Arkadaş sorunları

User00000000

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
71
41
18
İnsanlar Son yıllarda samimiyetsiz mi olmaya basladı? Yoksa ben mi itici olmaya basladım? Yazmasam yazan yok sohbet edelim diyorum valla görüşelim diyor sonra tık yok hep tek taraflı itmeyle mi olacak dışarı çıkıp sosyalleşme? Vallahi sıkıldım bu durumdan. Kendime bakıyorum acaba bende mi sorun var diye, Sizle de dertleşeyim dedim sizin ilişkileriniz nasıl ilerliyor,?

Valla az insan çok huzur. Tek tük dost kalanı sürü. Herkesle aynı mesafe.
Nasılsın? Sohbet edelim

Evet son zamanlarda herkeste bir yalnız kalma ihtiyacı var gibi davranıyorlar. Ailem dışında herkesi sildim bende sizde beklenti duymayın

Yurt dışında yaşıyorum o nedenle yabancılar ve Türkler olarak kıyaslama yapacağım.

Bu aralar tam olarak Türkler için aynısını düşünüyorum. Yabancılar için çok şöyleler böyleler derler, onlar inanılmaz candan davranıyorlar Türkler ise bir garip ve dengesiz.

Yani iki tarafa da aynı davranırken farklı hareketler görüyorsam demek ki sorun tavırlarımda değil kişilerde.

O nedenle sizi anlıyorum bu noktada, şansınız varsa benim gibi yabancı arkadaş edinin. Yoksa kardeşiniz varsa ona, anneniz varsa ona ne bileyim güvendiğiniz bir iki kişi var ise geçmişten onlara sarılın onlara odaklanın. Gerisi gerçekten boş geliyor bu aralar.

Para yok, insanlar nasıl çıksın?
Mesele sadece disari çıkmak değil ki, konu sahibi ittirerek devam edilen, olur ya yapalım edelim denilip yapılmayan şeyleri kastediyor, devamı gelmeyen konuşmaları.

Mesaj atmak, bir aramak hal hatır sormak da mı parayla? Niyet kalmamış insanlarda herkes kendi derdine düşmüş diyeceğim ama burdakilerde dert de yok ki.

Bence arkadaş olmayı bilmeme, karşılıklı bir arkadaşlıklik oluşturmak için yeterli özeni gostermeme, belki bazı konularda kıskançlık var daha çok.

Arkadaşliği yük haline getiriyor bazi insanlar. Devamli dert anlatayim dinlesin, devamli arayip sorsun, mesaj atsin her mesajima aninda cevap versin. Duzenli olarak disari cikalim vsvs bir suru beklentileri oluyor. Yani bana denk gelen çoğu böyleydi ve ben uzun zamandir insanlara cok yaklaşmiyorum.
Arkadas oldum diiye duzenli olarak ilgi gösteremem birilerine.

Arada sohbet ettigimiz, bir şeyler ictigimiz 1-2 kişi var.

Sorun sizde değil insanlar gerçekten samimiyetsiz. İşleri düşmedikçe görüşmek istemezler. Ben de artık insanlardan uzak duruyorum. Samimi arkadaş sayım azdır. Ama sahte kalabalıktan iyidir

Benim canımı sıkan böyle bir durum var.
Mesela bir arkadaşım ile konuşuyoruz, herhangi bir sağlık sorunu diyelim.
Aaa dur benim falanca yerde tanıdığım uzman doktor var hatta Pazartesi günü oraya gidecektim, geçerken seni de alayım olur mu diyor. Çok sevinirim diyorum.
Sonra Pazartesi günü geliyor, arkadaş aramıyor bile.
Ya da bir plan yapıyoruz, diyelim on gün sonrasına. Tamam diyor herkes. Ben de tamam diyorum ve o gün geldiğinde herkesin başka bir bahanesi oluyor. İyi de bir daha üzerine hiçkimse bir şey demeyince ben de falanca için plan yaptım diyor. Ama söz verilmiş.
Üzerine bir daha konuşmaya ben hiçbir zaman lüzum görmem. Söz sözdür.
Galiba kimse umursamıyor böyle şeyleri artık, laf olsun diye sözler veriyorlar sonra da umursamıyorlar.
Başıma çok geldi, artık hiçkimseyi ciddiye almıyorum. Benden başka herkes yoluna bakıyor çünkü.
Sonra neden yalnızız?
Çünkü umursamıyoruz.

