• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım doğru mu söylüyor sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Herkese merhaba. İki tane yakın kız arkadaşım var. Birinin adı Ayşe birinin adı Fatma olsun. Ayşe dün beni aradı ve artık Fatma ile görüşmediğini söyledi. Şaşırdım, araları iyiydi çünkü. Nedenini sorduğumda da anlattı. Fatma'nın sorunlu bir evliliği vardı. Genç yaşta yapılan bir evlilikti zaten, hatalarla doluydu. Neyse. Fatma, eşinden boşanmış. Eşi biraz belalı bir tip. Boşanma aşamasında Ayşe ona evini açmış. Fatma, Ayşe'nin evinde kalmış. Eşi rahatsız etmesin diye. Kendimi riske attım diyor. Neyse, Fatma eşinden boşandığı günden sonra birden Ayşe ile iletişimi kesmiş. Ayşe, Fatma'ya ulaşmaya çalışınca da telefonlarına çıkmamış. Sonra da: "Ben artık seninle görüşmek istemiyorum." demiş. Ayşe, Fatma'nın bu yaptığının nedenini bilmediğini söylüyor. Herhalde benimle menfaati için samimiydi diyor. Tabi bunlar Ayşe'nin bana anlattıkları. Olayın iç yüzünü bilmiyorum. Bunları duyunca Fatma'ya sinirlendim tabi. Ama sonra düşününce mantıksız geldi. Fatma niye durup dururken böyle bir şey yapsın diye düşündüm. Yani acaba Fatma saf menfaat uğruna Ayşe'yi mi kullandı yoksa olayda Ayşe'nin bana eksik anlattığı bir yer mi var?

Boyle durumlarda iki tarafinda dinlemeden olayin ic yuzu anlasilmaz. Birinin lafiyla digerine sinirlenmek ancak cocuklarin yapacagi sey.
Evet ama şimdi Fatma'yı aramaya da çekiniyorum. İkisi de çok gergin şu an. Sosyal medyada birbirlerine nefret dolu paylaşımlar yapıyorlar. Zaten Fatma, Ayşe'ye: "Seninle görüşmek istemiyorum." dedikten sonra onu direkt engellemiş.

Herkese merhaba. İki tane yakın kız arkadaşım var. Birinin adı Ayşe birinin adı Fatma olsun. Ayşe dün beni aradı ve artık Fatma ile görüşmediğini söyledi. Şaşırdım, araları iyiydi çünkü. Nedenini sorduğumda da anlattı. Fatma'nın sorunlu bir evliliği vardı. Genç yaşta yapılan bir evlilikti zaten, hatalarla doluydu. Neyse. Fatma, eşinden boşanmış. Eşi biraz belalı bir tip. Boşanma aşamasında Ayşe ona evini açmış. Fatma, Ayşe'nin evinde kalmış. Eşi rahatsız etmesin diye. Kendimi riske attım diyor. Neyse, Fatma eşinden boşandığı günden sonra birden Ayşe ile iletişimi kesmiş. Ayşe, Fatma'ya ulaşmaya çalışınca da telefonlarına çıkmamış. Sonra da: "Ben artık seninle görüşmek istemiyorum." demiş. Ayşe, Fatma'nın bu yaptığının nedenini bilmediğini söylüyor. Herhalde benimle menfaati için samimiydi diyor. Tabi bunlar Ayşe'nin bana anlattıkları. Olayın iç yüzünü bilmiyorum. Bunları duyunca Fatma'ya sinirlendim tabi. Ama sonra düşününce mantıksız geldi. Fatma niye durup dururken böyle bir şey yapsın diye düşündüm. Yani acaba Fatma saf menfaat uğruna Ayşe'yi mi kullandı yoksa olayda Ayşe'nin bana eksik anlattığı bir yer mi var?

Arkadaşlarınız dediğiniz gibi yakınsa Fatma’ya telefon açın, aaaa sen eşinden boşanmışsın gözün aydın kurtuldun o adamdan, hadi Ayşe sen ben kutlayalım deyin. Bakalım ne diyecek.

