- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.971
- 108
- Konu Sahibi User00000000
-
İşte buna katılıyorum.Para yok, insanlar nasıl çıksın?
Eskiden bu sorunu ben de yaşardım. Hatta kkya konu açtım. Hem ilişkilerimde hem arkadaşlık ilişkilerimde . Biletleri alan hep bendim, organizasyon ayarlayan, bir yerlere davet eden. Ben olmasam 'aaa görüşelim,ozledik'te kalırdı, havada kalınca ben plan yapardim öyle görüsurduk. Ne bileyim,sevgilimi kolundan tutup x şehrine ben gotururdum turist rehberi gibi...hep tek taraflı itmeyle mi olacak dışarı çıkıp sosyalleşme?
uzun diye okumayanlar için özet,ben hep vermeyi bırakınca cevrem de değişti, artık devamlı beni bir yerlere davet ediyorlar, bilet alıp hediye veriyorlar, (kız arkadaşlarım) buluşmaya çiçeklerle geliyorlar, hediyeler alıyorlar vs.Bence iliskilerde denge cok önemli. Hayatın alma-verme dengesini bozmamak lazım. Hep sen verirsen onların gözünde pek bir değerin kalmaz.
Neden? Çünkü İnsanlar emek harcadığı ilişkileri severler. Havadan kendisine gelen iyiliklerin bir süre sonra değeri azalır.
Ben son iki senedir bu kafaya eriştim. Eskiden hep verirdim,hep verirdim (yengeç kadını olmak), her organizasyonu ben yapar, her bileti ben alirdim.
Bir süre sonra bu alma verme dengesi gerçeğinin farkina varıp insanlardan iyilik bekler oldum. Ben de talep ettim, benim talebimi yapmayana ben de iyilikle gitmedim...
Bir komşu var mesela. Akraba aynı zamanda. Her hafta üç günü evcil hayvanına bakıyorum,bazen başka şeylerde de yardımcı oldum. Ama kadından/ailesinden benim yararima herhangi bir şey görmedim bugüne kadar. Geçenlerde yapsam elime yapışmayacak bir şey istedi. Sırf alma verme dengesini bozmamak için yapmadım:) çünkü neden hep vereyim, hep vereyim ki?
İnan ki, ben buna dikkat etmeye başladıktan sonra bana daha fazla şey verilmeye başlandı:) şimdi bana havadan biletler yağıyor (ki konu bile açmıştım KK'da. Kimse bana bir bilet bile almaz,her plani ben yapmaktan sıkıldım diye). Devamlı bir organizasyona davet ediliyorum, insanlar nedense bana bir şey verme yarişına girmiş gibiler (buna bisiklet gibi büyük parça şeyler de dahil), bulusmalarda tuvalete diye gidip hesabımi ödüyorlar, buluşmalara kızlar bile ellerinde çiçekle geliyor. Ya da benim etkinliğe davet ettigim beni evinde mükellef kahvaltıya davet ediyor...
Ben degismedim, çevrem çok değişmedi.
Değişen tek şey hayata bakış açım . Ve bu dengeye uymak isteyisim.
Bence sen de silkelen ve bu felsefeyi hayatına geçirmeye calis. Onlari ilcene davet et, gelmez de seni cagirmaya devam ederlerse bozulduğunu belli et.
Hayatının geri kalaninda da bu dengede Kalmaya çalış. Sana bir şey verene sen de ver ama sana bir adım atana koşma
Merhabalar,Bilmem,benim son yıllarda bir sürü tatlı yeni arkadaşım oldu, eskisine oranla daha kaliteli bir arkadaş cevrem var. Konseri tiyatrosu olan, pikniği gelen arar sorar
Bence siz de yeni yeni çevrelere girin,yeni arkadaslar edinin. Çeşit çok olunca gönlünüze uyanlara bir özen gosterirsiniz, bağlarıniz derinlesir:)
Eskiden bu sorunu ben de yaşardım. Hatta kkya konu açtım. Hem ilişkilerimde hem arkadaşlık ilişkilerimde . Biletleri alan hep bendim, organizasyon ayarlayan, bir yerlere davet eden. Ben olmasam 'aaa görüşelim,ozledik'te kalırdı, havada kalınca ben plan yapardim öyle görüsurduk. Ne bileyim,sevgilimi kolundan tutup x şehrine ben gotururdum turist rehberi gibi...
Sonra bir anda aydınlandim, hayatın alma verme dengesini bozdugumu farkettim. Çünkü çok hevesli biriyim ve devamlı veriyorum. Ver ver ver, kimsenin aklına bana bir şey vermek gelmiyor.
Bu yüzden kendimi komple değiştirdim.
Bu konuyla ilgili zaten uzun uzun yazmışım onu alintilayayim;
uzun diye okumayanlar için özet,ben hep vermeyi bırakınca cevrem de değişti, artık devamlı beni bir yerlere davet ediyorlar, bilet alıp hediye veriyorlar, (kız arkadaşlarım) buluşmaya çiçeklerle geliyorlar, hediyeler alıyorlar vs.
Size de tavsiye ederim
Hayatımda kimse yok derler ya ben de o hesapİnsanlar Son yıllarda samimiyetsiz mi olmaya basladı? Yoksa ben mi itici olmaya basladım? Yazmasam yazan yok sohbet edelim diyorum valla görüşelim diyor sonra tık yok hep tek taraflı itmeyle mi olacak dışarı çıkıp sosyalleşme? Vallahi sıkıldım bu durumdan. Kendime bakıyorum acaba bende mi sorun var diye, Sizle de dertleşeyim dedim sizin ilişkileriniz nasıl ilerliyor,?
Ben de bu dengeyi bozdum işte o yüzden hiçbir işim rast gitmiyorBilmem,benim son yıllarda bir sürü tatlı yeni arkadaşım oldu, eskisine oranla daha kaliteli bir arkadaş cevrem var. Konseri tiyatrosu olan, pikniği gelen arar sorar
Bence siz de yeni yeni çevrelere girin,yeni arkadaslar edinin. Çeşit çok olunca gönlünüze uyanlara bir özen gosterirsiniz, bağlarıniz derinlesir:)
Eskiden bu sorunu ben de yaşardım. Hatta kkya konu açtım. Hem ilişkilerimde hem arkadaşlık ilişkilerimde . Biletleri alan hep bendim, organizasyon ayarlayan, bir yerlere davet eden. Ben olmasam 'aaa görüşelim,ozledik'te kalırdı, havada kalınca ben plan yapardim öyle görüsurduk. Ne bileyim,sevgilimi kolundan tutup x şehrine ben gotururdum turist rehberi gibi...
Sonra bir anda aydınlandim, hayatın alma verme dengesini bozdugumu farkettim. Çünkü çok hevesli biriyim ve devamlı veriyorum. Ver ver ver, kimsenin aklına bana bir şey vermek gelmiyor.
Bu yüzden kendimi komple değiştirdim.
Bu konuyla ilgili zaten uzun uzun yazmışım onu alintilayayim;
uzun diye okumayanlar için özet,ben hep vermeyi bırakınca cevrem de değişti, artık devamlı beni bir yerlere davet ediyorlar, bilet alıp hediye veriyorlar, (kız arkadaşlarım) buluşmaya çiçeklerle geliyorlar, hediyeler alıyorlar vs.
Size de tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?