Birde sen anlatınca yaa kanki olur öyle şeyler, vardır bir sebebi diye geçiştirip kendi derdi olunca saatlerce kitleyenler var. Böyleleri olacağına hiç olmasın. O saatlerimiz hiç değmecek insanlara vermektense 2.80 yatarım evimde

Bence herkes arkadaş bulusmasinı sever. Kafa dengibbirilerini mi bulamadınız acaba. Dışarı istemiyorlarsa ev bulusması da ayarlanabilir

Her türlü iliski belli seviye yüktür ki zaten belli seviye sorumluluk getirir.

Dediklerinizi anlıyorum ve bu seviyenin fazla olmasına katılıyorum da ama hiç bir ilişki için karşılıklı kibarlık içinde olunmamasina, arada arayıp sormanın devam etmemesine katılmıyorum.

O zaman ben de onu neden dinledim, ne diye yardım ettim, ne diye vaktimi harcadım diye dusunuyorum.

İnsanlar diğer insanların zihninde yer ediniyor vaktini alıyorsa bu derece de değil belli bir karşılığı da verecek. Vermiyorsa kimse kimsenin hiç vaktini calmamali.

Öyle hiç değer vermeyeyim, hiç ilgilenmeyeyim, ama arada bi benim canım isteyince ararım konuşurum arkadaşlık değil tanıdık olmak anca. Belli seviye özen lazım insanlar arasında, belli aralıklarla görüşmek lazım.

Bunlar da benim görüşlerim en azından.

Kim olursa olsun aradıysam ve dönüş almıyorsam bir daha aramam. Tüm arkadaşlarım için geçerlidir bu.

Çok üzüldüm, gerçekten çok saygisizlarmiş.

Hiç aramamak degil ama her gün, gün içinde arayip soramam acikcasi. Niye yazmadin, niye gelmedin tripleriyle de ugraşamiyorum.

Ben zaten kimseye dert anlatan biri degilim huyum degil keyifli bir insanim, kimseden de yardim istemisliğim yoktur, bir şey istemişliğim yoktur istemem yani öyle işim dusunce arayayim gibi bir tavrim yok.
Birbirimizi darlamadan belli araliklarla keyifli keyifli konusalim goruşelim yeter.

Oyle cok iç içe her seyi paylasmali asiri samimi bir arkadaslik aramiyorum acikcasi ama benim tarzimda insan da az burada. Ama buldum kafama göre yine de yeter.

Ya geçen bir arkadaşımla görüştüm kısıtlı vaktim vardı ama yine de vakit ayırdım. Bir anda ailevi travmalarını anlattı üstüme bocaladı resmen. İyi güzel yani ama altı üstü 2 saat kahve içecektik şehir dışından gelmişim hevesli hevesli de süslendim çıktım morali bozuk eve döndüm. Benim hep böyle oluyor samimiyet hafif ilerlesin bir anda insanlar travmalarını anlatmaya başlıyor. Ben iyi bir dinleyiciyimdir gayri ihtiyari dinliyorum sonra güzin ablaya dönüyorum.
Yine de insanlarla görüşmeyi buluşmayı severim yalnızlık güzeldir kafasında değilim. Bence yalnızlık hiçbir zaman güzel değil. Ama özellikle kadınlar hayatlarında eş ya da sevgili falan yoksa arkadaşlarla iletişimini sıkı tutuyor eğer özel hayatlarında biri varsa pek sallamıyorlar. Erkekler her yaşta arkadaşlık ilişkisine önem veriyor bence

Çok haklısınız. Gerçekten.

Bizim liseden beri devam eden kemik bir kadromuz var. Şehir dışında okuduk ettik epey de ayrı kaldık ama her buluşmada ya da konuşmada ilk günkü gibi samimiyetler yaşayabiliyoruz. Bu beni sevindiriyor.

Umarım gelecekte dostlukların arttığı bir dünyada yaşarız ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…