Bu arada yakın arkadaş ve boşanmış demeniz ilginç geldi. Boşandığını Ayşe’den öğrenmeniz yani. Gerçekten yakın arkadaş olduğunuza emin misiniz? Siz de Ayşe de?

Ne olmuşsa ikisinin arasında böyle durumlarda üçüncü kişi olarak sen niye sinir oluyosun ki? Bence bilmediğin şeyler vardır.

Arkadaşlarınız dediğiniz gibi yakınsa Fatma’ya telefon açın, aaaa sen eşinden boşanmışsın gözün aydın kurtuldun o adamdan, hadi Ayşe sen ben kutlayalım deyin. Bakalım ne diyecek.

Bu arada yakın arkadaş ve boşanmış demeniz ilginç geldi. Boşandığını Ayşe’den öğrenmeniz yani. Gerçekten yakın arkadaş olduğunuza emin misiniz? Siz de Ayşe de?
Fatma'yı bu sıralar arayamam çünkü ikisi de şu an çok gergin. Sosyal medyadan birbirlerine göndermeli olarak nefret dolu paylaşımlar yapıyorlar. Boşandığını Ayşe'den öğrenmeme gelirsek de; Fatma'nın evliliği sorunlu olduğu için bir süredir psikolojisi pek iyi değildi. Doğru dürüst kimseyle konuşmuyordu. Eşi ona şiddet uyguladığı halde ondan vazgeçmiyordu çünkü, ben ve diğer arkadaşları bunu hoş karşılamadığımız için bize pek bir şey anlatmazdı. Bu nedenle biraz mesafe girmişti aramıza. Ayşe böyle konularda daha ılımlı bir kızdır, ona daha yakın olmuş bu sebeple.

Ne olmuşsa ikisinin arasında böyle durumlarda üçüncü kişi olarak sen niye sinir oluyosun ki? Bence bilmediğin şeyler vardır.
Ama eğer Fatma menfaat uğruna böyle bir şey yaptıysa bugün Ayşe'ye yapan yarın bana yapar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında olmak istemiyorum.

Fatma gergin bile olsa sizi bağlayan bişey değil, sonuçta sizinle ilgisi yok. Size aradınız diye atarlanacak hali yok ya.
Bi arayıp nasılsın diyebilirsiniz. Gerisi gelir zaten.
Ayşe 'yle ilgili konuyu kendisi açacaktır zaten.

Ama eğer Fatma menfaat uğruna böyle bir şey yaptıysa bugün Ayşe'ye yapan yarın bana yapar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında olmak istemiyorum.
Bunları düşündüğüne göre bence fazla tanımıyosun sen bu kızı, ben olsam takmam bile boşver o yüzden

Olabilir belki, Fatma biraz saplantılı aşıktı kocasına.

Ilk defa görülen bir durum degil. Bir arkadas sonuna kadar destek oluyor, evini aciyor. Bu sefer salak arkadas toksik ese geri dönüyor. Adamin gözüne tekrar girebilmek icin arkadasini satiyor. Erkekler haklarinda gercekleri bilen insanlari sevmez. Ayni sekilde eslerin in arkasinda duranlari. En azindan sorunlu tipler öyle. Sizde mesafenizi koruyun biraz

Saplantılı aşıksa kocasına belki su an pısman olmustur ve Ayşe’nin onu doldurduğunu bu yüzden boşandığını düşünüyor olabilir. İnsanlar bazen yaşadığı olaylar sonrası sucu başkasına atmaya bayılır. Doğrumu asla değil .

Biz nerden bilelim senin arkadaşların diğerini de ara sor

Arkadaşınızı arayıp sormaktansa bizim varsayımlarımızı okumak durumu nasıl netleştirecek sizin için. Açın sorun, ne Ayşe’yi tanıyoruz ne Fatma’yı ne de sizi.

tam dedikodu konusu olmuş sizinki, dert gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X