• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasim altinimi caldi

paragöz olmak kötüdür tabi ama paragöz olmak hırsız olmak anlamına gelmiyor. oraya koyduğunuzu sanıp düşürmüş de olabilirsiniz. daha önce hırsızlığına şahit mi oldunuz da bu kadar kolay emin oldunuz acaba

Ya 8 yıllık arkadaşım diyosun sonra bi'altın için paragöz olmakla itham ediyosun.
İnşallah astarına falan girmiştir de utancından arkadaşının suratına bakamazsın.

Evet şeytan dürtmüş yapmış da olabilir de sen emin bile değilsin yahu. Bi'emin ol sonra damgayı yapıştır.

Demek ki kaç yıllık arkadaşımızın bile iki dakika çantasını tutamayacağız.

Ben geçen gözümün önünde duran ütüyü görmeyip, anneme bağırdım saklıyo musun ütüyü diye o da geldi masanın üstünde ya dalga mı geçiyosun dedi. Sakinleş bi'daha ara.

Kizlar merhaba, dun aldigim yarim altinim calindi ve arkadasimdan supheleniyorum. Kizi her yerden engelledim ve sildim cok moralim bozuk paraya mi yanayim arkadasimin yaptigina mi bilmiyorum. Nasil bir yol izlemem gerek bana fikir verebilir misiniz lutfen:KK43:((
Gözünüzle görmeden bu kadar emin olmamanız gerekiyor. Çok yanlış yaptığınız ayıp ediyorsunuz bence arkadaşınız

Inşallah dediğin gibidir, aksi taktirde çoook büyük suçlama senin yaptığın ben şahsen hayatta gözümle görmediğim şeye kesin demem , dünyanın bintürlü hali var canım.

Kac aydan bu yana altin yapiyorum ben hic boyle bisey basima gelmedi.
Hem dusecek bir yere de koymadim yani. Cantamin fermuarli gozundeydi.

"Bunca yıldır yaşıyorum ama hiç ölmedim" kadar saçma bir cümle. Hiç altın düşürüp, kaybetmediniz diye kesin arkadaşınız çaldı.

Aynı şey bana olsa, hırsızlık aklıma gelecek en son şey. Hele ki 8 yillik arkadaşım için! Arkadaşınız yapsin ya da yapmasın, başka hiç bir ihtimali düşünmeden HIRSIZ damgasi yapiştirnak.. Değer yargılarınıza hayran kaldım cidden. Allah hepimizi sizin gibi art niyetlilerden korusun..

senin gibi bir arkadasım olsun istemezdim doğrusu. Benimde bir keresinde altın bilekliğim kayboldu, hemde çıkarıp koyduğumu hatırlıyorum, üstelik Bulunduğumuz ortamda sadece arkadaslarım vardı ama hiiiiç aklıma en ufak bi Şüphe bile gelmedi onların alacağına dair. Hiç sanmıyorum ama eger onlardan biriyseler helali hoş olsun, o altın beni ne fakir yapar nede zengin

Astarina bak benim anahtarim cantamdaydi kayboldu sandim ama arkadaslarin dedigi gibi cantanin astari delinmis diger goze dusmus o kadar aradim bulamamistim ordan cikti siz bir kontrol edin.
Hem paragoz diye arkadasa iftira mi atilir be.belki denk gelmistir sehir disina cikmak felan.
Ben korkarim valla birine caldi derken.ne kadar ayip ya.o sizi iyi taniyamamis bence.

Bence suphelenmeyin ve siz kesin diyorsunuz ya o degilse o vicdanla nasil yasayacaksiniz.Benim arkadasimda benle beraber atmye gitmisti sonra para cekilmis bana sordugunda bile cok zoruma gitmisti.
Arkadasiniz altin oldugunu biliyor muydu cantanizda yani belki cantaniz deliktir bir yere girmistir

Bi' arkadaşım sürekli bize geliyordu. Ne zaman gelse evde bir şeylerim eksiliyordu bunu anlamıştım. En son doğum günümde bize geldi. Dışarıda kutlamam vardı akşama. Cüzdanım Odamın ortasındaki pufta duruyordu. O geldi odama oturdu cüzdanıma yanımda baktı sonra kapattı. ''Canım su getirir misin?'' dedi. Bende getirdim. Suyu içti. Sonra ''İşim çıktı annem acil çağırıyor canım gitmem lazım doğum gününe gelemicem.'' dedi. Bende ''Tamam sağlık olsun.'' dedim.
Gitti. Giyindim hazırlandım akşama hazırlık yapıyorum cüzdanım olduğu yerde. Sonra kardeşim aradı ''Abla pasta hazır ücreti gönder.'' diye. Tamam dedim. Çıktım geldim pastaneye tam veriyordum parayı bir baktım cüzdanımda 200 TL.
Pastane ortasında fenalaştım. Söylemesi ayıp cüzdanımda 965 TL vardı. 200 Lira kalmış. Çünkü evde benden başka ondan başka kimse yoktu. Ben anladım. Fenalaşınca gözüm bir şey görmedi bu sefer aradım.
Evde misin dedim.
''Evet canım.'' dedi.
''Tamam geliyorum.'' dedim.
''Tatlım çıkıcam Ankaraya gidicem.'' dedi.
''Bekle gitmeden geliyorum.'' dedim... Taksiye bindim. Geldim evlerinin önüne aradım. İndi aşağıya.
'' Paralarımı çıkar, çok şeyimi aldın ama para maalesef olmadı'' dedim. Kızardı o an hemen yukarı çıktı getirdi paraları.

