Evet lüks, eğer ev kredisi ödüyorsa evlilik hazırlığı yapıyorsa lükstür. Spor yapması değil ama spor salonuna gitmesi lükstür..
Haa spor salonuna gitmesi lüks değilse, yani maddi durumunu zorlmıyorsa arkadaşına verdiği 1500 liralık borç da lüks değildir o zaman....
Kendin demişsin, nişanlım mail atmış, borcum var benimkilerle beraber senin birikmişlerin de var şu kadar liara oldu gözünü seveyim öde diyorsa demekki nişanlının maddi geliri öyle çok da spor salonuna da gideyim koymaz bana seviyesinde değil....
Ben aldığım maaştan kredi borcumu faturalarımı ve evlilik hazırlığı için düzenli bi kenara para ayırdıktan ve spor parasını da düştükten sonra cebimde eğer maaşımın 3tebiri kalıyorsa spora giderim.... Yoksa lüks bulurum gitmem...
Haa gidiyorsam ve bana spor salonuna para vermek lüks gelmiyorsa arkadaşımın 4 aylık 120 liradan 480 tl si de gözüme çok görünmez, gözünü seveyim gözünün yağını yiyim modunda rica minney mail atmazdım....
Hem kendin diyorsun, nişanlım çok sıkılıyor, zor durumda diye, sonra da ben spor salonuna gitmek lüks deyince lüks değil diyorsun...
e olursa olsun.. Nişanlın arkadaşı için böyle bir kredi kartından çekim yaptıysa ödeyeceğine güvenmiştir de yapmıştır... Ama adam işsiz ancak babasından para alırsa verecek borcunu...
eee bu durumda çatır çatır spor salonu için kredi kartını uzatıp onunkini de çektirmenin ne gereği varmış....
Tamam arkadaş hatalı, ne olursa olsun ödemesi gerekr borcunu, ama adam çalışmıyormuş, nasıl ödesin....
Çalışmayan birine borç vermek sizce mantıklı mı, ayrıca bir ihtiyaç için de borç vermemiş, hadi spora gidelim, sen de gel seninkini ben öderim, sen bana ödersin sonra demeksence çok mu akıllıca bir davranış???