondan ayrıda takılabiliyoruz.bazen sarma mantı sarıyoruz onu çağırdığımızda bebeğiyle çok zorlanıyor.bazen kararlaşmadan yolda karşılaşıyoruz diğerleriyle gidip kahve içiyoruz planlı değil.sizinkide belki plansızdır.

Bu konu için bana gelip sorsa hissettirdiğim için üzülürdüm ama daha gerilirdim şimdi bir yere giderken illâ haber vermem lazım gibi sıkılabilirdim.

Sen onlara değer vermiş sevmişsin..Buyüzden içerlemişsin..Dost olmazlarsa gerekleri yok boşver.Dostum olacaksa gelsin bana.Öylesine takılmak için ,bana kötü hisler yaşatacaklarsa gereği yok.Tek takıl daha iyi; iyi arkadaş bulana kadar..

dışlandığını hissediyorsan, doğrudur. sebebi farklı farklı olabilir. kafalarına hitap etmiyorsundur, o üçü daha iyi uyuşmuştur ya da senin sahip olduğun bazı seyler onlarda kıskançlık duygusu uyandırıyodur, onlar da seni saf dışı bırakarak tatmin oluyolardır vs vs. yani her halikarda senden uzak olmak istiyolar demek ki. böyle bir durumda ben olsam ben de onlardan uzaklaşırdım. en nihayetinde senelerdir arkadaşlık ettiğin insanlar değil, daha yeni yeni görüşüyormuşsunuz. kalkıp bu düşüncelerini açsan kesinlikle kabul etmezler, sana öyle gelmiş derler, sen saf salak konumuna düşersin. bence en güzeli onların koydugu mesafenin biraz daha fazlasını senin koyman.

İştekiler olsa daha zordu.Orda uzaklaşamazsın da.

Bak bu olabilir dışlanmanın sebebi , sen çalışan arkadaş bul , ev hanımlarına takılma onların derdiyle senin derdin farklı , olabilir senin dert etmediğini küçümsediğini onlar dert eder ama senlede konuşmaz , kendisini küçük düştüm sanır ve konuşmaz gider diğer arkadaşlarıyla konuşur
Onlar su an Ev hanimi. Ben calisanim.

Gururuma yediremiyorum. Ne diyeyim ezik gibi ucune birden? Beni neden disliyorsunuz, beni neden cagirmiyorsunuz, ben size ne yaptim mi?

Ben şahsen görüşmek istemediğim insanların davranışını düşündüm bu konuda. Acaba davranışlarınız itici gelmiş olabilir mi?
Siz de bilmiyorsunuz sebebini ama durup durup dururken gruptan biri dışlanmaz.
Biri istemese öteki ister diye düşünüyorum.
Farkında değilsiniz ki belki de.

Bence bunu bir araya gelince veya whatsapp tan yazışırken sorun.

bende pek aranilan insan tipi degilim. annemle bu konuyu konustugumda bana sen hep doğrulari konuşuyorsun edepli seviyeli saygılısin. kalitelisin dedi sağolsun :) insanlarin bir kismi yılısacak gevseyecek bos muhabbet edecek yer ariyorda ondan herkesle uyusmuyorsun dedi
bir kac tane arkadaşım var guzel muhabbet edebildigim ama uzak sehirdeler. bu arada kiskandiracak bir hareketim olmamasina ragmen kiskanildigim ve arkadan dönen iş çok olmuştur. hiç umrumda olmaz. sende taviz verme kendileri birbirlerine düşünce sana yanasmaya baslarlar sende mesafeni korursun nasilsa saticiliklarini terbiyesizliklerini görmüş oldun

Sen çalışıyor ve master yapıyorsun,onlar evhanımı.Belki bilmeden onları rencide edecek sözler söylemişsindir.Belki atıyorum börek tarifi konuşulurken aman ben börekle mörekle uğraşamam demişsindir.Bazen ufak detaylar göze batar,insanlar alınabilir.Onların daha çok ortak noktası olması normal.

İnan bana dedikodunun ne üniversiteyle ne okumuşlukla alakası var. Iyi olduklarına da aldanma canım.Arkadaşın da dediği gibi sana soğuk davranıyorlarsa mutlaka biri seni kıskandığından veya gıcıklığından diğerlerine seni soğutmuştur.

Gidin bunu durustce onlara sormayi deneyin illaki cevabi vardir onlarinda cesur olun biraz

Fazla muhabbet tez ayrilik getirir derler.
Sebebini sormak yerine ben olsam kendimi bu gruptan cikarirdim araya mesafe koyardim. Baska arkadaslar edinebilirsiniz. Bazen yalnizlik da iyidir. Kimseye bagimli olmadan yasamak en guzeli.
siz kendinizi geri cektiginizde bir sure sonra onlarda bu durumun farkina varacaklardir. Whatapptan falan yazmayin ziyaretlere gitmeyin. Sorarlarsa isim var deyin. Biraz geri cekilin. Cok gitmek zorunda olursaniz da sessiz kalmayi tercih edin.

İnsanın bazen kendinde farketmedigi ama dışarıdan çok itici gelen özellikleri olabilir benim şu ana kadar gördüklerinden bahsedim
- hayal ettiğin planları anlattığında hep olumsuz bişey söylemek , alacağın bi ayakkabıyı soyluyosun , rengi guzel diil , modeli hoş diil , evine yapacağın biseyi söylüyorsun çocukla nasıl yapcaksin,vs...

- hep kendini anlatma " ben " le başlayan cümleler kurma

- anlattığım biseye inanmadığını belli edercesine sürekli soru sorma mesela dün.misafirim geldi diyosun saat kaçta geldi , kaç kisiydiler , fotoğrafı varmı gibi

-bakışlariyla sürekli seni küçük gördüğünü söylemesi , çok incelemesi vs...

Yani belki sen farkında diilsindir ama ucunede itici gelen biseyin olmuş olabilir....

Bu Zaten çok doğal bişey yukarda saydiklarimdan bazılarını zaman zaman bende yapabiliyorum insanız tabikide farkında olmadan yaptığımız şeyler olabilir takılma bu olaya ne zaman görüşmek istersen o zaman görüş....

yorumlari okumadim ama bende biri bana cok yapisinca kacasim gelir, yani bunaltmayin agir olun , zaten arkadasliklar oyle hadi arkadas olalim diye baslamaz zamanla kendiliginden olur eger ortak noktalariniz varsa elektrginiz tutarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…