O gün bugün çantamı cüzdanımı yanımdan ayırmam kimseye güven olmuyor.
Arkadaşınızı bir arayın, sorun birde çantanızın astarını bir kontrol edin. Yırtılıp astarın arasında çok eşyamı buldum bir bakın.. Çantanızı nerde tuttuysa nerelerden geçtiyseniz bir yolu kontrol ediniz.
Ay sen anlattın ben fenalaştım , ne utanmazmış hem hırsızlık yap hem birşey olmamış gibi canım cicim utanmaz!!

Ya demekki arkadasi suphe uyandiracak bir karakterde, o yuzden ondan suphelendi konu sahibi.
Suçlu olduğun konu madem böyle biriydi niye arkadaşsin yada iyi biriydi niye suphelendin?

arkadaşlar konu sahibi emin olmasa buraya yazıp fikir istemezdi herhalde. herkes sizin gibi melek değil ne yazık ki bu dünyada hırsızlık çok yaygın ne mutlu size çevrenizde böyleleri yoksa

benim de annemin takı setini öz kuzenim çaldı üstelik cenazemiz varken. bir de küçük beyniyle punduna getirdiğini ve anlaşılmayacağını sandı ama allah insanın karşısına çıkartıyor. gel zaman git zaman bizim ailemizdeki herkesten bir şey çaldığı ortaya çıktı konuşuldukça ve bu bir HASTALIK DEĞİL. çünkü heyecan için çalmak hastalıktır çalıp harcamak ise HIRSIZLIKTIR. ailece asalaklar zaten neyse.demek istediğim eminseniz eminsinizdir.

bence direk ona durumu anlat. zaten 8 yıllık arkadaşınmışta. acaba düşürdük mü hiç gözüne çarptı mı çünkü senle dolaşırken kaybolmuş acaba arasak mı vs gibi teklifte bulun. durumu çaktırmayacağı kesin en azından onunlaylen kaybettiğinin farkında olsun. sende bundan sonra daha dikkatli ol evine ocağına alma.
HIRSIZLIK YAPABİLEN İNSAN HER ŞEYİ YAPAR.

Gunah oldugunu ben de biliyorum ancak ben 14 aydan bu yana yarim altin yapip kenara koyuyorum o parayi nasil kazaniyorum ben. Onun yaptigi cok daha gunah.
Ve ona altin yaptigimi soyledim gun icinde. 14 aydir basima hic boyle bisey gelmedi.
Kizin gozunu para burumus zaten.
Son cumleniz zaten bu kisiyi pekte arkadas olarak gormedginiz anlamina geliyor. Eminsen ara ve konus korkmasi gereken sen degilsin o !

İyide madem arkadaşına bu kadar güvenmiyorsun,niye 8 senedir arkadaşlığını sürdürüp bide üstüne içinde altın olan çantanı ona veriyorsun.

abla çantanıza iyi bakın . bide bende de olmuştu parayı küçük göze koymuştum telefonu da oraya geri telefonu alırken parayı da düşürmüşüüm . okulda kameralardan bakmıştım . öyle bişey olabilir . çanta delik olabilir. ama eminseniz de yüze gelip söyleyin .

8 yıllık arkadaşımın altınımı çaldığını bilsem inan bu sekikde yaklasmazdim. Oturur adamakilli konusurdum. Eger pisman olursa affederdim. Halbuki sen emin olmadigin halde hirsiz damgasi vurmussun. Yazik..

Arkadasim filan degilsindir insallah. Korktum simdi senden. :KK57: :)

Ya benim kuzenim kendi öz annesinin saatini çalıp parayı çatır çutur yemişti. Ve teyzem ondan değil de gidip başkasından şüphelenmişti. İnsan karaktersiz olunca annesine bile yapıyor bunu arkadaşına neden yapmasın? Ve bence silip engelleyecegine ara konuş. Sonuçta senin olan bir şeyi kimsenin çalmaya hakkı yok.

Back
X