- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
- Konu Sahibi sosyalbilimci
Evliliklerin yüzde kaçı gerçekten severek yapılıyor? Hani şöyle düşün, muhakkak birine aşık olmuşsundur, çok sevdiğin biri girmiştir hayatına. Kadın olmanın verdiği duygusallıkla karşımızdaki erkeklerin de kendimiz gibi olduğunu düşünüyoruz ama tamamen yanlış. Gerçekten severek evlenen erkeklerin sayısı ciddi anlamda düşük. Eğer denk geldiyse ve her iki tarafta seviyorsa cennet ama ya değilse?Cocuk arkadasını sevmemiş filan yorumlar yapıyorsunuz kızlar bence de sevseydi 2.kişi olmazdı ilişkide..ama bi yandan da diyorum sevmese bikaçgün anca dayanır görüşür ayrılırlardı
Bunlar 8 ay yaşadı bence uzun zaman
Her yere birlikte gitti
Aileler tanısacaktı artık..bilmiyorum![]()
Ailemdeki bir erkeğin sözlerini alenen aktarıyorum;
Evlenmeden bir kaç gece önce konuştuğumuzda evleneceği X Hanımı gerçekten sevip sevmediğini sormuştum. Cevap, erkeklerin bu taraklarda bezi olmaz pek, genç yaşta delikanlılık dönemlerinde aşk meşk tamam ama bu zamandan sonra artık sevgiden aşktan ziyade bana uygun biri olması önemli. X iyi bir kadın, sakin, düzgün , becerikli eh beni de çok seviyor bana aşık ben daha ne isteyebilirim ki?
Alt metin şu; Hayır sevmiyorum ama katlanabilirim.Artık kazık kadar oldum, X bana yemek yapacak, evimi çekip çevirecek, fazla bunaltmayacak, bir ortama sokabileceğim haliyle düzenli cinsellik yaşayabileceğim bir kadın.
Sözün özü bu tip adamlar için evlilik şu denkleme dayanıyor Annelerinin yaptığı herşeye ek olarak kendi çocuklarını doğurabilecek bir kadın. X Hanım= Anne+1
Tabii söz meclisten dışarı, gerçekten çok sevip aşık olup evlenen erkeklerimiz mevcut onları ayrı tutuyorum.
Velhasıl canım, arkadaşının eski sevgilisi benim bu akraba zihniyetinde. Ayrıyetten muhtemelen arkadaşın eski sevgilisi ile cinsel yakınlaşma yaşamadı ve o durumu da diğer hatun ile giderdiği için devam etmiş...